Ghidul începătorului pentru prezentarea fotografiilor cu NextGEN Gallery

Indiferent dacă sunteți fotograf sau blogger cu conținut puternic de imagine, galeriile foto pot fi un plus benefic pentru site-ul dvs. web. Totuși, crearea unei galerii ar putea părea copleșitoare la început, mai ales dacă vă considerați un novice la toate lucrurile WordPress.


Din fericire, există un plugin de galerie WordPress care este ușor de utilizat, chiar și pentru începători. Se numeste Galerie NextGEN, și vă permite să încărcați, să partajați și să încorporați fotografiile dvs. pe site-ul sau blogul dvs..

În această postare, vă vom prezenta la NextGEN Gallery și vă vom explora creând pas cu pas prima galerie foto. Apoi, veți învăța trei modalități minunate cu care acest plugin vă permite să vă personalizați galeriile. Să începem!

De ce ar putea să doriți să adăugați o galerie foto pe site-ul dvs. web

O galerie foto poate fi utilă indiferent dacă fotografia este meseria dvs. sau nu, deoarece vă permite să adăugați afișaje de înaltă calitate a imaginilor pe site-ul dvs. web. Aproape orice site – inclusiv bloguri hobby, magazine de comerț electronic și site-uri comunitare – poate beneficia de adăugarea unei galerii foto.

De exemplu, puteți utiliza galeria dvs. pentru:

  • Vindeți fotografii originale sau piese de artă.
  • Afișați produsele de comerț electronic într-un mod curat și personalizabil.
  • Împărtășește imagini cu prietenii sau urmașii tăi.

După cum puteți vedea, există o mulțime de motive pentru a utiliza o galerie foto pe site-ul dvs. În plus, crearea unei galerii este un proces rapid și simplu, cu pluginul potrivit.

Cum să începeți cu NextGEN Gallery

Pluginul NextGEN Gallery

NextGEN Gallery este un plugin pentru galeria WordPress dezvoltat de Imagely, care oferă aproape tot ce ai nevoie pentru a-ți afișa imaginile într-un mod simplu, dar convingător. Mare lucru despre NextGEN este că funcționează la fel de bine pentru începători și profesioniști. Adică, pluginul este ușor de utilizat și ușor de personalizat, dar oferă și opțiuni avansate pe care fotografii, artiștii și alți profesioniști le vor plăcea..

Caracteristicile de bază oferite de NextGEN sunt gratuite, inclusiv două tipuri de afișare de galerie (prezentare de diapozitive și miniatură) și două stiluri de album (compact și extins). Cu toate acestea, puteți face upgrade în orice moment la planurile Plus sau Pro. Fiecare versiune premium oferă funcționalitate extinsă de galerie și album, precum și suport complet pentru dezvoltatori. Versiunea Pro adaugă chiar și capacități de comerț electronic.

Mai întâi doriți să vă asigurați că descărcați și instalați pluginul. Puteți face acest lucru accesând tabloul de bord WordPress, făcând clic pe pluginuri> Adăugare nou, apoi utilizând formularul de căutare din partea de sus pentru a localiza pluginul.

După ce ați instalat și activat NextGEN, puteți crea prima galerie foto în câteva minute. În spatele WordPress, veți vedea acum un Galerie fila din meniul principal. Navigați la noua secțiune, apoi faceți clic pe Adăugați galerie / imagini:

Pagina Creare Galerie din NextGEN Gallery

De aici, selectați Creați o galerie nouă de la Galerie drop-down în colțul din stânga sus. Vei avea apoi opțiunea de a încărca imagini de pe computer, de a le importa din biblioteca media WordPress sau de a adăuga un întreg dosar de fotografii. Odată ce toate imaginile pe care doriți să le utilizați sunt atașate, va apărea un pop-up cu un link către noua dvs. galerie:

Un popup NextGEN Gallery care indică încărcarea imaginii este completă

Click pe Gestionează galeria, și veți putea să vă personalizați creația. Aceasta include selectarea unei imagini de previzualizare, conectarea galeriei la o pagină sau crearea unei noi pagini pentru galeria de rezidență. În plus, puteți crea alte titluri și text, adăuga etichete la imaginile dvs., puteți edita miniaturile și multe altele!

3 moduri ușoare de a personaliza galeriile NextGEN

După cum am menționat mai sus, NextGEN are multe de oferit atunci când vine vorba de personalizare. În timp ce nu putem arăta tot ce puteți face pentru a vă personaliza galeria, vă vom prezenta trei dintre cele mai utile și mai flexibile opțiuni.

1. Alegeți un tip afișare galerie

Tipul de afișare al galeriei dvs. determină modul în care imaginile galeriei dvs. apar pe site. Mai ales dacă ești fotograf sau artist vizual, știi că modul în care sunt afișate fotografiile poate fi la fel de important ca și compoziția lor. Ca atare, faptul că aveți o serie de tipuri de afișare din care să alegeți vă poate avantaja foarte mult site-ul.

Galerie NextGEN oferă o varietate de opțiuni, inclusiv miniatura, prezentare de diapozitive, zidărie și mozaic. Există două moduri de a seta tipul de afișare de galerie pe care doriți să îl utilizați. Prima modifică doar o galerie individuală, în timp ce a doua aplică un singur tip de afișare comună tuturor galeriilor simultan.

Pentru a seta tipul de afișare pentru o galerie individuală, va trebui să vizitați pagina sau să o postați încorporată. Sub titlul paginii și lângă Adăugați media, veți vedea o opțiune numită Galerie. Faceți clic aici și alegeți galeria pe care doriți să o modificați (sau creați o galerie nouă). Puteți apoi să selectați tipul de afișare și să personalizați alte setări de afișare (cum ar fi numărul de imagini pe pagină):

Afișați selectarea tipului în NextGEN Gallery

Pentru a seta tipul de afișare pentru toate galeriile simultan, navigați la Galerie> Setări Galerie. Puteți selecta tipul de afișare pe care îl doriți și toate galeriile de pe site-ul dvs. vor fi actualizate.

2. Adăugați filigrane imagine

În termeni cei mai simpli, filigranele sunt mici amprente decolorate pe o piesă de fotografie sau opere de artă care identifică artistul. Deși a fost proiectat inițial pentru fotografie tipărită, acesta este, de asemenea, un instrument util pentru imaginile dvs. digitale. Filigranul vă permite să vă protejați imaginile împotriva furtului, deoarece nimeni altcineva nu vă va putea trece fotografiile ca pe ale sale.

Pentru a utiliza filigranele în NextGEN, va trebui mai întâi să le creați accesând Galerie> Alte opțiuni> Filigrane. Aici, puteți determina tipul de filigran (imagine sau text) și puteți decide unde ar trebui să fie poziționat pe imaginile galeriei:

Setări filigranul NextGEN Gallery

Pentru a aplica filigranul la imagini individuale (sau la galeria dvs. în ansamblu), navigați la Galerie> Gestionare galerii. Selectați galeria la care doriți să adăugați filigranul, apoi alegeți Setați filigranul din meniul derulant:

Galerie NextGEN setează setările de filigran

Aici puteți aplica filigranul dvs. la toate fotografii sau doar la câteva selectate. De exemplu, puteți alege să vindeți câteva fotografii în galeria dvs. În acest caz, vă recomandăm să marcați filigranele respective pentru a vă proteja de profiturile pierdute.

3. Schimbați cum apare galeria dvs. pe pagină

O altă caracteristică utilă oferită de NextGEN Gallery este posibilitatea de a schimba modul în care apare o galerie pe pagina ta. Acest lucru vă permite să încorporați perfect galerii în site-ul dvs. web, fără a întrerupe fluxul general.

Pentru a vedea opțiunile disponibile – și pentru a le seta în consecință – accesați pagina sau postarea unde doriți să adăugați galeria dvs. Click pe Adaugă Galerie deasupra căsuței de conținut și accesați secțiunea Personalizați setările afișajului meniul derulant sub meniul Afișare galerii fila:

Personalizați setările de afișare a galeriei în NextGEN Gallery

Opțiunile de aici vă permit să setați numărul de imagini pe pagină, să activați paginarea, să alegeți o culoare de bordură, să adăugați suprapuneri de legende și verificare și multe altele.

Puteți personaliza, de asemenea, câteva setări mai generale, inclusiv dimensiuni maxime și declanșatoare afișaj Galerie> Setări Galerie. Aceste setări vor fi aplicate tuturor galeriilor noi (cu excepția celor deja încorporate în pagini și postări), dar pot fi ignorate modificând setările pentru fiecare galerie individuală.

Concluzie

Mulți proprietari de site-uri consideră că au nevoie de o modalitate de a-și afișa cu ușurință fotografiile și imaginile. din fericire, Imagely a creat un plugin pentru galeria WordPress care vă poate ajuta. Datorită ușurinței sale de utilizare și a gamei de opțiuni de personalizare, NextGEN plugin galerie WordPress vă permite să încărcați, să organizați și să afișați fotografiile fără probleme.

Descărcați NextGEN   Treceți la NextGEN Plus

În această postare, v-am arătat cum puteți configura prima galerie cu NextGEN. În plus, v-am prezentat trei moduri în care pluginul vă permite să vă personalizați galeriile. Pentru a recapătă rapid, puteți:

  1. Alegeți din diferite tipuri de afișare de galerie.
  2. Adăugați filigrane de imagine.
  3. Modificați cum apar galeriile dvs. pe pagină.

Aveți întrebări despre cum puteți utiliza NextGEN Gallery pentru a afișa fotografii pe site-ul dvs.? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me