Rețineți că Pressbooks a întrerupt suportul pentru pluginul lor și nu mai este compatibil cu WordPress.


Dacă sunteți în căutarea unui instrument simplu și simplu pentru a crea, edita și publica cărțile dvs. nu arătați mai departe, folosiți PressBooks și bucurați-vă să creați cartea dvs. folosind iubitul WordPress.

PressBooks vă oferă toate instrumentele esențiale pentru crearea cărților electronice și chiar a cărților tipărite. Vă permite să exportați cărțile în toate formatele de date majore, astfel încât cărțile dvs. să poată merge cu ușurință pe orice format de cărți electronice pentru Amazon Kindle, Apple iBooks, Nook, Kobo și altele. Puteți exporta cartea în PDF pentru a o imprima pe hârtie și, pe măsură ce creați cărțile pe WordPress, puteți obține un export familiar XML.

BookPress este de fapt un WordPress MultiSite (WPMS); Utilizatorii se pot înregistra în rețea pentru a crea un număr nelimitat de cărți, iar fiecare carte este un site din rețeaua WPMS.

Plugin WordPress PressBooks

BookPress MultiSite este alimentat de pluginul Open Source PressBooks. Oricine poate descărca pluginul de la Github și îl poate activa pe o nouă instalație WordPress multisite pentru a-l transforma într-o platformă de publicare a cărților.

Dezvoltatorul sugerează să folosească PressBook.com ca platformă pregătită și gestionată. Trebuie să spun că sunt de acord cu el, deoarece publicarea cărților electronice nu înseamnă doar crearea fișierului de export, ci există o nouă fază de lucrări complexe care așteaptă ca autorii să își distribuie cartea pe mai multe piețe majore, cum ar fi Amazon sau iBook. Acum să ne uităm la ce este de fapt PressBooks.

Ce este PressBooks?

Un capitol din PressBooks este foarte similar cu formatele post WP standard și include

Un capitol din PressBooks este foarte similar cu formatele post WP standard și include „meta-date de capitol” fără taxonomii

PressBooks oferă toate caracteristicile esențiale ale unei cărți, inclusiv:

Aspecte frontale, chestiuni posterioare, piese și capitole și cărți standard și meta-date de capitole. Apoi, autorii își pot organiza cărțile și pot face finisările fine.

Autorii au voie să-și creeze cărțile în privat și să le exporte, dar au, de asemenea, opțiunea de a-și publica cărțile în mod public, iar utilizatorii pot citi cărțile pe un site WordPress instalat pe un sub-domeniu al presei. Există trei teme de ales ca pânză pentru cărți, toate temele sunt minime și inspirate din cărțile tipărite:

Opțiuni de temă PressBooks

Opțiuni de temă PressBooks

Pe frontend PressBooks arată foarte mult ca o carte de hârtie:

Presă Frontend

Presă Frontend

PressBooks pro și contra

PressBooks este fiabil, rapid și solid. Face ceea ce spune și o face fără probleme, dar face prea puțin în comparație cu posibilitățile și așteptările. Îmi dau seama că PressBooks în fundație are un fundal. Linia de bază este compatibilitatea fișierelor exportate cu platformele de distribuție respectate. Acesta este un obiectiv foarte legitim, dar, în consecință, PressBooks este cu mult în spatele ultimelor tendințe de publicare de conținut și este foarte dificil să fie monetizat și extrem de profitabil. Să vedem de ce.

Proiecte simple responsive

Să ne uităm la Kindle clasic ca pionier al platformelor de cărți electronice. Amazon a creat Kindle și, accesând noi analize de date și conștientizare a tehnologiei, tipii deștepți din Amazon știau că vechimea mass-media a trecut. Este doar o problemă de timp până când majoritatea cititorilor apelează la publicații bazate pe web.

Ei bine, Amazon a făcut o treabă excelentă transformând tehnologia de citire și schimbând mai important obiceiurile oamenilor. Este unul dintre cele mai dificile joburi pentru a schimba obiceiurile vechi.

PressBooks profită de tendința pe care a început-o Amazon. Crearea de cărți electronice online într-un format tip redactare face ca cărțile să fie ușor de citit și familiare pentru cititorii mai mari (care s-ar putea să nu fie la fel de deschiși sau dispuși să folosească tehnologia ca generațiile tinere).

Temele PressBooks răspund și se leagă de o simplă dispunere cu o singură coloană cu navigare cu săgeata stânga / dreapta Acesta este eficient, dar nu neapărat cel mai atractiv aspect pe care l-ați putea solicita. Dacă vă plac designurile minime, atunci ar trebui să fiți toate setate cu unul dintre șabloanele PressBooks incluse. Dar doriți ceva cu un stil sau mai mult flash, poate doriți să luați în considerare să angajați un dezvoltator web și să personalizați aspectul site-ului dvs..

Localuri exclusiv videoclipuri

PressBooks nu permite autorilor să încorporeze videoclipuri terțe în conținutul lor. Acest lucru înseamnă că trebuie să găzduiești propriile videoclipuri în biblioteca ta media dacă vrei să le folosești (nu sunt permise Vimeo sau YouTube iframes).

Dar ce se întâmplă cu videoclipul unui expert PDF? Ei bine, există multe modalități de a face asta, cred că cea mai simplă practică este să înlocuiți videoclipul cu o adresă URL scurtă legată de o versiune YouTube sau Vimeo a videoclipului, în format PDF. Oricum limitarea utilizatorului la mass-media găzduită de sine este o provocare pe care PressBooks și-a creat-o singură, mai ales într-o epocă în care YouTube este standardul de aur al videoclipului.

Micro-formatare

PressBooks a adoptat meta-date de cărți și capitole, care sunt necesare, dar nu sunt suficiente. Micro-formate, cum ar fi Schema.org, ar trebui să fie practicile minime de structurare a diverselor date.

Să presupunem că scriu o carte de bucate în platforma PressBooks. Am nevoie de meta-date de cărți, am nevoie și de meta-date de rețete. În plus, îmi place să am o taxonomie personalizată, cu ierarhie pentru ingredientele mele, categoriile de nivel superior pot fi elemente precum: legume, condimente, carne etc., iar toate ingredientele pot fi organizate pe subcategorii.

Apoi pot arăta cititorilor o listă de ingrediente pe frontend sau îi pot permite cititorilor să caute rețetele filtrate de câmpurile personalizate și pot alege să vadă toate preparatele care conțin Pește sau Capsicum. WordPress are instrumente extinse pentru structurarea datelor cu meta-date personalizate, câmp personalizat, taxonomii personalizate, formate de postare și tipuri de postare personalizate.

Există, de asemenea, funcții precum geo-tagging, care pot revoluționa cărțile create de PressBooks. Imaginați-vă când citiți o carte pe tableta dvs., dacă vedeți numele unui loc în text și atingeți pe ea, instantaneu veți vedea imaginea Google Street View a acelui loc într-o cutie de lumină.

În prezent, PressBooks nu acceptă aceste funcții, dar ar fi un mare avantaj dacă ar fi. Acest lucru ar permite unui grup complet nou de creatori de conținut să intre pe piață. Sperăm că este ceva ce vor lua în considerare adăugarea, dar până atunci acesta este un lucru pe care ar trebui să îl consultați cu un dezvoltator web pentru a vedea dacă o temă personalizată poate fi proiectată pentru nevoile dvs..

Luând Evernote ca un alt exemplu, această aplicație este populară deoarece ajută utilizatorii să scrie note cu etichete, să adauge imagini și să înregistreze audio în aceeași notă. Acesta este tipul de conținut pe care îl așteaptă utilizatorii. Evernote a făcut-o pentru a organiza note, imaginați-vă cât de uimitor ar fi dacă PressBooks adaugă funcții similare pentru a-și îmbogăți cărțile.

Partajare socială

PressBooks acceptă butoanele de partajare socială pentru Twitter, Google+ și Facebook în versiunea web a cărților dvs. Acesta este un mod minunat pentru cititorii dvs. de a-și împărtăși capitolele preferate și de a vă obține un pic de expunere suplimentară. Dar acestea sunt destul de simple, iar în prezent singura opțiune pe care o aveți este să activați sau să dezactivați partajarea pe toate paginile dvs. în ansamblu. Ar fi bine să vedem opțiuni de styling, precum și mai multe rețele sociale incluse.

Generarea de bani

În prezent PressBooks vă permite să creați un ebook bazat pe web care poate fi exportat și în fișiere PDF, MOBI sau EPUB. Dar nu sunt conștient de modalitățile de generare de bani a cărților pe care le creați fără să adăugați plugin suplimentar.

O opțiune ar fi crearea unui membru de ebook premium folosind Restrict Content Pro. Astfel, puteți face publice paginile capitolului 1 din cărțile dvs. și puteți bloca restul conținutului pentru membri. Notă – nu am testat de fapt compatibilitatea acestor două pluginuri, dar mă aștept să funcționeze bine.

În mod alternativ, vă puteți vinde cărțile pe Amazon, iBooks, etc. Formate PressBooks în mod corespunzător, astfel încât să aveți probleme cu încărcarea fișierului dvs. de vânzare. Sau puteți utiliza WooCommerce sau un plugin similar pentru e-commerce pentru a vinde versiuni PDF ale cărților dvs. electronice pe propriul site web. Multe scenarii pot fi definite sau luate în considerare pentru monetizarea aplicației.

PressBooks Pro

Momentan pluginul PressBooks este complet gratuit, dar oferă 3 planuri premium dacă doriți să le permiteți să vă gestioneze cartea online sau platforma de carte pentru dvs. Dacă doriți să eliminați filigranele din exporturile dvs. de ebook PDF, va trebui să actualizați la unul dintre aceste planuri, care încep de la 19,99 USD (o taxă unică pe bază de carte).

Presa BookBooks

PressBooks oferă servicii de tipărire dacă doriți să producă o versiune cu broșură a cărții electronice. Există o taxă de configurare de 50 USD și o comandă minimă de 50 de dolari, dar asta este. Este important să rețineți că cărțile auto-tipărite din PressBooks nu includ un ISBN, ci doar un cod de bare generic. Așadar, dacă doriți să distribuiți retailerilor sau bibliotecilor, va trebui să sortați ISBN-ul dvs. înainte de imprimare pentru a avea codul inclus pe coperta dvs..

În mod alternativ, puteți utiliza cu BookBaby pentru a tipări și distribui cartea. Acestea oferă tone de opțiuni, pachete și suplimente precum tipărirea la cerere începând de la 199 USD, servicii ISBN sau chiar tipăriri pentru o singură carte pentru 19 USD. Accesați pagina de prețuri pentru a afla mai multe.

BookBaby nu percepe taxe pentru vânzări, oferind totuși autorilor un tablou de bord funcțional pentru a-și gestiona vânzările pe diferite canale. Pentru cărțile tipărite, autorii pot comanda, în mod opțional, mici circulații cu un volum de 25 de volume și ar putea costa doar câțiva dolari pe tipărit.

Înveliți

PressBooks este un concept excelent și poate fi lider în crearea și publicarea cărților electronice. Există foarte mult potențial pentru crearea de cărți electronice gratuite și premium pentru promovarea site-ului dvs. sau pentru generarea de bani pentru blogul dvs. Sperăm că veți încerca, deoarece PressBooks este un mod destul de ușor de a crea cărți electronice cu WordPress (iar atunci când combinați acest lucru cu ghidul nostru de vânzare de cărți electronice cu WordPress, veți fi pe calea succesului).

Ce părere aveți despre PressBooks? Ai încercat? Ce caracteristici îți plac? Sau există vreo caracteristică pe care doriți să o aveți PressBooks? Spuneți-ne și începeți o conversație în comentariile de mai jos!

Articol scris de Pooria Asteraky. Puteți urma Pooria pe Stare de nervozitate sau LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me