Ai tendința să scrii mult despre un subiect de nișă pe blogul tău? Ți se pare că trebuie să definești termenii de mai multe ori pentru a oferi contextului postărilor tale? Dacă da, este posibil să utilizați un glosar pentru a organiza și a face accesibile termenii și definițiile lor cel mai des utilizate.


Acum, ideea de a crea un glosar de la zero este descurajantă și să nu mai vorbim de configurarea legăturilor către paginile de definiție de fiecare dată când apare un termen în fiecare post. Acolo vine pluginul CM Tooltip Glossary.

Ce face plugin-ul CM Glossary Tooltip?

Acest plugin extraordinar face foarte simplu să creezi pagini dedicate pentru termeni de glosar și definițiile acestora și generează legături către aceste pagini ori de câte ori apar termenii în postările sau paginile de pe blog. Poate afișa, de asemenea, un sfat de instrument de fiecare dată când un vizitator trece peste acest termen, cum ar fi în exemplul de mai jos din JumpStartCTO (un site Creative Minds menționează în scop demonstrativ):

glosar cu instrumente

După cum puteți vedea, atunci când treceți peste termenul „Produs viabil minim”, apare o foaie de instrumente care furnizează definiția, astfel încât să nu fiți nevoiți să părăsiți pagina. Cu toate acestea, dacă ar trebui să faceți clic pe termen, veți fi dus la o pagină cu definiția din ea, precum și alte informații. Dar vom intra mai mult în asta într-o clipă.

Dezvoltat de Creative Minds (care creează pluginuri precum CM Ad Changer și CM Answers), CM Glossary Tooltip este disponibil în trei versiuni diferite: Free, Pro și Pro +. Să luăm ceva timp pentru a examina funcțiile asociate cu fiecare versiune.

Liber

Versiunea gratuită a acestui plugin vă oferă tot ceea ce vă puteți aștepta: elementele de bază. Vă permite să creați postări unice pentru fiecare termen în glosarul dvs., să afișați un sfat pentru afișarea de definiție și să faceți legătura automată cu paginile de termen. Acesta generează un index de glosar pentru dvs. care poate afișa termeni într-o listă:

lista de instrumente de glosar

Sau în format de țiglă:

plăci de instrumente glosar

De asemenea, oferă un nivel decent de control asupra modului în care sunt afișați termenii. De exemplu, puteți configura filtre pentru a vă asigura că definițiile din fișierele de instrumente nu depășesc o anumită lungime. Și puteți configura locațiile de afișare, inclusiv duplicatele din aceeași pagină. În cele din urmă, oferă suport de codare UTF-8.

Obțineți gratuit Glossary Tooltip Glossary Plugin

Pro

Versiunea Pro vă va costa bani, dar oferă o serie întreagă de funcții extinse. Obțineți tot ceea ce vine cu versiunea gratuită, desigur, plus posibilitatea de a adăuga o mulțime de informații suplimentare la fiecare pagină unică de glosar, cum ar fi:

  • Legături interne
  • Sinonime
  • Postări asemănatoare
  • Termeni înrudiți
  • Suport pentru singular și forme de plural ale termenilor

Versiunea Pro vă oferă, de asemenea, un control mai mare asupra funcționării și aspectului dvs. de glosar. De exemplu, puteți configura paginarea pentru un glosar care este pe partea mare sau puteți personaliza modul în care a luat termenul legături și sfaturi:

personalizare tip tooltip

Modificați legăturile permale, adăugați ancore la sugestii de instrumente și aruncați caractere personalizate pentru o măsură bună. Un mesaj CMinds Recunoștința nu va apare în subsol în această versiune și puteți configura un widget care afișează termeni aleatori în bara laterală, astfel:

glosar widget tip tooltip

Funcțiile adiționale Pro includ suport multisite și mobil, posibilitatea de a adăuga definiții direct la pagina indexului glosar și optimizarea vitezei, astfel încât toți cei SEO să fie păstrați fericiți.

În plus, dacă aveți un glosar de termeni pe care îl utilizați cu ușurință pregătiți pe hard disk, îl puteți importa cu ușurință prin intermediul formatului .csv. Sau, exportați glosarul odată ce l-ați creat pentru a avea înregistrare:

import glosar tip instrument de export

Pro +

După cum vă așteptați, versiunea Pro + include toate caracteristicile versiunilor Free și Pro, cu și mai multe funcții stivuite în partea de sus. Aceasta este versiunea pe care am pus mâna pe ea și este un pas cert față de celelalte două versiuni. Acest lucru are totul de la integrarea Google Translate:

tooltip glosar Google Translate

Pentru integrarea dicționarului și a tezaurului Merriam-Webster:

tooltip glossary Merriam Webster Dictionary

Cu capacitatea de a configura Glosar căutare și categorii. În plus, puteți utiliza un cod scurt pentru a insera o categorie de termeni oriunde doriți, un instrument de căutare și înlocuire pentru realizarea de actualizări rapide, în general, excluderea termenilor și legături personalizate. O mulțime de opțiuni de coduri scurte și suport pentru termeni parțiali de cuvânt și prescurtări completează setul de caracteristici.

Configurarea Glosarului

Când arunc prima oară spre plugin după instalare și activare, a trebuit să mă opresc o clipă. Există o mulțime de opțiuni și, în timp ce mai multe opțiuni înseamnă o flexibilitate mai mare, înseamnă, de asemenea, mai multă muncă din partea administratorului. Din fericire, temerile mele cu privire la implicarea procesului de instalare urmau să fie odihnite rapid. Interfața de utilizare a pluginului este intuitivă și ușor de urmărit. Ecranul principal vă arată lista curentă de termeni din glosarul dvs.:

UI principal al glosarului cu instrumente

Tot ce trebuie să faci este să dai clic Adăuga nou și veți fi dus la o nouă postare unde puteți scrie definiția unui termen:

editați ghidul glosar

Pluginul va găsi apoi toate cazurile acestui termen pe site-ul dvs. și le va face clic. Când faceți clic, vizitatorii vor fi duși într-o pagină dedicată pentru definirea termenului. Ar trebui să arate așa:

pagina cu exemple de glosar cu instrumente

După cum puteți vedea, această pagină cu termenul glosar are definiția termenului, sinonime ale termenului și articole conexe care vor apărea. Merită să petreci ceva timp răsfoind opțiunile Setări. Din nou, aveți mult loc de jucat aici, dar nu vă lăsați să vă copleșească. Fiecare filă din secțiunea Setări tratează un aspect diferit al personalizării. Dacă nu doriți să vă ocupați de sinonime, de exemplu, nu trebuie să faceți clic pe fila respectivă. Ceea ce încerc să spun este să folosiți funcțiile care beneficiază (și au sens) site-ului dvs.; nu se simte obligat să le folosească pe toate.

set de instrumente glosar setări generale

Pentru a activa efectul hover tooltip, faceți clic pe Setări apoi pe file Instrumentul conținut. Bifează caseta de lângă Afișați sfaturi de instrumente când utilizatorul trece peste ele?

Dacă doriți ca o listă de articole conexe să apară sub o definiție pe o pagină dedicată a termenului – practic, o listă de articole în care apare termenul – faceți clic pe Articole similare filați și asigurați-vă că caseta este bifată lângă Afișează articole conexe:

articole conexe glosar cu instrumente

Faceți clic pe fiecare filă pentru a face selecții în timp ce mergeți. Într-adevăr, este tot ce trebuie să știți pentru a utiliza acest plugin. Urmați instrucțiunile date și veți fi bine în direcția creării unui glosar robust pentru site-ul dvs. web. Și dacă aveți de-a face cu un subiect de nișă cu o mulțime de jargon legate de industrie, este un plus pe care vizitatorii dvs. îi vor plăcea și îl vor folosi în mod regulat.

Concluzie

Uneori, webmasterii se bucură de plugin, instalând tot ceea ce pot pune mâna pe. Dacă doriți design-urile simple și simplificate, pluginul CM Tooltip Glossary ar trebui să vă atragă în continuare. Versiunea Pro +, în special, este suficient de funcțională pentru a satisface fiecare nevoie de glosar imaginabil, fiind în același timp suficient de simplă pentru a apela la utilizatorii WordPress care doresc să rămână la elementele esențiale..

Ați folosit acest plugin? Ceea ce ai crezut? Consideră că adăugarea unui glosar este utilă sau intruzivă?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me