MotoPress sunt bine cunoscute în comunitatea WordPress pentru editorul de conținut pentru construirea de pagini a pluginului WordPress. De la lansarea lor de anul trecut, MotoPress a adăugat mai multe produse în portofoliu, inclusiv plugin-uri și teme WordPress.


În februarie anul acesta au lansat MotoPress Slider; cel de-al doilea mare plugin WordPress. Pluginul răspunde, astfel încât diapozitivele vă ajută să creați un aspect excelent pe orice dispozitiv. Să aruncăm o privire mai atentă la ce poate face MotoPress Slider.

Configurarea unui nou slider MotoPress

MotoPress Slider este incredibil de ușor de configurat. Când alegeți să creați un nou slider, vi se prezintă trei pagini scurte de setări. Există o filă pentru setările glisante, controale și aspect.

În fila cu setările glisorului puteți denumi glisorul și aliasul folosit pentru codul scurt al glisorului. Glisorul poate fi făcut pe toată lățimea sau puteți defini dimensiunea implicită a grilei. Întârzierea prezentării de diapozitive poate fi setată și în această zonă. Dacă doriți, prezentarea de diapozitive poate fi dezactivată.

Setări glisoare noi

Nouă comenzi glisante pot fi activate sau dezactivate în următoarea filă. Puteți configura controale precum săgeți, butoane de redare, contoare și multe altele.

Noile controale ale glisorului

În fila aspect, puteți defini dimensiunea implicită a pixelilor pentru afișajele pentru telefon, tabletă și desktop. Setările originale sunt de până la 767 pixeli este afișat folosind aspectul telefonului, orice între 768 și 991 pixeli folosește aspectul tabletei și orice peste 992 pixeli folosește ecranul desktop.

O clasă CSS personalizată poate fi aplicată pe glisorul tău. Există, de asemenea, o casetă în care puteți adăuga cod CSS personalizat.

Noul aspect al glisorului

O pagină de setări separate este localizată în meniul de administrare al cursorului MotoPress Slider care vă permite să dezactivați glisorul pentru anumite grupuri de utilizatori.

Setări grupuri de utilizatori Slider MotoPress

Nu vă faceți griji prea mult pentru setările glisorului. Valorile implicite ar trebui să fie bune pentru cei mai mulți dintre voi și există un buton în partea de jos a zonei de creare a glisorului care vă permite să reveniți și să modificați setările în orice moment..

Adăugarea de diapozitive la noul dvs. cursor MotoPress

În următoarea zonă puteți adăuga diapozitive la glisorul tău. Mai jos puteți vedea o captură de ecran a acestei zone. Poate părea un pic descurajant la prima vedere, cu toate acestea, este foarte ușor de înțeles odată ce știi unde este totul.

Pagina de creare a diapozitivelor MotoPress

În partea de sus se află șapte file: general, culoare, imagine, videoclip, link, vizibilitate și miscare. O previzualizare a glisorului dvs. domină inima paginii și dedesubt veți găsi opțiuni pentru adăugarea de text, imagini, butoane și videoclipuri. Fiecare tip de conținut este cunoscut sub numele de strat și aceste straturi sunt afișate în partea dreaptă a paginii.

Puteți rearanja ordinea straturilor folosind drag and drop. Amplasarea stratului funcționează în același mod ca și în aplicațiile grafice precum Photoshop, cu prioritate acordată stratului din partea de sus. În exemplul meu de mai sus, am două straturi: imagine și text. Dacă ar trebui să poziționez stratul HTML după imagine, textul nu ar fi vizibil.

Interfața funcționează foarte bine. Când selectați un strat în zona pânzelor principale, setările pentru acel strat vor fi afișate mai jos. Dacă faceți clic pe ștergeți pe tastatură, veți elimina stratul din diapozitiv. Sunt disponibile și două butoane de ștergere: unul șterge stratul selectat, celălalt șterge toate straturile.

Straturile pot fi târâte în jurul pânzei. Când veți face acest lucru, veți vedea că se schimbă coordonatele X și Y. Acest lucru este util, deoarece înseamnă că puteți poziționa straturi pe mai multe diapozitive în aceeași poziție (ceea ce este foarte util pentru poziționarea conținutului, cum ar fi textul). O grilă de nouă cutii poate fi de asemenea folosită pentru poziționarea straturilor, de ex. în stânga sus, centru, jos dreapta etc..

Zeci de animații pot fi utilizate pentru estomparea și decolorarea straturilor. Aceasta include decolorarea, zoom-urile, flipurile și salturile. Straturile pot fi afișate și / sau ascunse la un moment dat (în milisecunde). Aceasta este, în umila mea părere, una dintre cele mai bune caracteristici ale pluginului, deoarece vă permite să afișați straturi exact atunci când doriți să fie afișate.

Stilurile predefinite sunt de asemenea disponibile, dar dacă doriți, puteți defini clase CSS personalizate pentru un anumit strat.

Opțiuni de animație

În fila generală, puteți denumi diapozitivul dvs. și puteți alege dacă diapozitivul este publicat sau salvat ca schiță. În acest fel, puteți deveni creativ și salva diapozitivele înainte de a merge live cu ele.

Fila de culori vă permite să selectați o culoare sau un gradient pentru fundalul diapozitivului. Un lucru care m-a enervat a fost că nu există o roată de culoare pentru selectarea culorilor. Trebuie să introduceți manual codul hexadecimal. Sperăm că acest lucru va aborda într-o versiune viitoare a pluginului. Opțiunea de gradient vă permite să definiți două culori și unghiul la care este aplicat gradientul.

Setări de culoare Slider MotoPress

Dacă nu doriți o culoare solidă sau un fond de gradient, puteți utiliza o imagine. Puteți selecta o imagine din biblioteca media WordPress sau puteți defini o adresă URL externă a imaginii. Atributele de mărime, repetare și poziție pot fi definite.

Setări imagine Slide MotoPress

MotoPress Slider acceptă și fundaluri video. Dacă doriți, videoclipurile pot fi introduse în diapozitivele dvs. folosind straturi. Puteți afișa videoclipuri de pe YouTube, Vimeo, media media sau o adresă URL externă.

Setări video Slide MotoPress

Diapozitivele pot fi conectate. Puteți seta atributele ID-ului, clasei, relului și titlului legăturii. Când un vizitator face clic pe diapozitivul în cauză, acesta va fi dus la adresa URL definită. Deoarece legăturile sunt configurate pe o diapozitivă pe bază de diapozitive, puteți face ca unele diapozitive să fie linkate către site-uri web externe și nu altele.

Setări MotoPress Slider Link

Diapozitivele pot fi restricționate la utilizatorii conectați. Aceasta poate fi utilizată pentru a afișa diapozitive numai către utilizatorii înregistrați. De asemenea, puteți activa diapozitivele într-o anumită perioadă de timp. Aceasta poate fi folosită pentru o varietate de utilizări. De exemplu, puteți crea diapozitive pentru a promova o competiție în prima săptămână a lunii decembrie.

Setări vizibilitate slider MotoPress

În ultima filă puteți defini un nume și un ID de clasă CSS pentru diapozitivul dvs. Așa cum am menționat anterior, puteți stila și straturi individuale din diapozitiv utilizând clase CSS personalizate.

Setări diverse ale presiunii slider MotoPress

După ce ați creat diapozitivul, puteți salva diapozitivul folosind butonul de salvare din partea de jos a paginii. Făcând clic pe butonul de închidere, vă va duce la lista de diapozitive, adică toate slide-urile pe care le-ați creat pentru acel anumit glisor.

Puteți edita, dubla sau șterge diapozitive existente. Duplicarea unei diapozitive este o opțiune la îndemână dacă doriți să creați o diapozitivă similară. Dacă nu, puteți crea o nouă diapozitiv de la zero.

Lista de diapozitive MotoPress

În cele din urmă, puteți introduce glisorul completat în site-ul dvs. web folosind aliasul de cod scurt pe care l-ați definit pentru gliderul dvs..

Sliderul MotoPress

Ei spun că frumusețea este în ochii spectatorilor, cu toate acestea am fost foarte impresionat de ceea ce MotoPress Slider ar putea face. Nu este nevoie de mult timp pentru a introduce fundaluri personalizate, text, imagini, butoane și videoclipuri.

Exemplu de slider MotoPress

Dacă vizitați pagina principală de informații pentru MotoPress Slider, veți vedea un exemplu excelent despre ce se poate realiza folosind pluginul. Acesta evidențiază modul în care straturile și întârzierea încărcării straturilor pot fi utilizate pentru a crea glisoare profesionale în câteva minute. Modul în care straturile apar în timp în timpul unei diapozitive dă impresia că urmăriți o prezentare video (chiar și atunci când nu sunt utilizate videoclipuri). Este un efect simplu care transformă într-adevăr diapozitivele.

Exemplu de slider MotoPress

Prețuri

MotoPress a adoptat o schemă de prețuri echitabilă pentru pluginul glisant. Licența lor personală se vinde la 19 dolari și oferă un an de asistență și actualizări pentru un site web. Cu amănuntul la 49 de dolari, licența de afaceri crește limita site-ului web de la unu la cinci site-uri web.

Prețul cursorului MotoPress

Licența de dezvoltator revinde la 99 USD. Oferă asistență prioritară pentru dezvoltatori și oferă un an de asistență și actualizări unui număr nelimitat de site-uri web. Licențierea în volum este de asemenea disponibilă dacă doriți să împachetați MotoPress Slider într-un produs propriu.

Slide MotoPress este 100% GPL. Este necesară o licență pentru a obține actualizări automate și suport pentru plugin, cu toate acestea, pluginul este în continuare complet util dacă această cheie de licență nu este introdusă.

Gânduri finale

Toate pluginurile glisante WordPress au o curbă de învățare, iar Slide MotoPress nu este diferit. Trebuie să petreci cel puțin douăzeci sau treizeci de minute jucându-te cu diapozitive până când începi să înțelegi de ce este capabil pluginul.

După o scurtă perioadă de utilizare a pluginului, am avut câteva momente „Aha” când am început să înțeleg cum a funcționat totul. Primul lucru este când am înțeles cum să obțin cele mai multe straturi. Al doilea este când am aflat cum animările pot fi folosite pentru a estompa textul, butoanele și imaginile pentru a estompa. Cu toate acestea, caracteristica care m-a determinat să apreciez potențialul glisorului MotoPress a fost opțiunea de a întârzia apariția straturilor. Acest lucru permite utilizarea a numeroase trucuri de prezentare, cum ar fi alimentarea prin picurare a textului pentru vizitatorii site-ului și afișarea de imagini și butoane în punctele cheie ale diapozitivei.

După ce ați stăpânit aceste tehnici simple, sunt sigur că veți putea crea diapozitive profesionale folosind MotoPress Slider. Dacă aveți nevoie de inspirație, vă recomand să verificați glisorul afișat pe MotoPress, deoarece evidențiază ce se poate realiza folosind straturi simple de text și imagine.

Sper că v-a plăcut acest aspect la MotoPress Slider. Dacă da, vă încurajez să vă abonați la newsletter-ul WPExplorer pentru a primi actualizări gratuite ale celor mai recente articole și sfaturi excelente, trucuri și oferte WordPress.

Mulțumesc pentru citit.

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me