Ożywić stary post, wcześniej znany jako Tweet Old Post, to wtyczka inna niż wszystkie. Rozwiązuje dwa interesujące problemy, które napotyka prawie każda osoba pracująca w WordPress.


Po pierwsze, szybko zdajesz sobie sprawę, że twoje stare posty – te, które ostatecznie opuszczają stronę główną i kończą w archiwach – nigdy więcej nie ujrzą światła dziennego. Jasne, możesz uzyskać organiczny ruch związany z wyszukiwaniem, ale nie zawsze jest tak niezawodny, nawet jeśli niektóre z tych starych postów mogą być najlepsze, jakie kiedykolwiek napisałeś.

Drugi problem dotyczy mediów społecznościowych. Kiedy zacząłem publikować posty na Twitterze i Facebooku, zdałem sobie sprawę z jednego głównego problemu: zarządzanie legalnym harmonogramem w mediach społecznościowych trwa wieczność. Nawet jeśli fajnie jest projektować zdjęcia i udostępniać fajne linki lub porady na stronach społecznościowych, pochłania to produktywność jak próżnia Dyson.

To ogromny problem, ponieważ wszyscy jest teraz w mediach społecznościowych i tracisz ogromny potencjał wzrostu, jeśli nie konsekwentnie udostępniasz odpowiednie treści, które Twoi klienci mogą uznać za atrakcyjne.

W skrócie, Revive Old Post łączy stare posty i kilka systemów społecznościowych w pięknej harmonii. Sięga do twoich starych postów i tweetów lub udostępnia je losowo na Facebooku, Twitterze lub LinkedIn, dzięki czemu nie musisz tracić cennego czasu. Wtyczka pobierała tylko Twoje posty i tweetowała je, ale od tego czasu są one zintegrowane z innymi serwisami społecznościowymi i wymagają zmiany nazwy.

Proces przywracania starej konfiguracji posta

Na początek wszystko jest dość proste. Wystarczy przejść do zaplecza witryny WordPress, przejść do karty Wtyczki po lewej stronie pulpitu nawigacyjnego i poszukać wtyczki Revive Old Post. Kliknij przycisk Instaluj i aktywuj, aby kontynuować.

Ożywić stare posty - automatyczne wysyłanie do mediów społecznościowych

Karta Ustawienia Revive Old Post ponownie pojawia się po lewej stronie pulpitu nawigacyjnego i nazywa się Revive Old Post – dość proste. Kliknij kartę główną, aby rozpocząć konfigurowanie automatycznego systemu udostępniania. Na karcie Konta możesz połączyć trzy różne konta społecznościowe. Wystarczy kliknąć przyciski na Twitterze, Facebooku lub LinkedIn, aby wpisać własne poświadczenia, aby się połączyć.

Jest to tak proste, jak to tylko możliwe. Zawierają kilka reklam i linków partnerskich w głównym obszarze deski rozdzielczej, ale są z boku, więc to naprawdę nie przeszkadza. Nie musisz także wybierać wszystkich trzech kont. Jeśli masz tylko konto na Twitterze, kliknij przycisk i zaloguj się w ciągu kilku sekund.

Konta

Zauważysz, że wszystkie ustawienia, które możesz zmienić, są ładnie zorganizowane w małe zakładki u góry strony. Wtyczka nie ma tak naprawdę wielu funkcji, więc dość łatwo jest zachować spokój i szybko ją skonfigurować. Warto zauważyć, że wtyczka nie ma żadnych niepotrzebnych funkcji, więc nie znajdziesz bałaganu.

Kiedy idziesz do Ustawienia główne na stronie możesz zmienić różne opcje, np. ile godzin chcesz czekać między każdym automatycznym udostępnianiem. Jest to podstawowe ustawienie, które należy zmienić, ponieważ możesz chcieć, aby post był wysyłany raz dziennie, kilka razy dziennie, a nawet tylko raz w tygodniu.

Na tym etapie dostępnych jest kilka innych funkcji do edycji, więc możesz modyfikować takie rzeczy, jak wiek, w którym chcesz sięgnąć do archiwów postów i liczbę postów do udostępnienia w każdej rundzie.

Lubię Minimalny wiek ustawienie, ponieważ jeśli już udostępniasz najnowsze posty automatycznie lub ręcznie, nie chcesz, aby ten system wysyłał je ponownie. Możesz także śledzić, ile ruchu wtyczka zyskała dzięki Google Analytics, i usuwać określone typy postów, których nie chcesz udostępniać.

Na przykład osobiście nigdy nie chciałbym tweetować jednej z moich stron internetowych lub faktur, więc usunęłbym je z kolejki.

Ustawienia główne

Formatowanie swoich postów

Przeprowadzka do Format postu w zakładce możesz zobaczyć kilka opcji ustawień dla dołączania domyślnego tekstu do każdego wychodzącego postu. Jestem zakochany w tym obszarze, ponieważ we wczesnych etapach tej wtyczki nie można było umieszczać hashtagu ani nazwy użytkownika w tweetach.

Jest też fajne małe ustawienie, aby użyć skracacza URL, aby tweety nie wyświetlały się naprawdę długo. Inne ustawienia obejmują dostosowanie długości postu, dodatkowe dołączenia tekstu oraz miejsce, w którym link ma się wyświetlać, gdy post zostanie opublikowany.

Zapraszam do nawigacji Facebook i LinkedIn strony, jeśli chcesz je również zmodyfikować. Te karty są dość podobne do Świergot strona.

Format postu

Niestandardowe harmonogramy i inne funkcje Pro

Gdy przejdziesz do Niestandardowe harmonogramowanie szybko zdasz sobie sprawę, że aby z niego skorzystać, musisz uiścić dodatkową opłatę. Jest to jedna z niesamowitych funkcji zawartych w wersji premium. Niestandardowe harmonogramowanie pozwala ustawić określone przedziały godzin, a nawet modyfikować liczbę postów, które chcesz wysłać w ciągu tygodnia. Na przykład możesz chcieć wysłać dwa posty w poniedziałek, a tylko jeden w niedzielę.

Niestandardowe harmonogramowanie

Oto, co jeszcze otrzymasz w wersji Pro:

  • Formatowanie postów na LinkedIn
  • Publikowanie na Facebooku i Twitterze ze zdjęciami
  • Wybierz typy postów, które chcesz udostępnić

Szczerze mówiąc, nigdy nie chciałbym używać wtyczki, chyba że mógłbym usunąć wszystko oprócz moich postów na blogu, więc opcja 75 USD Pro jest dla mnie koniecznością.

Jeśli naprawdę chcesz zautomatyzować swoje programy społecznościowe, jest to jeden z najlepszych sposobów, aby to zrobić. Dlatego powiedziałbym, że jednorazowa opłata 75 USD jest tego warta. Tylko upewnij się, że będziesz korzystać z wtyczki w przyszłości. Pamiętaj, że nie tylko automatyzujesz swoje witryny społecznościowe; masz także wyjątkową okazję do sięgnięcia do swoich archiwów i przywrócenia starych postów na blogu.

Gdy wszystko będzie gotowe, możesz kliknąć Rozpocznij udostępnianie przycisk na dole. Wtyczka zawiera również Zobacz przykładowy post przycisk, który doskonale sprawdza się przed wyświetleniem postów.

Rozpocznij udostępnianie

Z wyłączeniem postów, których nigdy nie chcesz wysyłać

Nawet po usunięciu ogólnych grup postów, takich jak strony i faktury, możesz znaleźć określone elementy, których nigdy nie należy wysyłać. Jeśli pójdziesz do Wyklucz posty zakładka po lewej stronie deski rozdzielczej możesz wybrać pojedyncze posty, które nigdy nie powinny być wysyłane przez system.

Wyklucz posty


Revive Old Post to jedna z najlepszych wtyczek do udostępniania w serwisach społecznościowych, a dodatkowo zyskujesz premię za udzielanie CPR starych postów, o których myślałeś, że nie żyją. 75 USD to nie zmiana, ale na dłuższą metę warto wydać pieniądze, jeśli chcesz, aby twoje stare posty zyskały popularność za pośrednictwem mediów społecznościowych, a my dajemy im 5.0, ponieważ to naprawdę jedna z najlepszych dostępnych wtyczek społecznościowych.

Daj nam znać w sekcji komentarzy, jeśli masz jakieś pytania dotyczące wtyczki Revive Old Post!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me