WordPress Toolkit in Plesk - En rask og omfattende guide

WordPress er utrolig utrolig, og det gir flere fordeler som du kanskje ikke forventer av et innholdsstyringssystem (CMS). Det er veldig enkelt å administrere alt på WordPress, fra en ny blogg til nyhetspublisering. Dette er grunnen til at den er så populær på mange forskjellige kanaler. I tillegg er det lagt til funksjoner for enhver nisje takket være brukervennlige plugins og verktøy.


Når det gjelder å kjøre WordPress på nettstedet ditt, sitter du igjen med noen få alternativer. Administrerte hostingfirmaer som WP Engine gjør ting enkelt og installerer WordPress for deg. Men for de som bruker delt hosting har du ofte valget mellom cPanel, Ubuntu eller Plesk.

Plesk er et kontrollpanel for webhotell som kan installeres på både Linux- og Windows-servere. Hvis du bruker Media Temple VPS, har du kanskje sett det før. Men du kan også installere det selv og bruke det til å administrere WordPress-installasjoner lettere på din egen server.

Plesk 17 WordPress Toolkit er en utvidelse for Plesk for å legge til en rekke WordPress-funksjoner. Det er et nyttig (og enkelt) alternativ for å administrere WordPress-temaer, plugins, sikkerhet, oppdateringer og mer på en enkel måte.

WordPress Toolkit i Plesk

Plesk er et komplett, allsidig og sikkert verktøysett for WordPress som gir et enkelt dashbord for å administrere flere WordPress-forekomster enkelt. Med Plesk er det superenkelt å teste nye plugins, funksjoner og designideer i en sandkasse før du publiserer dem på ditt live nettsted. For dette trenger du ikke noen ekstra plugins eller separat server – WordPress Toolkit i Plesk administrerer alt.

Du kan også bruke WordPress Toolkit for å eliminere noe av kompleksiteten i å administrere WordPress nettsteder. Iscenesettelse, kloning, synkronisering, oppdatering, migrering og andre komplekse oppgaver – det er enkelt å få det til med bare ett enkelt klikk.

WordPress Toolkit i Plesk

WordPress Toolkit gir et enkelt administrasjonsgrensesnitt for enkelt å installere (ett-klikk installasjonsprogram), konfigurere og administrere WordPress. Du må installere WordPress Toolkit-utvidelsen i Plesk, og du kan begynne å jobbe med den.

WordPress Toolkit krever Plesk (selvfølgelig) så vel som en server PHP versjon 5.3 eller nyere versjon. Hvis serveren din fremdeles bruker en PHP-versjon under denne, må du legge til en tilpasset PHP-behandler. For å aktivere dette, må du spesifisere banen til PHP-binæren og bytte abonnementet med WordPress Toolkit til den tilpassede PHP-behandleren.

Dessuten er WordPress Toolkit gratis for eierne av Plesk Web Host og Plesk Web Pro-utgavene. Plesk Web Admin-brukere blir tilbudt en annen SE-versjon med mindre funksjoner.

La oss se på hvordan du kan bruke WordPress Toolkit i Plesk.

WordPress-installasjon med Plesk

Først må du logge deg på Plesk-panelet. Herfra bør du ha følgende installasjonsalternativer tilgjengelige:

  • Nettsteder og domener> WordPress> Installer
  • Programmer> WordPress> Installer
  • Abonnement> WordPress> Installer

Installer WordPress med Plesk

Klikk på Nettsteder og domener -fanen, og du skal se et WordPress-ikon øverst til høyre på Plesk-dashbordet. Klikk på WordPress-ikon og klikk på Installere for å installere en WordPress i Plesk-panelet.

Administrer WordPress-installasjoner

Etter å ha installert WordPress med Plesk (eller importert et nettsted via Nettsteder og domener> WordPress> Import), er neste trinn å gå til WordPress Toolkit-dashbordet for å få et bredt blikk på WordPress-nettsteder som kjører på serveren din. Fra denne hovedsiden kan du se alle installasjonene dine med et øyeblikk.

Du kan enkelt bytte mellom kort, lister eller fliser i henhold til din visuelle preferanse.

Administrer WordPress-installasjoner i Plesk

Fra Informasjon og verktøy kortfanen får du tilgang til kontroller og verktøy for nettstedet ditt. Bruk vippene for å raskt deaktivere indeksering av søkemotorer, aktivere vedlikeholdsmodus og feilsøking, slå på hurtigbufring eller begrense offentlig tilgang ved å slå på passordbeskyttelse.

Du finner også hurtigkoblinger for å synkronisere, klone, administrere filer og sikkerhetskopiere / gjenopprette filene dine.

Tips: Bruk Clone -knapp for å snu opp et iscenesettingssted for testformålet ditt raskt.

Administrer WordPress-plugins

Med WordPress Toolkit i Plesk er også plugin management enklere. Du kan installere, aktivere og fjerne plugins fra instrumentbordet.

Administrer WordPress-plugins i Plesk

Installer plugins

det er to alternativer for å installere plugins. Legg til en plugin til et spesifikt nettsted, gå til: WordPress> kategorien Plugins for et nettsted> Installer

Eller hvis du vil installere en ny plugin på alle WordPress-nettstedene dine, naviger deretter til det mer generelle: WordPress> Plugins> Installer

I begge tilfeller, klikk på søkeikonet og søk etter en plugin. Når du installerer en plugin ved hjelp av WordPress Toolkit, aktiveres den som standard.

Du kan også laste opp en tredjeparts plugin (for eksempel en du har kjøpt på CodeCanyon, eller en ny utvidelse fra WooCommerce). Bare gå til: WordPress> Plugins> Last opp plugin

Velg deretter zip-filen for plugin-modulen og klikk Last opp. Hvis du vil installere og aktivere plugin-modulen, går du til: WordPress> Plugins

Klikk for å installere den nye pluginen, og velg deretter WordPress-nettstedene du vil legge den til.

Fjern plugins

Du kan imidlertid velge hvilke plugins du vil fjerne fra WordPress ved å velge og klikke på sletteikonet for å fjerne det fra valgt installasjon.

Velg nå WordPress-installasjonen du vil aktivere og deaktiver eventuelt installert plugin.

Gå til Serveradministrasjon> WordPress> Plugins kategorien og velg plugin du vil aktivere eller deaktivere.

Administrer WordPress-temaer

Ved hjelp av Plesk er det veldig enkelt å legge til, fjerne, aktivere eller deaktivere ethvert WordPress-tema.

Administrer WordPress-temaer i Plesk

Installer temaer

Gå til WordPress> Tema-fanen> Installer for å legge til et nytt tema. Bruk søket til å finne et tema, og merk av i avmerkingsboksen for temaet du vil legge til.

Akkurat som med plugins, kan du legge til det samme temaet for alle WP-forekomster eller legge til et bestemt tema til bare en bestemt forekomst (eller flere). For å gjøre det må du klikke på rullegardinmenyen og deretter velge forekomster du vil legge til eller fjerne et tema.

Legg til WordPress-temaer i Plesk

Dessuten kan du også enkelt oppdatere alle temaer fra WordPress> Temaer fane. Bare velg temaet du vil oppdatere for installasjonene dine (selv om vi alltid anbefaler å oppdatere for sikkerhet – hvis du bruker et WordPress-barnetema for tilpasninger, bør du ikke være bekymret).

WordPress Security

Du kan utføre en sikkerhetskontroll for nettstedet ditt med Plesks WordPress Toolkit. Du kan se om alle / readme.html / filer er tomme. Du kan også enkelt endre sikkerhetsinnstillingene og vise sikkerhetsstatusen. For det må du gå til S-kolonnen i seksjonen Nettsteder og domener> WordPress.

Plesk WordPress Security

Klikk på koblingen “Sjekk sikkerhet” for å se status for alle WordPress-installasjonene dine. Merk av i avmerkingsboksene med sikkerhetsforbedringen du vil utføre, og klikk deretter på den sikre knappen.

Plesk WordPress Security Check

Slik kan du drastisk redusere sjansene for at noen bryter seg inn på nettstedet ditt ved å sikre WordPress nettstedssikkerhet på høyeste nivå.

Gjenopprette fra sikkerhetskopi

Sammen med generell WordPress-nettstedssikkerhet, kan WordPress Toolkit i Plesk også brukes til å sikkerhetskopiere nettstedet ditt.

Plesk Toolkit for WordPress gjør det enkelt å lage planlagte sikkerhetskopier for nettstedet ditt. Følg trinnene for å sikre at du har oppdaterte data for å gjenopprette der du kan ta sikkerhetskopi når det trengs:

  • Logg først på Plesk dashbord
  • Klikk på Domener
  • Klikk deretter på Administrer domene eller Administrer hosting
  • Klikk nå på nettsteder og domener
  • Klikk på Backup Manager
  • Klikk på Planlagte sikkerhetskopiinnstillinger

Plesk Backup Manager

Her kan du velge alternativene i sikkerhetskopiinnstillingene, som inkluderer å legge til et prefiks i sikkerhetskopienavnet, velge en multivolume-sikkerhetskopi, lagringsplass for sikkerhetskopiering og sette en grense for sikkerhetskopien. (antall kopier av sikkerhetskopien din) på serveren din. Du kan til og med stille et varslingsvarsel.

Hvis du går til Rute delen, kan du også aktivere og automatisere sikkerhetskopieringsoppgaven. Velg en sikkerhetskopieringsfrekvens for nettstedet. Du har vanlige sikkerhetskopier av nettstedene for deg. Bare velg tidspunktet for å starte sikkerhetskopieringsprosessen og lagre.

Rediger globale innstillinger

Til slutt, i Global innstilling -området du kan konfigurere vedlikeholdssiden, og standarddomenet-prefikset for kloning, som lar deg endre stasjonsnettadressen.

Plesk Global Settings

Konklusjon

Å administrere WordPress-nettsteder manuelt kan være ganske komplisert. Et kraftig kontrollpanel som Plesk gjør det enklere, og med WordPress Toolkit i Plesk kan du administrere alle nettstedene dine fra et enkelt dashbord.

Hvis du er et byrå som er vert for flere klientsider, eller en ivrig skribent med en blogg i hver nisje, er WordPress Toolkit i Plesk et av de beste alternativene for å administrere alle nettstedene dine. Jobb smartere ikke hardere, og administrer WordPress-nettstedene dine effektivt uten noe oppstyr.

Hva er tankene dine om WordPress Toolkit i Plesk? Eller har du spørsmål om å komme i gang med det? Legg igjen en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me