WordPress.com vs WordPress.org Forskjell og fordeler og ulemper

WordPress.com vs WordPress.org: Forskjeller, fordeler og ulemper

Som WordPress-blogg og WordPress-temaforfatter har vi sett vår store del av forvirring rundt forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org. Dette er helt forståelig siden begge kjører på WordPress, både bruker temaer og plugins og begge er lett tilgjengelig gratis online. Men det er store forskjeller mellom de to, og skillene er det som gjør WordPress.org til vår favorittsmak av WordPress.


Vi vil dele hovedfunksjonene i WordPress.com og WordPress.org nedenfor, samt en hendig, dandy infographic som hjelper oss med å visualisere poengene våre. Vi vil også forklare hvorfor vi personlig foretrekker og bruker WordPress.org, pluss en enkel 3-trinns guide hvis du vil prøve WordPress. Så la oss grave deg inn!

WordPress.com, gratis administrerte nettsteder

WordPress.com, gratis administrerte nettsteder

WordPress.com er en gratis plattform for å bygge en blogg og nettsted med WordPress. Den er fullt administrert av Automattic (skaperne bak WordPress) og best av alt er det en av de enkleste bloggplattformene på nettet. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg for en gratis konto, velge underdomenet (eksempel: yourwebsite.wordpress.com), velge et gratis tema og begynne å legge til innholdet ditt.

Imidlertid er ingenting i livet noen gang helt perfekt, så selvfølgelig er det noen få fordeler og ulemper med WordPress.com.

WordPress.com-fordeler

En av de mest forlokkende funksjonene på WordPress.com er at for de fleste brukere er det 100% gratis. Gratis kontoer kommer med gratis hosting, et gratis underdomenenavn, gratis temaer, enkle tilpasningsmuligheter (som en tilpasset logo og bakgrunnsfarge- eller bildealternativer) og 3 GB ledig lagringsplass for innholdet og mediene dine.

I tillegg til overkommelighet er WordPress.com også ekstremt lett å bruke. Den er klar til å gå fra du registrerer deg, så etter å ha opprettet kontoen din, får du hoppe rett inn i blogging.

Hvis du ønsker flere funksjoner oppgradering til a premium WordPress-plan er like enkelt som å registrere deg for en gratis. Betalte planer varierer fra $ 2,99 per måned for et tilpasset domene og ingen WordPress.com-annonser, opp til $ 24.92 per måned for bedrifter som ønsker enda flere funksjoner som premium temaer, inntektsgenerering, SEO, Google analytics og mer.

WordPress.com Cons

Så bra som WordPress.com er det er det noen begrensninger å være klar over. Det første er at uansett om det er en gratis konto eller en betalt konto, har du aldri virkelig kontroll over nettstedet ditt. WordPress.com eier innholdet ditt siden alt du oppretter er vert og vedlikeholdt på multisiden deres (med mindre du bruker $ 5000 per måned WordPress VIP som er tilpasset skyhost WordPress).

Med WordPress.com er du også begrenset til de gratis og premium temaene de gir deg via dashbordet. Dette betyr at de kontrollerer hvordan nettstedet ditt ser ut siden bruk av plattformen din betyr at du er begrenset til temaene og pluginene de tillater deg å bruke.

Du også kan ikke bruke Google Analytics med mindre du oppgraderer til premium-planen deres for høyeste nivå (så hvis du vil spore trafikken din, analysere leserens oppførsel eller se hva de mest populære innleggene dine vil det koste deg 299 dollar per år).

Den andre store ulempen med WordPress.com er det faktum at selv det mest grunnleggende alternativet for å tjene penger på bloggen din koster ekstra. Så hvis du vil fjerne WordPress.coms standardannonser (som genererer inntektene de trenger for å dekke kostnadene for gratis kontoer) og / eller integrere WordPress ‘egne “WordAds”Nettverk må du oppgradere planen din.

På samme måte hvis du håpet å opprette en nettbutikk, WordPress.com ikke er noe for deg. For tiden e-handel støttes ikke. Selv om det er i arbeidene, er en tidslinje ikke tilgjengelig, så vi vil ikke anbefale å vente med ånde.

Til slutt WordPress.com støtter ikke multisite for brukere. WordPress.com er virkelig en gigantisk multisitet i seg selv (det er grunnen til at gratis kontoer får gratis underdomener), så hvis du håpet på å lage ditt eget nettverk av nettsteder WordPress.com sannsynligvis ikke passer godt.

WordPress.org, self-hosted WordPress

WordPress.org, self-hosted WordPress

WordPress.org kan ha samme navn og bruke samme innholdsstyringssystem som WordPress.com, men det er en helt egen enhet for seg selv. I stedet for at alt administreres av Automattic har du full kontroll over nettstedet ditt.

WordPress.org er den selvbaserte versjonen av WordPress som du kan bruke til å bygge din egen webside på nettet. Og selv om det fremdeles har fordeler og ulemper, er det vår personlige favorittform av WordPress.

WordPress.org-fordeler

For å starte har WordPress.org all funksjonaliteten til WordPress.com, men på steroider. Hovedsakelig, uansett hva du vil lage du har 100% kontroll og rettigheter til innholdet ditt.

Fordi WordPress.org bare gir deg innholdsstyringssystemet og ingenting mer har du muligheten til å tilpasset domene navn, din valg av hosting planer, og ditt valg av ethvert gratis eller premium WordPress-tema eller plugin du finner på nettet.

Hvis du er en liten bedriftseier som ønsker å bringe dine produkter eller tjenester på nettet, er WordPress.org det eneste alternativet for deg. Den tilbyr full e-handelsstøtte via gratis plugins som WooCommerce og Easy Digital Downloads, så vel som tredjedels tjenester som Shopify og Ecwid.

Til slutt med WordPress.org er himmelen grensen for hva du kan gjøre med nettstedet ditt. Du kan bygge hva som helst. Vil du opprette et medlemskapsside? Tilby kurs online? Vil du gi royaltyfrie bilder? Selge dine egne WordPress-temaer? Samle inn donasjoner til din veldedighet? Del dine episke videoer? Uansett hva du vil lage WordPress med selvvertskap, kan støtte det. Det er ofte like enkelt som å installere en WordPress-plugin.

WordPress.org Cons

Det er vanskelig å finne ulemper for noe jeg elsker og bruker hver dag, men det er noen få. Den første var at bruker WordPress.org koster penger selv om WordPress i seg selv er gratis. Domeneregistreringen og hostingplanen din vil være minst $ 50 per år. Dette forutsetter at du velger en delt hostingplan og bare bruker gratis temaer og plugins.

Hvis du vil ha et fantastisk tema som Total flerbruks-tema og kraftig administrert WordPress-hosting fra et anerkjent selskap som WP Engine, ser du på en startpris på $ 400 per år. Selv om jeg fremdeles vil hevde at dette er en liten pris å betale for et 100% tilpassbart nettsted som du kan bruke til ethvert formål, og det er en langt bedre avtale enn WordPress.coms forretningsplan siden du har full frihet til å gjøre noe med nettstedet ditt.

Dess du må installere WordPress på serveren din. Oppsettet er i dine hender, men de fleste vertsfirmaer tilbyr installasjon med 1 klikk (for eksempel Cloudways og Bluehost), så dette er virkelig ikke en stor sak med mindre du bruker en tilpasset sky eller dedikert server som du må administrere på egen hånd.

Den siste ulempen er at du er ansvarlig for nettstedet ditt sikkerhet og vedlikehold. Når du bruker WordPress.com, er de ansvarlig for alt bortsett fra innholdsoppretting, noe som betyr at kjerne WordPress-oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer håndteres av dem. Med WordPress.org er du ansvarlig for å holde din versjon av WordPress oppdatert og bruke grunnleggende WordPress sikkerhetstiltak som sterke passord og vanlige sikkerhetskopier på nettstedet.

Selv om det er verdt å merke seg at denne oppgaven lett blir ivaretatt ved å bruke administrert WordPress-hosting eller en delt vert som tilbyr automatiske oppdateringer. Hosting selskaper som WP Engine og svinghjul tar seg av kjerneoppdateringer, malware skanninger og til og med sikkerhetskopier av nettsteder for deg. Forlater deg fritt til å fokusere på innholdet ditt.

Et raskt WordPress sammenligning jukseark

Vi dekket mange fordeler og ulemper, så vi tenkte at du kanskje kunne glede deg over en rask referanse slik at du kan se funksjonene på WordPress.com og WordPress.org på et øyeblikk.

WordPress.com vs WordPress.org

Hvorfor vi velger WordPress.org

Når det kommer til stykket, føler vi at WordPress.com er best egnet for amatører, online CV og små bedrifter som ganske enkelt trenger et nettsted for å skape en grunnleggende online tilstedeværelse. Noe utover det er egentlig bedre egnet for WordPress.org som er selv vert.

Nå er det store spørsmålet – hvorfor valgte vi WordPress.org? Resonnementet vårt var enkelt.

Vi liker å ha kontroll over innholdet, vertskapet og inntektene våre. Bloggen vår er veldig bokstavelig talt vår virksomhet, og å ha full autoritet over nettstedet vårt har gjort det mulig for oss å skape noe vellykket.

Vi har også frihet til vokse etter behov. Og det har vi. På et tidspunkt var vi inne på en delt hostingplan fra HostMonster, så flyttet vi opp til en virtuell Media Temple-server og til slutt landet vi der vi er i dag med vår egen supersnelle administrerte server fra WP Engine (og vi kunne ikke være lykkeligere – de er kjempebra!).

WordPress.com gir deg ikke et servervalg, alle planene deres blir arrangert på delte servere (med mindre du selv har råd til cloud-VIP-alternativet). Som vi uttalte tidligere, hvis du har en blogg som hobby så er en delt server helt fin og WordPress.com vil sannsynligvis fungere bra for deg. Men for alle som ønsker å vokse et merke eller en virksomhet, trenger du virkelig å vurdere hvilken innvirkning bedre hosting har på sidens belastningstid, og dette er noe WordPress.com foreløpig ikke tilbyr.

WPExplorer startet også som bare en blogg, men den har vokst til å inkludere mange gratis WordPress-temaer og premium-temaer også (via Themeforest og Creative Market). Alle våre temademonstrasjoner og online dokumentasjonsarkiver er vert på vår egen server ved å bruke flersteds nettverk. Dette er noe som ganske enkelt ikke er mulig med WordPress.com.

Og til slutt vi elsker samfunnet av utviklere og brukere som alle har valgt WordPress.org akkurat som oss. Hendelser som WordCamps, WordPress MeetupsPressNomics, LoopConf, Prestekonferanse og WooConf er alle sentrert rundt WordPress som er selv vert, og de fantastiske menneskene som bruker det hver dag. Selvfølgelig kan du fortsatt delta på disse begivenhetene hvis du bruker WordPress.com, men emnene og presentasjonene for det meste (eller helt) sentrerer seg om selvhotell WordPress.

Vi gir WordPress.com æren for å være et nyttig springbrett på veien til å lage en flott blogg, men etter vår mening er WordPress.org den klare vinneren hvis du vil bygge en vellykket online virksomhet eller merke.

3 trinn for å komme i gang med WordPress som er selv vert

Hvis WordPress.org høres bra ut for deg også, hvorfor ikke konfigurere en blogg? Hvorfor ikke gjøre det akkurat nå? På mindre enn 15 minutter kan du ha en webside klar til å gå! Her er våre 3 enkle trinn for hvordan du bygger et WordPress-nettsted.

1. Velg domenenavn og hostingplan

Bluehost $ 3,49 Webhotell

Først av alt må du bestemme deg for et domenenavn for nettstedet ditt. Forsikre deg om at hva enn du velger er relevant for nettstedet ditt, og hvis det i det hele tatt er mulig, gå til en .com-URL (mens ting som .xyz eller .vegas er søte, stoler de fleste brukere på og husker klassiske .com-navn mer). Du kan få et domenenavn for 99 cent (for det første året) fra GoDaddy, men dobbeltsjekke om vertshotellet ditt inkluderer et gratis domenenavn først (Bluehost inkluderer et gratis domene med alle planene deres).

Du må også velge en god hostingplan. Delt hosting tilbyr massevis av kraft for helt nye nettsteder, og netthosting tilbyr mange fleksibiliteter. Imidlertid administrert WordPress-hosting vil alltid være vårt vertskap for valg, siden verten administrerer installasjonen og vedlikeholdet for deg, noe som gir deg friheten til å fokusere på å tilpasse designet ditt, lage innholdet ditt og bygge merkevaren din.

 • Bluehost Delt WordPress Hosting fra $ 3.95 / måned
 • Cloudways administrerte Cloud Hosting fra $ 5 / måned
 • WP Engine Managed WordPress Hosting fra $ 29 / måned

2. Velg WordPress Theme & Plugins av høy kvalitet

Themeforest Premium WordPress-temaer

Med ditt domene og hosting klar til å gå, er neste trinn å velge et WordPress-tema som legger til stil og funksjoner som er relevante for virksomheten din. Avhengig av din nisje eller fokus, vil du se på en rekke WordPress-temaer for å finne den rette for deg, men her er noen av favorittene våre hvis du trenger hjelp til å bestemme.

 • 4 av de beste premium WordPress-temaene for infopreneurs
 • De beste WordPress-temaene for bedrifter
 • De 10+ beste WordPress Photoblogging-temaene
 • De beste Premium WordPress videotemaene som er tilgjengelige
 • 10 beste restaurant- og kafétemaer for WordPress
 • Og mer i vår bloggkategori for WordPress Temaer!

Akkurat som temaet ditt, bør du velge noen få kvalitetsprogramtillegg for å hjelpe nettstedet ditt til å bli bedre.

 • Yoast WordPress SEO Installasjon og installering hurtigveiledning
 • Gjør WordPress-nettstedet ditt flerspråklig: 9 fantastiske oversettelsesplugins
 • Bygg en vellykket nettbutikk med WooCommerce
 • 50 essensielle WordPress-plugins hver blogger bør vite
 • De 6 beste gratis plugins for å legge til et forum til din WordPress-blogg
 • Pluss mange andre anbefalinger i den beste bloggdelen for WordPress-plugins

3. Legg til innholdet

Lage innhold

Det absolutte siste trinnet er å lage kjempeflott, SEO-vennlig innhold som vil trekke nye lesere og opprettholde nåværende slik at virksomheten din kan vokse. Bare vær deg selv og skriv det du brenner for!

Trenger du litt hjelp til å komme i gang? Her er noen nyttige artikler fra forfatterne våre for å gi deg veiledning om bildeoptimaliseringer, titler og taglines og mer for å hjelpe deg med å gjøre bloggen din til en suksess!

 • WordPress bloggingstips for å gjøre bloggen din til en suksess
 • Hvordan skrive bedre titler og taglines for WordPress
 • Beste plugins for WordPress Mobile Site Optimization
 • Hvordan optimalisere bilder for WordPress, en komplett guide
 • Tips om innholdsmarkedsføring for små bedrifter som bruker WordPress

Innpakking

Forhåpentligvis har du funnet vår guide som nyttig for å forstå forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org. Den største forskjellen er at du med WordPress.org har full kontroll over nettstedet ditt – hosting, temaer, plugins, styling, innhold – alt sammen. Og den store forskjellen er nøyaktig hvorfor vi bruker WordPress her selv på WPExplorer.

Gi oss beskjed – hva foretrekker du? WordPress.com eller WordPress.org? Vi vil gjerne høre hvorfor du velger den ene versjonen av WordPress fremfor den andre, så vel som andre tips du måtte ha for de som er nye for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map