Slik starter du en blogg i 5 trinn med WordPress

Jeg husker fremdeles å komme over WordPress for første gang. Jeg bestemte meg for at jeg skulle starte en blogg – det hadde jeg knapt lese en blogg før, enn si opprettet en av mine egne. Selv om jeg hadde kunnskap om HTML og CSS fra gamle skolen tilbake til slutten av 90-tallet (da jeg bygde et nettsted med annet enn notisblokk og FTP-programvare), var jeg langt ut av min dybde.


WordPress er vår foretrukne måte å starte en blogg fordi den er så enkel å jobbe med. Men faktum er at det er like enkelt å glemme hvor skremmende WordPress er når du først starter en blogg. Noe som tilbyr så mye funksjonalitet, kan ikke være helt intuitivt for en blogg-nybegynner. Det er bare så mye å tenke på, inkludert innstillinger, temaer, plugins og mer.

Med det ovenstående i tankene, ønsket jeg å lage en veldig enkel guide for å komme i gang med WordPress-blogging. Dette er en uten frills, bare bein trinnvis guide for å starte en blogg som er klar for hele verden å se.

Innholdsfortegnelse:

Nedenfor er en liste over de forskjellige trinnene, så hvis du allerede har fullført et trinn (yay) enn du kan hoppe helt ned til trinnet du for øyeblikket er i, og hvis du arbeider gjennom guiden, kan du alltid bokmerke det aktuelle trinnet du ‘ igjen for å komme tilbake til det.

Trinn 1: Få WordPress Hosting

Før du starter en blogg, trenger du et sted å være vert for bloggen din. Det er hundrevis og muligens tusenvis av vertsfirmaer tilgjengelig på nettet, men ikke alle hosting er det samme. Den første tommelfingerregelen er at ingenting i livet er gratis – spesielt hosting. Så hvis du ser et selskap som reklamerer helt gratis, kjøper det ikke noen tilknyttede strenger. Du vil være mye bedre av å investere 3 til 35 dollar per måned i en anstendig hostingplan.

Beste WordPress Hosting

Bluehost Shared Hosting for WordPress

Bluehost er et av de mest kjente navnene når det gjelder webhotell. De tilbyr en rekke planer, men med lenken vår kan du hage din egen delte hostingplan fra og med $ 2.95 / mo (for det første året, bare nye kunder). Dette er et flott alternativ hvis du nettopp begynner og ikke har mye av et budsjett å investere på nettstedet ditt ennå.

Få Bluehost for $ 2.95 / mo

Svinghjul Administrert WordPress Hosting

Flywheel er et administrert WordPress-vertsfirma som tilbyr planer som starter på bare $ 23 / mo for små blogger (når du velger en årsplan). De er WordPress-spesialister og tilbyr mange gratis ressurser (ebøker, hjelpebøker, videoer) du kan bruke til å bli WordPress-proff.

Lær mer om svinghjul

WP Engine Managed WordPress Hosting

WP Engine tilbyr optimaliserte administrerte WordPress Hosting-planer fra og med $ 35 / mo, men med vår lenke kan du spare 10% på den første betalingen (pluss ekstra 2 måneder gratis hvis du registrerer deg for en årsplan). Selv om de koster litt mer enn andre vertsselskaper, er de WordPress-eksperter, og det er hvem vi stoler på å være vertskap for alle nettstedene våre.

3 måneder gratis på WP Engine

Hver av disse er et flott alternativ for en ny blogg. Bluehost tilbyr budsjettbevisste planer som er mer enn i stand til å håndtere en ny blogg. Selv om du har råd til mer hver måned, anbefaler vi WordPress-spesifikk hosting fra Flywheel eller WP Engine (som er det vi bruker) siden de fullstendig administrerer server- og kjerneoppdateringene dine for deg. I tillegg tilbyr begge sikkerhetskopier og sikkerhetsskanning for å gjøre nettstedet ditt tryggere.

Det viktigste er at disse planene fungerer bra sammen WordPress. Dette er vår foretrukne metode for å starte en blogg, siden den er enkel å bruke, tilbyr mange fantastiske funksjoner og er superfleksibel (takket være alle tilgjengelige temaer og plugins).

Trinn 2: Installer WordPress & Configure Settings

Som nevnt er alle de tre hostingplanene vi anbefaler fullt ut kompatible med WordPress og perfekte hvis du vil starte en blogg. Når du har valgt en plan, må du gjøre det installer og konfigurer WordPress for nettstedet ditt. Avhengig av hvilken vert installasjonen av WordPress kan variere litt, men uansett hvilken side du velger, skal nettstedet ditt være live og klart for blogging på veldig liten tid.

 • Bluehost har en rask oppsett med ett klikk når du registrerer deg. Bare logg inn på kontoen din, og velg alternativet “Installer WordPress” under nettsted. Derfra følger du bare instruksjonene på skjermen for å velge domenenavn og opprette innloggingsinformasjon for WordPress admin. Du kan lære mer om hvordan du installerer WordPress med Bluehost i vår guide.
 • svinghjul kommer med WordPress forhåndsinstallert og klar til bruk. Siden Flywheel-hostingplaner bare lar deg installere ett nettsted per hostingplan, trenger du enten å legge til et domene (og opprette dine WordPress-admin-pålogginger) eller migrere et nettsted med Flywheel-teamets hjelp (for å komme i gang.
 • WP-motor er også en administrert WordPress-hostingplan, så du trenger ikke å installere WordPress. Du må imidlertid fortsatt legge til et nytt domene eller migrere nettstedet ditt (bare logg inn og gå til Installer> Migrering av nettsteder Hvis du vil flytte nettstedet ditt, kan du gå til om du flytter et nettsted eller starter et nytt Installer> Domener å peke over domenet ditt). Hvis du valgte en Pro-plan eller høyere med WP Engine, kan du installere flere nettsteder på vertsplanen din. For å legge til et nytt nettsted svever på installasjoner og klikk på Legge til alternativet, og gjenta prosessen med å legge til domenet ditt.
 • Andre verter: Hvis du bruker en annen vert, er det ikke noe problem! Du kan installere WordPress på hvilken som helst vert (du trenger bare å laste ned og installere WordPress manuelt).

Når du har installert og klar WordPress, kan du gå over til URLen din til logg deg på WordPress. Det skal være en lenke til ditt WordPress-pålogging fra hostingkontoen din (vanligvis går den til your-url.com/wp-login eller wp-admin eller noe lignende). Bruk administratornavnet eller e-postadressen og passordet du opprettet da du konfigurerte informasjonen for hostingkontoen din.

WordPress kan tilpasses veldig (det er faktisk 100% tilpasningsdyktig som det er åpen kildekode-programvare), men for formålene med denne guiden viser jeg til innstillingene du får tilgang til via WordPress-dashbordet. Hvis du holder musepekeren over Innstillingsmeny elementet i sidefeltet ser du en rekke alternativer.

Det kan se litt på en overveldende liste, men det trenger ikke å være det – det er bare noen få hovedinnstillinger på disse sidene som du trenger å bekymre deg for på dette stadiet. La oss gå gjennom hver tur etter hvert.

Generelle WordPress-innstillinger

WordPress Innstillinger: Generelt

På denne siden er de viktigste innstillingene feltene du vil angi Nettstittel & tagline. Du kan når som helst komme tilbake og endre dem, men det er en god idé å ha en ide om hva du vil bruke til disse fra begynnelsen av for konsekvent merkevarebygging. Tittelen vil sannsynligvis bare være ditt nettstednavn, merke eller navnet ditt (hvis det er en personlig blogg), så det er enkelt. For Tagline, tenk på hva du ønsket å starte en blogg i utgangspunktet. Den skal beskrive hva bloggen din handler om. Du kan også endre dato og klokkeslettformat fra denne siden hvis du ønsker det.

Skrive WordPress-innstillinger

I denne delen kan du stille inn en Standard innleggskategori og innleggstype for artiklene dine. Ser du ikke har begynt å blogge enda, er dette en seksjon du kan gå tilbake til på et senere tidspunkt. Det er ikke et viktig skritt, selv om det kan bidra til å øke hastigheten på bloggprosessen med et par sekunder hvis du redigerer standardene til din smak.

Leser WordPress-innstillinger

WordPress Innstillinger: Lesing

Fra lesefanen vil du angi hva Hjemmesiden viser. Basert på temaet du bruker, kan det være lurt å bruke de siste blogginnleggene dine eller en tilpasset statisk side. Les mer om hvordan du setter og redigerer WordPress hjemmesiden din i guiden vår.

Diskusjon WordPress-innstillinger

WordPress-innstillinger: Diskusjon

Denne siden inneholder alle innstillinger knyttet til kommentarer på nettstedet ditt. På dette tidspunktet bør dine viktigste betraktninger være om du vil la folk legge inn kommentarer eller ikke og hvis comments må godkjennes manuelt. Det er andre alternativer du kan bla gjennom, selv om de fleste standardinnstillinger skal fungere fint

Media WordPress Innstillinger

Det er her du kan finne beskjæringsalternativer for media (bilder) du legger til på nettstedet ditt. WordPress inneholder alternativer for størrelser på miniatyrbilder, mellomstore og store bilder. Du kan bare la disse være eller tilpasse dem hvis du vil bruke forhåndsinnstilte størrelser i innleggene dine.

Permalinks WordPress Innstillinger

WordPress-innstillinger: Permalinks

Permalinks er det som vises i nettleserens adressefelt når en besøkende er på en gitt side på nettstedet ditt – det er nettadressen din pluss den unike siden eller postidentifikatoren. For eksempel er permalink for denne siden “komme i gang-wordpress-blogging”.

På denne innstillingssiden får du en liste med forskjellige permalinkformater. Som standard er WordPress satt til å bruke innlegg-ID-en som ikke er veldig pen. I stedet foretrekker og anbefaler vi generelt Innleggsnavn alternativet siden det er enkelt å bruke, er visuelt tiltalende og det er en ekstra boost for SEO-en din (det er vanligvis bra å bruke søkeordet ditt i sneglen din).

Merk: Når du velger en permalink-struktur og begynner å publisere innlegg, bør du ikke endre den uten noen prep. Å bytte permalinkstruktur uten riktig planlegging og utførelse kan føre til ødelagte koblinger og 404 feil på nettstedet ditt, så vær forsiktig og disse tipsene om hvordan du kan endre permalinks trygt.

Bonus: Profilen din

Bortsett fra generelle WordPress-innstillinger, bør du også se på brukerprofilen din, som du finner under Brukere> Profilen din eller ved å klikke på navnet ditt øverst til høyre på skjermen.

WordPress Innstillinger: Brukerprofil

Detaljer som holdes på dette skjermbildet vises ofte av temaer (vanligvis som innlegg forfatter), så det er viktig at du tar et øyeblikk for å sikre at riktig informasjon legges inn. Forsikre deg om at Vis navn offentlig rullegardinmenyen er satt til navnet du vil ha vist til verden. Dette er definert av et valg av brukernavn, for- og etternavn eller et kallenavn. Og hvis temaet ditt inkluderer støtte til a bio ikke glem å legge til det også.

Til slutt må du også konfigurere en Gravatar (bruker samme e-postkonto som din WordPress-pålogging) med bildet du vil bruke til profilen din. Vanligvis er det et fint hodeskudd, men du kan laste opp et hvilket som helst bilde du føler er passende.

Trinn 3: Velg et WordPress-tema for å starte en blogg

Det er her de fleste nye bloggere blir snublet – de bruker timer og timer på jakt etter et perfekt tema. Så la meg ta en belastning fra tankene dine: temaet ditt er ikke så viktig når du bare kommer i gang. Det eneste fokuset ditt bør være å lage innhold og få det der ute for folk å se. Ikke bekymre deg for nettstedets design for mye før du har et betydelig publikum som kan fortelle deg om de liker det eller ikke.

Som standard vil du se det årlige WordPress-temaet som er aktivt på nettstedet ditt. Automattic (folkene bak WordPress) gir ut en ny hvert år, og hver og en er rettet mot bloggere (det siste temaet Tjue sytten, men Twenty Eighteen er på vei). Hvert år er dette nye temaet mer enn egnet for de som nettopp kommer i gang med WordPress for å starte en blogg.

WordPress standardtemaer

Men på et tidspunkt vil du sannsynligvis bytte til et tema med flere funksjoner for ditt voksende nettsted. Å gjøre bryteren er enkel – alt du trenger å gjøre er å installere et nytt tema. Bare naviger til Utseende> Temaer> Legg til nytt via sidefeltet. Klikk på knappen for å laste opp temaet ditt. Velg deretter tema-zip-filen du vil laste opp, installer temaet og aktiver den. Ta-dah! Du har nettopp installert et nydelig premiumtema med flere funksjoner og alternativer som du får i et gratis tema.

Selv om det er mange gratis og premium temaer å velge og velge, kan du virkelig ikke slå kvaliteten på temaene laget her på WPExplorer. Her er noen av favorittene våre.

Chic Lifestyle & eCommerce Premium WordPress Theme

elegant wordpress blogg og butikk tema

Info & NedlastingVis The Demo

Chis er et nydelig og elegant bloggingstema med full WooCommerce-støtte. Dette betyr at det er enkelt å skrive om favorittemnene dine, og like enkelt å selge dine egne varer. Ryddig he?

Null gratis blogging WordPress Theme

null wordpress blogging tema

Info & NedlastingVis The Demo

Zero er et rent og minimalt bloggalternativ med en enkel navigering på venstre side. Ypperlig for personlige blogger eller fotografiblogger. Zero har alt du trenger uten å bli oppblåst. I tillegg er det gratis, så hva er det ikke å være glad i?

Mesa Gratis murblogg WordPress Theme

Mesa Gratis WordPress Theme

Info & NedlastingVis The Demo

Mesa er et stilig og gratis maleri stil WordPress blogging tema som er flott for personlige eller profesjonelle blogger. Dette temaet støtter mange innleggformater og inneholder nyttige tilpasningsmuligheter som hjelper deg i gang.

Totalt drag & drop Ultimate Multipurpose & Blogging WordPress Theme

Total WordPress Theme Vlogging

Info & NedlastingVis The Demo

Til slutt, hvordan kan vi ikke nevne Total? Total-temaet er nettopp det – en total løsning for alle typer nettsteder, spesielt med tanke på å starte en blogg. Med en avansert dra- og slipp-sidebygger, ubegrensede fargealternativer, tilpassede Google-skrifter, innebygde porteføljer og gallerier, premium glidebrytere, video- og lydinnleggsformater, headerbuilder, egendefinerte widgeter og mer Total, kan enkelt tilpasses. Start en personlig blogg, administrer en bedriftsnettsted, legg ut vloggene dine, del oppskrifter og mer. Det er ingenting Total kan ikke gjøre!

Men dette er bare noen av favorittene våre som vil gjøre det enkelt for deg å starte en blogg. Nå som du har valgt temaet ditt, er det på tide å se på å velge noen plugins!

Trinn 4: Installer anbefalte plugins

Hvis temaer er de første snublesteinene for nye bloggere, må plugins ta andreplassen. Det er altfor lett å bruke timer på å installere et hvilket som helst antall plugins før du faktisk får gjort noe med tanke på innholdsoppretting. Det er en enorm tidssug.

I virkeligheten det gjør du ikke trenge eventuelle plugins for å komme i gang som blogger. WordPress er velutstyrt utenfor boksen. Imidlertid er det noen plugins som jeg vil anbefale deg å installere og aktivere for å få mest mulig ut av bloggen din.

Merk – hver av disse programtilleggene er gratis og kan installeres ved å navigere til Plugins> Legg til nytt via sidefeltet. Bruk deretter søkefeltet for å søke etter et gratis programtillegg i depotet (eller klikk for å laste opp et programtillegg som du har lastet ned et annet sted).

Når du har funnet programtillegget du ønsker, klikker du på koblingen “Installer nå”. Når plugin-en er installert, vil du få et alternativ for å aktivere den nye plugin-modulen. Det er det! Plugin-en er nå installert og aktivert. Oppsett for hver av disse anbefalte pluginsene skal være ganske enkle, men hvis du har noen enkle spørsmål, kan du stille i kommentarfeltet nedenfor, eller gå til plugins-siden på WordPress.org for å åpne et støtteemne.

For spambeskyttelse Prøv Akismet

Akismet WordPress Spam Protection Plugin

Kommentarsøppel kan være et stort problem senere hvis du ikke setter opp en veisperring eller to for å stoppe spammere. Den første pluginen for dette er WordPress ‘egen Akismet, og selv om det er andre spam-plugins som er tilgjengelige, tror vi det er den beste plugin-beskyttelse-pluginen for WordPress. Akismet er ganske enkel å bruke – bare installer, aktiver og velg et “strenghetsnivå”. Etter at Akismet vil skanne kommentarene dine og automatisk flytte mistenkelige kommentarer til spam-mappen, er alt du trenger å gjøre å huske å tømme den.

For å legge til sosial deling kan du vurdere AddThis

AddThis Social Share Plugin

Du vil at folk skal dele innholdet ditt, ikke sant? Så hvis temaet ikke allerede støtter sosial deling, må du installere en plugin for dette. Et godt gratis alternativ er Legg til dette. Deres gratis sosiale deling-plugin legger til alternativer for 200+ sosiale nettverk, mange knapper stiler og mange steder (stick sidebar, header, widget, i innhold osv.) Alt gratis. Hvis du vil se analysene dine eller har mer avanserte delingsalternativer, trenger du en premie Legg til denne kontoen, men for de fleste bloggere tilbyr bare plugin-en masse.

Optimaliser SEO med Yoast

Yoast SEO

Søkemotoroptimalisering, eller SEO for kort, er en essensiell side av ethvert nettsted. Men å bli SEO-ekspert tar år og til og med da må du fortsette å lære. Dette er grunnen til at plugins som Yoast SEO er et viktig tillegg for WordPress-brukere. Vi liker Yoast SEO fordi den inkluderer grunnleggende SEO-alternativer for brødsmuler, titler, utdrag, søkeordoptimalisering og mer.

Legg til Google Analytics med MonsterInsights

MonsterInsights Analytics for WordPress

En fin måte å se hvordan nettstedet ditt presterer er å spore besøk på nettstedet ditt via Google Analytics. Sjekk guiden vår for hvordan du konfigurerer Google Analytics for nettstedet ditt, men når du har opprettet en konto og lagt sporingskoden til nettstedet ditt, kan du begynne å overvåke nettstedet ditt. Du kan selvfølgelig sjekke Google Analytics-kontoen manuelt hver dag, men WordPress er det fleksible CMS at det er mange tonn enkle å bruke plugins som integrerer analysene dine i WordPress-dashbordet. Vi anbefaler MonsterInsights siden det fungerer bra med Yoast SEO – på denne måten kan du kombinere SEO-strategien din med SEO-overvåkingen for mye bedre resultater.

Opprettholde WordPress-sikkerhetskopier med VaultPress

VaultPress for WordPress

Det er alltid en god idé å planlegge for det verste, og en av de beste mislykkes trygt når du starter en blogg med WordPress, tar jevnlige sikkerhetskopier. Vaultpress er et gratis programtillegg, men det krever et premiummedlemskap for at du skal kunne opprette og vedlikeholde komplette sikkerhetskopier av nettsteder. Det er en del av Jetpack premium-planer, som starter på bare $ 3,50 per måned (bare $ 39 per år), som er en veldig lav pris for å ha fullstendig sjelefred at nettstedet ditt har en plan B. Hvis du ikke vil bruke en plugin for sikkerhetskopiering, ikke noe problem. Det er noen forskjellige gratis metoder du kan bruke for å ta backup av WordPress via hostingplanen din eller manuelt i stedet.

Trinn 5: Begynn å blogge

På dette tidspunktet er bloggen din nesten grunnlagt for innholdsproduksjon, og det er bare et par ting til å ta vare på. Den første er å kvitte seg med eksempelinnlegget, siden og kommentaren som WordPress inkluderer som standard.

Slett prøvesiden og posten

Klikk først på sider menypost i sidefeltet. På den splitter nye bloggen din ser du bare en eksempelside som du kan slette ved å holde musepekeren over hver og velge Søppel alternativ.

slette et wordpress-innlegg

Foreløpig trenger du ikke å lage noen nye sider, selv om du kanskje vil komme tilbake senere for å opprette en Om- eller Kontakt-side på et tidspunkt. Vi er for øyeblikket fokusert på å få bloggen din i gang som ikke krever noe annet enn innlegg. Så klikk på innlegg i sidefeltet, og akkurat som med sidene dine, slett prøveinnlegget som heter “Hallo verden!”

Nå er bloggen din frisk, ren og klar for visdomsordene dine.

Lag ditt første innlegg

La oss se på å lage ditt første innlegg. Bare naviger til Innlegg> Legg til nytt via sidefeltet, og du vil bli presentert for en skjerm som ligner den som vises nedenfor:

Skriv ditt første blogginnlegg

Det er tre viktige punkter du trenger for å få ditt første innlegg ut i det fri (selv om vi har en detaljert guide til å publisere ditt første WordPress-innlegg):

 1. Lag en tittel for innlegget ditt: Dette går i feltet rett under “Legg til nytt innlegg.” Gjør det klart, konsist og fengende. Det er også en god idé å ta med søkeordet ditt.
 2. Skriv innholdet: Dette går i hovedredigeringsboksen som tar mesteparten av skjermen. Dette er en hva-du-ser-er-hva-du-får-redigeringsprogram (WYSIWYG for kort), noe som betyr at du kan se endringene du gjør med redigeringsprogrammet når du bruker de inkluderte alternativene (fet, kursiv, skriftstørrelser, lenker osv.) ) eller sette inn medier (bilder, videolink, osv.).
 3. Utvalgt bilde, kategori og tagger: Hvis du vil legge til et omtalt bilde nå, er det på tide å gjøre det. Vi anbefaler også å bruke kategorier (brede grupperinger av innlegg) og tagger (spesifikke nisjebeskrivere) siden de gjør det lettere for leserne å bla gjennom nettstedet ditt senere når du har hundrevis av innlegg på bloggen din.

Med de tre punktene dekket, klikker du på publisere knapp. Det er det – å lage innhold i WordPress er så enkelt! Selv om det er en rekke ting du kan gjøre for å optimalisere og presentere innleggene dine bedre, nøkkelen til å komme i gang er bare det: starter. Bekymre deg for det fine utskriften senere, men få foreløpig noe innhold der ute!

Legg til flere funksjoner

Du kan alltid legge til ditt WordPress-drevne nettsted. Legg til flere sider, legg til flere plugins, velg et nytt tema for å legge til nye stiler. Himmelen er grensen! Her er noen flere vanlige funksjoner du kanskje vil legge til på nettstedet ditt (spoiler alter – mange trenger bare en plugin).

 • Hvordan legge til et forum til WordPress
 • Slik legger du til en butikk til WordPress
 • Slik legger du til Google-skrifter til WordPress
 • Hvordan tilpasse nettsteddesign
 • Slik legger du til en sidebygger

Hva venter du på? Gå Start en blogg!

Det er like enkelt å komme i gang med blogging som prosessen over fem trinn, og læringskurven for å starte en blogg er grunt hvis du starter med å padle i stedet for å hoppe inn i den dype enden. Det er god tid til å besette over mindre tematilpasninger, nye plugins og optimalisere SEO, men vellykket blogging kommer nesten alltid tilbake til innhold som du produserer.

For det meste vil ikke besøkende bry seg om så mye om designen din eller fancy plugin-funksjonalitet enn de gjør om innholdet ditt. Så omfavne hjertet av blogging, få opprette og starte en blogg!

Har du spørsmål om hvordan du starter en blogg? Eller WordPress-blogging spesifikt? Vi hjelper deg gjerne – legg bare igjen en kommentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me