Trinn-for-trinn-guide for å migrere ditt WordPress-nettsted til en ny vert

Å flytte nettstedet ditt til en ny vert kan være en skremmende og stressende opplevelse, men det trenger ikke å være det. Selv om det er viktige trinn for å migrere ditt WordPress-nettsted, hvis du følger vår guide, kan du lykkes.


Mange mennesker blir møtt med behovet for å flytte til en ny vert på grunn av problemer med sin nåværende leverandør og har akkurat fått nok. Men altfor ofte blir migrering til en mer pålitelig vert forsinket gang på gang av frykt for å gjøre en feil og skade nettstedet / nettstedene dine.

For å komme seg rundt problemet vil folk kanskje betale et stort gebyr for en profesjonell å flytte nettstedet for dem. Eller søk etter en ny vert som tilbyr en migrasjonstjeneste som en del av en ny hostingpakke. Og så er det folk som leser denne artikkelen som tar det tredje alternativet å ta en gang til den selv.

Hvis du bruker litt tid på å forberede ditt eget nettsted, er migrering ingenting å være bekymret for. Det kan være et veldig greit prosjekt hvis det nærmer seg riktig og lett kan reverseres fra dersom det skulle oppstå problemer.

La oss løpe gjennom trinnene som kreves for å flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert, men før vi begynner å vise deg hvordan du kan migrere nettstedet ditt, må du huske at mange av de beste WordPress-vertsfirmaene faktisk vil flytte nettstedet ditt for deg, så hvis du nettopp har kjøpt en ny hostingplan og ønsker å flytte nettstedssjekken din med den nye hostingleverandøren først for å se om de tilbyr gratis migrering.

Innholdsfortegnelse

Bla raskt ned til et hvilket som helst avsnitt, eller du kan til og med bokmerke noen av lenkene nedenfor for å gjøre det enklere å komme tilbake hvis du må ta en pause under prosessen:

Trinn 1: Sikkerhetskopier nettstedets filer

FTP-overføring

Det aller første trinnet før du migrerer, er å ta sikkerhetskopi av alle aspekter av nettstedet ditt. Dette bør være en del av din generelle WordPress-sikkerhet, og er god praksis før noen større endring. Men det er også et krav å migrere WordPress-installasjonen din siden det er så mye data som blir flyttet.

Så hvordan sikkerhetskopierer du nettstedet ditt? Det er mange plugins du kan bruke til å ta backup av WordPress for deg, for eksempel VaultPress eller Duplicator. Med en backup-plugin installerer du og bruker deretter innebygde innstillinger for å administrere hvilke filer som sikkerhetskopieres, hvor ofte og hvor sikkerhetskopiene dine er lagret..

Alternativt kan du ta en mer manuell tilnærming. For å gi deg et raskt sammendrag, krever manuelle sikkerhetskopier et filoverføringsverktøy (FTP) for å få tilgang til nettstedets filer. To populære FTP-programmer er FileZilla (PC) og Overføre (Mac). Etter installasjon må du bruke SFTP-legitimasjon (fra webhotellkontoen din) for å koble til nettstedets server. Når du har koblet til, velg og last ned alle filene under nettstedets katalog. Dette inkluderer .htaccess fil som er satt til å være skjult. Se FTP-programmets hjelpefil for å få den til å vise skjulte filer hvis du ikke kan se denne filen.

Avhengig av antall medieopplastinger du har på nettstedet ditt, kan dette ta litt tid. Mens denne nedlastingen er i gang, kan vi begynne trinn to og lage en kopi av databasen din.

Trinn 2: Eksporter WordPress-databasen

Databaseeksport

Eksportere databasen er en enkel prosess som bare krever noen få trinn for å fullføre. Logg inn på cPanel kontoen til webserveren din og åpne phpMyAdmin applikasjon. Velg databasen som inneholder WordPress-installasjonen din fra listen på venstre sidefelt, og velg en gang på Eksport -fanen på navigasjonsmenyen.

Standardinnstillingene til a Rask eksport og SQL formatet for eksporten er tilstrekkelig for det vi trenger. Klikk på -knappen og databaseksportprosessen vil starte, og en fil blir lastet ned til din lokale datamaskin.

Når databaseeksporten og FTP-overføringen av filene dine begge er fullført, er du klar til å gå videre til neste trinn.

Trinn 3: Lag WordPress-databasen på den nye vertsserveren

Før vi kan begynne overføringen til den nye webverten, må vi lage et miljø for en WordPress-installasjon. For å gjøre dette må du opprette en database som du kan importere SQL-data til.

Logg deg på den nye webhotellet med brukeropplysningene de har gitt deg, og koble til cPanel-programvaren. For vår guide bruker vi MySQL Databases-applikasjonen. Hvis webhotellet ikke har den applikasjonen som kjører, må du kontakte supportteamet for å finne ut metoden deres for å opprette nye databaser.

Trinnene for å opprette en database er ganske enkle:

  • Åpen MySQL-database og opprette en ny database med et passende navn for nettstedet ditt.
  • Opprett en ny MySQL-bruker (med sikkert passord).
  • Legg til denne brukerkontoen i den nye databasen og gi den alle rettigheter.

Skriv ned databasenavnet, det nye MySQL-brukernavnet og passordet. Du trenger dem snart.

Trinn 4: Rediger wp-config.php Fil

Bla gjennom mappen på din lokale datamaskin der du lastet ned nettstedfilene dine til. I den mappen er det en fil som heter wp-config.php som kontrollerer tilgangen mellom WordPress og databasen din.

Lag en kopi av denne filen og lagre den i en annen mappe på din lokale datamaskin. Dette er nødvendig for å gjenopprette endringene vi skal gjøre dersom noe skulle gå galt senere.

Åpne den opprinnelige versjonen av filen med din favoritt tekstredigerer, og gjør følgende tre endringer:

1. Endre databasenavn

Finn følgende linje:

definere ('DB_NAME', 'db_name');

De db_name del av denne linjen vil for øyeblikket settes til MySQL-databasens navn til den gamle webverten. Dette må endres til navnet på den nye databasen du nettopp har opprettet.

2. Endre databasens brukernavn

Under dette finner du linjen:

define ('DB_USER', 'db_user');

I denne linjen må du endre db-bruker del fra brukernavnet til din gamle vert for å matche det nye brukernavnet du nettopp har opprettet.

3. Endre passordet for databasens bruker

Endelig redigerer du den tredje linjen:

define ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

Som med de andre db_pass delen av denne linjen må endres til det nye sikre passordet du opprettet for MySQL-brukeren.

Lagre wp-config.php og lukk filen.

Trinn 5: Importer WordPress-databasen din

Databaseimport

Nå som du har en ny database å jobbe med, kan vi starte importprosessen.

Start phpMyAdmin fra cPanel-programvaren på den nye serveren, og velg den nye databasen fra listen på venstre sidefelt. Når den åpnes, velg Importere fanen fra navigasjonsmenyen.

I Fil som skal importeres delen klikker du på Velg Fil og velg SQL-filen du eksporterte tidligere.

Fjern merket for Delvis import kontroller at formatet er satt til SQL og klikk deretter på knapp. Databaseimporten vil nå begynne.

Tiden denne importen tar varierer avhengig av størrelsen på databasen. Du bør motta en melding som informerer deg om suksessen med importen når den er ferdig.

Trinn 6: Last opp WordPress-filene til din nye vert

Nå som du har utarbeidet den nye databasen og du har konfigurert wp-config.php-filen på nytt, er det på tide å begynne å laste opp nettstedets filer.

Koble til den nye webverten din med ditt FTP-program og bla til mappen som nettstedet ditt skal avholdes. Hvis dette er det primære, eller bare nettstedet som installeres på denne webserveren, er den vanlige katalogen å laste opp filene til mappen public_html.

Med valgt fjernkatalog kan du laste opp nettstedfiler som nå skal inneholde den oppdaterte versjonen av wp-config.php. Som med den tidligere nedlastingen, kan denne prosessen ta litt tid.

Ikke slett disse filene fra din lokale datamaskin når opplastingen er fullført. De trengs frem til de siste trinnene er fullført.

Trinn 7: Definere nytt domene og søke / erstatte gammelt domene

Hvis du flytter til et nytt / annet domene, bør du lese dette trinnet, hvis ikke, kan du hoppe over dette fordi du ikke trenger å oppdatere nettstedet for å peke på et annet domene.

Et problem folk alltid ser ut til å ha når de flytter nettstedet, er at de har lagt til lenker til andre innlegg på nettstedet sitt eller satt inn bilder direkte ved å peke på en URL på serveren, og få disse til å gå i stykker når de flyttes over til et nytt domene. Hvis du raskt og enkelt vil søke etter forekomster av det gamle domenenavnet og erstatte det med det nye navnet, foreslår vi at du tar en titt på Søk Erstatt DB manus på github. Dette vil tillate deg å gjøre dette med stor letthet. Bare sørg for at du SLETTER det når du er ferdig (av sikkerhetsmessige årsaker) og ikke plasserer det i rotdomenet ditt, opprett en temp-mappe med et tilfeldig navn for å være vert for skriptet.

Endre nettsteds-URL: Ved å søke og erstatte for det gamle domenet og erstatte med det nye domenet, vil du også endre verdiene for site_url og hjemme-url i databasen (Endre nettsteds-URL) som vil sikre at når du prøver å logge deg på nettstedet ditt på det nye domenet, ikke prøver det å omdirigere deg til det gamle domenet.

Trinn 8: Final Touches

Dette trinnet inneholder faktisk to separate minetrinn med (potensielt) flere dager mellom seg.

Først – før du kan bruke nettstedet på den nye verten, må du gjøre det konfigurer domenets DNS-innstillinger på nytt. De blir satt til å peke til din gamle vert, og du må peke de riktige postene til den nye serverens IP-adresse.

Denne prosessen vil avhenge av hvor du har domenet ditt registrert. Detaljene for å fullføre denne prosessen er for varierte til å diskutere i dette innlegget, men domeneregistratoren din skal ha alle detaljene du trenger for å gjøre denne endringen.

Det kan ta opptil 48 timer å endre data på DNS-endringer. Det er best å gjøre dette i en periode hvor du forventer lavere trafikknivå. I løpet av dette 48 timers vinduet bør du unngå å gjøre noen endringer på nettstedet ditt, fordi du kan endre den gamle versjonen av nettstedet.

For det andre – etter at 48-timersperioden er utløpt, bør du nå få tilgang til den nye webverten når du går til nettstedet ditt. Det er på dette tidspunktet du kan koble til din gamle webhotell for å slette filer og database. Du bør fortsatt ha en lokal sikkerhetskopi av disse filene og databaseeksporten, sammen med den originale wp-config.php-filen i tilfelle du trenger å rulle migreringen tilbake. Det kan være en god idé å holde fast i disse filene i en lengre periode bare for å være på den sikre siden.


Som du kan se, er prosessen ikke så vanskelig når du blir delt ned i de ovennevnte enkle trinnene. Alt det egentlig krever er at du skal være forsiktig i hvert trinn og gi deg selv muligheten til å gå tilbake til den opprinnelige versjonen til siste mulige øyeblikk (i tilfelle problemer).

Har du migrert WordPress-nettstedet ditt nylig? Gi oss beskjed om din erfaring med prosessen i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me