SQL Change Brukernavn for administratorpålogging

Hvis du er WordPress-nettstedseier, er det mye du må ta vare på.


Oppdaterer blogginnholdet ditt kontinuerlig, legger til nye produkter, endrer priser, og vi nevner ikke engang vanlig oppdatering av plugins, gir en dev tilgang og gjør mange flere ting som en del av den daglige WordPress-rutinen.

Noen ganger, hvis du trenger å finjustere innstillinger, finner du en veiledning for en lang webside med mange instruksjoner for å utføre en enkelt handling. Men hva om du visste at flertallet av disse endringene kan endres med en enkel SQL-spørring, en kommando du kjører i databasesystemets meny.

Siden du er en travel person og det er viktig å spare tid, er her de grunnleggende SQL-spørsmålene som hjelper deg å oppnå resultatene på noen få minutter.

Første steg

Når det er mer enn ett nettsted i hostingkontoen din, før du utfører SQL-spørsmål, må du sørge for at du endrer riktig database. Du kan finne databasenavnet som er tilordnet en spesifikk WordPress-installasjon i din wp-config.php fil på strengen:

definere ('DB_NAME', 'ditt navn')

WordPress Define Database

Vær også oppmerksom på tabellprefikset, da du trenger det for å spesifisere når du kjører SQL-kommandoer. Den ligger i den samme filen nederst på sideinnstillingene.

WordPress Table Prefix

I dette eksemplet ovenfor er databasens navn _wp622. Tabellprefikset er wpc7_. Når vi vet ordet av det, la oss gå til databasesjefen. De fleste kontrollpanelene bruker PHPMyAdmin for databasestyring.

phpMyAdmin

Når du er der, finn databasenavnet ditt i listen og klikk på det:

Velg database

Før du gjør noen endringer, må du sørge for at du oppretter en sikkerhetskopi for denne databasen, slik at du raskt kan gjenopprette den i tilfelle noe skulle gå galt.

Vi dekker hvordan du sikkerhetskopierer WordPress i detalj i vår generelle sikkerhetskopeguide. Men for å gi deg et raskt gjennomgang, velg Eksport alternativet, velg metode og format i henhold til dine behov og trykk (her har vi satt alle standardalternativene):

Eksporter database

Når du er ferdig, er du sikker på å fortsette. Trykk på menyen SQL og la oss komme i gang:

SQL-meny

Erstatt URL

Hvis du planlegger å oppdatere nettadressen til nettstedet ditt ved å legge til SSL-sertifikatet på nettstedet ditt eller ved å gjøre andre modifikasjoner, må du huske å bruke følgende kommando:

OPPDATERING wp_options SET option_value = erstatte (option_value, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') HVOR option_name = 'home' ELLER option_name = 'siteurl';

La oss si at jeg vil at URL-adressen min skal være https //: og domenenavnet mitt er example.com. I dette tilfellet må jeg endre wp_options-tabellenavn og selve URL-en:

OPPDATERING wpc7_options SET option_value = erstatte (option_value, 'http://www.example.com', 'https://www.example.com') WHERE option_name = 'home' ELLER option_name = 'siteurl';

SQL Erstatt nettstednavn

Og vent på en suksessmelding.

SQL suksessmelding

Hvorfor er det så viktig å se det? Hvis du trykker men det er noen feil i spørringen, systemet vil ikke kunne oppfylle forespørselen, og du vil motta feil som betyr at utførelsen mislyktes. Feilen vil se ut som følger og vil indikere årsaken til at prosessen mislyktes.

SQL feilmelding

Vær oppmerksom på at denne kommandoen er en grunnleggende og erstatter bare hovednettadressen til nettstedet ditt, så hvis du planlegger å endre domenenavnet til nettstedet ditt fra eksempel.com til test.net, må du endre det, inkludert alle tabeller der nettadressen til nettstedet ditt er oppfylt, for eksempel wp-posts, wp-postmeta og også ta vare på tabellene med rader som inneholder URL generert av plugins (for eksempel WooCommerce).

For å gjøre det, trenger du minst grunnleggende SQL-trening. Et alternativ til ville være å åpne databasen du eksporterte i en hvilken som helst tekstredigerer, og med Ctrl + H erstatte alle omtale av det gamle domenet til det nye. Hvis dette høres for komplisert ut, finnes det en rekke andre verktøy som hjelper med å automatisere denne prosessen (for eksempel sammenkobl / it-databasesøk og erstatt manus, eller Bedre søk og erstatt plugin basert på samme skript) mens du bare laster opp filen til nettstedets mappe for arbeidsstedet og åpner den i en nettleser.

Lag ny administrator

Hvis du trenger å legge til en ny bruker med Admin-rolle i installasjonen, må du bruke følgende kommando og endre den avhengig av preferansene dine:

INSERT I `wp_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VERDIER ('yourlogin', MD5 ('ditt passord'), 'fornavn etternavn', '[email protected]', '0');

INSERT I `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VERDIER (NULL, (Velg maks (id) FRA wp_users),
'wp_capabilities', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

INSERT I `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VERDIER (NULL, (Velg maks (id) FRA wp_users), 'wp_user_level', '10');

Merk at du må endre tabellene og påloggingsverdiene i henhold til ønsket brukernavn og databaser.

Jeg vil opprette en bruker MyDeveloper med passordet mitt passord, navnet på utvikleren min er John Doe og e-postadressen er [email protected]. Så spørsmålet mitt vil se slik ut:

INSERT I `wpc7_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VERDIER ('Mydev', MD5 ('mitt passord'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

INSERT I `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VERDIER (NULL, (Velg maks (id) FRA wp_users),
'wp_capabilities', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

INSERT I `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VERDIER (NULL, (Velg maks (id) FRA wpc7_users), 'wp_user_level', '10'

SQL Opprett en ny administratorbruker

Legg merke til at jeg ikke trenger å endre radene navn (dvs.. wp_user_level eller lek med tall 0, 10, 13 som de betyr brukerrollen og tilsvarende rettigheter. Når det er gjort, trykker jeg .

Utdataene skal vise de vellykkede resultatene som følgende:

SQL Lag en ny administratorbrukerresultater

Endre brukerpåloggingsnavn

For å endre brukernavns påloggingsnavn, gå tilbake til fanen MySQL og kjør følgende kommando:

UPDATE wp_users SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

La oss si at ditt standard brukernavn er MyDeveloper, den du opprettet før, og du vil angi secureduser i stedet for det. I vårt tilfelle kjører vi følgende kommando, da vi også har standardprefikset wp7c_:

UPDATE wpc7_users_users SET user_login = 'secureuser' WHERE user_login = 'mydeveloper';

Det vellykkede resultatet ser ut som følger:

SQL Change Admin login brukernavn Suksess

Endre administratorpassord

Etter sikkerhetsreglene for vanlige passordendringer, kan det være lurt å endre passordet for ditt secureduser. Her er spørringen for det:

OPPDATERING wp_users SET user_pass = MD5 ('new_password') WHERE user_login = 'youruser';

For denne spesifikke passordendringskommandoen er kommandoen vår som følger:

OPPDATERING wpc7_users SET user_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'secureuser';

SQL Endre administratorpassord

trykk og vent til suksessmeldingen:

SQL Endre administratorpassord Suksess

Slett spam

For brukere som publiserer mange innlegg og lar kommentarene være åpne for interaksjon, kan problemet med spam-kommentarer bli veldig smertefullt. Selv om du kan filtrere kommentarene ved manuell godkjenning, vil du sannsynligvis finne en måte å raskt slette alt du ikke har godkjent. Dette er hvordan:

SLETT FRA wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = 'spam';

Når vi er tilpasset den aktuelle saken, diskuterer vi her:

SLETT FRA wpc7_comments WHERE wpc7_comments.comment_approved = 'spam';

SQL Delete Spam

Merk: prefikset må endres begge steder der det oppfylles, siden wp_comments.comment_approved er det separate feltet i tabellen.

Her er vellykket output:

SQL Delete Spam-suksess

Slett alle kommentarer som ikke er godkjent

På et tidspunkt kan det hende du er klar over at du er lei av å filtrere og lese kommentarene til artiklene før du tar den endelige beslutningen om å publisere dem, så du vil slette dem. Det er en kommando for det:

SLETT FRA wp_comments WHERE comment_godkjent = 0

Merk at comment_approved delen trenger ikke modifiseringen, da denne fanen representerer standardfunksjonen i tabellen som er uforanderlig.

Den endrede kommandoen ser slik ut:

SLETT FRA wpc7_comments WHERE comment_godkjent = 0

SQL Delete Ikke godkjente kommentarer

Når du er ferdig, kan du se det vanlige utfallet for vellykkede utførte kommandoer:

SQL Delete Ikke godkjente kommentarer


Det kan se ut som om det kan ta lengre tid å følge instruksjonene enn bare å gjøre ting manuelt, men det er ikke slik. Jo større nettstedet ditt er, jo mer tid må du bruke på det. Én enkelt handling utført separat for 10 innlegg, og du ender opp med 10 ganger mer tid på utførelse.

Så faktisk sparer du massevis av den dyrebare tiden din ved å kjøre disse kommandoene og kan bruke denne tiden på viktigere ting som innholdsplanlegging eller lete etter inspirasjonsideer.

Glad blogging!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me