Hvordan starte en skjønnhetsblogg med WordPress

Hvis du er fascinert av skjønnhet, eller alltid blir spurt om tips for hår, hud og sminke, har du kanskje tenkt på å parlaye den opplevelsen til å starte en skjønnhetsblogg. Imidlertid kan du bli overveldet med tanken på en kompleks konfigurasjonsprosess på en plattform du ikke forstår.


WordPress er den perfekte løsningen for skjønnhetsbloggere. Det er superenkelt å sette opp et godt nettsted ved å bruke et av de mange tilgjengelige skjønnhetsrelaterte temaene. På samme måte som hvordan det rette tilbehøret kan transformere utseendet til en person, kan du velge et passende tema også gjøre bloggen din bra.

I denne artikkelen viser vi deg først to eksempler på flotte WordPress-skjønnhetsblogger, og deretter leder deg gjennom hvordan du setter opp din egen blogg på verdens mest brukte publiseringsplattform. La oss komme i gang!

Populære skjønnhetsblogger som kjører på WordPress

Skjønnhetsblogging er veldig populært, og på grunn av det store antallet tilgjengelige blogger, er det vanskelig å velge en favoritt. Imidlertid er alle topp skjønnhetsblogger innholdsrike og vakre å se på (naturlig!). Her er noen få populære skjønnhetssider bygget på WordPress som vi synes er verdt å sjekke ut.

Maskcara

Maskcara Beauty Blog

Drevet av makeupartist Cara Brook, Maskcara er et nettsted dedikert til å feire naturlig skjønnhet. Her finner du nyttige opplæringsprogrammer, produktinformasjon, livstimer og selvfølgelig sminke for alle typer kvinner. Dette nettstedet er bildetungt, og bruker både arkivbilder og selvbilder. Den har også en fremtredende Instagram-feed langs bunnen av hver side, og viser videre nettstedene mange opplæringsprogrammer.

Fashionlush

Fashionlush Beauty Blog

Ikke la navnet villede deg. Fashionlush har mer enn bare klær – du finner også fantastiske tips om DIY, helse og skjønnhet og reisedagbøker. Denne elegante bloggen er designet for å inspirere og dyrke lesernes kreativitet. De profesjonelle bildene gjør at dette nettstedet føles som et magasin rett utenfor racket – en stil som kan fungere godt for skjønnhetsblogger.

Mager fortrolig

Skinny Confidential Beauty Blog

De Mager fortrolig er den personlige bloggen til skjønnhets- og kondisjonspåvirker Lauryn Evarts. Her kan du finne hennes personlige tips om å leve et vakrere liv – inne og ute. Tips varierer fra frisyrer og morgenrutiner, til den beste maten i forskjellige byer rundt om i verden. Mens de fleste bilder er profesjonelle eller candids, hjelper produkttunge bilder smart med å mate inn penger på nettstedet (a-la her er et bilde av det jeg bruker, etterfulgt av tilknyttede lenker i teksten).

Kate La Vie

Kate La Vie skjønnhetsblogg

Dekker ulike aspekter av livet, Kate La Vie tilbyr tips for skjønnhet, interiørdesign og generell livsstil. Den friske, rene designen holder innholdet foran og midt. I tillegg til den enkle å bla i butikken på stedet gjør det enkelt for følgere å kjøpe Kate’s toppvalg.

Slik starter du din egen skjønnhetsblogg med WordPress

Nå som du har blitt inspirert, la oss gå til hvordan du kan starte opp din egen skjønnhetsblogg ved hjelp av WordPress. Det er fire grunnleggende trinn for å komme i gang:

  1. Velg en flott WordPress-vert
  2. Velg et domenenavn

1. Velg en flott WordPress-vert

For det første trenger du et sted å være vert for WordPress-nettstedet ditt. Vi anbefaler WPEngines administrerte WordPress-hosting (starter på $ 35 per måned) når de håndterer installasjoner, sikkerhetskopieringer og oppdateringer for deg. Svinghjul er et annet alternativ som tilbyr administrert WordPress-hosting, det er billigere enn WPEngine (tilbyr en sammenlignbar plattform til 28 dollar, eller en liten plan for bare $ 14 per måned) – så det kan passe bedre hvis du har budsjett. Hvis du virkelig har lite kontanter og vil begynne i det små, kan du sjekke ut Bluehost, som starter på $ 2,95 per måned, som er en WordPress anbefalt vert.

Det er mange toppalternativer for WordPress-hosting som du kan velge mellom. Uansett hva du velger, må du velge en vert som gir deg enten administrert WordPress eller ett-klikk WordPress-installasjon.

Velg et domenenavn (nettadressen til bloggen din)

Du trenger også et domenenavn. Noen hostingpakker inkluderer domenenavnet ditt gratis det første året (for eksempel Bluehost). Men hvis hosting ikke inkluderer denne funksjonen, er det enkelt å kjøpe den separat. Vi liker GoDaddy, men de fleste registrarer fungerer på samme måte. Søk etter url du ønsker, kjøp den (vi anbefaler også å legge til personvern og et SSL-sertifikat) og deretter peke det nye domenet til verten. Etter det er du klar til å begynne å blogge

Merk: Vi kan ikke fortelle deg nøyaktig hvordan du gjør dette siden det varierer basert på registeret og verten du bruker. Heldigvis har hvert register- og vertsfirma instruksjoner på nettstedet sitt for å gjøre dette … og hvis du er i tvil, spør kundesupporten deres om hjelp.

På grunn av den forpliktelsen du trenger, er du kanskje ikke klar til å ta spranget til online hosting, og det er greit. Du har også muligheten til å installere WordPress på din egen datamaskin. Dette er en flott måte å øve på eller designe nettstedet ditt offline. Selv om det virker komplisert, er det ikke så vanskelig. Avhengig av operativsystem, vil en av våre tidligere artikler lede deg gjennom prosessen:

  1. Installere WordPress på Mac lokalt med MAMP, WAMP eller Ubuntu
  2. Local by Flywheel for enkelt å bygge nettstedet ditt lokalt
  3. Bruk DesktopServer til å bygge flere lokale nettsteder

Når du imidlertid er klar til å flytte nettstedet ditt på nettet, må du definitivt gå gjennom rådene våre ovenfor for en passende vert – det er ingen måte for verden å se bloggen din med mindre den er online! Med WordPress installert (enten lokalt eller på den nye vertsplanen din), er det på tide å se på temaer.

2. Velg et tema

Enkelt sagt styrer temaene utseendet på WordPress-nettstedet ditt. Det er en mengde temaer tilgjengelig (med mange gratis alternativer også). Men for skjønnhetsbloggen din vil du sørge for å velge et tema som får mest mulig ut av innholdet. Det rette temaet skal ha en flott layout som setter søkelyset på innholdet ditt, og god integrasjon med sosiale medier. La oss se på tre gode eksempler.

Elegant livsstil og skjønnhet WordPress Theme

Elegant livsstil og skjønnhet WordPress Theme

Info & NedlastingVis The Demo

Chic er et premium WordPress-tema laget for sminke-, hår-, mote- og livsstilsider. Med designinnspill fra industriinnsidere har dette temaet et veldig profesjonelt utseende og følelse som vil føre til at skjønnhetsbloggen din kommer opp på et nytt nivå.

I tillegg inkluderer temaet full støtte for WooCommerce. Så hvis du vil ta skjønnhetsbloggen din til neste nivå og begynne å selge dine egne produkter (som Maskcara med IIID-sminken), kan du det! Hvis du er noen som liker å tenke stort og ser etter et førsteklasses alternativ, kan Chic være ideelt.

Savona Fame Gratis WordPress Theme

Savona Fame Gratis WordPress Theme

Savona Fame-temaet har en enkel blogglayout med to toppmenyer (en topplinje med sosiale koblinger og en hovedsentrert meny under logoen) og stylede widgets. Den minimale rosa, hvite og svarte fargepaletten er den perfekte starten for enhver skjønnhetsblogg.

Olivie Beauty Blog WordPress Theme

Olivie Beauty Blog WordPress tema

Info & NedlastingVis The Demo

Olivie er et veldig feminint WordPress-tema designet for mote-, skjønnhets- og livsstilsblogger. Den har flere hjemmesideoppsett, seksjoner som er klare for annonseplasseringer og et innebygd registreringsskjema for nyhetsbrev for å samle e-postadressene til leserne.

Dette temaet vil være flott for enmannsoppsett som ønsker å tjene penger på bloggen i fremtiden. Med riktig tema valgt, er det på tide å se på noen passende plugins.

Gjenoppliv gratis WordPress-tema

Gjenoppliv gratis blogging-tema

Revive er et gratis tema med en vakker layout i magasinet. Det er flere designalternativer (inkludert visning av koblinger til sosiale medier i overskriften), sammen med fremtredende bruk av kjennetegnet bilder og stilige rollover-animasjoner gjennom hele. Dette er et flott tema for nybegynnere bloggere som trenger et enkelt, men stilig design.

3. Installer noen få nyttige plugins

En årsak til WordPress ‘popularitet er det brede spekteret av tilgjengelige plugins. Avhandlinger er tilleggsprogrammer som forbedrer plattformens kjernefunksjonalitet. Mens plugin-valg er en personlig beslutning basert på den ekstra funksjonaliteten du ønsker, er noen helt avgjørende – og faktisk har vi presentert en rekke av dem i vår forrige artikkel om hvordan du kommer i gang med blogging.

Uansett blogg-nisje, her er en håndfull viktige plugins vi vil anbefale. Vær oppmerksom på – du trenger bare en plugin for hvert formål. For eksempel trenger du bare én sosial plugin (ikke nødvendig å installere alle disse).

  • SEO: Bloggen din kan ikke bli populær hvis folk ikke kan finne deg i søkemotorer. Det er her Yoast SEO kommer inn. Denne pluginen vil hjelpe deg med å ordne opp SEO på stedet og hjelper deg med å øke trafikken.
  • Sikkerhet: Selv om du kan velge et fullt utstyrt alternativ som iThemes Security Pro, liker vi (og bruker) Vaultpress. Denne pluginen tar omfattende sikkerhetskopier av nettsteder for deg. Noen hostingfirmaer vil gi daglige sikkerhetskopier av nettstedet ditt, men VaultPress tar sikkerhetskopi av alt (innlegg, bilder osv.), Og det inkluderer den kraftige Akismet spam-blokkering å starte. For bare $ 39 / år, er det tryggheten du ikke vil gå glipp av.
  • nyhetsbrev: Vi liker MailChimp – det er gratis for opptil 2000 abonnenter. Når du registrerer deg for en gratis MailChimp-konto, bare installer en enkel plugin som MailChimp for WP for enkelt å sette inn nyhetsbrevskjemaene. Dette er flott å markedsføre nytt innhold (Merk: Noen temaer som Chic inneholder allerede innebygd nyhetsbrevstøtte. I så fall kan du hoppe over denne plugin).
  • Sosial: Mange temaer inkluderer innebygde sosiale widgeter, noe som kan være nok. Men for de som ønsker mer kontroll over plassering og stil plugins som Legg til dette og Monarch er gode alternativer.
  • E-Commerce: For enhver gründer som ønsker å legge til en butikk på WordPress-siden deres, kommer det ganske mye ned til enten WooCommerce (et enkelt og greit alternativ for å bygge en nettbutikk) eller Easy Digital Downloads (litt mer av en læringskurve, men mye mer tilpassbar). Begge er gode valg for å tjene penger på nettstedet ditt.

Selvfølgelig er det massevis av andre plugins for å tilpasse temaet ditt, legge til tilpassede innleggstyper,

4. Ta flotte bilder

Ingen skjønnhetsblogg kan overleve uten fantastiske bilder. Hvis du ikke er komfortabel med et kamera, men ikke bekymre deg. Det er enkelt å lære det grunnleggende. Det er mange gratis tips og guider på nettet (og på Instagram). Du kan også supplere dine egne bilder ved å bruke gratis arkivbilder – men for en skjønnhetsblogg vil vi hevde at det er best å ta din egen.

Dessverre kan noen bilder ta mye plass og bremse nettstedet ditt. Heldigvis er det enkle måter å optimalisere bilder på for å sikre at du opprettholder kvalitet og samtidig komprimerer bildefiler for å ta så lite plass som mulig.

Bonustips for mote- og skjønnhetsbloggere

Etter at du har konfigurert nettstedet ditt, er det mer du kan gjøre for å hjelpe bloggen din til å vokse. Først av alt må du komme deg dit og Nettverk! Legg igjen kommentarer til andre skjønnhetsblogger med tilbakekoblingen (bare pass på at kommentaren din er målrettet og relevant – ikke spam andre bloggere!). Sørg også for at du legger til nettstedet ditt til Bloglovin ‘og vurderer å legge til deres følg knappen widget til bloggens sidefelt eller bunntekst.

Avhengig av bloggen din, kan du også søke om å bli medlem i en tilknytte nettverk som Belønningstil eller Butikkstil kollektiv. Disse nettverkene lar deg opprette et “shop this post” -galleri eller karusell på slutten av artiklene dine, slik at du kan tjene litt penger når leserne klikker på tilknyttede linker (bare husk å oppgi riktig at det er tilknyttede lenker på siden pr FTC krav). Du kan selvfølgelig registrere deg for tilknyttede programmer individuelt og legge til lenker selv, men nettverkene gjør det litt enklere og strømlinjeformet, og det er derfor du kanskje vil sjekke dem ut.

Konklusjon

Til tross for potensialet til å være overveldende – spesielt hvis du ikke er enig i prosessen – er det enkelt å lage din skjønnhetsblogg med WordPress. Hvis du velger et flott tema og noen egnede plugins, kan hele prosessen være en hyggelig opplevelse.

Har du noen spørsmål om å sette opp en skjønnhetsblogg? Eller kanskje andre tips du kan dele med håpefulle bloggere? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor – Vi vil gjerne høre hva du har å si.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me