Stream plugin

I en fersk episode av Bruk filtre, Pippin og Brad snakket med Frankie Jarrett og Japh Thomson, utviklere fra X-Team, og de diskuterte sitt siste prosjekt, Strøm som jeg frem til nå ikke var klar over.


Jeg har jobbet med plugins for aktivitetslogging før, men de er vanligvis rettet mot et spesifikt sett med handlinger (for eksempel pålogginger), eller er ikke for gjennomtenkt, eller er virkelig rotete.

Stream er en frisk og spennende ny plugin på denne arenaen. Det sporer alt som skjer på WordPress-nettstedet ditt og registrerer det. Dette kan være nyttig av mange grunner, den viktigste etter min mening er at du kan feilsøke hvordan problemer oppstår, spesielt på kundens nettsteder.

For eksempel (og dette kan være veldig kjent for andre WordPress-utviklere), kan det hende du får en e-post fra en klient som sier at noe har gått galt med nettstedet deres, og de vet ikke at det skjedde. De er sannsynligvis sannferdige i det, enten gjorde de noe og er ikke klar over at det brøt noe, eller om en annen bruker på nettstedet deres gjorde noe, ondsinnet eller godartet, som forårsaket problemet.

Likevel står du nå overfor oppgaven med å prøve å finne ut hva som kan forårsake problemet. Det kan inkludere litt spørsmål og svar med klienten for å finne ut hva som ble gjort nylig, hvilke plugins som kan ha blitt installert og hva de kan ha prøvd å endre i det siste. Da kan det kreve at du ser på nettstedet og bruker ekspertisen din til å tolke det du ser med hva som kan forårsake det.

Dette er vel og bra, og for gode utviklere skal det være nok til å løse problemet, men mye av dette problemet kan omgås ved hjelp av Strøm. Som jeg antydet til, logger Stream alt som skjer på nettstedet ditt, enten av en pålogget bruker eller av en plugin, så med et raskt blikk kan du se nøyaktig hva som har endret seg den siste tiden (eller lenger inn i fortiden hvis problemet har eksisterte en stund). Her er en oversikt over hva slags ting du kan spore:

 • innlegg
 • sider
 • Egendefinerte innleggstyper
 • brukere
 • temaer
 • plugins
 • Tags
 • kategorier
 • Tilpassede taksonomier
 • innstillinger
 • Tilpassede bakgrunner
 • Tilpassede topptekster
 • menyer
 • Mediebiblioteket
 • widgets
 • kommentarer
 • Temaeditor
 • WordPress Core Updates

Så alt da!

Bruker Stream

Nå som du vet all nyttig informasjon som den kan spore, kan det være lurt å vite hvordan den lagrer og presenterer den informasjonen. Heldigvis er brukergrensesnittet nydelig: en av de beste jeg har sett.

Stream View

Stream gir både en dashbord-widget for et raskt blikk på hva som har skjedd i det siste, og en egen admin-skjerm, hvor du kan grave litt dypere. På admin-skjermen har du muligheten til å filtrere etter tid, bruker og kategori eller spesifikk handling utført. På denne måten kan du raskt se hva som har skjedd i løpet av en bestemt tidsramme, av en bestemt bruker, eller hvem som har gjort bestemte handlinger, for eksempel å endre widgeter eller lage sletting av sider.

innstillinger

I plugin-innstillingene er det noen nyttige verktøy, for eksempel muligheten til å ekskludere at enkelte elementer blir spilt inn. For eksempel kan det være lurt å ignorere alt brukerkontoen min gjør (fordi jeg kjenner meg og jeg stoler på det jeg gjør). Eller det kan være lurt å ignorere informasjon som ikke betyr noe for deg, for eksempel innlogging og utlogging.

En annen hendig funksjon er muligheten til å begrense hvor lenge Stream holder dataene sine for. Standardinnstillingen er 90 dager, noe som er perfekt etter min mening: lenge nok til å føre oversikt over potensiell relevant informasjon, men ikke så lenge til at du får massiv databaseoppblåsing ved å holde unødvendig informasjon rundt.

Stream plugin-utvidelser

Cherry-Picks

Denne utvidelsen lar deg gå gjennom alle dine Stream-poster og slette poster som ikke er viktige, hverken individuelt eller i bulk.

Dataeksportør

Hvis du trenger å eksportere dataene dine til en CSV-, JSON- eller XML-fil, er du heldig. Bare begrens hvilke datoer, forfattere, kontakter, kontekster eller handlinger du vil ha data fra, eller gå nøtt og eksporter alt!

Varsler

Du kjenner den irriterende brukeren som fortsetter å rote med widgetene dine? Med denne utvidelsen kan du sette opp ekstremt tilpassbare regler som vil sende deg et varsel når noe spesifikt oppstår på nettstedet ditt. Bedre ennå, kan du få varslene via e-post, eller som en pushvarsling til smarttelefonen din (Android og iOS støttet, gjennom den gratis Pushover-applikasjonen).

rapporter

Lag responsive og interaktive rapporter som lar deg analysere dataene dine i et lettlest format. Flott å se hvem som har skrevet mest, eller hvem som har svart på kommentarer.

WooCommerce-kontakt

Denne utvidelsen slutter seg til Stream med den populære e-handelsplattformen, WooCommerce, og lar deg spore all aktivitet relatert til ordrer, kuponger, produkter eller innstillinger.

Jeg tror at utvidelsene virkelig er rimelig: for ett nettsted får du alle utvidelsene for bare $ 5, og hvis du er en utvikler, kan du ha opptil 25 nettsteder for bare $ 49.

Konklusjon

Det er hyggelig å vite at plugin-modulen er utviklet med de beste kodingsstandardene. Utviklerne på X-Team er ekstremt kompetente, og Pippin nevnte i Apply Filters-episoden at han hadde prøvd det på et større nettsted, og det hadde null innvirkning på ytelsen. Og så lenge plugins og temaer bruker riktige kroker og filtre for å gjøre endringer på nettstedet ditt, kan Stream spille inn alt de gjør, uten et resultat treff. Rått!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me