Slik sikkerhetskopierer du en WooCommerce Store

Tilbake i juni 1995 var det under 25 000 nettsteder totalt. Spol frem til 2019 og det tallet er multiplisert med 12 681 ganger. Det er nesten 2 milliarder nettsteder for øyeblikket. Nettsteder har blitt en avgjørende form for representasjon og et medium for å vise frem ferdighetene.


Tenk deg om nettstedet ditt plutselig krasjet. Du kan miste alle nettstedets data, og hvis du driver en nettbutikk, mister du til og med kundeinformasjon. Dette vil ikke bare ha økonomiske konsekvenser, men det tar også en mental avgift. En tidløs løsning på dette er å holde nettstedet ditt sikkerhetskopiert og iverksette sikkerhetstiltak. Det er spesielt viktig for WooCommerce-nettsteder.

Hvorfor sikkerhetskopiere et WooCommerce-nettsted

Bortsett fra det faktum at du allerede bør ta sikkerhetskopier av nettstedet som en del av nettstedets sikkerhet, er det et par WooCommerce-spesifikke grunner.

WooCommerce-oppdateringer

Teamet på WooCommerce slipper regelmessig oppdateringer med sikkerhetsoppdateringer og nye funksjoner. For eksempel hadde WooCommerce 3.5 forbedret kopiering av e-post og en ny funksjon for å eksportere produkter til en CSV-fil. Det anbefales av teamet selv å alltid få sikkerhetskopiert det komplette nettstedet ditt før du oppdaterer.

Når du oppdaterer, kan du møte uforenlighet mellom utvidelser og plugins og til og med problemer med tilpassede koder. En sikkerhetskopi sikrer at du alltid kan gå tilbake til den siste versjonen. Du kan også ta visse anbefalte forholdsregler før du oppdaterer.

There More at Stake

Nedetid, selv for et vanlig nettsted kan bety et tap på tusenvis av dollar. Hva ville tilfelle med ditt WooCommerce-nettsted da? Uten sikkerhetskopi kan konsekvensene av å gå ned være alvorlige.

Alle negativer er forsterket – du kan ikke bare miste data, du kan miste fortrolige kundedata. Hvert minutt kan du miste ordrer, betalinger og viktigst av alt, kundene stoler på. Du ender opp med å miste kunder og penger – faktorer som bestemmer hele forretningsmodellen din. Sikkerhetskopiering av WooCommerce er det minste minimum du kan gjøre for å sikre at virksomheten din holder seg oppe og går.

Hva slags sikkerhetskopieringsløsning krever WooCommerce?

Den første tingen å forstå er at et WooCommerce-nettsted ikke alltid kan sikkerhetskopieres som et vanlig nettsted. Du skjønner, alle nettsteder inneholder filer og database. En vanlig database vil bestå av 11 tabeller. Når du først har installert WooCommerce-plugin, legger den imidlertid til en ekstra tilpasset tabell. Denne inneholder kritisk informasjon om bestillinger, avgiftssatser, leveringsdetaljer og transaksjoner.

WooCommerce tilpasset tabell

Mange sikkerhetskopiløsninger er ikke bygget for å oppdage denne ekstra tabellen. De kan sikkerhetskopiere filene og databasen din, men savner muligens dataene i den tilpassede tabellen til WooCommerce. Til slutt ender du opp med en ufullstendig sikkerhetskopi som ikke bruker mye for butikken din.

Derfor trenger du en sikkerhetskopiløsning som er tilpasset WooCommerce.

For det andre har et WooCommerce-nettsted konstant aktivitet på nettstedet. Når som helst kan det hende at besøkende har betalinger, bla gjennom produkter, legger inn detaljer osv. Hvis du har planlagt sikkerhetskopiering hver time, i tilfelle et krasj, kan du miste opptil en times verdi av kundebestillingsdata. Så hvis noen har bestilt den siste timen, hadde du ingen anelse om det. Du kan miste deres personlige opplysninger, leveringsadresse og verre, betalingsopplysningene deres.

Et WooCommerce-nettsted trenger en backup-løsning i sanntid som registrerer og tar sikkerhetskopi av data når og når det skjer endringer.

Hvordan sikkerhetskopierer du et WooCommerce-nettsted?

Det er tre måter å ta backup av WordPress (som vi dekket i detalj før). Så det burde ikke være for overraskende at disse også gjelder WooCommerce-butikker.

1. Manuelle sikkerhetskopier

Den manuelle metoden for sikkerhetskopiering er ikke for komplisert, men den kan være risikabel. Selv den minste feilen kan ha drastiske konsekvenser. Det er også en tidkrevende oppgave. Det innebærer vanligvis følgende trinn:

 1. Last ned WordPress-nettstedfilene dine til det lokale systemet (datamaskinen eller den bærbare datamaskinen). Du kan gjøre dette gjennom
  1. Et FTP-verktøy som FileZilla
  2. Filbehandling i cPanel på webhotellkontoen din
 2. Deretter må du ta sikkerhetskopi av databasen. Få tilgang til phpMyAdmin gjennom vertens databaseadministrasjonspanel.
 3. Velg databasen fra wp-config.php-filen. Tabellene i databasen vises på skjermen.
 4. Velg alle tabellene og klikk på Eksporter.

Denne prosessen er ikke ideell å kjøre regelmessig, enn si i sanntid. Selv om du tildeler en person til det, er det bare ikke gjennomførbart. Og selvfølgelig er det absolutt ikke det passende valget for å sikkerhetskopiere et WooCommerce-nettsted.

2. Sikkerhetskopiering via webverten

Hosting Provider Managed Backups

De fleste WordPress-vertsleverandører tilbyr sikkerhetskopier enten inkluderende i planen deres eller som en ekstra betalt funksjon. Imidlertid tilbyr de vanligvis daglige sikkerhetskopier. Det ville være utrolig vanskelig å finne en vert som gir sikkerhetskopier i sanntid. Men hvis du absolutt må ta en sikkerhetskopi gjennom vertene dine, er det slik.

 • Kontakt hostingleverandøren din og last ned den siste sikkerhetskopien. Hvis du har muligheten til sikkerhetskopiering på forespørsel, kan du starte en ny sikkerhetskopi og deretter laste den ned.
 • Eksporter og sikkerhetskopier databasen din ved hjelp av den manuelle metoden. Alternativt kan du eksportere databasen til din lokale mappe ved å bruke MySQL manager.

Vertssikkerhetskopier er generelt kjent for å være notorisk upålitelige. Hvis du brukes til å gjenopprette, kan du miste viktige data. I tillegg tar de ikke sikkerhetskopi av den tilpassede tabellen til WooCommerce, slik at du også mister dataene som er lagret der.

Vi har allerede fremhevet behovet for en sanntids sikkerhetskopi når det gjelder WooCommerce-nettsteder. Etter å ha utforsket disse to metodene, er det tydelig at ingen av dem passer godt.

3. Sikkerhetskopier ved hjelp av WordPress Plugin

Å bruke en automatisk sikkerhetskopi-plugin er den enkleste måten å sikkerhetskopiere WordPress-nettsteder. Det er praktisk og raskere å sette opp og bruke. Mange plugins som BlogVault, UpdraftPlus og BackupBuddy har forenklet sikkerhetskopieringsprosessen og gjort det enkelt å utføre og administrere sikkerhetskopier.

Når det gjelder WooCommerce, selv om det er flere tilgjengelige alternativer, er ikke alle sikkerhetskopierte plugins skreddersydd for butikker. Som diskutert, må du velge en plugin som sikkerhetskopierer WooCommerce-dataene dine, så vel som all annen websideinformasjon. I tillegg må du velge en hvis sikkerhetskopier er pålitelig og vil fungere effektivt når du gjenoppretter. Du må også kunne teste sikkerhetskopier av nettsteder før du gjenoppretter. En løsning som oppfyller disse kriteriene og gjør mer, er BlogVault. La oss se hvorfor.

Hvorfor administrere sikkerhetskopier med BlogVault?

BlogVaults sikkerhetskopier i sanntid bruker en prosess der selv de minste endringer i nettstedets aktivitet umiddelbart utløser en sikkerhetskopi. Dette inkluderer endringer gjort i den tilpassede tabellen til WooCommerce.

Tunge sikkerhetskopieringsprosesser kan overbelaste serveren din og redusere nettstedet ditt. EN WooCommerce sikkerhetskopi-plugin eliminere denne risikoen på to måter:

 • Hele sikkerhetskopieringsprosessen deres foregår på deres dedikerte servere. Dette frigjør faktisk serverressurser for din bruk.
 • De bruker en inkrementell sikkerhetskopimodul der pluggen først installerer en sikkerhetskopi av hele nettstedet etter installasjon. Etterfølgende endringer blir ganske enkelt lagt til denne første sikkerhetskopien, i små biter. Dette sikrer at serveren og nettstedet ditt forblir upåvirket og fungerer optimalt.

Slik sikkerhetskopierer du WooCommerce-nettstedet ditt med BlogVault

 1. Registrer deg og opprett en konto med BlogVault. Legg til nettstedet ditt i oversikten som vises.
 2. Mens du kan installere og aktivere plugin-en manuelt, tilbyr BlogVaults et enkelt og automatisert alternativ fra instrumentpanelet for å gjøre det. Ved aktivering tar pluginen en første komplett sikkerhetskopi av nettstedet.
 3. Deretter går du til delen Sikkerhetskopier på oversikten. Klikk på vekselfeltet ved siden av “Sanntidsoppdateringer” for å aktivere denne funksjonen.

BlogVault for å sikkerhetskopiere WooCommerce

Lær mer om BlogVault →

Og der går du! Du har aktivert sikkerhetskopier i sanntid for nettstedet ditt. Fremover vil enhver endring på nettstedet ditt umiddelbart utløse en sikkerhetskopi.

Mens de fleste løsninger liker BlogVault er en plug-it-og-la-det-modell, er det alltid bedre å ta alle forholdsregler som mulig for å sikre at nettstedet ditt ikke mister data. Når det gjelder sikkerhetskopiering og sikkerhet på nettstedet, bør din holdning til forholdsregler være “hvis den finnes, vil jeg gjøre det”.

Tips for å sikre null tap av data

 1. Bruk alltid et iscenesettingssted for å teste sikkerhetskopiene før du gjenoppretter. Du kan bruke en iscenesettingsplugin som WP Staging eller duplikator for å gjøre det (hvis du bruker BlogVault, har de en innebygd iscenesettelsesfunksjon).
 2. I tilfelle du er bekymret for å miste data om ordrene som er lagt inn mens du gjenoppretter en sikkerhetskopi, kan du bruke en vedlikeholdsmodus-plugin. På denne måten kan du stoppe nettstedet ditt fra å godta nye ordrer midlertidig. Du kan aktivere denne funksjonen og deretter gjenopprette den siste sikkerhetskopien.
 3. Finn tiden på dagen der nettstedet ditt får minst mulig trafikk / bestillinger gjennom Google Analytics. Hvis du trenger å gjenopprette en sikkerhetskopi, kan du prøve å gjøre det innen den tidsperioden. Hvis du bruker periodiske sikkerhetskopier, kan du planlegge dem i løpet av denne perioden.
 4. Forsikre deg om at du har flere kopier av sikkerhetskopiene dine, og at de er tilgjengelige og nedlastbare. Lagre en kopi utenfor stedet.
 5. Hvis du bruker en backup-plugin, må du sørge for å bruke en som gir god kundestøtte. I tilfelle noen problemer, må du ha tilgang til hjelp fra teamet deres.

Å sikre at WooCommerce-nettstedet er sikkerhetskopiert, bør være en del av den grunnleggende webadministrasjonen. Tap av data har mye større innvirkning på en nettbutikk enn et vanlig nettsted.

Dette kan tilskrives det faktum at:

 • WooCommerce-nettsteder har mer funksjonalitet og flere prosesser som kjører til enhver tid.
 • WooCommerce-eieren er forpliktet til å holde kundenes informasjon sikker. Eventuelt tap eller misbruk av kundenes personopplysninger kan ha juridiske konsekvenser.
 • En nettbutikk må forholde seg til flere leverandører for innkjøp, levering og betaling av produkter. Størrelsen på dataene som står på spill er betydelig høyere.
 • En WooCommerce-butikk er en betydelig høyere investering enn et vanlig bloggingside bare på grunn av de mange prosessene som er satt opp.

For å sette opp en effektiv sikkerhetskopieringsstrategi for din WooCommerce-butikk, anbefaler vi å bruke en sanntids WordPress-sikkerhetskopin-plugin som sikkerhetskopierer all nettstedaktivitet, inkludert endringer i WooCommerce-tilpassede tabellen. Den automatiserte prosessen er en enkel, men omfattende måte å overvåke ytelsen på nettstedet og minimere driftsstans. Dette er det nærmeste du kan komme til tap av data.

Vi håper denne artikkelen hjelper deg med å ta sikkerhetskopi av WooCommerce-butikken effektivt. Hvis du har noen forslag eller spørsmål, legg igjen en kommentar! Happy Backing!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me