En av de verste delene av faktureringsklienter er å måtte huske alle tjenestene du tilbød når du flyttet over til en helt annen programvare for å sende fakturaene til kundene dine. Du må huske annenhver uke eller måned å sende dem ut, og det blir en enorm smerte.


Siden så mange av oss jobber i WordPress hele dagen, hvorfor kan vi ikke bare sende ut fakturaer i WordPress-dashbordet? Vel, jeg har noen gode nyheter for deg. Du kan! La oss se på hvordan du sender ut klientfakturaer gjennom WordPress.

Bruk en WordPress-plugin for å sende ut klientfakturaer gjennom WordPress

Det er faktisk ganske mange alternativer å velge mellom når det gjelder å sende ut fakturaer via WordPress via en plugin. Jeg skal veilede deg gjennom en rask opplæring ved å bruke WP-Invoice-plugin, men velg gjerne et annet alternativ, siden det er så mange å velge mellom, og jeg forstår at enhver person og selskap har sine egne integrasjonsbehov og preferanser når du sender ut fakturaer.

WP-faktura

WP-faktura

Last ned WP-Invoice-plugin og aktiver zip-filen på WordPress-dashbordet. Du kan også gjøre dette ved å gå til Plugins-siden i dashbordet og søke etter WP-faktura.

Når plugin-en er aktivert, kan du finne Faktura-fanen på venstre side av instrumentbordet. Klikk på den og naviger til Innstillinger for å komme i gang.

Grunnleggende oppsett

Dette avslører den grunnleggende konfigurasjonssiden, der du i utgangspunktet bare kan fylle ut alle standardinnstillingene som du bare må endre en gang. For eksempel kan du skrive inn navnet på virksomheten din for å vises på fakturaene. Du kan også velge en bestemt side på nettstedet ditt som viser fakturaene. Jeg vil anbefale å opprette en spesifikk fakturaside slik at vanlige besøkende ikke snubler over dette.

wp-faktura-plugin-oppsett

Velg hvor du vil plassere fakturaene på siden og angi hvordan du vil godta betaling. Jeg spesifiserte at jeg vil fakturere klienter med PayPal, men du kan også velge kredittkortalternativ eller ting som 2Checkout eller Stripe. Det er til og med et alternativ for deg å la klienten endre betalingsmåte om nødvendig.

Hvis du planlegger å akseptere kredittkort, må du legge inn gateway-betalingsinformasjon. Dette krever vanligvis separate avgifter for behandling, og du kan finne de beste tilbudene for dette på steder som Authorize.net.

wp-faktura-plugin-kreditt-kort

PayPal-oppsettet er mye enklere, med et område å skrive inn PayPal-brukernavnet ditt, et alternativ for testmodus og en automatisk generert PayPal IPN-URL fra ditt eget domenenavn. Klikk på Lagre alle innstillinger-knappen når du fullfører disse feltene.

wp-faktura-pluginPaypal

Legg til fakturaer

Når du har fullført de grunnleggende innstillingene, bringer den deg direkte til siden Legg til ny, der du kommer i gang med en helt ny faktura. Du kan alltid komme tilbake til denne siden ved å klikke på Legg til ny-fanen i dashbordet.

add-new-faktura

Begynn med å skrive inn e-postadressen du planlegger å sende den nye fakturaen til. Klikk på Opprett ny-knappen når du har skrevet inn e-posten.

wp-faktura-plugin-e-postadresse

Den nye faktureringsredigereren er ganske lik WordPress-redaktøren du ser for å lage innlegg og sider. Lag en tittel på klientfakturaen, og du kan også kaste inn en beskrivelse hvis du trenger å sende en melding til klienten.

wp-faktura-plugin-faktura-redaktør

Bla nedover under beskrivelsen for å finne et område å skrive inn det du planlegger å fakturere klienten din for. Skriv inn tjenestene eller produktene du krever for, og endre pris og mengde. Ta gjerne med rabatter eller legg til flere linjer hvis du har flere varer å ta med.

wp-faktura-plugin-add-tjenester

Rett under det kan du endre rundt betalingsinnstillingene for å spesifisere hvilken type valuta du godtar og hvilke betalingsmetoder som er tillatt. Jeg liker virkelig hvordan de også gir deg et alternativ for å akseptere manuelle betalinger.

wp-faktura-plugin-betalings-innstillinger

Faktureringsalternativer

Hvis du går til høyre sidefelt, finner du noen interessante funksjoner for enten Tillat delvis betaling eller gjentakende fakturering. Hvis du klikker på alternativet for delvis betaling, skriver du bare inn minimumsbetalingen du er villig til å godta. Hvis du velger det gjentatte faktureringsalternativet, er det forskjellige felt som skal fylles ut, for eksempel intervaller, faktureringssykluser og hvilket betalingsbehandlingssystem du jobber gjennom.

wp-faktura-Partial-Payment-og engangs

Hvis du blar litt mer i høyre kolonne, kan du fylle ut brukerinformasjon. Dette er den personlige informasjonen til klienten du planlegger å sende fakturaen til. Så sørg for at alt er riktig, og velg riktig e-postadresse slik at den ikke går til feil person. Alternativene inkluderer Fornavn, Etternavn, Firma, Telefonnummer og mer.

wp-faktura-User-Informasjon

Klikk på Lagre-knappen for å fullføre prosessen. Bare fordi du trykker på Save, betyr ikke det at fakturaen er sendt ut. Du har flere alternativer for å sende ut fakturaen. Velg å enten vise online, legge inn betaling eller sende varsel.

wp-faktura-View-inn-eller-sending

Hvis du ser på fakturaen på nettstedet ditt, kan du ganske enkelt ta tak i denne lenken og sende den til e-post til klienten hvis det er slik faktureringsprosessen din fungerer. De kan deretter gå gjennom fakturaen på nettet og klikke på knappen Behandle betaling som viderekobler dem til PayPal eller til en behandlingsside med kredittkort.

wp-faktura-plugin-Online-faktura

Hvis du klikker på alternativet Send varsling, lar dette deg skyte en rask e-post via WordPress og fortelle klienten at fakturaen er tilgjengelig. Jeg liker dette alternativet best, fordi du ikke trenger å åpne opp e-postklienten din for å sende ut varselet. Skriv inn e-postadressen du vil sende den til, og endre meldingen du ønsker. Klikk på Send varslingsknappen, så får de en hurtigkobling til fakturaen din.

wp-faktura-plugin-varslinger

Når noen har betalt, blir den automatisk merket som betalt gjennom WordPress-faktureringssystemet. Du trenger ikke å gjøre noe etter dette. Hvis noen betaler deg med en sjekk, eller de velger en annen betalingsmåte, kan du imidlertid klikke på Enter Payment-knappen for å registrere betalingen manuelt.

Velg at du mottok betalingen. Denne rullegardinmenyen gir deg også muligheter for refusjon og justeringer. Skriv inn hvor mye klienten har betalt deg, sammen med en dato og lapp hvis nødvendig. Klikk knappen Prosess / lad betaling for å fullføre prosessen.

wp-faktura-plugin-Enter-Betaling

rapporter

Når du begynner å samle noen få fakturaer, kan du gjerne klikke på Rapporter-fanen i WordPress-oversikten. Dette området fordeler ganske enkelt hvor mye penger du har fakturert, de mest verdifulle kundene dine og til og med de beste brutto ordrelinjene hvis du selger produkter.

wp-faktura-plugin-rapporter

Skiverfakturaer

Sliced ​​Invoices Plugin

Sliced ​​Invoices er et fleksibelt, godt støttet og brukervennlig plugin som lar deg utnytte WordPress-nettstedet ditt for å sende profesjonelle pristilbud og fakturaer, og få betalt online.

Skiverfakturaer Forretningsinfo

Sliced ​​Invoices kommer med mange funksjoner rett ut av boksen, inkludert tilpassbare fakturamaler komplette med forretningsinformasjonen og logoen, ett-klikks fakturasending, tilpassbare e-postmaler, fleksible skatteinnstillinger, forhåndsdefinerte ordrelinjer, fakturarapportering, CSV-import & eksport. Hvis du trenger mer, er det flere gratis og betalte utvidelser tilgjengelig.

Den gratis pluggen for skiverfakturaer gir alle funksjonene du trenger for å sende tilbud og fakturaer og for å samle betaling via PayPal, eller offline betalingsmetoder (bank, sjekk, postanvisning eller annet). Angi forfallsdato, og skiverfakturaer vil automatisk sende betalingspåminnelser på planen du oppretter, til du får betalt!

Skiverfakturaer - Fakturaalternativer

Utvidelser har flere funksjoner som PDF-fakturaer, et sikkert klientområde, gjentakende fakturaer, sikre fakturaer, ekstra betalingsportaler som Braintree og Stripe og mer. Det er også tilgjengelige integrasjoner for populære WordPress-plugins som WooCommerce, Contact Form 7 og Gravity Forms.

Sliced ​​Fakturaer støttes av stor støtte for å hjelpe deg underveis. Gjør fakturering av “WordPress Way”, og gjør fakturering og regnskap til en lek!

Pakk inn

Hvilke andre WordPress-faktureringsprogrammer er tilgjengelige? Det er ganske få – bare gjør et raskt søk, så finner du det Spire fakturaerWooCommerce PDF-fakturaer og pakkesedler, blant andre.

Det er ganske enkelt å konfigurere et av disse systemene for å begynne å spore klienter eller produkter og begynne å sende ut fakturaer til kundene dine. Jeg personlig liker WP-Invoice-plugin mest, men mange av disse programtilleggene og verktøyene er fine for å holde alle finansmodulene dine på ett sted. Tenk på hvordan du ikke trenger å åpne opp en helt ny fane i nettleseren din hver gang du ville sende en faktura.

Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor hvis du har spørsmål om hvordan du sender ut klientfakturaer gjennom WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me