Slik løser du en WordPress 500 intern serverfeil

De fleste av oss, enten utviklere, designere eller til slutt sluttbrukere har måttet tåle minst en i løpet av vår levetid. Det vil si den smertefulle prosessen med å få en intern serverfeil og prøve å fikse den. Mange bryr seg ikke om å vite mer – de vil bare ordne det. Men hvis du ikke prøver å forstå det i det minste, er du nødt til å lide denne skjebnen oftere. 500 interne serverfeil er veldig viktig siden den stopper alle prosesser helt og kan bringe hele nettstedet ned. Så hvis vi noen gang ønsker å bli kvitt det, må vi bedre forstå hva det betyr først.


I denne artikkelen skal jeg dekke det grunnleggende om hva denne feilen betyr, hvordan kan du identifisere problemet, og selvfølgelig, hvordan du løser det. Men før du begynner, vil jeg lede deg gjennom de forskjellige http-feilene (nettstedet) som finnes og hva de potensielt kan bety. Hvis du foretrekker det, kan du hoppe ned til hvordan du løser WordPress 500-feilen.

Vanlige HTTP-status- og feilkoder

Første ting først – jeg skal forklare hva disse feilene egentlig betyr. Det er for øyeblikket en liste over status og feil for HTTP som kan nås for å bedre feilsøke en situasjon. Disse feilene er vanligvis delt inn i typer. Så for å korte saken, vil vi dekke de viktigste feilene og informasjonskodene du vil finne mens du arbeider med WordPress-nettstedet ditt.

100x svar (status)

Denne typen svar gis direkte av webserveren. Avhengig av ditt vertsfirma, kan svaret gis av enten Apache, nginx eller en hvilken som helst annen webserver som selskapet bruker. Denne typen svar er ikke assosiert med feil. De brukes vanligvis for å indikere at en forbindelse er på plass. De er statuskoder for tilkoblinger.

200x svar (suksess)

De vellykkede er det jeg kaller dem. Denne typen svar indikerer alltid a suksess. Det betyr at enten serveren har opprettet tilkoblingen til deg, at ressursene som ble spurt ble gitt riktig, eller at det er opprettet en proxy-tilkobling.

Den vanligste vellykkede koden er kjent som 200 OK. Du kan se eksempler på dette hvis du bruker et WordPress hastighetstestverktøy, si på Pingdom Tools og du prøver å finne ut FTTB (første gang å byte). 200 OK-svaret blir alltid gitt til den første forespørselen.

300x svar (viderekoblinger)

Omdirigeringens karer. Disse kodene blir alltid henvist hvis den gitte koblingen går til en viderekobling. 300 statuskoder indikerer en vellykket viderekobling og er også, ikke ansett som en feil.

Si at du har et SSL (HTTPS) nettsted og at du også har direkte tilgang til HTTP (ikke-sikret) og at du vil omdirigere alle til HTTPS versjonen av nettstedet ditt. Du kan opprette en viderekobling for alle forespørsler fra HTTP for å gå til HTTPS. Hvis du ved et uhell prøver å gå inn på nettstedet ditt med HTTP, vil nettleseren din motta et 300 svar som indikerer en viderekobling til HTTPS-versjonen.

Enkle WooCommerce-tips: Yoast SEO-omdirigeringer for utsolgt-produkter

Et annet vanlig eksempel du kanskje er kjent med er omdirigeringer på stedet for SEO. Kanskje har du fjernet gamle innlegg eller sider. Ved hjelp av en plugin som f.eks Yoast SEO Du kan 301 omdirigere disse til nyere, mer relevante sider. Eller bruk en 307 midlertidig viderekobling hvis du jobber med en oppdatering og vil henvise brukere til en annen side for litt.

400x svar (klientfeil)

Den berømte klienten feil. Denne typen feil innebærer problemer i nettleseren din. Vanligvis klarer det ikke å laste inn en viss eiendel (den mest kjente er 404-feilen). Disse er feilkoder som ikke anses å være alvorlige.

Den samme feilen kan vises hvis du prøver å få tilgang til et ikke-eksisterende bilde på nettstedet ditt. Det kan for eksempel være lurt å bruke en 410-viderekobling for å fortelle søkemotorer om at innholdet er blitt fjernet permanent, eller en 451 hvis du har gjort en side utilgjengelig av juridiske årsaker (for eksempel en DMCA-forespørsel).

500x respons (serverfeil)

Og nå har vi nådd vår viktigste hovedperson. De 500 feilene. Som du ser er dette viktige feil og er alltid relatert til selve serveren. Serverfeil er viktige fordi de effektivt kan brak din nettside. Av disse feilene er de viktigste:

  • En 503-tjeneste er ikke tilgjengelig
  • En 502 dårlig gateway-feil
  • En 500 intern serverfeil

La oss utforske de tre av dem etter rekkefølge av betydning.

503 tjeneste utilgjengelig

Minst alvorlig er 503-tjenesten utilgjengelig. Hvis denne feilen dukker opp, har du et ressursproblem på webserveren. Nesten hele tiden viser det seg når serveren din er overbelastet. Hvis du ser denne feilen, kan du vite det det er midlertidig og det er direkte relatert til For mye trafikk og dette er overbelastning av CPU. Hver gang CPU og webserveren ikke kan behandle flere innkommende tilkoblinger fordi den har nådd 100% CPU-bruk, vil du se denne feil popup.

Du kan fikse dette ved å enten bytte til en bedre webserver (fra Apache til Nginx for eksempel) eller ved å implementere en WordPress cache-plugin på nettstedet ditt.

502 Bad Gateway

Dette er hva jeg kalte feilkonfigurasjonsfeilen. Denne feilen vises ikke uten grunn. Hvis du noen gang har denne feilen, er den mest sannsynlige årsaken den du gjorde noe og du gjorde det galt. Dette skjer vanligvis når folk prøver å finpusse Apache- og PHP-konfigurasjonen, eller når de prøver å optimalisere nginx. Den dårlige inngangsporten er en feil som nesten alltid skjer når PHP FPM (Fast Process Manager) mister tilkoblingen. Enten fra å finjustere feil innstillinger eller fordi prosessen krasjet. Dette får webserveren til å svare med en dårlig inngangsport.

Den enkleste måten å fikse denne feilen er å dobbeltsjekke PHP-FPM-konfigurasjonen, da det er den mest sannsynlige årsaken til denne feilen. Dette skjer oftere på Nginx-siden enn på Apache og skjer nesten aldri på hosting-tjenester levert av cPanel eller Plesk. De to siste panelene har sikkerhetstiltak på plass for å forhindre en feilkonfigurasjonsfeil. Men det skjer veldig ofte når du administrerer din egen VPS.

Leter du etter mer hjelp med denne? Følg guiden vår for hvordan du fikser en 502 dårlig gateway-feil.

500 Intern serverfeil

Den store dårlige gutten med feil. 500 interne serverfeil er den verste av dem alle, først og fremst fordi det er en slik generell feil. Hvis du ikke har tilstrekkelig kunnskap om hvordan du skal takle det, kan det være en virkelig smerte, da det kan bringe hele nettstedet ditt ned. Den 502 dårlige gateway-feilen kaster også nettstedet ditt, men det er lettere å diagnostisere og fikse. Som nevnt er det nesten alltid relatert til FPM-konfigurasjonen.

Årsaker til en 500 intern serverfeil og hvordan du løser dem

Den første tingen å forstå om en 500-feil er at den kan være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer som nesten alltid er relatert til feil i kodeutførelse. I stedet for å prøve å diagnostisere alt på en gang, vil jeg gi deg en liste over feil etter type problem og hva du gjorde.

  • Ved å migrere et eldre nettsted til en nyere hosting
  • En feil i .htaccess i en apache-konfigurasjon
  • En feil i kjøringen av PHP-kode

Det er andre mindre vanlige tilfeller som kan kaste en 500 intern serverfeil, men for enkelhets skyld og brukervennlighet av denne artikkelen skal jeg fokusere på disse tre.

1. Migrere et eldre nettsted til nyere hosting

Det er flere måter denne feilen kan vises på, men virker nesten alltid relatert til PHP-versjonen som er bundet til webserveren din. Nyere PHP-versjoner kan generere en umiddelbar 500 intern serverfeil hvis det aktuelle nettstedet eller plugins ikke støtter den gjeldende versjonen.

Denne feilen er for eksempel klassisk når du migrerer nettstedet ditt fra en middelmådig hosting med en eldre PHP-versjon til en nyere hosting som bare godtar de nyere versjonene (7.0 og nyere). Hvis nettstedet ditt ikke ble oppdatert nylig, kan det hende at en gammel plugin forårsaker et problem. Jeg kaller dette for “migrasjonsintern serverfeil” fordi det nesten alltid skjer når du migrerer et nettsted.

Løsning

Den beste måten å fikse denne forferdelige feilen når du prøver så hardt å migrere WordPress-siden din til ny hosting, er å lage en komplett kopi av plugins og temaet for nettstedet ditt. Etter å ha gjort dette, vær så snill, slett alle plugins fra nettstedet ditt og prøv igjen. Hvis feilen forsvinner, er det nesten garantert at feilen ble generert av en nyere versjon av PHP på vertskapet som bare ganske enkelt nekter å utføre kode på den eldre plugin-modulen. Ved å laste opp en plugin om gangen kan du enkelt finne ut hvilken som var årsaken til problemet.

Disse feilene presenterer seg nesten alltid når de migrerer eldre nettsteder som kjører på PHP 5.4 og 5.6 til en nyere hosting med PHP 7.0, 7.1 eller 7.2..

Det samme gjelder temaet ditt. Siden temaer kan og implementere ekstra PHP-koder ifunksjonene.php, single og page.php filer. Det er sannsynligvis at et eldre tema uten oppdateringer kan ødelegge nettstedet ditt når det er migrert til en hosting med en nyere versjon av PHP, denne situasjonen er uheldig, da den eneste måten å fikse dette på er å endre temaet og gjenoppbygge nettstedet. Dette er verre scenariet.

2. .htaccess Apache-konfigurasjonsfeil

La oss si at du konfigurerte en plugin, og plutselig krasjer alt. Hvis du får en 500 intern serverfeil mens du konfigurerer, for eksempel en cache-plugin eller en plugin relatert til optimaliseringer, må du sjekke om plugin-en har lagt til ekstra kode til .htaccess-filen..

Siden apache kan endres i virkeligheten ved å konfigurere funksjonene i .htaccess-filen (som nesten alltid er skjult), kan en dårlig konfigurasjon ødelegge nettstedet ditt.

Løsning

Måten å fikse det på er ved å enten få tilgang til nettstedet ditt via FTP og endre .htaccess-filen eller ved direkte redigering, si med filutforskeren på cPanel eller Plesk.

Hvis du ikke vet hvordan du skal tilbakestille hva pluginen har laget, og du trenger nettstedet ditt opp igjen, må du lage en kopi av det eksisterende innholdet som tekstfil. Lagre dette som sikkerhetskopi. Bytt deretter ut hele .htaccess med følgende kode:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# SLUTT WordPress

Dette er standard WordPress .htaccess fil. Det skal fungere med ethvert nettsted. Så hvis du er desperat og ikke vet hvilken del du vil fjerne, bare fjern alt og lim inn denne koden. Det vil spare deg øyeblikkelig. Du kan senere fjerne plugin-modulen eller prøve å konfigurere den igjen. Du vet nå en måte å redde deg fra denne katastrofale feilen. I hvert fall hvis det er .htaccess-relatert.

Hvis du ikke vet om det er .htaccess-relatert, eller denne feilen begynte å vises uten at du berører noen plugins, kan du spille den trygt. Bare kopier innholdet i .htaccessen din og kopier koden over for å prøve og diagnostisere. Hvis dette ikke løser det, la .htaccess være som det er, og prøv deretter neste forslag.

3. Feil i utførelse av PHP-kode

Denne typen feil er mer vanlig enn du tror, ​​og de skjer vanligvis hvis en plugin kjører ugyldig kode. Den vanligste måten å utføre ugyldig kode er når du prøver å utføre utdaterte instruksjoner. Kanskje prøver du å kjøre en gammel plugin som bare var designet for å fungere med opptil PHP 5.4 eller 5.6 med PHP 7.0 eller nyere versjoner. Utdaterte og ugyldige funksjoner vil opprette en intern serverfeil som bare kan diagnostiseres av aktivere WP Debug-modus.

Aktiver wp_debug

WordPress-feilsøkingsmodus vil gi deg omfattende detaljer om feilen som ble kastet som stoppet kjøringen. Måten vi aktiverer det på er ved å endre verdien fra “Falsk” til “sann” på wp_debug inne i filen wp-config.php på rotmappen til nettstedet ditt.

Hvis du bruker Plesk eller cPanel, kan du gjøre det ved å endre den verdien ved å bruke File Explorer og redigere wp-config.php. Du kan også følge dette feilsøkingsguide av Blogvault for mer detaljerte trinn.

Når filen er redigert, vil du kunne se den faktiske feilen som ble generert som stoppet kjøringen. Feilen vil også angi banen og filen der dette skjedde, så det er lett å gjette hvilken plugin forårsaket det. Av deaktivere det Vi kan hoppe over feilen og senere oppdatere plugins eller fjerne den, avhengig av situasjonen.

Løsning

De aller fleste tilfeller av en 500 intern serverfeil innebærer eldre temaversjoner eller plugins. Ved å bytte tema til et hvilket som helst standard WP-tema vil du kunne få tilgang til nettstedet ditt igjen. Deaktivering av de motstridende pluginene vil også gi tilgang til dashbordet. Hvis du tilfeldigvis støter på en situasjon der temaet ditt er det som er ansvarlig for å bryte nettstedet, er den beste måten å fikse det på ved å opprette en zip-fil med nevnte tema fra temamappen wp-content / themes / yourtheme deretter slette den fra nettstedet. Dette vil fjerne feilen slik at du kan få tilbake tilgang til nettstedet ditt. Du kan deretter laste den opp og oppdatere den uten å aktivere den. Du kan gjøre det samme med plugins.

De vanligste situasjonene for 500 interne serverfeil kan fikses ved å oppdatere. I tilfeller hvor nevnte plugin / tema ikke har en oppdatering tilgjengelig, kan du prøve å bytte til en eldre PHP-versjon. Men vet at dette er en kortvarig løsning. Nyere versjoner av PHP blir stabile og eldre versjoner avskrives regelmessig. Før eller senere nettstedet ditt vil definitivt slutte å jobbe. Den beste tilnærmingen vil alltid være å oppdatere eller fjerne / erstatte de aktuelle pluginene.

Husk alltid at det er bedre å forhindre og oppdatere enn å prøve å gjøre skadekontroll senere.

Innpakking av vår guide til WordPress 500 interne serverfeil

En WordPress 500 intern serverfeil kan være en virkelig smerte. Men i de fleste tilfeller kan de enkelt diagnostiseres og fikses ved ganske enkelt å fjerne / oppdatere de motstridende delene av nettstedet ditt. Selv om det kan være situasjoner der disse feilene presenterer seg utenfor normen (for eksempel når du utvikler en plugin), går det utover formålet med denne artikkelen.

For de aller fleste mennesker bør det å følge ovennevnte råd løse problemet. Husk at wp-debug er din beste venn, og følg alltid trinnene nøye. Du vil ha nettstedet ditt tilbake på kort tid.

Har du andre spørsmål? Eller tips for å håndtere en WordPress 500 intern serverfeil? Gi meg beskjed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me