Slik løser du en 502 Bad Gateway-feil for WordPress-nettsteder

Enhver feil som gjør WordPress-nettstedet ditt ubrukelig er en alvorlig årsak til bekymring fordi det betyr tapte inntekter, dårlig SEO-rangering og mye utilbørlig stress for deg. En av de mest beryktede feilene som noensinne er nådd om internett, er 502 bad gateway-feilen. Det er et stygt og frustrerende problem fordi det kan skje opp av flere årsaker, som gjør det vanskelig å feilsøke og fikse det.


Ikke å bekymre deg, vi har ryggen. Hvis du ønsker å fikse 502 bad gateway-feilen på WordPress-nettstedet ditt, kan du ta en pust i bakken fordi vi tilbyr deg et par testede løsninger. Mot slutten av dagens innlegg, bør du bli kvitt 502-dårlige gateway-feilen en gang for alle.

Hvis det høres ut som den typen avtale du ikke ville drømme om å gi opp, ta deg en kopp kaffe og la oss rulle.

Hva er en 502 Bad Gateway-feil?

Første ting først, hva i navnet å spørre er en 502 dårlig gateway-feil? Her er en liten leksjon om materiell vert. Hosting av ditt WordPress-nettsted involverer vanligvis et par servere.

Det mest grunnleggende oppsettet kan involvere fire til fem (ish) servere, nemlig:

 • En applikasjonsserver som behandler PHP-koden din og alt annet dynamisk innhold på nettstedet ditt
 • En databaseserver der databasene dine bor
 • Omvendt proxy-server f.eks. Nginx og Apache som kontrollerer hvilke HTTP-forespørsler går hvor
 • Webserveren som lagrer alle dine statiske filer, for eksempel bilder, CSS og JavaScript
 • En CDN (valgfri ytelsesserver)

Nå, når du skriver inn nettadressen til nettleseren din og treffer TAST INN, nettleseren sender et par HTTP-forespørsler til den omvendte proxy-serveren.

Reserve proxy-server ruter deretter forespørslene til de respektive serverne. For eksempel blir forespørsler om dataene som er lagret i databasen din sendt til databaseserveren. Forespørsler om statiske filer dirigeres til webserveren, og forespørsler som krever PHP blir behandlet av applikasjonsserveren.

Hver server sender deretter tilbake data til den omvendte proxy-serveren, som deretter sender dataene til nettleseren din og nettstedet ditt lastes inn. Enkelt som A, B, C – ikke la tøffe ord som omvendt proxy forvirre deg.

Hvis en av serverne sender et ugyldig svar til den omvendte proxy-serveren, lastes ikke nettstedet ditt inn som nettleser. I stedet viser den omvendte proxy-serveren en feil med gatewayen 502.

Et dyr av mange forskjellige former

Den 502 dårlige gateway-feilen kan og tar mange forskjellige former, for eksempel:

 • Feil 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • 502 Proxy-feil
 • 502 Service midlertidig overbelastet
 • HTTP-feil 502 Bad Gateway
 • 502. Det er en feil. Serveren oppsto en midlertidig feil og kunne ikke fullføre forespørselen din. Vennligst prøv igjen om 30 sekunder. Det er alt vi vet.

Hva som forårsaker en 502 Bad Gateway-feil?

Mens 502 bad gateway-feilen vanligvis skjer på serversiden, kan den også oppstå på grunn av problemer på slutten. Her er et par grunner til at du står overfor 502 bad gateway-feilen i ingen spesiell rekkefølge:

 • Oppstrømsserveren din kan være overbelastet på grunn av en økning i trafikken
 • En offline server vil kaste 502 bad gateway-feilen i ansiktet ditt
 • Serverkonfigurasjoner som kan til side på grunn av flere årsaker, for eksempel menneskelig feil, spesielt når verten flytter servere
 • Problemer med innholdsleveringsnettverket ditt (CDN)
 • Feil i nettleserbufferen
 • DNS-problemer
 • Feilaktig PHP-kode takket være et problematisk plugin eller tema

Som du ser fra kortlisten vår over, kan 502 bad gateway-feilen være forårsaket av en rekke ting. Dette betyr at du må prøve forskjellige løsninger for å fikse feilen.

Når det er sagt, la oss feilsøke og fikse 502 bad gateway-feilen på WordPress-nettstedet ditt.

Slik løser du en 502 Bad Gateway-feil i WordPress

Selv om denne feilen kan virke problematisk for den gjennomsnittlige Joe, er den faktisk utrolig enkel å fikse. Du trenger bare litt tålmodighet for å prøve følgende løsninger.

1. Oppdater siden din på nytt

Som vi allerede har nevnt, skjer de fleste ganger den beryktede 502-dårlige gateway-feilen på serversiden, mer om du er på delt hosting. En kraftig økning i trafikken kan ta ut serverressursene dine og etterlate deg i denne ekle feilen. Andre ganger kan serverne dine opptre eller offline på grunn av flere årsaker.

Hostingleverandører løser vanligvis problemet umiddelbart fordi eiere av nettsteder avsky nedetid med en lidenskap. I tillegg mister de inntektene når nettsteder er frakoblet.

Så før du drar ut håret og får panikkanfall, kan du prøve å oppdatere WordPress-nettstedet ditt et par ganger for å se om feilen retter seg fra seg selv. I tillegg kan du prøve en annen nettleser eller enhet for å se om feilen løser seg. For å sikre at problemet ikke er på serversiden, kan du teste nettstedet ditt med et verktøy som isup.me.

Imidlertid, hvis feilen vedvarer etter å ha prøvd de ovennevnte rettelsene, gå videre til neste løsning i dette innlegget.

2. Tøm nettleserbufferen din

Klarer du ikke å fikse 502 bad gateway-feilen selv etter å ha oppdatert nettleseren? Hvis ja, utfør en hardoppdatering i nettleseren din (CTRL + F5 på Windows-systemer og CMD + CTRL + R på OS X-systemer). Slipper du å utføre en hard oppfriskning kvitt irritasjonen som er den 502 dårlige gateway-feilen? Nei?

Vel, du kan prøve å tømme nettleserbufferen direkte ved å bruke tipsene vi skisserer for hvordan du tømmer WordPress-cache. Er den ekle feilen borte etter å ha tømt hurtigbufferen? I så fall slutte å lese og gjøre en lykkelig dans. En back-flip jevn. Vitser til side.

Hvis du fremdeles sitter fast med feilen, kan følgende løsning hjelpe.

3. Deaktiver CDN-en midlertidig

Bruker du et innholdsleveringsnettverk som CloudFlare, KeyCDN eller et annet CDN for WordPress? CDN-er ruter vanligvis trafikken på nettstedet til serverne deres for å tilby bedre ytelse og sikkerhet på nettstedet.

Et problem på serverne deres kan etterlate deg med 502 bad gateway-problemet. I tillegg kan du lande på 502 bad gateway-feilen hvis du konfigurerer CDN-en feil.

Hvis du vil finne ut om CDN-en er på bunnen av 502 problemer, kan du pause CDN-enheten og oppdatere nettstedet ditt. Dette tvinger nettstedet ditt til å laste direkte fra vertsservere.

Er feilen borte etter pause på CDN-en? I så fall hold tjenesten midlertidig stoppet og ta kontakt med deres kundeavdeling. Vanligvis løser de problemet raskt, noe som betyr at du må gjøre uten CDN en kort stund.

Hver CDN har et annet grensesnitt, noe som betyr at du må sjekke med CDN om hvordan du stopper tjenesten. Fra min erfaring er det imidlertid like enkelt å pause et CDN som en pai, så jeg forventer ikke at du får problemer.

4. DNS-problemer

DNS (forkortelse for domenenavnsystem) er hvordan domenenavn (f.eks. Wpexplorer.com) samsvarer med deres respektive IP-adresser. Hvis noe er en glipp med DNS-innstillinger, kan du forvente 502 bad gateway-feilen blant andre problemer.

Har du flyttet til en ny vert nylig? Migrering innebærer å konfigurere DNS-serverne dine på nytt. DNS-forplantning tar tid, noen ganger så lenge som 48 timer eller mer.

Hvis du står overfor den 502 dårlige gateway-feilen etter migreringen, kan du vente til DNS-endringene dine forplantes. Hvis nødvendig, kan du kontakte verten for ytterligere råd og hjelp.

Og siden vi snakker om DNS, kan du også prøve å skylle din lokale DNS-cache. For Windows-brukere åpner du ledeteksten (cmd.exe) og kjører følgende kommando: ipconfig / flushdns. Kjør som Mac OS X-bruker dscacheutil-flushcache i kommandoterminalen.

5. Kontroller tema og plugins

Kan ikke se ut til å fikse feilen så langt? Kanskje ligger problemet i plugins eller tema. Temaet ditt eller et av programtilleggene dine kan skytes ut et skript som ikke spiller bra med serveren din.

Som et resultat dreper serveren skriptet, noe som forårsaker 502 bad gateway-feilen. Hva å gjøre? La oss starte med pluginsene dine.

6. Feilsøking av plugins

Du kan sannsynligvis ikke logge deg på WordPress admin-dashbordet ditt med feil av feilen. Hvordan vil du feilsøke plugins uten tilgang til WordPress-administratoren?

Vel, det er enkelt. Logg deg på WordPress-rotkatalogen (vanligvis er den public_html men kan være noe annet avhengig av hvor du installerte nettstedet ditt) ved å bruke en FTP-app som Filezilla eller Filbehandler i cPanel.

Etter det, naviger til wp-innhold og finn plugins mappe. Gi mappen nytt navn til noe lignende plugins.old for å deaktivere alle programtilleggene dine på en gang. Bekymre deg ikke, du vil ikke miste data.

Oppdater nettstedet ditt for å se om feilen er borte. Hvis du ser nettstedet ditt i stedet for feilen, er en av programtilleggene problemet.

Gi nytt navn plugins.old tilbake til plugins og logg inn på ditt WordPress admin-dashbord. Det er på tide å finne den problematiske plugin-en.

Aktiver pluginene én etter én mens du laster inn nettstedet ditt etter hver aktivering. Gjenta dette til du lokaliserer pluginen som skaper problemer. Den problematiske pluginen vil åpenbart gjenskape 502 bad gateway-feilen ved aktivering, noe som kan låse deg utenfor administratorområdet.

Deaktiver eller fjern plugin fullstendig via FTP eller Filbehandler, få et alternativ eller kontakt utvikleren for ytterligere support.

7. Feilsøking av det aktive temaet

Hvis problemene dine startet etter oppdatering av nettstedet ditt, dvs. temaer, plugins og WordPress, og deaktivering av plugins ikke løser noe, må du feilsøke WordPress-temaet.

Å sjekke om temaet ditt er problemet, er litt forskjellig fra feilsøking av plugins. La oss få det ferdig og ferdig med.

Logg deg på din WordPress rotkatalog via FTP eller File Manager. Naviger deretter til wp-innhold> temaer og finn det aktive temaet ditt.

Gi den aktive temamappen nytt navn til noe sånt total.old. Dette vil deaktivere det aktive temaet og aktivere standard WordPress-tema.

Last inn nettstedet ditt for å sjekke om feilen er borte. Er feilen fortsatt der? Det betyr at temaet ditt er i orden, i så fall bør du gi nytt navn til temamappen til det opprinnelige navnet.

Hvis feilen forsvinner, kan du kontakte temautvikleren for mer hjelp, eller investere i et profesjonelt bygget tema som vårt helt egne Total.

8. Hvis problemet vedvarer, kontakt verten din

Kan fremdeles ikke se ut til å fikse 502 bad gateway-feilen på WordPress-nettstedet ditt selv etter å ha prøvd alle de ovennevnte løsningene?

Kanskje problemet er på serversiden, så bare ta kontakt med verten og få profesjonell hjelp. Mens du er i gang, kan du vurdere å investere i en vert på toppnivå for å unngå denne feilen på grunn av lavere serverressurser som er tilgjengelige på delte hostingplaner.

Konklusjon

Selv om det er litt forvirrende og frustrerende, er det enkelt å fikse 502 bad gateway-feilen med løsningene vi skisserer i dette innlegget. Vi håper innlegget vårt pekte deg i riktig retning i denne forbindelse.

Har du noen tanker, spørsmål eller ekstra fikser? Hjelp oss med å utvide dette innlegget ved å dele tipsene, spørsmålene og ideene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me