Slik løser du 404 feil i WordPress

Hvis du er kjent med internett, må du være kjent med 404 feil. Disse sidene kommer irriterende når du søker på nettet etter innhold. Du vil se ordene, “Siden kan ikke bli funnet. Siden du leter etter kan ha blitt fjernet, hadde navnet blitt endret eller er midlertidig tilgjengelig.”Dette skjer vanligvis når det ikke er noen URL å levere.


Bare i tilfelle du aldri har sett en slik melding, eller du vil se 404-siden på ditt eget nettsted, skriver du inn nettadressen til siden du leter etter og en streng med søppel etter det. Du vil se hva jeg snakker om. Dette skjer på grunn av feil i klient-server-interaksjonen som kan skje av mange årsaker:

 • Siden du leter etter eksisterer kanskje ikke mer.
 • Koblingen til siden du søker kan være ødelagt.
 • Du har kanskje ganske enkelt skrevet feil URL.

Et aktivt nettsted kan ikke unngå disse feilene helt, men mye kan gjøres for å holde dem nede på et minimum.

404 Feil og SEO-innvirkning

En 404-side er dårlig for SEO-en. En besøkende går tapt fordi koblingene på nettstedet ditt ikke har blitt opprettholdt ordentlig. En eller to ødelagte koblinger som noen ganger blir presentert for søkemotorer, vil egentlig ikke ha noe å si. Men du har et mer alvorlig problem hvis søkemotoren ofte møter opp disse feilene på nettstedet ditt. Den økte avvisningsfrekvensen vil ha en negativ innvirkning på SEO-en din, og det kan ta en stund før nettstedet ditt kommer seg etter dette.

Hvis du bruker Google Analytics-plugin, du kan se feilene lett når de er tagget. Men søkemotorer vil også komme opp mot 404 feil som normale besøkende aldri gjør, fordi de gjennomsøker omtrent hva som helst på nettstedet ditt. Så til og med skjulte koblinger er en kilde til 404 feil for søkemotorene. Xenu eller Skrikende frosk kan hjelpe deg med å finne disse feilene og fikse dem.

Du bør også se etter ødelagte bilder eller ødelagte videoinnlegg. Dette er vanskelig å finne ved å bruke webmasterverktøy eller Google Analytics, men Xenu og Screaming Frog kan hjelpe deg her også. Du kan også søke i serverloggene ved å se etter 404 pluss “.jpg” og “.png”. De vil ikke gjøre mye skade, men det er ikke en god opplevelse for besøkende.

Å fikse 404 feil

Det er mange måter du kan omdirigere og fikse 404 feil på, og du kan prøve disse trinnene i rekkefølge:

 1. Du kan manuelt sjekke for ødelagte koblinger og fikse viderekoblinger ved å søke i .htaccess- eller NGINX-serverkonfigurasjonen, men dette krever litt teknisk ferdighet fra din side. Eller noen få justeringer i 404.php-filen kan gjøre susen. Dette er den beste måten å fikse 404 feil, men er du ikke komfortabel med kode, bør du hoppe over dette trinnet.
 2. Hvis URL-en endres, direkte til riktig URL. Hvis filen er en statisk fil, sjekk om filen eksisterer ved å åpne FTP og sjekke.
 3. Hvis det eksisterer, men det er et problem å dukke opp i en nettleser, er det et serverproblem eller et WordPress-problem. For dette lager du to separate filer – en html-fil og en PHP-fil og laster den opp. Hvis du har tilgang til disse filene, er det ikke noe problem med serveren, og problemet ligger hos WordPress.
 4. WordPress bruker en omskrivingsgruppe som administrerer permalinks. Substandard-plugins, endringer i katalog eller tilpassede innleggstyper kan forstyrre permalinks forårsaker 404 feil. For å stille dette rett, gå ganske enkelt til Permalinks og lagre permalinks-strukturen igjen i wp.admin-mappen. Åpne Permalinks under Innstillinger og Lagre endringer. Permalinks blir oppdatert. Denne ordningen vil stort sett gjøre arbeidet.
 5. Hvis du har installert plugins eller et programtillegg som lager permalinks, deaktiver du dem og sjekk.
 6. Kontroller WP-omskriften ved å bruke Feilsøk dette plugg inn. Når plugin-en når er aktivert, vil den skrive omskrivningsreglene, så vel som den faktiske PHP-strengen som blir skrevet om.
 7. Deaktiver plugins en etter en og identifiser plugin-en som forårsaker feilene.
 8. Det er ikke nødvendig å fjerne gammelt innhold helt. I stedet kan du opprette en tilpasset side på den nettadressen og lede besøkende til andre lignende sider eller innlegg på nettstedet ditt.

Det er mange plugins som hjelper deg med å finne, overvåke og omdirigere ødelagte koblinger. Jeg har listet opp noen av de populære her som gjør jobben ganske bra.

Broken Link Checker

Broken Link Checker er en gratis plugin fra WordPress-depot. Det er en av de første pluginene som kommer til tankene når du vil fjerne disse irriterende sidene.

Når den er installert, vil den skanne nettstedet ditt etter en hvilken som helst kobling som ikke gjør jobben sin. Avhengig av størrelsen på nettstedet ditt, kan dette ta tid. Du kan velge å motta et varsel om ødelagte koblinger i e-posten din eller i widgeten Broken Link Checker på dashbordet. Du kan også velge å forhindre at søkemotorer følger disse ødelagte koblingene.

Broken Link Checker installert

Du kan se Broken Link Checker på jobb ved å åpne Link Checker under Innstillinger. Alternativet Opprett tilpasset filter kan brukes til å synliggjøre bare noen lenker, for eksempel koblinger for en bestemt kategori innlegg. Hva du velger å gjøre med lenken, kan du bestemme ved hjelp av alternativer som åpnes når du svever over hver lenke.

Du kan redigere nettadressen, og alle forekomster av den nettadressen blir korrigert. Du kan fjerne lenken, dette vil etterlate teksten intakt. Hvis koblingen er fin, men vises som ødelagt, kan du endre den manuelt. Avvis alternativet vil la lenken være uendret til neste statusendring. Du kan deaktivere plugin-modulen etter hver bruk og om igjen aktivere den for en periodisk skanning, om nødvendig.

404 Side av SeedProd

Uansett hvilket tema nettstedet ditt er bygd på, kan du bruke 404 Side av SeedProd å designe og sette opp din tilpassede 404-side. Du kan erstatte temaets 404-side helt og tilpasse den nye 404-siden din helt. Du kan til og med bruke HTML5 og CSS3 for tilpasning, om nødvendig.

Bakgrunnsbildet kan strekkes for å dekke hele nettleseren, og pluginen støtter flere nettsteder så vel som BuddyPress.

404 side av SeedProd installert

Med premiumversjonen kan du fange potensielle kunder ved å tappe inn e-postinformasjonen. Informasjonen kan lagres i WordPress-databasen din, og eksporteres til hvilken som helst e-postleverandør. MailChimp, Aweber, Get Response, Constant Contact og Campaign Monitor er integrert, samt Google- og Typekit-skrifter.

Legg inn videoer ganske enkelt ved å skrive inn URL, aktiver Gravity Forms og samle besøkendeinformasjon med denne plugin-modulen. Besøkende kan fortsette søket etter siden de lette etter på nettstedet ditt.

Kostnaden for lisensene varierer mellom $ 29 for bruk på ett nettsted i ett år, til $ 199 for ubegrensede nettsteder i en periode. Kjøpet er støttet av en pengene-tilbake-garanti.

Alle 404 viderekoblinger til hjemmesiden

Alle 404 viderekoblinger til hjemmesiden vil omdirigere alle 404-feilkoblingene til hjemmesiden ved hjelp av SEO 301-viderekoblingen – denne viderekoblingen forteller besøkende at siden er flyttet permanent. Du kan også omdirigere den til hvilken som helst tilpasset side.

Alle 404 viderekoblinger til hjemmesiden installert

Det er en enkel plugin der du må aktivere omdirigeringsstatus, fyll ut URL-adressen til siden 404 skal omdirigeres til. Når du først klikker på oppdateringsknappen, vil innstillingene bli lagret i databasen.

404 til 301

404 til 301 fungerer nesten som forrige plugin, og omdirigerer alle 404 feil til en hvilken som helst side du angir ved å bruke 301, 304 eller 307 viderekoblinger. Disse tallene indikerer om siden er flyttet midlertidig eller permanent. Etter at du har installert denne pluginen, vil du oppdage at verktøyet ditt instrumentpanel nesten alltid rapporterer Nil feil.

404 til 301

Du kan velge å overvåke feil, og du kan også velge å aktivere e-postvarsler på 404 feil. Hvis du bare vil overvåke eller vedlikeholde en logg, kan du deaktivere alternativet Omdirigering. Plugin-en er lett, oversettelsesklar og helt gratis å bruke, med levetidsoppdateringer. Utviklere og andre brukere kan få tilgang til pluginen på GitHub.

Tilpasset 404 Pro

Du kan bruke Tilpasset 404 Pro å erstatte standardsiden 404 med en egendefinert side som du kan lage i sider-delen av administrasjonspanelet. Eller du kan ganske enkelt spesifisere en fullstendig URL for å omdirigere 404.

Tilpasset 404 Pro installert

404-data kan registreres så vel som nøkkelordene som ga besøkende på 404-siden. Støtte for denne plugin er tilgjengelig på GitHub.

404 Feillogger

404 Feillogger er en enkel og effektiv plugin som logger alle feilene som oppstår på ditt WordPress-nettsted. Med all denne informasjonen kan du identifisere ødelagte koblinger og manglende innhold. Hvis du ønsker det, kan du også registrere tilleggsinformasjon som IP-adresse, brukeragenter og henvisninger. Og du kan blokkere IP-adressene, hvis du vil.

404 Feillogg installert

Denne pluginen fungerer ikke hvis du bruker en hurtigbufring-plugin som bufrer alle 404-feilene.

omdirigering

omdirigering hjelper deg å holde rede på 404 feil ved å bruke 301 omdirigering. Det er et populært programtillegg på WordPress-depot, med over 500 000 aktive installasjoner. Du kan omdirigere alle nettadressene, ikke bare feilsidene. Det er spesielt nyttig hvis du flytter nettstedet ditt eller endrer katalogen for WordPress-installasjonen.

Omdirigering installert hel side

Plugin overvåker 404 feil og vedlikeholder fulle logger. Du kan også sette den opp slik at noen URL-er får lov til å gå gjennom til en annen side, eller fil eller nettsted. Du kan sette opp forskjellige viderekoblinger basert på påloggingsstatus, omdirigere til tilfeldige sider eller basert på henvisninger.

Plugin-en legger automatisk til en 301-viderekobling når URL-adressen til et innlegg endres. Dette kan også gjøres manuelt. Det fungerer fullt ut på WordPress-nettstedet ditt, og .htaccess er ikke nødvendig. Fra loggen kan du sjekke hvem som prøvde å logge inn og hvor mange forsøk på innlogging.

WordPress Ultimate 404 Plugin

WordPress Ultimate 404-plugin gir deg total kontroll over dine 404 sider. Den tilbyr 4 ferdiglagde maler som du kan velge mellom å vise som din feilside. Malene kan tilpasses. Standardmalen 404 for WordPress-tema støttes også.

Ultimate skjermbilde

Programtillegget holder oversikt over alle 404 feilhendelser, så du har en ide om hvilken som er den mest besøkte siden. Om nødvendig kan du deretter legge til en omdirigerings-URL. Nøkkelordet som brukes til å søke av besøkende, er registrert og gir deg verdifull SEO-informasjon.

Du kan kjøpe denne pluginen på CodeCanyon for $ 19. Det kommer med fremtidige oppdateringer og 6 måneders støtte. Støtten kan utvides til 12 måneder for ytterligere $ 5,70

Google 404

Google 404 er egentlig ikke en WordPress-plugin. Det er bare et utvidet skript på 404 sider fra Google.

Google 404-topptekst

Den legger inn en søkeboks på 404-siden din, så en besøkende blir bedt om å fortsette søket på nettstedet ditt. Nyttig informasjon relatert til søkeordet som brukes av besøkende kan plasseres her. Eller du kan hjelpe besøkende på andre måter å finne informasjonen de leter etter.

For at pluginen skal være fullt effektiv, krever Google at du sender inn et XML-kart over WordPress-nettstedet ditt og setter opp en Google-webmasterkonto.

404 Side

Du trenger ikke gå ut av deg 404 Side. Lag en 404 side på WordPress-siden din, akkurat som du normalt oppretter sider i WordPress. Når dette er gjort, åpner du Innstillinger på WordPress-dashbordet. Klikk på 404-feilsiden, og velg siden du nylig opprettet som 404-feilsiden. Det er alt det er for det.

404 sider overskrift

Plugin-en oppretter ikke en viderekobling. Med en viderekobling forblir nettadressen i søkeindeksen, og dette kan påvirke SEO. Denne pluginen sikrer at riktig 404-kode leveres til søkemotorer. Plugin-en er veldig forskjellig fra de andre. Ingen forespørsler blir sendt til serveren. I stedet brukes WordPress ‘egne ressurser.

404 til Start

404 til Start fanger en 404-feil selv før søkemotorene gjør det. Du kan sette viderekoblingen til 301 (permanent), som er standardinnstillingen. Eller du kan stille den til 302, som er de midlertidige viderekoblinger.

404 for å starte installert

Den viderekobler alle 404 websider til startsiden eller til en hvilken som helst annen side du ønsker. Du kan velge et alternativ for å motta et e-postvarsel. Hver gang en bruker blir omdirigert, vil du vite hvilken nettleser de bruker og URL-en de prøver å få tilgang til. Du kan velge mellom innstillinger som lar deg rute 404 sider til hvilken som helst URL du velger – hjemmeside eller andre sider på nettstedet ditt.

RB interne lenker

RB interne lenker er en nyttig plugin for bloggeiere. Med denne plugin-en kan de koble innlegg og sider på WordPress-nettstedet sitt ved hjelp av kortkode. Du trenger ikke å skrive inn den lange URLen.

RB interne koblinger installert

Nettstedets permalinkstruktur er ikke forstyrret, og kortkoden brukes til å lage en kobling for innlegget. Denne taggen settes deretter inn manuelt eller ved hjelp av wysiwyg plugin. Denne pluginen vil gjøre det enkelt å flytte fra en lenke til en annen på et nettsted. Det vil også tillate søk etter innlegg etter kategorier.

Hurtigstillingsinnlegg for hurtiginnlegg

Hurtigstillingsinnlegg for hurtiginnlegg gjør arbeidet på en tosidig måte. Den ene er Quick Redirect-metoden der du bare må skrive inn Request URL og destinasjonsadressen. Plugin vil deretter omdirigere i henhold til nettadressene du har fylt ut.

Quick PAge viderekobler fullskjerm installert

Ingen side trenger å opprettes, og du trenger heller ikke å ha en eksisterende side. Denne plugin vil komme godt med når du trenger å fikse skrivefeil som oppstod da en side ble opprettet, eller når du vil omdirigere gamle nettadresser til nye nettadresser. Du vil også finne det som en god hjelpemiddel når du flytter et nettsted.

For eksisterende side eller innlegg legges en metaboks til i redigeringsskjermen, der du kan fylle ut den nye URL-en. Dette fungerer bra for menyelementer og dupliserte innlegg. Det er også best å jobbe innenfor permalinkstrukturen til WordPress.

SEO Redirection Plugin

Mens du bygger SEO Redirection Plugin, forfatterne har fokusert på å holde det enkelt for alle brukernivåer, og du kan se dette på den måten pluginen fungerer. Et avansert kontrollpanel hjelper deg å kontrollere alle tingene som pluginen kan gjøre.

SEO omdirigering installert

Du kan overvåke 404-feilsidene og omdirigere dem alle med ett klikk. 301, 302 eller 307 viderekobling er mulig, og det samme gjelder viderekobling. Hele mappeinnhold kan omdirigeres ved å endre mappeinnstillingene i omdirigeringsfanen. En omdirigeringshistorie kan opprettholdes.

For å omdirigere ethvert innlegg, kan du fylle ut den fullstendige URLen og destinasjonsmappen og klikke på Legg til. Eller du kan redigere destinasjonsadressen i innlegget eller redigere siden og klikke på Lagre. Programtillegget kommer også til nytte når du endrer domenenavnet eller flytter nettstedet ditt. Merk at denne pluginen ikke støtter flersidede installasjoner.

Safe Redirect Manager

Safe Redirect Manager er en effektiv plugin for håndtering av 404 feil i flersidede installasjoner. Du kan omdirigere til nye nettadresser ved å bruke HTTP-statuskoder som du rammer inn.

Safe Redirect manager er installert

Den tillater bare viderekobling til hviteliste verter ved å bruke wp_safe_redirect-funksjonen.

Til slutt

Det er viktig å være proaktiv og holde nettstedet ditt fritt for 404 feil så langt som mulig. I oppgavelisten din med WordPress-vedlikehold kan du –

 • Planlegg en sjekk i statistikkloggene på nettstedet for å slå opp 404 feilrapporter.
 • Sjekk både interne og eksterne lenker regelmessig. Små nettsteder kan utføre en sjekk en gang i måneden, store nettsteder en gang i uken.
 • Hyppigheten av å sjekke vil avhenge av innholdet på nettstedet, ikke besøkende. Tunge nettsteder med innhold må sjekke oftere.

Med så mange kvalitetsprogramtillegg, er det ingen grunn for deg å ikke holde koblingene dine i topp stand. Prøv dem ut og hold nettstedet ditt i topp hakk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map