Slik legger du til brødsmuler til WordPress

Når var siste gang du fulgte et spor med brødsmuler? Svaret på det spørsmålet? Sannsynligvis på internett, og det er derfor du bør begynne å tenke på hvordan du legger brødsmuler til WordPress.


En bokstavelig spore av smuler er fulgt i eventyr og kanskje av hunden din hjemme, men virkelige brødsmuler refererer vanligvis til viktige navigasjonstrinn på et nettsted, spesielt når du snakker om et e-handelssted med hundrevis eller tusenvis av produkter.

Det er ganske enkelt å forstå brødsmuler, og prosessen med å legge dem til nettstedet ditt tar ikke mer enn noen få minutter. Hvis du vil lære mer om brødsmuler og plassere disse verdifulle små funksjonene på nettstedet ditt, fortsetter du å lese.

Hva er WordPress brødsmuler?

Hvis du har kjøpt noe på nettet, er sjansen stor for at du i det minste har sett brødsmuler. Det er en serie navigasjonslenker som kobles sammen for å vise deg nøyaktig hvor du har navigert på et nettsted.

Brødsmuler ligner på standard navigasjonsmenyer, bortsett fra at de er dannet når du beveger deg gjennom et nettsted. Brødsmuleleddene danner en koblingsstruktur, med et hierarki som viser den første siden du besøkte, etterfulgt av den neste, den neste og den neste siden.

Faktisk kan du finne et eksempel på brødsmuler på WPExplorer, når du klikker på Tema-fanen i navigasjonsmenyen, velger du en kategori med temaer.

Som nevnt er det vanlig å se brødsmuler på e-handelsnettsteder, som på Amazon, der du kanskje graver deg ned i et dypt hull av kategorier og produkttyper.

Mesteparten av tiden vises disse brødsmulene mot toppen av et nettsted, og brukeren kan klikke på hvilke som helst av lenkene i brødsmulerhierarkiet for å hoppe tilbake og se nettleserhistorikken.

Hvorfor er brødsmuler viktig?

De fleste selskaper velger å bruke brødsmuler av to grunner:

  1. Brødsmuler hjelper brukerne med å navigere på nettstedet ditt.
  2. Brødsmuler kan øke SEO-en.

Noen ganger er en navigasjonsmeny ikke nok for brukeropplevelsen for å veilede brukeren og få dem til å føle seg komfortable med hvor de er på nettstedet ditt.

Best Buy har tusenvis av produktkategorier og produkter. Når en kunde begynner å søke etter en bærbar PC, går de øyeblikkelig ned i kaninhullet med spesifikke funksjoner, kategorier, merker og produkter.

Hvis den personen ønsket å spore tilbake, ville navigasjonsmenyen (eller søkefeltet) vise seg ubrukelig, fordi det vanligvis vil ta dem for langt tilbake. I stedet er det lettere for kunden å se hvilke sider som er sett på, og deretter klikke på siden som er mest fornuftig å gå tilbake til.

Kort sagt, de fleste merker bruker brødsmuler når innholdet blir for overveldende til å sile gjennom med navigasjonsmenyen. Så hvis du har tusenvis av produkter, filer eller blogginnlegg, kan brødsmuler tjene deg godt.

Dette knytter seg også til SEO-delen av ting, siden brødsmulene er med på å flytte søkemotorene gjennom din samling av sider. Dette styrker din interne koblingsstruktur, slik at robotene kan krype rundt enklere og gjenkjenne nettstedet ditt som ett med en flott brukeropplevelse.

Slik legger du til brødsmuler til WordPress via et tema

Når du har bestemt at brødsmuler er riktig for nettstedet ditt, er det på tide å enten aktivere dem fra starten eller legge brødsmuler til WordPress for et eksisterende nettsted.

Hvis du nettopp oppretter et nytt nettsted med mye innhold, er det forsvarlig å oppsøke et WordPress-tema med brødsmuler innebygd i. For eksempel har følgende WordPress-temaer allerede brødsmuler som en primær funksjon:

  • Total – Et flerbrukt tema med brødsmuler.
  • Kunnskapsbase – Du gjettet det. Et kunnskapsgrunnlag WordPress-tema med brødsmuler.
  • SmartMag – Et nettmagasinetema med brødsmuler.
  • Flatsome – Et populært e-handelsalternativ med brødsmuler.
  • Butikkeier – Nok et flott nettbutikk-tema med brødsmuler.

Faktisk virker det som om de fleste av de beste e-handelstemaene har brødsmuler som standard. Tross alt må utviklerne anta at du kanskje selger store mengder produkter, så det er fornuftig. Uansett, gjør undersøkelser og test ut demoene før du går inn på et tema.

Aktivere brødsmuler på WordPress med en plugin

Hvis du ønsker å legge brødsmuler til et nåværende nettsted, og ideen om å bytte tema gir ikke mening for merkevaren din, er du fortsatt i hell.

Yoast SEO-pluginen er et verktøy du sannsynligvis burde ha installert på nettstedet ditt allerede (for SEO-formål). SEO er flott, men de strålende utviklerne på Yoast har adressert et problem som mange WordPress-eiere møter. De har etter hvert så mye innhold at et brødspruthierarki vil være fornuftig. Det eneste problemet er at temaet deres ikke har en brødsprutfunksjon.

Så Yoast tok rattet og gjorde det enklere for oss alle. Slik legger du til brødsmuler til WordPress på bare noen få minutter.

Trinn 1: Legg Yoast SEO Plugin til nettstedet ditt

Yoast SEO-plugin

Hvis du allerede har Yoast installert og aktivert, hopper du over dette trinnet. For de uten Yoast, gå til pluginside for å laste ned og installer den. Du kan også gjøre dette på WordPress-dashbordet ditt ved å gå til Plugins> Legg til nytt, skriv deretter “Yoast SEO” i søkefeltet.

Selv om det er flott at Yoast SEO tilbyr funksjonaliteten for å få brødsmuler på nettstedet ditt, anbefaler vi også at du lærer om Yoasts SEO-funksjoner. Det vil ikke bare forbedre søkemotorrangeringene dine, men gjøre deg mer informert om hvordan du gjør det.

Trinn 2: Aktiver avanserte innstillinger

Innstillingene for brødsmuler vises ikke opprinnelig på Yoast, så du må starte med å klikke på fanen Dashbord.

Velg kategorien Funksjoner.

Bla nedover for å finne overskriften for Avanserte innstillinger. Som standard er dette ikke aktivert av Yoast. Klikk derfor på knappen slik at den viser Enabled.

Etter det ser du noen flere alternativer under SEO-fanen. Gå til kategorien Avansert for å gå videre.

Alternativet Brødsmuler er det første dukker opp, så du kan se nedenfor det for å aktivere brødsmuler.

Når den er aktivert, vises flere andre innstillinger under det. De fleste av disse feltene er fylt ut med standardinnstillinger, så la dem være som du vil. Det kan imidlertid være lurt å endre måten separatoren fungerer på, eller kanskje noe som å fete den siste siden i brødsmulelisten..

Taksonomien for brødsmulene dine avhenger av hva du angir for visse innleggstyper. Du kan la disse være tomme hvis du ikke har noen interesse i å ha brødsmuler for innlegg, men du har også muligheten til å redigere dem. Forsikre deg om at du klikker på Lagre-knappen før du forlater denne siden.

Trinn 3: Sett inn brødkrummekode i sidefilene

Brødsmulene dukker ikke opp før du setter inn en liten kode på nettstedet ditt. Begynn med å kopiere følgende kode:

''

'); } ?>

Du bør plassere koden uansett hvor du vil at brødsmulene skal vises. Noen av de vanligste stedene inkluderer:

  • I din single.php-fil.
  • I din page.php-fil (over sidens tittel).
  • På slutten av header.php-filen.

Merk: Vi anbefaler på det sterkeste å bruke et WordPress-barnetema for eventuelle endringer i kjernetema-filer. På denne måten kan du fremdeles installere oppdateringer til temaet ditt uten å miste tilpasningene.

Noen mennesker opplever også at følgende kortkode er den beste veien å gå for individuelle innlegg og sider:

[Wpseo_breadcrumb]

Det er det!

Nå burde du ha funnet et tema eller brukt en plugin for å legge brødskrummer til WordPress. Hvis du har flere spørsmål, sjekk ut denne Yoast-artikkelen for å håndtere den koden. Ellers bør du være oppsatt med brødsmuler på nettstedet ditt!

Du kan også gi oss en kommentar i avsnittet nedenfor – vi hjelper deg gjerne med spørsmål du måtte ha om hvordan du legger brødsmuler til WordPress for leserne dine..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me