Slik konfigurerer du tilgang på forfatternivå for folk som publiserer på ditt WordPress-nettsted

Slik konfigurerer du tilgang på forfatternivå for folk som publiserer på ditt WordPress-nettsted

WordPress er den perfekte plattformen for å lage en blogg eller nettsted med flere forfattere. Enten du setter i gang et samarbeidsprosjekt eller du vil begynne å jobbe med en frilans innholdskaper for å utvide bloggen din, gir WordPress deg mange muligheter for å administrere tilgang til nettstedet ditt.


Imidlertid er det noen viktige punkter du må ta i betraktning før du begynner å gi brukere tilgang til WordPress-nettstedet ditt. Som det er vanlig med WordPress, er det mer enn en måte å skinne en katt på. Å gi folk tilgang til nettstedet ditt er ikke noe unntak. Gjør det galt, og du kan utgjøre nettstedet ditt i fare. Det er også mulig å svekke nettstedets sikkerhet og potensielt åpne deg for kostbare brukerfeil. Gjør det riktig, men du kan gjøre prosessen med å godta innhold fra flere forfattere mye mer effektiv og sikker.

I denne artikkelen vil vi dekke hvordan du konfigurerer tilgang på forfatternivå for folk som publiserer på WordPress-nettstedet eller bloggen din. Vi skal se på noen av de beste brukerrollene og hvem vi skal tilordne dem til. Vi vil også dekke hvordan du kan tilpasse funksjonene til de eksisterende WordPress-brukerrollene eller opprette en ny rolle med tilpassede muligheter på nettstedet ditt. Med riktig plugin er dette mye enklere enn det høres ut.

Forstå WordPress-brukerroller

Ut av boksen har WordPress et godt sett med brukerroller. Fra den kraftige administratorrollen til den svært begrensede abonnentrollen, for de fleste prosjekter bør det være en forhåndsdefinert WordPress-brukerrolle som samsvarer med dine behov. Noen ganger er det ikke tilfelle. Når den situasjonen oppstår, vil du være fornøyd med å lære at du kan tilpasse de forhåndsdefinerte WordPress-brukerrollene med relativt enkelhet, samt lage dine egne tilleggsroller.

Før vi dekker alternativene for å lage tilpassede WordPress-brukerroller og endre de eksisterende rollene, la oss se på standard WordPress-brukerrollene for å hjelpe deg med å bestemme om de passer for prosjektet ditt og hvilke du bør tilordne til hvem.

De beste brukerrollene for flere bloggere og medforfattere

Hvis du eller noen allerede allerede tar seg av administrasjonen og administrasjonen av WordPress-nettstedet ditt, og du bare vil gi en annen bruker tilgang til nettstedet ditt for å legge til innhold i form av nye WordPress-innlegg, kan bidragsyterrollen være en godt alternativ.

Imidlertid har denne rollen begrensninger som kanskje ikke er kompatible med dine mål. Derfor kan det være lurt å vurdere forfatterrollen. La oss se på fordeler og ulemper ved hver rolle for å hjelpe deg med å bestemme hvordan du konfigurerer tilgang på forfatternivå for folk som publiserer på WordPress-nettstedet ditt.

WordPress-brukerens brukerrolle

Slik konfigurerer du tilgang på forfatternivå for folk som publiserer på ditt WordPress-nettsted

Skjermbildet ovenfor viser den begrensede tilgangen til WordPress-adminområdet som brukere med bidragsyterrollen har. Bidragsytere har ikke tilgang til nettstedinnstillingene, administrerer plugins, aktiverer temaer eller får tilgang til mange av de andre administrasjons- og administrasjonsaspektene ved WordPress.

Selv om de kan opprette nye innlegg, kan de ikke publisere innlegg, redigere publiserte innlegg eller få tilgang til innlegg opprettet av andre brukere. De kan heller ikke jobbe med WordPress-sider. Når en bruker med bidragsyterrollen er ferdig med innlegget sitt, kan de trykke på knappen Send til vurdering. Dette signaliserer at den er klar til behandling av noen med en passende brukerrolle (f.eks. Redaktør eller administrator).

Som du ser av dette skjermbildet, kan brukere med bidragsyterrollen imidlertid ikke få tilgang til WordPress Media Library. På grunn av dette kan de ikke legge til bilder eller andre mediefiler i innleggene. Dette er hovedbegrensningen i bidragsyterrollen, og det kan gjøre den uegnet for dine behov. Tross alt er å legge bilder til blogginnlegg en av de beste måtene å lage engasjerende innhold på nettstedet. Derfor, med mindre du eller noen andre passer på å legge til bilder i blogginnlegg, har sannsynligvis ikke bidragsyterrollen tilgang nok.

Hvordan tilpasse WordPress brukerroller

Capability Manager Forbedret plugin

Et alternativ er å bruke en passende WordPress-forfatteradministrasjonsplugin, for eksempel gratis Kapasitetsansvarlig forbedret plugin for å tilpasse Bidragsbrukerrollen. Det er relativt enkelt å tilpasse WordPress-brukerroller. Det er bare å merke eller fjerne merket for de aktuelle boksene.

Tilpass brukerrolle for bidragsytere

Å holde oversikt over endringene du har gjort og den nye tilgangen du har gitt til eksisterende brukere, kan imidlertid bli forvirrende. I verste fall kan du, hvis ikke administreres skikkelig, ende opp med å gi tilgang på høyt nivå til en upassende undergruppe av brukerne dine uforvarende.

Hvis tilpasning av WordPress kjernefunksjonalitet og endring av brukerrollene ikke appellerer, ikke bekymre deg. Den gode nyheten er at det er mer enn én passende rolle for å legge til nye brukere til nettstedet ditt i denne kapasiteten. For ditt prosjekt kan en bedre rolle for innholdsskaperne være WordPress-forfatterens brukerrolle.

WordPress-forfatterens brukerrolle

Forfatterrollen er neste steg opp fra bidragsyterrollen når det gjelder muligheter. I motsetning til brukere med bidragsyterrollen, kan forfattere laste opp filer til ditt WordPress-nettsted, og gi dem muligheten til å legge til bilder og videoer i mediebiblioteket og deretter inn i innleggene dine..

Forfatter Role Post Editor

Som du kan se fra skjermbildet over, har forfattere tilgang til knappen Legg til medier i WordPress-postredigeringsprogrammet. De kan også angi det kjente bildet for et innlegg. Dette gir dem alle mulighetene de trenger for å lage et fullt dannet innlegg på bloggen din.

Brukertilgang Tilpasse forfatter

Imidlertid bør du gå forsiktig når du vurderer om du vil gi en bruker forfatterrollen. De kan også publisere innlegg, samt redigere og slette sine egne publiserte innlegg. Dette tilgangsnivået kan være mer enn du er villig til å gi. For å få bukt med dette, som før, kan du bruke det gratis kapasitetshåndteringsforbedringsprogrammet for å endre hva brukere med forfatterrollen kan gjøre på nettstedet ditt.

Beste WordPress brukerrolle for innholdsledere

Når det gjelder å opprette en brukerkonto på WordPress-nettstedet ditt for noen som skal administrere innholdet på nettstedet ditt, er det beste alternativet Editor-rollen. Denne brukerrollen er ett nivå nede fra den høyeste administratorrollen, så tilordne den til brukerne dine med omhu.

Editor Role Post Editor

Ikke bare kan brukere med Editor-rollen opprette og administrere sine egne sider så vel som de som er opprettet av andre, men de kan også administrere innleggene som er opprettet av andre brukere. Ettersom redaktører kan moderere kommentarer, har de nok muligheter til å administrere alle aspekter av innholdsoppretting på nettstedet ditt – perfekt for outsourcing eller bringe en ekspert på innholdsmarkedsføring inn i teamet ditt.

Tilpass redigeringsrollen

I de fleste tilfeller trenger de ikke å gi vanlige bloggere og innholdsskapere Redaktør tilgang, med forfatter- eller bidragsyterrollene ofte mer egnet. Imidlertid, hvis du ansetter noen til å gjennomgå og publisere innholdet som er sendt inn på nettstedet ditt av andre, er redaktøren den beste brukerrollen.

Siste tanker

WordPress brukerroller er flytende konsepter. WordPress kjerneprogramvareoppdateringer kan gjøre endringer i brukerrollene, enten legge til nye roller eller endre funksjonene til eksisterende. Videre kan visse plugins legge til nye roller eller tilpasse funksjonene til eksisterende brukerroller også, enten automatisk eller ved å gi deg muligheten til å gjøre endringer selv.

Derfor er det lurt å sjekke siste dokumentasjon om brukerroller og -funksjoner for WordPress samt eventuelle tredjepartsverktøy du bruker. Å eksperimentere med brukerrollene selv for å se nøyaktig hvilket tilgangsnivå brukere får til nettstedet ditt, er også en god idé hvis du vil være sikker på at du ikke gir bort nøklene til huset ditt når du tar på en ny blogger på nettstedet ditt.

Selv om det kan være fristende å bare gi en ny bruker den høyeste rollen som mulig for å sikre at de kan få jobben gjort, kan dette føre til et alvorlig brudd på WordPress-nettstedets sikkerhet. I stedet er det bedre å tenke på hvilke funksjoner en bruker faktisk trenger før han tildeler dem en rolle. Hvis du føler at kravene dine er unike, kan du bruke den tidligere nevnte plugin-modulen for utvidelse av kapasitet for å opprette en ny tilpasset brukerrolle eller utforske de andre WordPress-forfatteradministrasjonsprogramtilleggene som er tilgjengelige.

Hvilke roller passer for brukerne på nettstedet ditt? Må du opprette en tilpasset brukerrolle som passer ditt prosjekt? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map