Hvordan komme i gang med WordPress

Så du ønsker å sette opp et nytt nettsted. Du har en god ide om hva nettstedet ditt vil handle om, hvilket innhold du har på det, om du vil selge noe, listen fortsetter. Nå for å komme i gang med WordPress!


Det virker som om dere alle er klare til å begynne, ikke sant? Men vent, hva med plattformen din? Hvis du leser dette, har du sannsynligvis valgt – eller vurderer å velge – WordPress. Men kanskje du ikke er sikker på hvordan du begynner. Eller kanskje du bare trenger en oppfriskning på hvordan det fungerer. Denne artikkelen vil bidra til å gjøre prosessen enklere ved å ta deg trinn for trinn for hvordan du kommer i gang med ditt WordPress-nettsted.

Vær oppmerksom på: det er store forskjeller mellom WordPress.com mot WordPress.org, i denne guiden deler vi tips til .ORG spesifikt.

Trinn 1: Finn det beste vertskapet for nettstedet ditt

Før du kan bruke WordPress.org, trenger du en hosting-tjeneste. Du kan sette opp din egen server og installere WordPress på datamaskinen din, men når du nettopp begynner, er det lettere å abonnere på en tjeneste som allerede har servere satt opp og er klare til å være vert for et WordPress-nettsted. Noen tjenester er gratis, og andre betales; Vi anbefaler at du bruker en betalt ettersom de vil tilby tjenester og funksjoner av høyere kvalitet.

Er du usikker på hvilken type hosting eller hvilken vert du skal velge? Vi forstår det fullstendig (og vi har vært der før, WPExplorer har byttet verter et par ganger før vi fant en perfekt passform). Det er noen få forskjellige typer hosting å vurdere, alt med egne fordeler og ulemper. Du kan lese guiden vår om den beste WordPress-hosting, eller se på den praktiske infografien vår som viser de beste hostingalternativene vi vil anbefale til nye WordPress-brukere.

WordPress Hosting Alternativer

Beste WordPress Hosting

Delt hosting er det de fleste nye WordPress-brukere begynner med. Det er et enkelt budsjettvennlig alternativ som har nok ressurser til å være vert for et nytt nettsted. De fleste delte verter tilbyr ett-klikk WordPress-installasjon, en rimelig mengde lagring og båndbredde og noen ganger noen få fordeler (som Google Adwords-kuponger eller til og med et gratis domenenavn). Etter vår mening er den beste delte hostingplanen fra Bluehost. Fra bare 2,95 dollar per måned (med vår spesielle lenke) er det et flott alternativ for de som bare begynner med WordPress.

BLUEHOST DELET WORDPRESS HOSTING

Administrert VPS (som står for virtuelle private servere) er et steg opp fra delt hosting. Du deler fremdeles en server med andre brukere, men serveren er delt inn i seksjoner, slik at du hver har din egen miniserver for bedre sikkerhet, personvern og drift av nettstedet. Pluss, med fikk til VPS du ikke trenger å vedlikeholde serveren din – vertsfirmaet håndterer programvareoppdateringer og kode WordPress-oppdateringer for deg slik at du kan fokusere på nettstedet ditt. Vårt utvalg for den best administrerte VPS er svinghjul. De tilbyr fantastiske tjenester som gratis migrasjoner, innebygd cache, automatiske sikkerhetskopier og mer, noe som gir deg mye smell for pengene.

Svinghjul VPS WordPress Hosting

Og det siste vertsalternativet er Administrert WordPress Hosting, det er da hostingfirmaet fullstendig administrerer serveren din for deg. Managed hosting tilbyr flere funksjoner og nettstedressurser enn delt, og mange administrerte verter vil tilby skalerbare hostingplaner slik at du kan starte i det små og oppgradere serveren din etter hvert som bedriften din vokser. Vi har brukt administrert hosting fra WP Engine i mange år, og er ekstremt fornøyde med kvaliteten på vertskapet og den fantastiske tjenesten fra deres supportteam. De tilbyr en flott personlig plan for nye bloggere, så vel som fantastiske premium- og enterprise planer for nettsteder med høy trafikk.

WP Engine Managed WordPress Hosting

Trinn 2: Velg et domenenavn

Du har sannsynligvis allerede valgt navnet ditt på nettstedet, eller en liste over navn. Det er flott! Hvis du ikke gjør det, er det mange artikler som kan hjelpe deg med idédugnad. Bare husk at domenenavnet ditt skal gjenspeile formålet med nettstedet ditt og være interessant nok til å trekke besøkende.

Den andre delen av navngiving som får noe mindre oppmerksomhet er domenenavnet. Teknisk sett er et domenenavn den delen av en URL som identifiserer IP-adresser (som identifiserer datamaskiner eller enheter i et nettverk) og websider. Enklere er det nettadressen din. Hvert domenenavn har et suffiks, for eksempel .com eller .org. Du kan registrere et hvilket som helst domenenavn du ikke allerede har tatt – for en årlig avgift. Noen verter vil gi deg en gratis domeneregistrering for det første året. Som en del av registreringsprosessen vil verter også automatisk sjekke om domenet er tilgjengelig for deg å bruke. Men du kan alltid kjøpe et domenenavn direkte fra en registrar som NameCheap eller GoDaddy.

Etter at du har avgjort et domenenavn, følger du vertsfirmaets instruksjoner for å fullføre installasjonsprosessen. Du må sannsynligvis peke domenenavnet ditt til verten. Bare sjekk dokumentene deres på nettet, eller gjør et raskt Google-søk for å finne spesifikke instruksjoner. Nå begynner det virkelige arbeidet!

De neste trinnene trenger ikke nødvendigvis å skje i en bestemt rekkefølge. Du kan nå få tilgang til dashbordet ditt og henvise oppmerksomheten til det du føler er mest presserende.

Velkommen til WordPress

På dette tidspunktet kan det være nyttig å se på nettstedet ditt og se gjennom administratoralternativene. Slik vet du hva du må jobbe med.

Trinn 3: Tilpass nettsteddesignen din

WordPress standarder et bestemt tema som du kan holde deg med som den er, tilpasse eller endre det til et nytt tema.

Gratis temaer

WordPress har flere forhåndsinstallerte temaer å velge mellom. Å se katalog med gratis WordPress-temaer, klikk på Utseende> Temaer. Hvis du klikker på Legg til ny -knappen ser du en liste over gratis WordPress-temaer fra WordPress.org-katalogen sammen med detaljer om temaene, og alternativet forhåndsvisning eller installer dem.

Legg til nytt WordPress-tema

Du kan også velge å installere et tema utviklet av en tredjepart. Mange anerkjente nettsteder tilbyr gratis WordPress-temaer – inkludert WPExplorer. Installasjonen er litt annerledes, da du trenger å laste ned temaet. Ofte er dette en .zip med navnet på temaet. For å installere, gå til temakatalogen og klikk Last opp tema.

Laster opp et WordPress-tema

Neste skjermbilde bør be deg bla gjennom temaet på datamaskinen. Velg temafilen din (zip-en vi nevnte) og klikk for å installere. Det eneste som gjenstår er å klikke på aktivere for å bruke det nye temaet på nettstedet ditt.

Premium-temaer

Mens gratis temaer er en flott måte å komme i gang, er premium (eller betalt for) temaer gullstandarden. Tredjeparts premium-temaer tilbyr mer variasjon og inkluderer ofte mange flere funksjoner enn temaene du finner i den gratis temakatalogen.

For eksempel inkluderer Total WordPress-temaet en brukervennlig visuell sidebygger, innebygde alternativer for porteføljen din, en tilpassbar blogg, tilpassede skrifter, ubegrensede fargealternativer og mange tonn mer. Men viktigst av alt inkluderer den en enkel demoimportør du kan bruke til å importere hvilket som helst av temaets live-demoer. Så med noen få klikk kan du starte design av nettstedet ditt.

Totalt responsivt flerbruks WordPress-tema

Info & NedlastingVis The Demo

Men det er bare ett alternativ. Det er mange premiumtema-markedsplasser hvor du kan kjøpe et nytt tema for nettstedet ditt. Themeforest er et bra sted å begynne å finne et premiumtema, med over 11 000 temaer å velge mellom. Eller du kan bla gjennom de mange temasamlingene vi har satt sammen her på WPExplorer.

Etter at du har funnet, kjøpt og lastet ned temaet du ønsker, trenger du å installere det (akkurat som vi dekket i delen gratis temaer). Gå over til Temaer> Legg til nytt å laste opp, installere og aktivere. Hvis premium-temaet ditt inkluderte medfølgende plugins, kan du se flere spørsmål eller varsler om å installere anbefalte plugins.

Tematilpassing

Andre deler av utseendet ditt som du vil tilpasse er widgetene, menyen (e), overskriften og bakgrunnen. Disse kan alle endres ved å bruke tema tilpasning som du kan finne under Utseende (like under temaalternativet). Klikk på den for å åpne kjærlighets WordPress-tilpasningen:

WordPress Theme Customizer

WordPress kommer forhåndsinnlastet med et antall widgets, hvorav noen er aktivert og vises i sidefeltet på nettstedet. Du kan omorganisere dem etter behov, og hvis du vil ha mer, kan du alltid installere en plugin for å legge til nye.

Legg til WordPress Widgets

Temaet ditt kan støtte forskjellige eller flere menylokasjoner (hoved, topplinje, bunntekst osv.). Hvis den ikke gjør det, er menypluginene tilgjengelige for installasjon. Du trenger trolig ikke bekymre deg for mye om dette før du har satt opp flere sider.

Trinn 4: Legg til plugins for flere funksjoner

Avhengig av både hvordan du bruker nettstedet ditt og funksjonaliteten til temaet ditt, vil du sannsynligvis trenge å installere og aktivere forskjellige plugins. Disse legger til hva nettstedet ditt er i stand til å gjøre.

For å installere gratis plugins, besøk plugin-katalog ved å klikke på Plugins> Legg til nytt og bla etter en plugin, eller du kan installere plugins du har kjøpt fra andre nettsteder ved å klikke på Last opp plugin knapp.

Hvis du er interessert, her er de tre viktige pluginene vi bruker og anbefaler her på WPExplorer.

Vaultpress

VaultPress for WordPress

Få sikkerhetskopier av VaultPress

Mens de fleste gode vertsfirmaer tilbyr daglige sikkerhetskopier som en del av planene sine, anbefaler vi sikkerhetskopien WordPress på egenhånd bare for å være trygg. Vi bruker og elsker VaultPress som det er rimelig (det er faktisk en del av JetPack premium-planene), enkelt å bruke (bare installer og lenke til din WordPress.org-konto), og det tar en full sikkerhetskopi av hele nettstedet – mediene er inkludert.

Akismet

Akismet WordPress Spam Protection Plugin

Skaff deg Akismet for WordPress

Akkurat som VaultPress er Akismet en del av premium JetPack-abonnement, og vi tror det er den beste spam-plugin-en for WordPress. Akismet hjelper deg med å filtrere bort spam-kommentarer ved å bruke sin egen algoritme og kommentarer som Akismet-brukere rapporterer. På denne måten kan du bruke mindre tid på å overvåke kommentarer og mer tid på å fokusere på SEO og innhold.

Yoast SEO

Yoast SEO-plugin

Få Yoast SEO

For en hvilken som helst websideeier er en god SEO-plugin nøkkelen. Det er noen få populære plugins der ute, men vi bruker og elsker Yoast SEO. Denne pluginen inkluderer alt du absolutt trenger for å komme i gang med å forbedre SEO-en. Inkludert, men ikke begrenset til, sitemaps, standardtittler / utdrag, brødsmuler, RSS-feed-visning, metakoder med åpen grafikk og SEO-verktøy på siden (for stikkord, lesbarhet osv.).

I tillegg foreslår vi også å bruke en CSS-live-editor som CSS Hero eller Yellow Pencil for å tilpasse nettsteddesignet ditt hvis temaet ditt ikke inkluderer nok stylingsalternativer. For mer nyttige plugins, sjekk pluginsamlingene våre for å finne gode plugins for kart, bestillinger, sosial deling, oversettelser og mer.

Trinn 5: Lag nøkkelsider

Med mindre det er designet for å være et nettsted med én side, bør hvert nettsted ha minst et par sider. For eksempel en om-side og en kontaktside. Vi anbefaler også en bloggside for å huse nyhetene eller innleggene dine. Men avhengig av nettstedets formål, vil du sannsynligvis også ha andre sider. Dette kan være en portefølje eller et galleri for å vise frem arbeidet ditt. Hvis du har produkter å selge, vil du ha en butikkside. Husk at du kanskje trenger eller ønsker å installere plugins for å legge til og tilpasse denne typen sider.

Hjem

Hjemmeside Mal

Hjemmesiden din er den første siden folk vil se når de går til hovedwebadressen din. Noen temaer vil inkludere en hjemmeside mal (som i skjermdumpen over). Eller bruk en sidebygger for å lage noe tilpasset. Det er mange kraftige WordPress-sidebygger-plugins å velge mellom.

Uansett hva du velger, husk bare å stille inn hjemmesiden du opprettet under Innstillinger> Lesing og velge alternativet “Statisk side” (merk: bloggen din kan være hjemmesiden din, og hvis det er det du vil bruke som hovedforside, kan du bare la alternativet “Dine siste innlegg” være valgt). For mer hjelp, sjekk guiden vår om hvordan du oppretter hjemmesiden.

bloggen

Totalt flerbruks- og blogging WordPress Theme: Mason Demo

De fleste nettsteder vil ha en blogg – faktisk er mange nettsteder bare en blogg! Avhengig av temaet ditt, trenger du kanskje ikke å opprette en bloggside, ettersom mange bloggende WordPress-temaer allerede er stylet slik at du bare kan komme i arbeid med å legge til innlegg. Noen inneholder imidlertid en tilpasset bloggsidemal, som du kan bruke ved å gå til Sider> Legg til nytt og deretter velge “blogg” -malen fra en metaboks til høyre for eller under hovedtekstredigereren. Når du har lagret siden din, må du også definere den som bloggen din under Innstillinger> Lesing > Statisk side som alternativet “Innleggsside”.

Om

Om oss seksjonen

Om sider er bra for bedrifter å dele selskapets historie, oppdragserklæringer og teammedlemmer. Eller for uavhengige bloggere å dele notater om hvordan de kom i gang, interessene deres og deres personlige historie. Selv om ikke alle nettsteder trenger en, er det en god side å vurdere. En om-side er en fin måte å få kontakt med publikum på et mer personlig nivå.

Kontakt

Kontaktside Frontend

Stort sett hvert nettsted vil ha en kontaktside. Det er ganske enkelt å lage en kontaktside med WordPress, siden det er en mengde enkle plugins som er kompatible med populære temaer. I det minste kan du vurdere å bruke et av disse kontaktskjema-programtilleggene for å legge til et enkelt skjema til bunnteksten eller sidefeltet, eller et kartleggingsprogramtillegg for å vise frem stedene dine.

Portfolio

Total WordPress-portefølje

For noen virksomheter er det fornuftig å vise frem arbeidet ditt, og det er her en portefølje er veldig nyttig. For å opprette en online portefølje kan du enten velge et tema eller legge til en plugin som inkluderer en tilpasset posttype for porteføljen. Egendefinerte innleggstyper legger til et nytt menyelement som er lett å finne i hovedvinduet til venstre på WordPress. Disse fungerer som oftest akkurat som å legge til et blogginnlegg. Forskjellen er at de ofte har tilpassede stiler og alternativer som er spesifikke for deres formål. Så en portefølje vil vanligvis inkludere alternativer for å bygge gallerier, laste opp videoer eller til og med lyd slik at du kan vise potensielle kunder hvor fantastisk du er.

butikk

Total Glitz & Glam WooCommerce Store

Til slutt, enten du vil selge dine egne varer i en Etsy-lignende butikk eller anbefale varer fra tilknyttede butikker på din egen side, kan du bygge en nettbutikk med WordPress. Spesielt med gratis WooCommerce-plugin. I likhet med en portefølje legger WooCommerce (og andre e-handelsplattformer som EDD eller Shopify) til en tilpasset innleggstype. Dette inkluderer tilpassede alternativer for produktene dine som digital / fysisk vare, produktgalleri, produktvariasjoner, kuponger, frakt, avgifter og mer.

Trinn 6: Importere og eksportere innhold

Disse verktøyene blir ofte oversett i diskusjoner om å komme i gang. Hvis du er ny på WordPress, men ikke blogging eller administrasjon av nettsteder, er import og eksport nyttige verktøy å ha og enkle å gjøre. Hvis du vil flytte innhold fra et gammelt WordPress-nettsted, bruker du eksportverktøyet. Dette vil laste ned en xml-fil med innholdet på nettstedet ditt.

WordPress Export Tool

For å hente inn innholdet ditt fra et annet nettsted, bruk importverktøyet. Hvis du kjøper et premiumtema, kom det sannsynligvis med eksempeldata (i form av en .xml-fil) som du kan importere for å hjelpe deg i gang. Vi anbefaler å bruke eksempeldata hvis du trenger hjelp med å finne ut hvordan du bruker et tema, eller hvis du vil importere en nøyaktig demo (spesielt når du bruker temaer som Total som har mange eksempler på demoer å velge mellom).

WordPress Import Tool

Trinn 7: Mer informasjon for å komme i gang med WordPress

Denne artikkelen diskuterer de viktige delene av å komme i gang med WordPress. Imidlertid, hvis du fremdeles føler deg fortapt, her er noen flere ressurser for deg:

  • Er du usikker på hva alt i WP Admin gjør? Sjekk ut vår artikkel på WordPress-oversikten
  • Blir du fortsatt vant til lingoen? Ta en titt på WordPress-ordlisten for nybegynnere (hvor vi forklarer forvirrende vilkår)
  • Ta en titt på hvis du vil komme deg ned i det nisse med å starte et nettsted denne guiden fra WordPress
  • Kan du ikke velge et tema? Her er de beste WordPress-temaene for infopreneurs (som er et fancy ord for bloggere)
  • For en guide til bruk av en gratis temakasse for hvordan du starter en blogg
  •  Og hvis du vil tjene penger på bloggen din og begynne å selge produkter, er denne artikkelen om hvordan du kan bli en vellykket bloggpreneur et flott sted å starte

WP Explorer har massevis av andre ressurser som hjelper deg å lære mer om bruk av WordPress. Bla gjennom bloggen vår og andre artikler for å bli kjent med den!

Konklusjon

Enten du er ny på å eie et nettsted, eller ganske enkelt er nytt for WordPress, kan det være tøft å endelig komme i gang med WordPress. Å ha en guide og andre ressurser er uvurderlig i situasjoner som det. Å bruke verktøyene vi har gitt her kan bidra til å gjøre prosessen jevnere. Du vil ha nettstedet ditt raskt i gang!

Hva skulle du ønske du hadde visst da du først startet WordPress-nettstedet ditt? Hvis du begynner nå, hva vil da hjelpe deg å føle deg mer trygg på det? Gi oss beskjed i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me