Slik kan du enkelt redigere bilder i WordPress

Hvordan redigere bilder i WordPress

Kanskje har du tidligere lastet opp et bilde til innlegget eller siden din i WordPress bare for å innse at det trenger en finjustering eller to. Ikke bekymre deg – du kan redigere bilder i WordPress, og det er superenkelt. I tillegg er det ingen plugin kreves.


Det er bare slik at det er en flott bildedigerer som er innebygd at de fleste brukere ikke er klar over, slik at de vanligvis ikke utnytter det enkle alternativene å redigere bilder i WordPress. Bildeditoren er et fantastisk verktøy for å endre størrelse på, beskjære og på annen måte manipulere bilder etter at du allerede har lastet dem opp til mediebiblioteket. Bare følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du redigerer bilder i WordPress rett fra dashbordet!

Trinn 1: Velg bildet

Første ting først – du trenger et bilde. Hvis du vil laste opp et nytt bilde, naviger til Media> Legg til nytt, dra og slipp deretter inn bildet ditt eller klikk på “Velg fil” -knappen for å velge bilde.

Last opp bildet ditt for å redigere i WordPress

Alternativt kan du bruke et bilde du allerede har ved å gå til Media> Bibliotek og velge et bilde derfra. Klikk på bildetittelen for å åpne den.

Trinn 2: Åpne redigeringsprogrammet

Når du har valgt et bilde og åpnet det, bør du se en side som ligner på dette.

Åpne WordPress Image Editor

Herfra kan du gi bildet ditt en tittel, bildetekster, alt og beskrivelse. Men det vi er interessert i er “Rediger bilde” -knappen rett under forhåndsvisningen av bildet, slik at du kan begynne å redigere bilder i WordPress.

Trinn 3: Rediger bildet

Når redaktøren åpner, ser du noen få alternativer for å endre bildet.

Beskjær og rediger bildene dine i WordPress

Avling

For å beskjære bildet, bruk musepekeren for å angi beskjæringsvalget. Du kan justere beskjæringsstørrelsen ved å dra og slippe kantene på valget ditt. Når du er fornøyd med beskjæringsgrensen, klikker du bare på ikonet for å beskjære bildet til dets nye størrelse.

Roter mot klokken

Bruk dette til å rotere bildet mot klokken. Hvert klikk vil rotere bildet 90 grader (eller en kvart omdreining) til venstre.

Roter med klokken

Bruk dette til å rotere bildet med klokken. Hvert klikk vil rotere bildet 90 grader (eller en kvart omdreining) til høyre.

Vend vertikalt

Vend bildet loddrett, så vil bunnen av bildet nå være øverst.

Snu horisontalt

Vend bildet horisontalt, slik at venstre side av bildet nå kommer til høyre.

Angre redigering

Klikk for å angre endringene du har gjort. Klikk tilbake en endring av gangen.

Gjør om på Rediger

Klikk for å gjøre om en endring du har gjort. Klikk frem én endring av gangen.

Skala bilde

Bruk alternativet målestokk for å endre størrelsen på bildet ditt. Dette er et flott verktøy hvis du liker bildet, men bare trenger det for å være et visst antall piksler eller bredt eller høyt. Bare skriv inn bildene du ønsker (bredde x høyde), og klikk på “Skala” -knappen for å endre størrelsen.

Beskjær bilde

I tillegg til dra-og-slipp-beskjæringsverktøyet, kan du også bruke denne delen til å beskjære bildet til en bestemt dimensjon. Legg inn beskjæringsforholdet ditt (bredde etter høyde). Hold deretter Skift nede mens du klikker og drar for å gjøre beskjæringsvalget ditt. Når du drar markøren, vises størrelsen på beskjæringsvalget i piksler under forholdet du har angitt. Du kan også stille inn størrelsesforholdet etter at du allerede har valgt beskjæringsvalget.

Miniatyrbildeinnstillinger

Det siste alternativet for redigering av bilder er miniatyrinnstillingene. Du kan velge å bruke endringene dine på alle varianter av bildet, bare miniatyrbildet eller alt unntatt miniatyrbildet.

Lagre endringene dine

Ikke glem redd! Når du redigerer bilder i WordPress, må du lagre ellers vil du miste endringene. Du vil ikke være nødt til å gå tilbake og gjøre om alle endringene dine?

Restaurere

Bare i tilfelle du er en ubesluttsom person, eller hvis du ved et uhell redigerte feil bilde, er det et innebygd sikkerhetsnett i WordPress. Etter at du har lagret endringene dine, blir du tatt tilbake til medieelementsiden. Bare klikk på rediger-knappen igjen.

WordPress Restore Original Image

Du vil nå merke et nytt alternativ for “Gjenopprett bilde” til høyre for forhåndsvisningen av bildet. Klikk på denne knappen, så blir bildet ditt (og det er miniatyrbildet) tilbakeført til slik det opprinnelig var.

Avanserte alternativer for redigering av bilder

WP PRO Image Editor WordPress Plugin

Vil du ha mer avanserte alternativer for å redigere bilder i WordPress? Som formoverlegg, lagt tekst- eller bildefiltre? Da er WP Pro Image Editor Plugin helt riktig. Bare installer denne premium plugin for å ha lagt til bilderedigeringsalternativer som ligner på Canva eller Photoshop innebygd rett i dashbordet.

Pakk inn

Nå som du vet hvordan du bruker alle WordPress-bilderedigeringsfunksjoner og -alternativer, kan du prøve det! Det er et veldig praktisk og nyttig verktøy når du legger til bilder i innlegg eller sider, og kan til og med spare deg noen sekunder (sammenlignet med å åpne programvare / apper for bilderedigeringsprogrammer på datamaskinen din). Og når du er ferdig, kan du prøve noen av disse tipsene for optimalisering av bilder.

Har du andre tips for å redigere bilder i WordPress? Eller noen spørsmål? Legg igjen en kommentar nedenfor – vi vil gjerne høre fra deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map