Slik installerer du WordPress trinnvis guide

WordPress kan kaste deg ganske curveball som nybegynner. Det ene minuttet fungerer alt bra, og i det neste står du fast med en sta feil.


Mens de fleste WordPress-feil er enkle å fikse, er det til tider det eneste alternativet å installere hele saken fra bunnen av. Andre ganger har du ikke en gang feil. En hacker kan gjøre nettstedet ditt ubrukelig, og å installere det igjen kan være din reddende nåde.

I dagens innlegg viser vi deg nøyaktig hvordan du installerer WordPress på nytt uten å miste innholdet. Hvis du vil knytte WordPress-nettstedet ditt og begynne med en tom skifer, dekker vi det også.

Viktig vurdering: Før du gjør noe, er det avgjørende å lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Selv om du kanskje ikke trenger sikkerhetskopien når du har installert WordPress på nytt, er det viktig å beholde en sikkerhetskopi dersom ting skulle gå galt. For å være på den sikre siden, automatiser sikkerhetskopier og sørg for at du alltid har kopier av nettstedet ditt lagret på datamaskinen din eller online.

Uten videre, la oss komme ned på jobb.

Hvorfor / når skal jeg installere WordPress på nytt?

Første ting først, hvorfor eller når vil du trenge å installere WordPress på nytt? Vanligvis installerer du WordPress på nytt når du:

  • Sitter fast med en feil selv etter å ha prøvd alle feilsøkingsteknikker i boken – ikke løp å installere WordPress på nytt hver gang en feil dukker opp siden, som vi sa tidligere, de fleste WordPress-feil vanligvis er enkle å fikse.
  • Trenger å tilbakestille og bruke et testnettsted på nytt – Kanskje tester du temaer eller plugins. Utviklere installerer WordPress hele tiden på grunn av arten av arbeidet. Jeg har gjort det et par ganger med testnettstedet mitt også.
  • Må bygge om eller gjenbruke nettstedet ditt – Da hackere spyttet på ansiktet mitt for en stund siden, måtte jeg gjenoppbygge nettstedene mine fra bunnen av. Jeg installerte raskt WordPress mens jeg lagret noe av innholdet mitt, noe som sparte meg mye tid og krefter.

Med andre ord, å installere WordPress for å fikse nettstedet ditt er siste utvei når alt annet mislykkes. La oss rulle opp ermene og komme oss på jobb.

Hvordan installere WordPress på nytt: Metoder

Å installere WordPress på nytt er enkelt, selv om det kan virke utfordrende med det første. Det er morsomt også, så gjør deg klar for en god tid. I den følgende delen dekker vi fire metoder for å installere WordPress på nytt.

Metode 1: Slik installerer du WordPress på nytt fra ditt administrasjonspanel

Visste du at du kan installere WordPress på nytt direkte fra admin-dashbordet? Å ja, det kan du, og det er utrolig enkelt.

Hvis du vil installere WordPress på nytt fra dashbordet, naviger du til Dashbord> Oppdateringer og klikk på Installer nå på nytt som vi markerer på bildet nedenfor.

hvordan du installerer wordpress fra admin-dashbordet på nytt

WordPress installeres automatisk, og noen sekunder senere bør du se velkomstsiden:

wordpress velkomstside

Det er viktig å merke seg at denne metoden bare installerer WordPress kjernefiler på nytt. Ditt tema, plugins, design, innhold og alt annet forblir intakt. Dette er den enkleste og mest nybegynner metoden for å installere WordPress på nytt uten å ødelegge nettstedet ditt.

Bortsett: Hvis du av en eller annen grunn ikke har tilgang til ditt WordPress admin-dashbord, kan du fremdeles installere WordPress på nytt ved å bruke de andre metodene i innlegget.

Metode 2: Hvordan installere WordPress på nytt ved hjelp av WP-CLI

WP-CLI er forkortelse for WordPress kommandolinjegrensesnitt. Det er et gratis, åpen kildekode- og utviklervennlig verktøy som mange bruker for å installere plugins, konfigurere installasjoner på flere sider og gjøre så mye mer uten å bruke en nettleser.

Mange webverter støtter WP-CLI i dag. Du trenger bare å mestre WP-CLI-kommandoer å dra nytte av verktøyet. Hvis du vet hvordan du går rundt WP-CLI, er det en enkel kommando for å installere WordPress på nytt.

Kjør følgende kommando for å installere WordPress på nytt:

wp core install - skip-content - force

Kommandoen ovenfor vil laste ned og installere WordPress uten å skade innholdet ditt. Metoden er ikke ment for absolutte nybegynnere – du må kjenne deg rundt WP-CLI og servere.

Metode 3: Hvordan installere WordPress via FTP på nytt

Nå er den morsomme delen. I den følgende delen lærer du hvordan du installerer WordPress manuelt. Vi liker den slags ting, ikke sant? Hvis vi er enige, la oss komme til det.

For det første kan du gå over til WordPress.org og laste ned den nyeste versjonen av WordPress:

offisielle wordpress nettsted

Deretter pakker du WordPress ZIP-filen til datamaskinen din og sletter deretter filen wp-innhold mappe:

Merk: Slette wp-innhold mappen sikrer at du ikke overskriver den tilsvarende mappen på webserveren. De wp-innhold -mappen inneholder temaer, plugins og medieopplastinger – alt det blanke du ikke vil miste.

Etter det, logg inn på nettstedet ditt via FTP:

Last deretter opp de resterende filene fra WordPress-mappen til nettstedet:

FTP-programmet ditt (jeg bruker WinSCP) bør be deg om en melding som lar deg vite at du skal overskrive filer. Enig, og la opplastingsprosessen fortsette til alle filene er lastet opp.

Og det er det; du bare installerte WordPress manuelt via FTP mens du bevarte innholdet ��

Metode 4: Hvordan installere WordPress på nytt uten å bevare innhold

La oss si at du vil starte med en tom skifer. Du vil passe hele saken og begynne på nytt uten å bevare noe av innholdet, temaene eller pluginsene dine.

Forsiktighet: Forsikre deg om at du er klar til å miste innholdet før du går videre. Hvis du vil beholde innleggene, taggene, kommentarene, kategoriene og så videre, kan du vurdere å eksportere dataene til en XML-fil. Alternativt kan du opprette en nød sikkerhetskopi hvis du trenger den senere.

Vet ikke hvordan du eksporterer WordPress-innleggene dine? 

Vel, det er enkelt.

Naviger til i WordPress-oversikten Verktøy> Eksporter, som vist under.

Velg deretter Alt innhold og klikk på Last ned eksportfil nederst på skjermen.

Lagre den resulterende eksportfilen trygt på datamaskinen din. Hvis du ikke trenger å bevare noe innhold, kan du ignorere trinnene ovenfor og fortsette å lese.

Slett WordPress Install i cPanel

De fleste webhoteller tilbyr deg et installasjonsprogram med ett klikk for å konfigurere WordPress på mindre enn fem minutter. Men visste du at du kan bruke det samme installasjonsprogrammet for å utslette WordPress-nettstedet ditt? Ja, det er overraskende enkelt også!

Hvis du bruker cPanel, klikker du på WordPress under ikonet Softaculous Apps Installer. Noen verter bruker Fantastico app-installasjonsprogram, men prosessen forblir relativt den samme.

softaculous app-installasjonsprogram

På neste skjermbilde, bla til bunnen, finn nettstedet du vil slette, og klikk på (x) sletteikonet:

Deretter treffer du Fjern installasjonen -knappen nederst på neste side.

Etter å ha slettet WordPress-nettstedet ditt, kan du installere et nytt tomt nettsted via ett-klikk-installasjonsprogrammet eller den berømte 5-minutters WordPress-installasjonen.

Bonus: Tilbakestill WordPress via en plugin

Vi elsker alle WordPress sannsynligvis fordi det for en funksjonalitet du trenger, er en plugin som forhindrer deg i å tulle med kode og skumle tekniske ting.

Hvis du ikke har tid til FTP og cPanel (og fremdeles kan få tilgang til WordPress admin-dashbordet), kan du bruke en plugin til å tilbakestille nettstedet ditt helt.

Tilbakestillingsprogrammer for WordPress er spesielt nyttige for tema- og pluginutviklere som vil opprette et nytt teststed raskt.

Tilbakestillingsprogrammer for WordPress sletter alle tilpasninger, databasetabeller, innlegg, sider eller spesifikke deler, for eksempel temainnstillinger. Tilbakestill plugins sletter imidlertid ikke opplastinger, temaer og plugins for media. Vanligvis deaktiverer programtilleggene temaer og plugins.

For å tilbakestille WordPress-installasjonen din, kan du bruke en plugin som Tilbakestill WP eller Avansert tilbakestilling av WordPress.

Oppsummert

Å installere WordPress på nytt er enkelt. Typisk innebærer prosessen å erstatte WordPress kjernefiler på nettstedet ditt. Nå kan du gjøre det manuelt eller velge et av de automatiske alternativene vi allerede har dekket. Ruten du tar er avhengig av personlig preferanse.

For perfekte nybegynnere anbefaler vi at du prøver de automatiske alternativene først. Hvis du av en eller annen grunn ikke får tilgang til admin-dashbordet, har du de manuelle prosedyrene til disposisjon. Husk at å gjeninstallere WordPress bør være din siste utvei hvis du prøver å fikse en feil. Husk å lage sikkerhetskopier før du sletter noe.
Har du spørsmål eller forslag? Gi oss beskjed i kommentarene!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me