1. 1. Slik installerer du WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Leser for øyeblikket: Slik installerer du WordPress på Google Cloud
 3. 3. Installer WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Introduksjon til Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Slik installerer du WordPress i DigitalOcean

I dag skal vi se på hvordan du installerer WordPress som et klikkbilde i Google Cloud – Googles helt egen skyinfrastruktur. Blant de største skyleverandørene i markedet har Google en av de mest konkurransedyktige prispolitikkene sammenlignet med Amazon Web Services og Microsoft Azure. Det skyenettverket drives av Googles egen infrastruktur som håndterer over 40 000 søk per sekund.


Noe av det jeg elsker med WordPress er at det er utbredt popularitet. Takket være nettopp denne grunnen, gir nesten alle skolesystemer selskapene sine brukere en “ett-klikk-installasjon” av WordPress. Noen kaller det en “app”, mens andre kaller det en “mal” eller et “bilde”. Kall det hva du vil – men det viktigste er at det å sette opp WordPress i skyen bare tar noen få klikk.

MERK: Et viktig poeng før vi begynner. Hvis dette er ditt første gang installere WordPress i skyen – det vil si fra en faktisk skyleverandør, ikke vær vertskap med ditt live nettsted med en gang. Jeg foreslår at du tester alt i minst 2-4 uker før du flytter WordPress-bloggen eller nettstedet ditt til skyen.

HVORFOR? Cloud-leverandører som Google Cloud, AWS og Microsoft Azure har bare begrenset støtte for ditt WordPress-nettsted. Hvis du støter på en plugin-konflikt eller problemer med hosting eller skadelig programvare, må du gjøre det løse det selv.

Heldigvis er det en løsning for deg. Du kan enten:

 • Gå til en tredjeparts administrert skyleverandør som Cloudways (sjekk anmeldelsen vår) eller
 • Gå for administrert WordPress-hosting som WPEngine (vi i WPExplorer bruker WPEngine og elsker det!)

Noe teknisk te

Det er noen få grunnleggende begrep vi trenger å lære før vi får opplæringen. Tanken bak er å informere deg om alle de forskjellige produktene Google Cloud har å tilby. Når du utvikler og interesserer deg for noe du ser, kan du begynne å bygge dine egne apper i dem!

prosjekter

google-sky-wordpress-002-prosjekt-skjermenProsjekt Dashboard

Alt og alt du vil gjøre i Google Cloud er lukket (eller innkapslet) i et prosjekt. Inne i et prosjekt kan du bruke eller distribuere de forskjellige sub-produkter Google Cloud har å tilby. De inkluderer App Engine, Compute Engine, Google APIer, Google Cloud Storage, BigQuery, eller direkte installerer en forhåndsbygget løsning. (Mer om dette litt senere)

Faktureringskontoer

Hvert prosjekt du oppretter være knyttet til en faktureringskonto. Google Cloud lar deg fleksibiliteten ved å ha flere faktureringskontoer – som hver kan bruke et annet kreditt- / debetkort. Tanken bak er å implementere pay-as-you-go policy for cloud computing-miljøet.

MERKNAD 1: Du kan ikke bruke et forhåndsbetalt kreditt / kontantkort på faktureringskontoen din. Jeg har prøvd dette, og kontoen min sammen med alle tilknyttede prosjekter midlertidig blokkert. Jeg fjernet det forhåndsbetalte kortet umiddelbart, og endret det til et gyldig kredittkort. Kontoen ble aktivert på nytt etter noen arbeidsdager.

google-sky-wordpress-003-cloud-rettssaken-300SERP for “Google Cloud Trial” fra Google.com

NOTAT 2: Google tilbyr for tiden en prøveversjon på $ 300 USD til hvem som helst som registrerer seg for Google Cloud. Nå har du ingen unnskyldning for å ikke prøve Google Cloud haha!

Google Cloud-produkter

Vi snakket om de forskjellige sub-produkter Google Cloud har å tilby. La oss nå se på hver enkelt av dem.

Google App Engine

google-sky-wordpress-001-app-motorGoogle App Engine

De fleste programvare er bygd ved hjelp av en bestemt Språk og (valgfritt) basert på en rammeverk. Et klassisk eksempel ville være en oppgaveliste-app, som er bygget på JavaScript og basert på jQuery-rammeverket. jQuery er, som du kan gjette, et rammeverk for JavaScript, som er språket.

Tilsvarende er mange apper skrevet på populære språk som Python, Java og PHP. Hvert av disse språkene krever et første oppsett på vertssystemet, for å kjøre appene som er skrevet på det aktuelle språket. For eksempel krever apper skrevet i Java at Java Virtual Machine (JVM) er installert i målsystemet.

Google App Engine tar seg av akkurat denne oppgaven. Den installerer og konfigurerer disse språkene i skyens infrastruktur, slik at du ganske enkelt kan laste opp koden og komme videre med utviklingsprosessen. Du trenger ikke å bekymre deg for å sette opp språket eller skalere vertssystemet for appen din. Google Cloud sine lastbalanseringsalgoritmer tar seg automatisk av dem. Med Google App Engine må du ganske enkelt velge hvilket språk du trenger og distribuere appen din i den.

Google Compute Engine

Google-sky-wordpress-003-compute-motorGoogle Compute Engine (GCE)

Google Compute Engine (GCE) er et annet navn på virtuelle maskiner i skyen. Hver VM behandles som et eksempel på en GCE. VM-er kan kjøre nesten all programvare du vil ha den. Det gir mer fleksibilitet enn App Engine og er beregnet på tilpassede miljøer.

Googles API-er

google-sky-wordpress-003-google-apiGoogles API-er

Google har over 100 APIer for sine mange produkter. Denne skyfunksjonen gir deg tilgang til disse API-ene.

Skylagring

Google-sky-wordpress-003-google-sky-lagringsGoogle Cloud Storage

Som navnet antyder, lar Cloud Storage deg lagre store mengder ustrukturerte og semistrukturerte data, kalt datasett, med høy tilgjengelighet (i utgangspunktet geeky vilkår for Big Data-applikasjoner).

BigQuery

google-sky-wordpress-003-google-big-spørringGoogle BigQuery

BigQuery er Googles egen implementering av et språk som er egnet for utlevering av big data. Selv om dette ikke engang eksternt er relatert til opplæringen vår, er det en fascinerende ting å eksperimentere med!

Forbygde programvarepakker

google-sky-wordpress-008-google-forhåndsbygde-appsListe over installasjonsbilder med ett klikk

Det er her moroa begynner! Glem alle de kompliserte begrepene. Google har overholdt en liste over mest populære programvare, rammer og språk og tilbudt dem som forhåndsbygde programvarepakker. Gjett hva?

WordPress er en av dem!

Husker vi at vi diskuterte at hvert av disse språkene er installert i en virtuell maskin (eller en forekomst av Compute Engine)? Det samme gjelder også her. Når du oppretter eller en WordPress-programvarepakke, må du først velge en virtuell maskin, dens størrelse og region for å fortsette med installasjonen. Programvarepakken er egentlig et sett med instruksjoner som installerer den respektive programvaren i en nyopprettet virtuell maskin.

Installere WordPress i Google Cloud

Fase 1: Å finne veien

google-cloud-wordpress-009-lage et nytt prosjektLag et nytt prosjekt

Trinn 1: Først må du gjøre det lage et nytt prosjekt. Du kan besøke Google Cloud Console å komme i gang.

google-cloud-wordpress-010-legg til faktureringskontoLegg til en faktureringskonto

Trinn 2: Legg til en faktureringskonto til prosjektet. Du kan også velge ønsket datasenter. For øyeblikket har Google Cloud to store datasentre for Google App Engine – USA og EU. I denne opplæringen har jeg valgt det amerikanske datasenteret. Velg Opprett for å fortsette.

google-cloud-wordpress-011-nytt prosjekt opprettet varselNy prosjektopprettelse fullført (indikert med grønt hake)

Trinn 3: Nå skal et prosjekt opprettes. Når du er ferdig, vil du få et varsel som vist på skjermdumpen over.

google-cloud-wordpress-012-velg forhåndsbygde prosjekter-panelFinne distribusjonsbehandleren

Trinn 4: Nå må vi finne siden som viser listen over forhåndsbygde programvarepakker, også kalt Deployment Manager. Du kan gjøre dette på tre måter:

 • 4.1 – Velg Deploy & Manage> Klikk for å distribuere fra menyen til venstre
 • 4.2 – Velg banneret ved siden av # 2, som vist på skjermdumpen over
 • 4,3 – Klikk her for WordPress for Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-select wordpressWordPress som et ett-klikk distribuert bilde

Trinn 5: Når du er på siden, ser du en enorm liste over programvare. Bla nedover og velg WordPress (for nå). Du kan leke med resten så mye du vil senere! ��

Fase 2 – Installere og konfigurere WordPress

google-cloud-wordpress-013-velg wordpress 2

Trinn 6: OK, så nå har du endelig funnet installasjonsalternativet for WordPress. På tide å bli sprekker. Å velge Utplassere for å starte prosessen.

google-cloud-wordpress-013-wordpress installasjonsparametereWordPress installasjonsparametere på Google Cloud

Trinn 7: Dette er et viktig skritt. La oss grave i. Vennligst se skjermdumpen i hvert trinn.

 • De Distribusjonsnavn kan bare inneholde alfanumeriske tegn.
 • I sone, det er tre store soner – USA, EU og Asia. I denne opplæringen har jeg valgt oss-central1-f. Du kan velge hvilken sone du vil.
 • De Maskintype er direkte proporsjonal med mengden strøm du trenger. For eksperimentelle formål, a n1-standard-1 maskinforekomst ville gjøre. Det har 1 virtuell CPU (vCPU) og 3,7 GB RAM, som er mer enn tilstrekkelig for å prøve WordPress.
 • Jeg har valgt Disktype som SSD vedvarende disk. Dette er fordi SSD-er er 5 til 10 ganger raskere enn tradisjonelle HDD-er.
 • Minstekrav Diskstørrelse er 10 GB, som er tilstrekkelig.
 • De Administrator-e-post skal legges riktig inn.
 • Undersøk Installer phpMyAdmin og Aktiver Google Cloud Monitoring opsjoner.
 • La resten av innstillingene være som de er.
 • Klikk på Distribuer WordPress for å begynne å installere WordPress.

google-cloud-wordpress-013-wordpress konfigureringDeployment Manager som konfigurerer WordPress

Trinn 8: Google Cloud’s Deployment Manager vil nå opprette den valgte forekomsten og installere WordPress på den.

google-cloud-wordpress-013-wordpress installasjon fullførtTilgangsinformasjon viser postinstallasjon

Trinn 9: WordPress er nå installert. Men det er bare 70% av prosessen. Nå har vi følgende oppgaver foran oss:

 1. Legg merke til WordPress admin passord
 2. Legg merke til passordet MySQL og phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress tillater https-trafikkTillater HTTP- og HTTP-trafikk

Fase 3: Hjemmekjøringen!

Trinn 10: Nå må vi la ekstern HTTP- og HTTPS-trafikk passere gjennom WordPress-serverens IP-adresse. (Google Cloud deaktiverer dette som standard i sikkerhetshensyn). Med andre ord, vi må legge til en brannmurregel for den tildelte IP-adressen vår.

For å gjøre dette, klikk på serverens IP-adresse under Ekstern IP. En dialogboks skal åpne. Å velge både La HTTP- og HTTPS-trafikk passere via serveren din. Klikk på Søke om å begå endringene.

google-cloud-wordpress-013-wordpress oppdaterer brannmurreglerBrannmurregler ble oppdatert

Når brannmurreglene er oppdatert, skal du kunne få tilgang til WordPress fra den gitte IP-adressen.

google-cloud-wordpress-013-wordpress gjortWordPress blir servert

Konklusjon

Hvis du har lagt merke til det, har vi ikke sett noen skjermbilder for den berømte fem-minutters WordPress-installasjonen – du vet konfigurasjonsfasen der du angir nettstedets navn, brukernavn, passord osv..?

Google Cloud’s ett klikk WordPress distribusjonsskript eliminerer disse trinnene og konfigurerer dem med standardverdier. Du bør gå over til WordPress-innstillingene og endre dem til ønsket verdier.

Prøv WordPress på Google Cloud ($ 300 gratis sti)

Jeg håper du likte denne opplæringen, så mye som jeg har hatt glede av å skrive den. Hvis du har spørsmål eller forslag, kan du la dem ligge i kommentarfeltet nedenfor eller tweet meg på @souravify – Takk for at du leste! Glade løyper.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me