Slik flytter du WordPress-nettstedet ditt fra localhost til live-server

En virtuell webserver installert på datamaskinen din (eller lokal server) lar deg bygge og tilpasse et WordPress-nettsted med letthet og hastighet. Siden hver redigering krever lagring og forfriskning, kan utvikling av et WordPress-nettsted på en live-server lett bli til et mareritt gitt begrensningene i båndbredde og Internett-trafikk..


Av denne grunn velger de fleste utviklere med rette å gjøre alt det pussige med WordPress-utvikling på en lokal server og senere laste opp det ferdige nettstedet til live-serveren. På samme måte blir fremtidige oppdateringer til nettstedet gjort og testet lokalt før de lastes opp til live-miljøet.

I dette innlegget skal jeg gå gjennom prosessen med å flytte et WordPress-nettsted fra en lokal server til en live-server. Denne prosessen lar deg trygt flytte alt nettstedets innhold (bilder, innlegg og sider) samt temaer og plugins fra en katalog på datamaskinen din til vertsproduksjonsserveren. Det er klart det er et par nyttige plugins som kan gjøre denne prosessen til en lek, men det er alltid en fordel å lære den manuelle prosessen.

Forutsetninger

I denne opplæringen vil jeg anta at du allerede har oppfylt noen få forutsetninger. Dette er bare noen få enkle krav du trenger før du kan komme i gang.

1. Lokal WordPress-installasjon

Du bør ha et WordPress-nettsted som kjører på datamaskinen din. Hvis du vil lære mer om hvordan du konfigurerer din egen localhost-miljø-kassa, våre guider om hvordan du installerer WordPress lokalt, eller checkout Local by Flywheel.

2. Vertsplan

Du trenger også en aktiv hostingplan som tilbyr PHP og MySQL-støtte. Heldigvis støtter de fleste hostingleverandører PHP og MySQL. Bedre ennå, mange tilbydere tilbyr installasjonsskripter med ett klikk for WordPress, slik at du ikke trenger å gå gjennom det manuelle oppsettet.

Vi anbefaler selvfølgelig WP Engine-administrert WordPress-hosting – det er slik vi driver alle nettstedene og live-tema-demoer. I tillegg gjør WP Engine enkelt å administrere nettstedene dine takket være deres intuitive administrasjonspanel. Planene starter på $ 29 per måned for en installasjon (men du kan få 2 måneder gratis på årlige planer når du bruker lenken vår). Hvis du ikke er klar for den prislappen, kan du finne en flott, delt delt hostingplan for rundt $ 3 per måned fra selskaper som Bluehost eller SiteGround.

3. SFTP-tilgang

Og til slutt bør du ha SFTP-tilgang til hostingkontoen din sammen med et klientprogram som FileZilla. Du bruker den til å laste opp filene til verten din. Alternativt kan du bruke File Manager-alternativet i cPanel, men i motsetning til SFTP gir cPanel ikke visning av den lokale katalogstrukturen. Ok, med alt dette på plass, bør vi være klare til å dra.

Metode 1: Eksporter og importer innhold ved hjelp av Core WordPress-funksjoner

En rask og enkel måte å flytte et WordPress-nettsted fra lokal server til et produksjonsmiljø er ved å bruke det innebygde eksportverktøyet i WordPress. Denne metoden forutsetter at WordPress allerede er installert og konfigurert på din live hosting-konto, og at det er det ikke noe innhold på ditt live nettsted. Dette er veldig viktig ettersom importfunksjonen for WordPress ikke vil overstyre eksisterende innhold, den vil bare legge til den. Hvis du har gammelt innhold, kan du alltid bruke guiden vår til å tilbakestille WordPress-nettstedet ditt, slik at du har en ren installasjon å jobbe med.

OK – for å komme i gang med å flytte nettstedet ditt, gå til det lokalt installerte WordPress-dashbordet og bla ned til Verktøy. Å velge Eksport og sjekk radialknappen “Alt innhold”.

WordPress Last ned eksportfil

Dette vil laste ned en XML-fil til datamaskinen din. Filen vil inneholde alle detaljene om innholdet på nettstedet ditt (med mindre du valgte et alternativ for nedlasting av entall innhold, for eksempel bare innlegg, sider, en tilpasset innleggstype eller media).

Nå logger du på ditt live WordPress-nettsted, og aktiver deretter temaet og plugins du brukte på den lokale serveren. Når det er gjort, naviger til Verktøy> Import.

WordPress Importer LocalHost-innhold

Hvis du blir bedt om å installere WordPress-importtillegget, gjør du det og aktiverer det. Til slutt bruker du pluginen for å importere .xml-filen du eksporterte fra din localhost. For å gjøre dette først klikker du på Kjør importør alternativer under WordPress-overskriften (Merk: du kan også bruke importørfunksjonen til å flytte innhold fra andre kilder som Blogger, Tumblr, osv.).

WordPress Velg XML-fil som skal importeres

Bruk deretter Velg Fil alternativet for å velge din XML-fil og deretter klikke for å laste opp og importere. Nå er det bare å vente på at innholdet skal importeres. Hvor lenge du venter vil avhenge av hvor mye innhold du importerer og hostingplanen din.

Denne metoden vil flytte innlegg, sider, media og menyer til ditt live nettsted. Du vil selvfølgelig måtte stille inn menyplasseringene dine og legge til widgetene dine på nytt, men med tanke på at alt annet blir flyttet over for deg, er dette et flott alternativ hvis du ikke vil installere noen ekstra plugins eller behandle flyttingen manuelt.

Metode 2: Bruk et programtillegg for å flytte ditt WordPress-nettsted

Hvis du ønsker en sømløs overføring av nettstedet ditt, kan det være best å vurdere en plugin. Et raskt Google-søk vil øke tonnevis med gratis og premium alternativer, men her er våre tre favoritter (pluss en rask forklaring på hvordan du bruker dem til å migrere nettstedet ditt).

DesktopServer

Hvorfor bruke DesktopServer

DesktopServer er en premium programvare du kan bruke til å installere WordPress lokalt på datamaskinen din (Mac eller PC). Det gjør det enkelt å konfigurere en virtuell vert, duplisere testnettsteder, lage et lokalt multiside, arkivsider og mer. Men en av de beste funksjonene til DesktopServer er at du enkelt kan migrere det lokale nettstedet til kjærlighetsserveren deres med gratis DesktopServer-plugin.

Bare installer plugin-modulen, eksporter nettstedet ditt fra det lokale DesktopServer-oppsettet (sørg for å velge alternativet “Hent live hosting server details”) og importer via plugin-modulen. Voila! Men du kan besøke dokumentene deres på nettet for å se flere guider om hvordan du distribuerer DesktopServer til din live server.

BackupBuddy

Sikkerhetskopier ditt WordPress-nettsted med BackupBuddy

En annen fantastisk løsning er BackupBuddy av iThemes. Denne nydelige plugin er den fremste løsningen for å administrere dine egne sikkerhetskopier av nettsteder. Med den kan du lage fullstendige sikkerhetskopier av nettsteder (databaser og alt), planlegge vanlige sikkerhetskopier, lagre dine egne kopier (lokalt eller via BackupBuddy Stash) og til og med gjenopprette nettstedet ditt med ImportBuddy.

Men visste du at du også kan bruke BackupBuddy til å flytte det lokale nettstedet ditt til ditt live? Du kan bruke BackupBuddys innebygde migreringsfunksjoner for å flytte nettstedet ditt fra datamaskin til internett (eller fra vert til vert). Plugin-enheten håndterer domeneendringer, erstatter automatisk nettadressene dine og mer alt for å sømløst overføre nettstedet ditt til din store debut.

duplikator

Duplikator WordPress-plugin

Til slutt er Duplicator en fantastisk freemium-plugin du kan bruke til å administrere dine egne sikkerhetskopier og migreringer på nettstedet. Med Duplikator gratis plugin du kan enkelt lage dine egne sikkerhetskopier på forespørsel, designe nettstedspakker (en pakke med innhold, tema og plugins for å gjenbruke på klientsider) og enkelt flytte nettstedet ditt fra lokalt til live (bare installer plugin lokalt for å pakke det, og installer deretter på ditt live nettsted ved hjelp av samme plugin).

Alternativt kan du bruke premiumfunksjoner for planlagte sikkerhetskopieringer, synkronisert lagring (Amazon, Dropbox, Google Drive osv.), Flersidekompatibilitet, cPanel API, e-postvarsel, pro-støtte og mer, hvis du bruker Duplicator Pro. Ett år koster mindre enn et par Nike-trenere, og å vite at nettstedet ditt er trygt og sikkert er mer enn verdt det.

Metode 3: Overfør filer manuelt fra lokal til live server

Det siste alternativet ditt er å manuelt flytte nettstedsfiler. Dette vil kreve servertilgang. I hovedsak innebærer prosessen nedlasting av databasefilen fra den lokale installasjonen, redigering av den for de riktige banene før den importeres til en ny database på serveren, og til slutt laste opp alt innholdet i den lokale WordPress-installasjonen.

Eksporter databasefilen

For å starte, fyr opp din lokale server og naviger til phpMyAdmin – bare skriv localhost / phpmyadmin inn i nettleseren din. I dette eksemplet bruker jeg XAMPP, og her er hva mitt phpMyAdmin grensesnittet ser ut som:

phpMyAdmin

Panelet til venstre er der alle databaser er oppført. Velg databasen for ditt lokale WordPress-nettsted og klikk på Eksport på toppen av phpMyAdmin vindu. Eksportmetoden “Rask” velges som standard. La den være intakt og klikk .

Eksporter databasetabeller

En SQL-fil (for eksempel my_test.sql) blir eksportert til nedlastingsmappen på datamaskinen din.

Endre filstier

Når du bygger WordPress-nettstedet ditt lokalt fra grunnen av, må du huske at alle nettadressene dine vil være absolutte stier. Med andre ord, alle koblinger til innholdsfilene dine (innlegg, bilder, innleggstyper) starter med http: // localhost /. Du må endre denne koblingsstrukturen for liveinstallasjonen, ellers vil ikke innholdet vises ordentlig etter at du har lastet opp databasefilen.

For å gjøre det, bruk en kodeditor for å utføre et “finn og erstatt” i databasefilen du nettopp eksporterte. Jeg bruker Notepad ++ for å søke og erstatte for “http: // localhost / my_test” og erstatte det med min live-URL. Jeg opprettet ganske enkelt en “my_test” -mappe på rotmappen for domenet mitt. Hvis du skal installere direkte på roten, trenger du ikke lage noen mapper, så erstatningsadressen din skal ganske enkelt være http://www.yourdomainname.com. Du vil laste opp de lokale WordPress-mappene dine til public_html (roten til hostingkontoen din).

Endre filstier

Når du er ferdig med å erstatte nettadressene, må du lagre og lukke.

Lag ny database på hostingkontoen din

Nå er du ferdig med hoveddelen på den lokale serveren. Det er på tide å sette opp live-miljøet og endelig få filene lastet opp slik at nettstedet ditt kan gå live. Hvordan du konfigurerer en ny database for WordPress-nettstedet ditt vil avhenge av hosting.,

Hvis planen din bruker cPanel (som Bluehost eller HostGator), kan du åpne den fra hostingkontoen din og bla til MySQL-databaser.

Lag ny database

Når du velger MySQL-databaser, vil du bli bedt om å oppgi brukernavn og passord. Dette er den nye brukerkontoen som blir tilknyttet den nye databasen for nettstedet ditt. Legg merke til de personlige detaljene som brukernavnet og passordet ditt fordi du trenger dem når du konfigurerer databasefilen i WordPress. Den nyopprettede databasen vil ha samme navn som brukernavnet du valgte.

Hvis du bruker en administrert hostingkonto, har du kanskje ikke cPanel. Med WP Engine kan du for eksempel opprette en ny installasjon på planen din ganske enkelt ved å logge deg på kontoen din og klikke på Legg til Install link.

WP Engine Add Install

Fyll deretter ut den nødvendige informasjonen (som forresten, du kan konfigurere denne som en iscenesettingsside hvis du ikke har et domene ennå ennå).

WP Engine Legg til installasjonsinformasjon

Det er det! Det nye nettstedet (og databasen) er klar.

Last opp databasefilen til ny database

Nå som du har en ny (tom) database på live-serveren, er det på tide å laste opp databasefilen som er lagret på datamaskinen din. Bla gjennom til phpMyAdmin grensesnittet til verten og velg Importere. Bla gjennom og velg SQL-databasefilen du eksporterte fra nettstedet ditt på den lokale serveren.

Hvis verten din ikke har phpMyAdmin, bruk Database Restore alternativ i MySQL-databaser. Det gjør det samme – lar deg bla gjennom og velge en SQL-fil.

mySQL-database

Jeg brukte gjenopprettingsalternativet for å importere databasefilen min. Husk at dette er et viktig skritt fordi det lar deg gjenopprette nettstedet nøyaktig slik det var på den lokale installasjonen. Nå er det bare å redigere wp-config.php arkiver, last opp nettstedsfiler og fikse permalinkene, så er vi i gang.

Fastsette wp-config.php Fil

Åpne wp-config.php fil i koderedigereren (bla gjennom din lokale WordPress installasjonsmappe). Her er de eneste detaljene du trenger å endre:

  • definere (‘DB_NAME’, ‘din_database_navn’);
  • definere (‘DB_USER’, ‘din_database_user’);
  • definere (‘DB_PASSWORD’, ‘your_database_password’);
  • definere (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Bare fyll ut innstillingene du definerte mens du opprettet databasen på din live-server i trinn 3. For vertsnavnet, fyll ut serverens IP-adresse eller la den være som lokal vert hvis verten eksplisitt sier det. Jeg vil forlate meg som lokalhost som det tydelig fremgår her: “For å koble til denne databasen i et skript som kjører på webserveren din, bør du bruke “localhost” som vertsnavn. ” Når du er ferdig med å redigere innstillingene, må du lagre og lukke filen. Ikke endre noe annet.

Merk: Sørg for å lagre en kopi av de gamle verdiene dine, bare i tilfelle noe skulle gå galt, kan du alltid vende tilbake.

Laster opp nettstedsfiler

Det er nå på tide å flytte de faktiske WordPress-nettstedfilene når vi har konfigurert alt på live-serveren. Avslutt SFTP-klienten din og koble til hostingkontoen din ved å bruke dine SFTP-tilkoblingsdetaljer. Du kan få dem fra verten hvis du ikke allerede har dem. For noen hostingleverandører er SFTP-påloggingene de samme som cPanel-detaljene.

Når du er koblet til, bla til public_html eller www mappe (eller en mappe i roten der du vil installere WordPress-nettstedet) og kopiere alle filene fra din WordPress installasjonsmappe på den lokale serveren til denne katalogen på live-serveren.

Endre Permalinks

Det siste trinnet er å endre permalinkstrukturen på det nye nettstedet ditt slik at det samsvarer med det gamle nettstedet ditt på den lokale serveren. For å gjøre dette, gå til admin-dashbordet til det nye nettstedet og bla til Innstillinger> Permalinks. Velg strukturen du brukte for din lokale installasjon, og lagre. WordPress-nettstedet ditt skal nå være live.

Konklusjon

Nå bør du ha riktig innsikt i hva som skjer når du flytter en lokal WordPress-installasjon til en live-server. WordPress gir mye fleksibilitet og brukervennlighet. Å utvikle på localhost gir mulighet for ubegrensede justeringer og tilpasninger fordi du har råd til å gjøre feil der du ikke har råd til å gjøre i et levende, produksjonsmiljø.

Hva er din beste metode for å laste opp et WordPress-nettsted fra lokal vert til live-server? Hvis du har gått gjennom denne prosessen før, hvordan var din opplevelse? Del gjerne tankene dine i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me