Slik flytter du en blogg fra Medium til WordPress

Slik flytter du en blogg fra Medium til WordPress

Medium er en hybrid mellom en bloggplattform og et sosialt nettverk. Sophie Maoura, sjef for B2B-partnerskap i Medium kaller det en plattform for sosialt innhold. Med egne ord, “Medium er et sted der ord betyr noe” så det er ingen overraskelse at Medium favoriseres av bloggere, men det forblir fortsatt bak WordPress når det gjelder popularitet.


WordPress forblir mest populær bloggplattform av alle med 70 millioner nye blogginnlegg publisert på WordPress hver måned. Mangelen på kontroll og usikkerhet rundt publisering på en tredjepartsplattform har resultert i at folk flytter til WordPress fra Medium. Tross alt er det ingen blogger som ønsker å finne seg selv fast i en episode av “Black Mirror” uten kontroll over deres skjebne eller handlinger. En rekke bransjer som inkluderer Slack, The Awl og Film School avviser har publisert publikasjonene sine fra Medium tilbake til WordPress.

Gjøre flyttingen fra medium til WordPress

Blogging med Medium har sine fordeler. den tilbyr en innebygd distribusjonskanal, som bruker en engasjementsbasert algoritme som gjør det enkelt å nå nye målgrupper. I tillegg e-post det periodiske fordøyelser til samfunnet, og øker sjansene dine for å nå et bredere publikum. Medium tilbyr også et potensielt søkeresultatøkning ettersom domenerangering er 94 (som overgår selv Wikipedia). Siden den allerede er mobiloptimalisert og også har en dedikert app, trenger ikke bloggere å bekymre seg designe et responsivt nettsted for bloggen deres. Og siden Medium er en plattform som er vertskap for selv, er det ingen teknologiske ferdigheter som trengs. Bloggere trenger ikke å håndtere tekniske, hosting-relaterte problemer.

Til tross for de mange fordelene, er ikke Medium alle regnbuer og enhjørninger. Det samsvarer ikke med fleksibiliteten og tilpassbarheten som WordPress tilbyr. Kontroll over innholds- og inntektsstrategier, evne til å tilpasse CTAer for å drive abonnement, økning i SEO-rangeringer og færre sjanser for seer distraksjon til konkurrentens innhold er de viktigste årsakene til å bytte til WordPress fra Medium. Hvis noe av dette virker aktuelt for deg, er den kommende guiden alt du trenger når du flytter bloggen til WordPress.

WordPress.com eller WordPress.org, og hva er forskjellen?

WordPress.com er freemium webhotellvertjeneste av WordPress mens WordPress.org er en selvbetjent tjeneste. Den gratis planen for WordPress.com gir deg ikke ditt eget tilpassede domenenavn, og du får bare et underdomen. Nettstedets nettadresse vil vises som name.wordpress.com/ som ikke ser profesjonell ut for leserne og vanskeliggjør ditt personlige merke.

Inntektsgenerering av WordPress.com-bloggen blir også en utfordring ettersom du ikke kan kjøre noen tilknyttet markedsføringsprogram eller legge ut direkte annonser gjennom annonsenettverk som Google Adsense. Du kan registrere deg for WordPress ‘profittdelingsprogram, WordAds for å tjene penger på trafikken din. Det er også grenser for tilpasning og muligheten til å legge til plugins i bloggen, som du kan synes er begrensende.

WordPress.org er derimot mer pålitelig, gir deg tilgang til de fulle funksjonene som WordPress tilbyr og lar deg vokse abonnentene dine og tjene penger på bloggen din. Så i dette innlegget vil vi dekke hvordan du flytter Medium-bloggen din til WordPress.org for å slippe løs den sanne kraften til WordPress (finn vår hvorfor i vår fulle sammenligning av WordPress.com vs WordPress.org).

Slik flytter du din mediumblogg til WordPress?

Medium er et selvstendig økosystem, så å flytte innholdet i bloggen din fra Medium til WordPress er ikke en enkel prosess. Eksportfilformatet er ikke XML, men HTML. Mediums RSS-felt følger heller ikke de vanlige RSS-konvensjonene, men med de rette verktøyene og kunnskapen opp ermene, kan du gjøre det med minimal innsats mulig.

Her er trinnvise guider for å flytte Medium-bloggen din til WordPress.

1. Få et tilpasset domenenavn for bloggen din

GoDaddy Domain Name Search

Det første trinnet med å ha en WordPress-blogg med egen vert er å ha et tilpasset domenenavn. Domenenavnet er nettadressen som er adressen til nettstedet ditt på internett. Siden Medium ikke lenger tilbyr tilpassede domener, er sjansen stor for at du ikke har et domenenavn registrert for din Medium-blogg.

Det er en rekke leverandører hvor du kan kjøpe et domenenavn for bloggen din (for eksempel har GoDaddy en kampanje for å hage et premiumdomenenavn for bare $ 4.99 for det første året). I tilfelle du allerede har registrert et domenenavn, er alt du trenger å gjøre å omdirigere DNS (Domain Name System) tilbake til WordPress-nettstedet. Du kan bruke vår WordPress DNS-guide hvis du trenger hjelp.

Når du velger et domenenavn, foreslår vi også å legge til SSL og velge HTTPS-protokollen for å sikre sikkerheten til ditt WordPress-nettsted. Ikke bare gjør det at bloggen din virker mer pålitelig, men den kan også gi deg et lite løft i Googles søkerangeringer.

2. Konfigurer webhotellet ditt

WordPress-nettstedet ditt trenger serverplass for å bli lagret, og webhotellfirmaer får dette gjort for deg. Det er en rekke WordPress-kompatible hostingleverandører med en varierende prisklasse du kan velge mellom. Denne guiden om de beste WordPress-hostingalternativene dekker de forskjellige typene hosting og selskapene WPExplorer anbefaler for hver.

De fleste webhotellfirmaer forteller deg direkte om deres tjenester er kompatible med WordPress eller ikke. WordPress-webhotell krever PHP versjon 7.3 og nyere og MySQL versjon 5.6 og oppover for å støtte WordPress-hosting (i skrivende stund). Selv om det er en god idé å dobbeltsjekke tjenestemannen gjeldende WordPress-krav bare for å være sikker.

For å gjøre livet ditt enklere foreslår vi at du bruker administrert WordPress-hosting hvis mulig. Med administrert hosting trenger du ikke å bekymre deg for å installere eller vedlikeholde WordPress da vertsfirmaet vil ta seg av dette for deg. Viktige administrerte hostingfirmaer vi vil anbefale inkluderer WP Engine, Kinsta og Media Temple.

3. Installer WordPress

Hvis du bestemmer deg for å gi avkall på administrert WordPress-hosting for en delt, sky- eller VPS-plan, må du installere WordPress på serveren din. Flertallet av WordPress-vertsfirmaene lar deg installere WordPress ved å tilby installasjoner med ett klikk i C-panel. Hvis ikke, kan du sjekke online-dokumentasjonen for planen din eller kontakte vertsupportsteamet for å få sortert installasjonsprosessen.

4. Eksporter artikler fra Medium

Eksport av innholdet i Medium-bloggen din foregår i HTML-format og ikke XML. Det og forskjellene i RSS-feedkonvensjonene gjør import av innhold til WordPress.org til en utfordring, og du må ta en rundkjøring tilnærming for å motvirke formatets inkompatibilitet.

Eksport av innhold i seg selv er en enkel oppgave. Alt du trenger å gjøre er å åpne brukerinnstillingene, klikke på “Konto” -delen og bla ned og klikk på “Last ned informasjonen”. En .zip-fil av alle blogger og innhold du har delt på Medium, innleggene og utkastene du har, informasjonen som er tilgjengelig på profilsiden din, vil bli sendt til din registrerte e-post-id i form av HTML-filer.

Eksporter artiklene fra Medium

Koblingen vil være aktiv i 24 timer etter at e-posten er mottatt. Medium gir deg også muligheten til å endre e-post-id når du eksporterer innholdet fra det.

5. Importer artikler i WordPress

For WordPress.org kan du kjøre Medium-filen i et WordPress til Medium-importørverktøy som konverterer filen og til et WordPress-klart format. Gå til admin-delen av WordPress-siden din og klikk på Verktøy og velg import. Når du har valgt WordPress-importør-plugin og installer det, alt du trenger å gjøre er å klikke på “kjøre importør” og starte den.

Importere artikler i WordPress

En annen måte å oppnå dette på er å bruke råkoden for URL-en for Medium feed. Når du kommer til sidekoden og lagrer den på datamaskinen din ved å høyreklikke på siden, opprettes en XML-fil. Ved å bruke XML-filnedlastingsplugin i WordPress, kan du få alt innholdet i Medium-blogginnleggene dine til WordPress.

Importer ved hjelp av middels bloggfeed

Den tredje måten, selv om en rundkjøring også kan brukes. Du kan importere Medium-filene til WordPress.com, og deretter kan WordPress.com-filene (som er i XML-format) eksporteres og deretter importeres til WordPress.org. Det er forståelig hvis du ikke vil hoppe gjennom alle bøylene og få ting gjort på denne måten, men å vite at du har dette alternativet skader ikke.

6. Få medieinnholdet i WordPress

Når du importerer innholdet, gir WordPress-importøren deg en melding om å tildele en forfatter. Du kan enten importere forfatterprofilen fra medium eller opprette en ny profil. Valget er opp til deg.

Det er viktig å merke seg at den medium eksportfilen ikke inneholder bilder du kanskje har brukt i blogginnleggene dine. De eksporterte filene er i HTML-format med bilder levert ved bruk av Medium sitt eget CDN (Content Delivery Network). Dette betyr at for å være vert for bildene dine i WordPress-bloggen din, må du bruke en ekstern importør eller laste dem opp manuelt i blogginnleggene dine.

7. Legg til URL-viderekoblinger der det er behov

Tidligere har Medium la brukere ha sine tilpassede domener, så det var en mulighet å omdirigere Medium-innlegg til et WordPress-nettsted. Etter å ha pekt domenenavnet ditt til de nye WordPress-serverne dine, trengte du bare å bruke en omdirigeringsplugin. Bare legg til Medium URL som kilde-URL og den nye WordPress URL som mål. Plugins som Yoast SEO tilbyr denne funksjonen, så det er enkelt å administrere fra dashbordet.

Enkle WooCommerce-tips: Yoast SEO-omdirigeringer for utsolgt-produkter

Dessverre, hvis du har et Medium.com-domene, er det foreløpig ingen mulighet til å sette opp URL-viderekoblinger fra Medium-bloggen din til din nye WordPress-blogg.

Nå som du har flyttet bloggen din til WordPress, er alt som gjenstår å gjøre å tilpasse bloggen din med et tema og noen få nyttige plugins.

8. Tilpass designen din med et WordPress-tema

Tilpass designen din med et WordPress-tema

Som standard tilbyr WordPress et stort utvalg av gratis WordPress-temaer, som er tilgjengelige rett fra WordPress-dashbordet (under Utseende> Temaer). Og det er tusenvis av premium WordPress-temaer som har enda flere funksjoner. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, er her noen av de beste valgene for WordPress-bloggingstemaer du kan komme i gang med.

I alle fall velger du et tema som resonerer med det bloggen din handler om og passer sammen med din personlige merkeidentitet. Når du har installert temaet, ikke glem å sette opp navigasjonsmenyene og legge til widgeter i sidefeltet eller bunnteksten (avhengig av temaet). En godt organisert navigasjonsmeny er nyttig for besøkende å finne veien gjennom bloggen.

9. Velg og legg til nyttige plugins

Velg og legg til nyttige plugins

Selv om det er mange plugins du kan velge mellom på WordPress (bare naviger til plugins> Legg til nytt for å bla gjennom dem fra dashbordet), er det ikke en klok strategi å tygge av mer enn det du kan bite. For mange kan føre til plugin-konflikter som igjen kan ødelegge nettstedet ditt. Så velg og velg, og de du føler er helt essensielle for bloggen din.

Vi anbefaler vanligvis å bruke en optimaliseringsplugin som Yoast SEO, et spamfilter som Akismet, og en sikkerhetsplugin som iThemes Security eller Vaultpress. Annet enn det er det mange plugins for arrangementskalendere, e-handelsbutikker, live chat og mer. Gi den en tanke og velg de beste pluginsene for deg.


Å flytte bloggen din fra Medium til WordPress kan virke som en komplisert oppgave. Men på slutten av dagen når du kommer til å gjøre det, vil du synes det ikke er så vanskelig – selv om det er en detaljert prosess. Når du er ferdig, gjør du en full gjennomkjøring av nettstedet ditt. Forsikre deg om at alle interne og eksterne lenker er på plass og fungerer som de skal, og vær klar til å utnytte den friheten og fleksibiliteten som WordPress har å tilby.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map