Når WordPress blir stadig mer populært for dagen, er det bare åpenbart at flere vil hoppe på båndtvangen. Selv om det å bruke WordPress er et flott grep, betyr det at du må kysse HTML-nettstedet ditt farvel? Må du virkelig starte over alt når du flytter til WordPress? Vel nei. Du kan migrere HTML-nettstedet ditt til WordPress enkelt mens du beholder innholdet, designen og til og med SEO-rangeringer. Høres bra ut.


Før du tar den dit, vil jeg gå inn for en ting: Hvis du ikke har en sterk grunn (for eksempel å legge til en blogg osv.) For å re-plattforme nettstedet ditt, kan du bare la den være som den er. Ellers må du ta i bruk WordPress og dra nytte av alle de flotte funksjonene plattformen er mest kjent for. Det ut av veien, dagens innlegg vil dekke emner om migrering av et HTML-nettsted til WordPress. Vi skal se nærmere på hvordan du planlegger og migrerer nettstedet ditt til WordPress.

Flytte nettstedet ditt til WordPress: Planen

wordpress-post-planlegging

Gjennom erfaring har jeg lært en uvurderlig leksjon i livet: ingenting lykkes noen gang uten en bunnsolid plan. For å migrere HTML-nettstedet ditt til WordPress trenger du derfor en flott plan. Følgende er noen av poengene du må huske på når du utarbeider planen din:

 • Vil du beholde ditt eksisterende domenenavn eller opprette et eget navn? Tips: Du kan også installere WordPress i en underkatalog i.e yourdomain.com/wordpress/ og senere peker domenet til katalogen
 • Vil din nåværende URL-struktur endres? Dette skjer hele tiden, så vær klar til å omdirigere de gamle URL-ene etter migrering
 • Hvor mye innhold (sider, innlegg, bilder, JavaScript-filer osv.) Vil du flytte til det nye nettstedet? Lave volumer med innhold kan flyttes manuelt, men du trenger spesifikke verktøy for å flytte høye volumer av innhold
 • Bruker det nåværende HTML-nettstedet eksterne tjenester? Er det WordPress-plugins for disse tjenestene? Hvordan integrerer du tredjeparts tjenester etter migrering?
 • Trenger du å overføre eksisterende administrasjonsverktøy eller er det likeverdige verktøy i WordPress?
 • Vil du bytte webhotell? Det er vanlig at eiere av nettstedet bytter webhotell når de migrerer til WordPress. Forsikre deg om at webhotellet ditt imøtekommer dine WordPress behov. Vi bruker, elsker og anbefaler WPEngine Managed WordPress hosting.

På slutten av dagen skal misjonsplanen din beskrive hvordan du vil:

 1. Opprett et testdomene eller underkatalog
 2. Installer WordPress
 3. Importer innhold fra det eksisterende HTML-nettstedet
 4. Design det nye WordPress-nettstedet (Å velge et WordPress-tema eller redesigne fra bunnen av er noen av de tilgjengelige alternativene)
 5. Installer nødvendige WordPress-plugins
 6. Sikkerhetskopier nettstedene dine (Både HTML og WordPress)
 7. Ta tak i ødelagte lenker
 8. Gå live

Før vi begynner å huske å ta sikkerhetskopi av HTML-nettstedet ditt (akkurat som en forhåndsregler), og vær oppmerksom på at vi ikke anbefaler å knytte til deg ditt live HTML-nettsted hvis du ikke føler deg komfortabel med det du gjør. Du bør også ha en bestående kjennskap til WordPress for å maksimere utbyttet av denne opplæringen. Ord og uttrykk som permanente viderekoblinger, CMS, .htaccess osv. Skal ikke skremme deg. Gjennomfør noen undersøkelser om nødvendig ��. Nå utarbeider planen din på et ark eller i Evernote – hvor som helst, og gjør deg klar for neste del.

Hvordan flytte nettstedet ditt til WordPress

Med en grunnleggende plan i hånden er det på tide med den hendige delen. Bøy fingrene og la oss starte med å sette opp WordPress.

Sette opp WordPress

WordPress 4.0 Benny Release

Dette er den enkleste delen, enten du installerer WordPress lokalt eller med hostingleverandøren. Følg guiden som er koblet i ovennevnte uttalelse for å installere WordPress lokalt. Det er enkelt og greit å installere WordPress med en webvert, og jeg forventer ikke at du får problemer. De fleste verter har enkle 1-klikks installasjonsalternativer, eller i tilfelle administrert WordPress-hosting har de allerede installert WordPress for deg. Hvis du blir sittende fast, ikke nøl med å kontakte webhotellet.

Du kan velge å installere WordPress på et eget domene eller i en egen katalog – valget er ditt. Gå til Innstillinger -> Lesing på WordPress-admin-skjermen og sjekk (kryss av) Fraråde søkemotorer fra å indeksere dette nettstedet Søkemotorsynlighet seksjon. Du vil ikke at søkemotorer (og klienter) skal finne WordPress-nettstedet ditt mens du fortsatt er i utvikling. Når WordPress er oppe og går (noe som betyr at du kan se det nye WordPress-nettstedet i en nettleser), er du klar for neste del: å overføre innholdet ditt.

Importerer innhold

Dette er litt vanskelig, men likevel gjennomførbart. Importering av eksisterende innhold til din nye WordPress-plattform vellykket avhenger av en rekke faktorer:

 • Kjører ditt nåværende HTML-nettsted på et CMS alias Content Management System?
 • Er det importverktøy (eller skript) tilgjengelig for deg og din spesielle situasjon, eller vil du importere innholdet manuelt?
 • Vil du importere et høyt volum av innhold? Å importere et høyt volum med innhold manuelt kan skape mye rom for menneskelig feil.

La oss se på alternativene vi har. Hvis HTML-nettstedet ditt kjører på et kommersielt tilgjengelig CMS, kan du ha et importverktøy til rådighet. Alt du trenger å gjøre er å finne verktøyet, klikke på noen få knapper hit og dit, og arbeidet ditt er gjort! For spesifikk informasjon om import av innhold fra et bestemt CMS, vennligst sjekk ut importerer innholdspost i WordPress Codex.

Q: Mitt HTML-nettsted har en CMS, men det er ingen importverktøy tilgjengelig. Hva å gjøre?
EN: Ring backend-utvikleren for å flytte innholdet hvis du ikke aner hva du skal gjøre.

Q: HTML-nettstedet mitt kjører ikke på et CMS. Betyr dette at eventyret mitt slutter her?
EN: Nei. Det betyr bare at du må importere innholdet manuelt. Tradisjonell kopiere og lim inn kommer godt med her.

Q: HTML-nettstedet mitt kjører ikke på et CMS, og jeg har et høyt volum av innhold. Hva skal jeg gjøre?
EN: Rull opp ermene og kom på jobb. Du vil kopiere og lime inn en stund, så få et stort krus kaffe også. Eller bite kula og ansett en frilanser for å gjøre jobben. I dag er det nok av frilansarbeid som går rundt, så du burde være dekket i denne forbindelse. Bare vær årvåken – vi snakker om nettstedet ditt her, inntektsstrømmen din.

Når du importerer innhold manuelt, må du sørge for å bruke Lim inn som vanlig tekst -knappen for å kopiere innholdet til WordPress, eller lime inn i “Tekst” -siden av hvert innlegg for ikke å tilfeldigvis overføre noe av den gamle formateringen. På toppen av det, vær forberedt på å gjøre litt arbeid med omformatering. Benytt denne sjansen til å legge til eller trekke fra innholdet ditt om nødvendig. Du kjenner, rasjonaliserer, konsoliderer eller omformerer gammelt innhold. Vær også oppmerksom på at import av innhold manuelt vil kreve at du først oppretter tilsvarende sider i WordPress (hjemmeside, blogg, om osv.). I tillegg må du laste opp alle bilder og andre relevante filer fra datamaskinen din.

Merk: Hold oversikt over alle eksisterende og nye nettadresser. Du må omdirigere (eller redigere) gamle URL-er for å beholde SEO-rangeringene dine og gi en 404-feilfri opplevelse med det nye WordPress-nettstedet ditt. Du kan følge med på alle nettadresser ved å bruke et enkelt regnearkdokument.

Etter å ha migrert innholdet, oppretter du en navigasjonsmeny ved hjelp av WordPress-menyfunksjonen som er tilgjengelig under Utseende -> Menyer. Dette skal være enkelt og morsomt. Jeg antar at ditt er et lite nettsted med noen få sider derav lite innhold. Det tar derfor ikke dager, men noen sekunder, å importere innhold. Den neste delen innebærer visuelt utforming av det nye WordPress-nettstedet ditt.

Designe ditt WordPress-nettsted

velge-en-ny-wordpress-tema

Med innholdet i din nye WordPress-plattform er det på tide å gi nettstedet ditt et pent utseende. Hvis du ønsker å endre design, er det tiden du vil gjøre det. Det er flere muligheter for deg:

 • Du kan utvikle et WordPress-tema fra bunnen av
 • Du kan laste ned et tema fra WordPress, Themeforest eller til og med vår egen gratis temadel
 • Du kan ta et gratis tema og gaffel det
 • Du kan bruke WordPress-temarammer
 • Du kan konvertere din eksisterende HTML-mal til et WordPress-tema
 • Du kan kjøpe det flerbruksmessige og responsive Total WordPress-temaet ��

Den enkleste metoden uten tvil er å finne et tema du liker og installere det. Å utvikle ditt eget tilpassede tema er kanskje ikke det beste alternativet hvis dette er første gang du bruker WordPress. Forutsatt at designen din er klar og fungerer, er det på tide å gjeninnføre all funksjonalitet. Det er her WordPress-plugins kommer inn.

Installere de nødvendige WordPress-plugins

WordPress-plugins for å legge til kode

WordPress leveres med et flott pluginsystem som gir deg mange muligheter og funksjonalitet for å lade ethvert nettsted. Du kan gjenskape hvilken som helst funksjonalitet på HTML-nettstedet ditt enkelt ved hjelp av en WordPress-plugin. Det er så mange av dem (plugins), både gratis og premium, men hvis du ikke kan få akkurat det du leter etter, kan du bygge en og dele den med verden. Selg den, gi den gratis – uansett. Selv om dine behov kan variere avhengig av nettstedet ditt og personlige preferanser, er her over hundre (100) WordPress-plugins for å komme deg i gang:

 • 25+ beste plugins for sosiale medier
 • 20 flotte WordPress-plugins
 • 40 Must-Have WordPress-plugins for 2014
 • 20 beste pluginprogrammer for netthandel av 2014
 • De beste pluginene for WordPress-medlemskap
 • 10 BuddyPress-plugins du må ha (Hello-o-o, er ditt eksisterende HTML-nettsted et sosialt nettverk?)
 • Topp 10 WordPress profanfiltre og plugins for spamblokkering

påminnelse: Installer bare plugins som du har lastet ned fra en pålitelig kilde for å redusere belastningen på WordPress-siden. Dårlig kodede plugins kan bremse nettstedet ditt, som er en skikkelig bummer.

Din nye WordPress-webside er nesten klar til å lanseres. Vi har bare noen få skritt til. Før vi går videre, la oss sørge for at alle koblingene fungerer. Vi vil verken at potensielle kunder havner på 404 feilsider eller taper ujevne Google-rangeringer.

Omdirigere koblinger i WordPress

enkel-301-viderekobling

Med innholdet i WordPress, funksjonaliteten gjenopprettet og det nye WordPress-nettstedet ditt ser bra ut, kan du bare støte på ett annet problem: ødelagte koblinger. Ødelagte koblinger kan stjele all glede fra migrasjonsprosessen din, og sende potensielle kunder bort senere, så du må være veldig forsiktig. Vi anbefaler å bruke en viderekobling-plugin. Dette gjør prosessen praktisk talt smertefri. Noen gode alternativer inkluderer Enkel 301 viderekobling eller Omdirigeringsplugin. Etter å ha omdirigert alle koblingene dine, er det på tide å sørge for at de fungerer. Hvordan? Bruke Broken Link Checker WordPress-plugin. Vi har en flott guide til å bruke denne plugin som viser deg hvordan du kan fjerne ødelagte koblinger for alltid.

Hvis du virkelig vil grave deg inn på det nye nettstedet ditt, kan du omdirigere koblingene dine manuelt ved å redigere .htaccess-filen (men dette kan vise seg å være tungvint, spesielt hvis du har mange sider). Imidlertid, hvis du virkelig vil gå .htaccess-veien, er her omdirigeringskoden som du vil legge til .htaccess-filen din:

Omdiriger 301 /about.html http://yourdomain.com/about/
Omdiriger 301 /contact.html http://yourdomain.com/contact/
Omdiriger 301 /eksempel.html http://yourdomain.com/example/

Husk at kildeadressen din må være sidefilnavnet og destinasjonsadressen må være den fullstendige URL-adressen, http: // inkludert. Og ikke glem å ta med underkatalognavnet hvis du har sider som bor i en underkatalog. For eksempel:

Redirect 301 /folder/page.html http://yourdomain.com/page/

Peker domenet ditt til det nye WordPress-nettstedet

Hva bruker du å bruke timer på å migrere nettstedet ditt hvis ingen noen gang vil se det? La oss peke domenet ditt til det nye nettstedet. Jeg vil ikke gå inn på detaljene siden WordPress Codex har en flott artikkel om det dekker ved hjelp av en eksisterende underkataloginstallasjon – bruk denne guiden hvis du installerte WordPress i en underkatalog.

Hvis du installerte WordPress på et eget domene eller endret verter, må du oppdatere navneservere for domenet ditt. Hvis du bruker et tredjeparts CDN som Cloudfare, må du oppdatere DNS-postene dine. Dette innebærer vanligvis redigering av A-postene, en prosess som er enkel som ABC.

Endelig feie …

Tommel opp!

Før du endelig slipper det nye WordPress-drevne nettstedet til verdenssjekk etter ødelagte koblinger igjen, må du gå gjennom hovedsidene dine for å forsikre deg om at de er formatert på riktig måte og sjekke at all funksjonalitet er gjenopprettet (f.eks. Butikken, forumet osv.). Sett opp permalinkene dine (Gå til Innstillinger -> Permalinks), analyse, gjøre nettstedet ditt synlig for søkemotorer og sikkerhetskopiere det gamle HTML-nettstedet. Dette innlegget er en generell guide for migrering av et eksisterende HTML-nettsted til WordPress. Innlegget er ikke beregnet på ekstremt store nettsteder. Hvis du har spørsmål eller ønsker å bidra, kan du gjerne bruke kommentarfeltet nedenfor!

Vil du konvertere HTML-maler til WordPress-temaer i stedet? Sjekk ut vår veiledningsserie om hvordan du oppretter et WordPress-tema fra HTML.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me