Slik flytter du bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org

Ønsker du å flytte bloggen din fra WordPress.com til en blogg med selvvertshus? Som mange før du startet, har du sannsynligvis startet WordPress-eventyret med en eksempel.wordpress.com-blogg. Men med tiden skjønte du at det ikke er mye du kan gjøre over på WordPress.com.


For eksempel kan du ikke legge til dine egne annonser, plugins eller til og med tilpasse WordPress-temaet til det fulle omfang. Pokker, du kan ikke engang spore trafikken din uten å betale opp. Kanskje du vil ha et tilpasset domenenavn, dvs. noe som ikke er et underdomen; du vet, et domene som wpexplorer.com.

Mens WordPress.com blant annet gir deg muligheten til å kjøpe et tilpasset domene, betaler du en premie for å få det beste ut av WordPress-nettstedet ditt. Med mindre du selvfølgelig går med WordPress med selvvertskap (la oss kalle det WordPress.org), som kutter kostnadene betydelig og gir deg tilpasningskraft som gjør deg gal.

WordPress.com vs WordPress.org

Du kommer ikke inn på de fineste detaljene i dag, mine damer og herrer, vi har allerede hatt det showet. Og for å trekke – på grunn av en bedre setning – blokkerer sitater fra nevnte innlegg:

WordPress.com er en gratis plattform for å bygge en blogg og nettsted med WordPress. Den administreres fullt ut av Automattic (skaperne bak WordPress), og best av alt er det en av de enkleste bloggplattformene på nettet. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg for en gratis konto, velge underdomenet (eksempel: yourwebsite.wordpress.com), velge et gratis tema og begynne å legge til innholdet. – Kyla

Hver gang jeg spør en tilfeldig person om WordPress, tror 95% av de spurte alltid at jeg snakker om WordPress.com.

WordPress.org

Vel, det er en annen smak av WordPress funnet på WordPress.org, og her går vi igjen:

WordPress.org kan ha samme navn og bruke samme innholdsstyringssystem som WordPress.com, men det er en helt egen enhet for seg selv. I stedet for at alt administreres av Automattic har du full kontroll over nettstedet ditt. WordPress.org er den selvbaserte versjonen av WordPress som du kan bruke til å bygge din egen webside på nettet. Og selv om den fremdeles har fordeler og ulemper, er det vår personlige favorittform av WordPress. – Kyla

Med andre ord, hva som ligger bak den mørkeblå nedlastningsknappen på WordPress.org lar deg bygge og tilpasse ethvert nettsted under solen. Whoa. Du har full kontroll over nettstedet ditt i motsetning til WordPress.com. Du laster opp, laster ned og ripper bort nettsteder alt du ønsker.

Du kan installere det temaet du ønsker, og tusenvis av plugins også. Du designer nettstedet ditt du ønsker. WordPress.com har begrensede alternativer for funksjonalitet og tilpasning, mer hvis du har et budsjett som er i blinken.

Uansett, les gjerne mer om forskjellene i WordPress.com vs WordPress.org: Differences, Pros & Cons. Nå som vi har tømt halsen, hva med å rulle opp ermene og slå oss ned til WordPress? For guiden flytter jeg dette WordPress.com-nettstedet:

flytt blogg fra wordpress..com til wordpress.org

Til denne WordPress-bloggen under selvbygging:

self-hosted-wordpress blogg før import-innhold

Og tilpasse så den selvbaserte bloggen slik at den ser ut som WordPress.com-bloggen vår. På slutten av dagen flytter du nettstedet ditt fra WordPress.com til WordPress.org, så muntre opp ��

Slik flytter du bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org

Gratisplanen på WordPress.com kommer med gratis hosting og et underdomen, noe som betyr at du kan publisere innhold i løpet av de neste 5 minuttene. Ja, akkurat sånn.

Det er en annen historie på WordPress.org-leiren. Du må kjøpe en webhotellplan og et domenenavn for å kunne drive WordPress med selvhot.

Du kan installere WordPress på din lokale maskin for å teste farvannet uten å pådra deg noe. Lokal utvikling er flott, men nettstedet ditt er ikke tilgjengelig på Internett. Med mindre du selvfølgelig bruker den gratis Local by Flywheel WordPress Development-appen.

Relaterte lesninger:

  • Installere WordPress på Mac lokalt med MAMP
  • Installere WordPress på Windows lokalt med WAMP
  • Installer WordPress på Ubuntu lokalt med LAMP
  • Local by Flywheel Review: Bygg lokale WordPress-miljøer umiddelbart (gratis verktøy)

Poenget er at du kan flytte bloggen din fra WordPress.com til hvilken som helst self-hosted WordPress-instans, enten det er på en datamaskin eller servere som webhotell tilbyr. La oss gå. På.

Finn en WordPress-vert

namecheap-hosting

Gutta i webhotellbransjen tilbyr i utgangspunktet deg serverplass og programvare (for å bygge og administrere nettstedet ditt + e-post osv.) Mot en gjentakende avgift. Igjen, hvorfor trenger du en webhotell? Alle filene som utgjør WordPress-bloggen din lever på en server, uten at nettstedet ditt er utilgjengelig for verden.

På WordPress.com får du hosting gratis (med mindre du selvfølgelig har en premiumplan), men her ute, må du kjøpe en hostingplan med alle hostingleverandører du har lyst på. Men siden konkurransen er stiv og peeps vil gjøre gale ting bare for å vinne deg, har vi satt sammen denne fantastiske listen over WordPress-verter for å gjøre det beste enklere å velge.

For å gjøre det enda enklere for deg, men her er en rask liste over våre favoritt hosting alternativer til forskjellige prispunkter:

  1. WP Engine Managed WordPress Hosting: Etter vår mening er WP Engine det beste vertsvalget der ute. Det er hvem vi bruker og stoler på for å være vertskap for alle nettsteder og WordPress-temademonstrasjoner. Det er raskt, pålitelig og hele teamet deres er en glede å jobbe med. Planene starter på $ 29 per måned (enda mindre når du bruker WP Engine-kampanjekoden for å spare 20%), og å vite at nettstedet ditt er raskt og sikkert er vel verdt kostnaden!
  2. Cloudways Managed Cloud Hosting: Superrask skyhosting som er rask å installere og enkel å skalere opp etter hvert som nettstedet ditt vokser. Fra $ 7 per måned er det mange forskjellige alternativer for netthosting fra Cloudways inkludert Digital Ocean, Amazon Web Service, Google Cloud og mer, med enkelt 1-klikk WordPress-oppsett.
  3. Bluehost Shared Hosting: Er du ny på WordPress? Testing av farvannet med et nytt nettsted? Bluehosts delte hosting er bare $ 2,95 per måned med vår Bluehost-kampanjekode som gjør det til et rimelig vertsalternativ fra en velkjent vert.

Å sette opp en hostingkonto er like enkelt som kake, og du bør gjøre det på mindre enn 5 minutter. OK, 10 minutter. Hvis du trenger hjelp, er vi alltid her for deg.

Få et domenenavn

Nå trenger du bare et domenenavn, og det er slik folk finner nettstedet ditt på nettet. Hvis du allerede har et domenenavn, trenger du ganske enkelt å peke det på hostingkontoen din. Verten din viser deg hvordan, så ikke bekymre deg. Du kan til og med flytte bloggen til ditt eget underdomen.

Hvis du er nyb, kjøp et domenenavn som gjenspeiler WordPress-nettstedet ditt, men unngå å bruke begrepet “WordPress” innenfor domenenavnet fordi – copyright. Du kan imidlertid bruke WP-forkortelsen så mye du vil.

Eksempler på gode domenenavn inkluderer WPExplorer.com, WebDesignLedger.com, og WPExplorer.com blant andre. Jeg bruker Namecheap for domener.

Deretter må du koble domenenavnet ditt til hostingkontoen din. Nettverten din viser deg hvordan du kobler domenet ditt til hostingkontoen din, så ikke svett en perle. Det er en enkel prosedyre, men du må kanskje vente litt før endringene forplanter seg.

Når domenenavnet ditt er koblet til hostingkontoen din, er du klar for den spennende delen: å installere WordPress som er hostet selv.

Installer WordPress med egen vert

Hvis du nettopp kjøpte en webhotellkonto for aller første gang, må den være veldig spennende. Tuller til side. La oss installere WordPress, så ta en drink eller hva som helst, og bare la det småkoke. Et flertall av moderne webhoteller tilbyr ett-klikk WordPress-installasjon, noe som betyr at alt du trenger å gjøre er å peke og klikke deg inn i en ny WordPress-blogg.

Det er viktig å sjekke om din rekke valg tilbyr WordPress-installasjon med ett klikk, spesielt hvis du ikke er teknisk kunnskapsrik. Stol på meg amigo, du vil ikke miste veien rundt servermiljøer – det er stygt. Som å gå seg vill i skogen rett før natta. Samtidig er å installere WordPress manuelt barnas lek med installasjonsguide fra WordPress.org.

For eksempel ved å bruke Namecheap cPanel (å se, jeg er vertskap der også), jeg trenger bare å klikke på Softaculous Apps Installer, og velge WordPress fra den omfattende listen over applikasjoner.

Softaculous-app-installer-namecheap

Her er Softaculous skjerm med WordPress valgt:

Softaculous-wordpress-installasjon først

Velg deretter domenenavnet ditt, fyll ut detaljene og trykk på installasjonsknappen:

Softaculous-wordpress-installasjon sekunders

Installasjonen er over om et øyeblikk:

Softaculous-wordpress-installasjon gjort

Hvis du nå oppdaterer domenenavnet ditt, ser du standard WordPress-installasjonen:

wordpress-org-default-installasjon-med-2017-tema

Din spesielle selvhusholdte WordPress-blogg er moden for tilpasning eller noe annet du ønsker. Du kan logge inn og gjøre hva du måtte ønske i karakteristisk WordPress-stil.

Til sammenligning, og korriger meg hvis jeg tar feil, har en subdomene.wordpress.com-blogg ingenting på en blogg som er hostet selv når det gjelder tilpasning og funksjoner. Kan ikke understreke dette nok.

Flytte innholdet

Nå som du har et eget hostet nettsted, så kan du flytte innholdet ditt fra WordPress.com-nettstedet.

Trinn 1: Eksporter innhold fra WordPress.com

Hei du, sjekk dette ut. Denne delen her, denne delen er den enkleste i denne opplæringen. Det er praktisk talt ingenting i det; bare importere innholdet til den nye bloggen din. Velg noe her og slipp det der, du vet, den slags.

Her er noen få valgfri ting du kanskje vil komme ut av veien:

  • Vurder å eliminere sider og innlegg du ikke vil, fordi importfunksjonen bringer over alle innlegg – utkast, søppel og alt.
  • Rengjør også den bloggen som er vert for deg, for å unngå motstridende oppføringer.

La oss samle innholdet ditt. Logg deg på WordPress.com-bloggen din ved å bruke example.wordpress.com/wp-admin. Selvfølgelig vil du erstatte “eksempelet” -delen i URLen ovenfor med underdomenet. Dette tar deg rett til ditt WordPress admin-dashbord:

wordpress-admin-dashboard-wordpresscom

Navigere til Verktøy> Eksporter (plassert nederst på menyen) for å få tilgang til eksportskjermen:

eksport-screen-start-eksport-knappen

Som du ser er det to alternativer her – gratis og betalt. Du trenger ikke betale med mindre du er tilbøyelig til (holde en familie lykkelig), så la oss gå med gratisalternativet til formålet med denne guiden. Klikk på Start eksport-knappen, som fører deg til dette skjermbildet:

download-eksport-fil-wordpresscom

Velg her innholdet du ønsker å flytte. Jeg valgte “Alt innhold” for å eksportere alt. Deretter trykker du på Last ned eksportfil-knappen og lagrer den resulterende XML-filen på datamaskinen din. Det går bra med deg. Gjorde et par feil også første gang. Å feile er menneskelig.

Trinn 2: Importer innhold til bloggen som er selv vert

Først må du først installere og aktivere WordPress Importer-plugin. Logg på WordPress-bloggen din som er vert, og naviger til Verktøy> Import:

self-host-wordpress bloggsimport

Deretter blar du til WordPress-delen og klikker på Kjør importør-lenken (se bildet over). Velg XML-filen du fikk fra WordPress.com-bloggen din på neste skjermbilde, og trykk på Last opp fil og import knapp:

upload-file-og-import-skjermen

På neste skjermbilde tilordner du importert innhold til en eksisterende forfatter på bloggen som er selv vert. Merk i tillegg av for “Last ned og importer filvedlegg” for å importere media. Klikk deretter på Send-knappen:

assign-forfatter-import-media-skjermen

Hvor lang tid importen tar, avhenger helt av størrelsen på opplastningen. Det er bare naturlig at mer innhold tar mer tid å laste opp, men på slutten av dagen, bør du se denne skjermen:

import-innhold-til-selv-vert-wordpress-komplett

La oss nå se hvordan det nylig importerte innholdet vårt ser ut på bloggen med egen vert:

fullført-import blogg innhold-utseende

Urrrgh! Det er definitivt ett uventet syn. Vel, vi har et annet tema (den mest grunnleggende formen for Beans WordPress-temarammen – les mer om WordPress-temarammer). Likevel ser menyen der oppe fryktelig. Ser ut som det vil falle av når som helst.

Alt i alt importerte jeg innleggene og sidene mine. Det fine med importfunksjonen er at du kan importere alt inkludert medier, kommentarer, kategorier og tagger. Du kan imidlertid ikke importere plugins, widgets og temaer fra WordPress.com.

Selv om du er eksentrisk og kan tilpasse den bloggen som er vertskap for deg selv, men du vil, tilpasser vi vår blogg som er selv vert for å samsvare med WordPress.com-bloggen for denne studien.

Hvordan tilpasse bloggen som er vert for deg

Velg et WordPress-tema

WordPress.com-bloggen vår er bygget på Something Fishy-temaet fra WordPress-depotet. Alt jeg trenger å gjøre nå er å installere og aktivere temaet på den bloggen som er vert. Bare naviger til Utseende> Temaer og klikk Legg til ny-knappen øverst.

Totalt WordPress-tema

Hvis du er ute etter et premiumtema, kan vi ikke anbefale Total-temaet vårt nok. Det er et toppselgende tema av en grunn – det har alle funksjoner du kan trenge innebygd i. Temaet kommer med en tilpasset utvidet versjon av Visual Composer-sidebyggeren, slik at du kan lage tilpassede sidelayouter i en jiffy, en enkel demoimportør kan du øyeblikkelig få nettstedet ditt til å se ut som hvilket som helst av temademonstrene, og premium glidebrytere som du kan bruke til å lage imponerende animerte glidebrytere på hvilken som helst side. Hvis du kjøper et premiumtema som Total, må du først laste ned den installerbare tema-zip-filen.

Deretter kan du enten laste opp temaet eller skrive inn navnet ditt (fungerer bare hvis temaet er tilgjengelig i det gratis WordPress-temarommet) i søkefeltet og trykke på Enter som vist nedenfor:

upload-eller-søk-wordpress-tema-wordpress-org

Neste, bare følg instruksjonene for å installere og aktivere temaet. Vennligst vurder å bruke et WordPress-barnetema hvis du planlegger å gjøre betydelige endringer i temaet ditt. La oss se hvordan bloggen med selvhusholdning ser ut:

egen vert blogg etter temainstallasjon

Ikke verst, ser nesten ut som nettstedet WordPress.com, ikke sant? Vi trenger bare å flytte et par ting rundt og legge til et par plugins for å starte opp. Bare logg inn på det velkjente admin-dashbordet og endre hva du måtte ønske deg.

For å endre nettstedets tittel, trenger jeg for eksempel å logge meg inn på bloggen som er selv vert, og navigere til Innstillinger> Generelt. For å tilpasse min verdslige stygge meny, trenger jeg bare å navigere til Utseende> Menyer. For å legge til About Me-widgeten du så i sidefeltet, ville jeg først installere et visuelt redigeringsprogramtillegg Black Studio TinyMCE-widget og tilpasse vekk.

Med andre ord kan du tilpasse den nye bloggen med egen vert, uansett hvilken måte du måtte ønske, siden du nå kan installere WordPress-plugins og gjøre hva du vil. For eksempel tilpasser jeg bloggen med selvvertskap og endte opp med:

self-host blogg wordpress-org-after-tilpasning

Ser ut som WordPress.com-bloggen vår, og det tok meg mindre enn 5 minutter fordi du må være ferdig nå.

Ekstra merknader

Du har flyttet WordPress.com-bloggen din til WordPress.org, noe som betyr at du nå holder regjeringene på nettstedet ditt. Du fortjener en krone og en drink. Og som kongelige øker din ære, ditt ansvar. Du er ansvarlig for administrasjonsoppgaver for nettsteder som sikkerhet, SEO, sikkerhetskopiering, spam og så videre.

Du har mer enn bare gratis hosting og et gratis underdomene, men hei, de hjalp deg i det minste til å gå. Hold likevel hostingkontoen og domenenavnet ditt betalt for å sikre at bloggen din til enhver tid er online.

Hvis du ikke fornyer domenenavnet i tide, kan noen andre ta det. En gang mistet jeg et domene som pekte til et nettsted for sosiale nettverk til en tysk aksjemegler. Lær av mine feil kompis, lær. Men ikke se så trist ut, det var nettstedets feil, jeg hadde ikke oppdaget BuddyPress.

Sjekk koblinger og bilder

Etter at du har flyttet, må du forsikre deg om at alle koblingene og bildene dine jobber for å unngå det ekle problemet som er ødelagte koblinger. Hvis noen av bildene dine ble etterlatt, som tilfellet er med store nettsteder, kan du vurdere å bruke Image Teleporter eller Last opp bilder automatisk.

Så er det det andre problemet med å flytte eksisterende abonnenter uten å skade følelsene. Fører import til WordPress-hosting selv WordPress.com-abonnentene dine? Dessverre, nei. Her trenger du en fin plugin kjent som Jetpack.

Installer først Jetpack og les deretter dette detaljert guide om flytting av abonnenter til WordPress-bloggen din som er vert.

Hva annet? Å ja, vennligst informer brukerne dine om flyttingen eller bruk Tjeneste for omdirigering av nettsteder som går for $ 13 dollar i året. Du trenger bare det første året.

Avsluttende ord

Det er enkelt å jobbe med å flytte bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org. Bare last ned XML-filen fra WordPress.com-bloggen din, last opp til den bloggen som er hostet selv, tilpasse utseendet, gjør litt rengjøring, varsle eller omdirigere brukere, og du er gylden.

Har du flyttet en blogg fra WordPress.com til WordPress.org før? I så fall, hva fant du ut? Har et spørsmål eller forslag?

Hvis dette innlegget ikke har lyst på situasjonen din, ikke nøl med å stille spørsmålet ditt i kommentarfeltet. Vi er mer enn glade for å gi hånden. Skål og alt det beste som (og etter) du beveger deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me