Slik eksporterer og importerer Gutenberg-blokker i WordPress

Til å begynne med hadde WordPress-brukere et bittersøtt forhold til den WordPress blokkbaserte byggherren. Så som vi oppdaget i vår guide til Gutenberg, kommer den nye redaktøren med fantastiske funksjoner som gjør det å skape vakkert innhold enkelt og morsomt. Noen kan ikke få nok av redaktøren.


Gutenberg tilbyr deg nok funksjoner til å lage bemerkelsesverdige sider og innlegg, uten å skrive kode. Uansett innhold du vil legge til, har Gutenberg bare blokken.

Vil du endre og style hver innholdsblokk omfattende? Gutenberg har ryggen takket være et batteri med tilpasningsalternativer. Vil du ha enda flere blokker enn det som er tilgjengelig i standardredigeringsprogrammet? Det er mange Gutenberg-tilleggsprogrammer der ute.

Det er derfor det er trist mange brukere ikke vet om Gjenbrukbare blokker, et av Gutenbergs strålende funksjoner. Hvis du ikke aner hva vi snakker om, er gjenbrukbare blokker ganske enkelt innhold blokker du oppretter, lagrer og gjenbruker når du vil.

Si at du vil legge til en oppfordring til handling, takkemelding, signatur, skjema eller noe annet på slutten av hvert innlegg eller side.

I det siste måtte du lagre funksjonen i en tekstfil på datamaskinen din. Når du trengte det, ville du kopiere og lime det inn i innlegget eller siden din. Gutenberg har lindret dette problemet. Nå slipper du å bruke tekstfiler eller opprette de samme blokkene fra bunnen av hver gang.

Du kan opprette en enkelt gjenbrukbar blokk og bruke den ikke bare i innleggene og sidene dine, men også på andre WordPress-nettsteder.

Enten du lager mange nettsteder eller trenger å legge til spesielt innhold til hvert innlegg / side, kan gjenbrukbare blokker fra Gutenberg hjelpe deg med å spare mye tid.

Og i dagens innlegg viser vi deg nøyaktig hvordan du oppretter og eksporterer gjenbrukbare Gutenberg-blokker i WordPress. Målet vårt er å hjelpe deg med å flytte og gjenbruke tilpasset innholdsblokker på flere innlegg / sider / WordPress nettsteder.

Bortsett: Hvis du for eksempel oppretter en blokk ved hjelp av et programtillegg som Getwid, må du installere plugin-modulen på de andre WordPress-nettstedene du vil bruke gjenværende blokk. Legg også merke til at blokkene dine kan se litt annerledes ut fra tema til tema, men det er bra fordi Gutenberg tilbyr deg mye tilpassingskraft.

Som en vei, ta et krus kaffe og nyt å lese.

For det første trenger du gjenbrukbare blokker

Dessverre kan du ikke eksportere eller importere regelmessig blokker. For å eksportere og importere Gutenberg-blokker, må du først opprette gjenbruk blokker.

For illustrasjonsformål vil jeg lage en takkemelding som jeg ønsker å legge til slutten av hvert innlegg jeg publiserer. Du vet det, uten å skrive om notatet hver gang jeg trenger å legge det til i et innlegg ��

Min takkemelding er ikke noe komplisert; bare en enkel avsnittblokk med lenker til Twitter og Facebook. Husk at blokkeringen din kan være hva du vil – en bannerannonse, bildeslider, sitat, liste, siste innlegg, MailChimp-skjema, osv..

Senere vil jeg vise deg hvordan du kan eksportere lappen (lese, blokkere) til et annet WordPress-nettsted. Høres bra ut? Flott, la oss begynne.

Hvordan lage en gjenbrukbar blokk

Det er utrolig enkelt å lage en gjenbrukbar blokk. Navigere til Innlegg> Legg til nytt å lansere Gutenberg-redaktøren:

legge til et nytt wordpress-innlegg

Deretter klikker du på Legg til blokk (+) og velg deretter innholdsblokken. I vårt tilfelle la jeg til avsnittsblokken, som vist på bildet nedenfor.

legge til gutenbergblokk i wordpress

Etter det kan du tilpasse og style blokken din etter dine behov. Jeg la til noen tekst, koblinger på sosiale medier og bakgrunnsfarge. Slik blir vår nye blokk også takkemelding ser i Gutenberg-redaktøren min:

Veldig hyggelig John Doe. Veldig fint. Nå vil jeg sannsynligvis følge bloggen din på sosiale medier. �� Gå raskt videre.

For øyeblikket er merknaden ovenfor a regelmessig blokkere. Vi må konvertere den til en gjenbruk blokkerer at vi kan eksportere og importere. For å gjøre det, klikk på Flere valg og deretter Legg til gjenbrukbare blokker, som vist under.

Neste, navng den gjenbrukbare blokken og trykk på Lagre -knappen, som vist nedenfor.

navngi gjenbrukbar gutenbergblokk

Og det er det, du nettopp opprettet din første gjenbrukbare blokk. Veien å gå amigo.

Slik bruker du gjenbrukbare blokker

Det er ekstremt enkelt å legge til den gjenbrukbare blokken vi nettopp opprettet i innleggene eller sidene dine. Når du har lagt til ønsket innhold til innlegget eller siden din, klikker du på Legg til blokkering (+) ikonet, bla til Gjenbrukbare blokker fanen, og velg blokkeringen din (takkemerking i vårt tilfelle), som vist nedenfor.

gutenberg gjenbrukbar blokk

Etter å ha lagt den gjenbrukbare blokken til innlegget eller siden din, trykker du på Forhåndsvisning /publisere -knappen for å se resultatene i front-end. Dette er hva jeg fikk:

Testnettstedet mitt kjører temaet Twenty Twenty.

Det beste er at jeg kan gjenbruke min takkemelding blokkerer når som helst, uten å måtte lage det fra bunnen av. Jeg kan legge den til alle innleggstyper som støtter Gutenberg-blokker.

Nå som du vet hvordan du oppretter og bruker gjenbrukbare blokker, la oss lære mer om å eksportere disse blokkene til et annet WordPress-nettsted. For å unngå forvirring, bruker jeg den samme blokken vi nettopp opprettet.

Slik eksporterer du Gutenberg-blokker i WordPress

Eksportere en gjenbrukbar Gutenberg-blokk er tingene til fjerde klassinger du vil bli ferdig på kort tid.

Hva å gjøre?

Inne i Gutenberg-redaktøren, klikk på Flere verktøy og alternativer og deretter Behandle alle gjenbrukbare blokker, som vi fremhever nedenfor:

administrere alle gjenbrukbare blokker

Å gjøre det fører deg til blokker skjerm der du kan vise og administrere alle gjenbrukbare blokker:

Vi har bare Takk merknad blokkerer, men skjermbildet ovenfor vil fylle ut når du lager mer. For å eksportere, trykk musen over tittelen og klikk på Eksporter som JSON lenke som vises. Se bildet nedenfor.

Lagre deretter JSON-filen på datamaskinen din:

Nå som vi har JSON-filen på datamaskinen din, er det på tide å importere blokken til vårt andre teststed.

Slik importerer du Gutenberg-blokker i WordPress

Det er like enkelt å importere gjenbrukbare blokker som A, B, C. Åpne Gutenberg-redaktøren. For det andre, klikk på Flere verktøy og alternativer og deretter Behandle alle gjenbrukbare blokker, som vist under.

På blokker skjermbildet som følger, klikk Importer fra JSON, Velg filen du lastet ned tidligere, og trykk deretter på Importere knappen i den rekkefølgen:

Og det er det! Akkurat slik har du importert en gjenbrukbar Gutenberg-blokk til ditt andre WordPress-nettsted:

Var det ikke så enkelt? Etterpå kan du bruke og bruke Gutenberg-blokken på den andre siden så mange ganger du måtte ønske.

Er det plugins for å eksportere Gutenberg-blokker?

Å ja, og jeg fant en av ThemeIsle, en anerkjent WordPress-utvikler. Det er en gratis plugin kjent som Blokkerer eksportimport. I hovedsak lar plugin deg hoppe over hele opplæringen. Ja, det er riktig; du trenger ikke en gang å lage gjenbrukbare blokker.

Installer og aktiver plugin-modulen, og åpne deretter Gutenberg-redigereren. Design blokken slik du ønsker, og klikk deretter på Flere valg ikon. Deretter treffer du Eksporter JSON, som vist under. Her er skjermdumpen:

Ved å laste ned JSON-filen til datamaskinen din. Hvis du vil importere JSON-filen ved å bruke plugin-modulen, åpner du Gutenberg-redigereren. Deretter klikker du på Legg til blokk og deretter Importer blokker fra JSON under widgets tab:

Etter det, klikk Velg Fil for å velge filen fra datamaskinen og trykke på Laste opp knapp:

Det eneste problemet med plugin-metoden er at blokkeringene dine ikke blir lagret på WordPress-siden din. For å lagre blokker i WordPress-databasen din, må du bruke den manuelle metoden. Kanskje det vil endre seg i fremtiden.

Dessverre kunne jeg ikke finne en annen plugin. Likevel kan plugin-enheten spare deg for mye tid hvis du ikke bryr deg om å lagre gjenbrukbare blokker på nettstedet ditt. Du vil ha blokkene som JSON-filer på datamaskinen din.


Gjenbrukbare Gutenberg-blokker er en livredder. De lar deg gjenskape maler og funksjoner raskt siden du ikke starter fra bunnen av. Hvis du lager mange innlegg / sider og / eller nettsteder, vil det være nyttig å lære hvordan du eksporterer Gutenberg-blokker.

Har du spørsmål eller forslag om Gutenberg-blokker? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me