Slik bygger du inn PDF-filer i WordPress

Slik bygger du inn PDF-filer i WordPress

Det kan være tidspunkter der du gjerne vil legge inn en PDF-fil i innlegget eller siden din:


 • En bokforfatter vil kanskje gi leserne en gratis kopi.
 • For å legge til produktkataloger på nettstedet ditt.
 • For å dele designene dine i PDF-format med klienter.
 • Det er mulig du driver et reisebyrå og vil vise reiseruten for turpakkene.

Men det er et problem!

Selv om WordPress lar deg legge inn lydfiler, videoer og selvfølgelig bilder, er det ikke mulig å legge inn PDF-filer i innleggene og sidene dine. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig så langt, kanskje den blir lagt til i fremtiden.

I tilfelle du vil legge til en PDF-fil, kan du laste opp filen ved å bruke Legg til medier alternativet, sett det inn, og lenken til filen vil bli lagt til på siden din. Og de besøkende kan enten laste ned den eller se filen i nettleseren ved å forlate nettstedet ditt.

Men hva hvis du vil legge inn PDF-filer i innleggene dine og la de besøkende se dem uten å forlate nettstedet ditt? Er det noen løsning for det? Det korte svaret er JA.

Så i dette innlegget vil jeg vise hvordan du kan legge inn en PDF-fil i WordPress-innlegget eller siden din. Før du kommer i gang, vil du sannsynligvis lage et godt formatert, pent PDF-dokument ved å bruke et PDF Editor. Da er du klar til å legge den til i innleggene dine med eller uten å bruke en plugin. La oss komme i gang.

Slik bygger du inn en PDF-fil med en plugin

Det er mange plugins du kan bruke til å legge til en PDF-fil i WordPress-innlegget ditt.

Imidlertid vil vi bruke en plugin som heter PDF-innebygger. Det er en gratis plugin som er tilgjengelig i WordPress Plugin-katalogen. Det beste med denne pluginen er at den bruker javascript for å gjøre jobben sin, og ikke noen tredjeparts service eller iframes.

Trinn 1: Installer PDF-innebygd plugin

Logg deg på WordPress Dashboard og gå til Plugins> Legg til nytt. Nå søk PDF-innebygger i søkefeltet. Når du har funnet pluginen, er det bare å installere og aktivere det. Enkelt, er det ikke?

Installer PDF Embedder Plugin

Trinn 2: Konfigurer plugin-modulen

Selv om du kan begynne å legge inn PDF-filene når du har installert denne pluginen, kan du først endre innstillingene slik at de innebygde filene ser bedre ut. Gå til for å åpne innstillingssiden for denne pluginen Innstillinger> PDF-innebygger fra venstre sidefelt på WordPress Dashboard.

PDF-innebyggerinnstillinger

Den gratis versjonen av denne pluginen lar deg endre følgende:

 • Bredde og høyde – Du kan endre bredden og høyden på PDF-visningen. Den godtar heltallverdier (i piksler) eller max (100% bredde).
 • Plassering av verktøylinjen – Verktøylinjen til denne PDF-visningen lar publikum zoome inn eller ut og gå til neste eller forrige side. Du kan ha verktøylinjen øverst, nederst eller begge deler.
 • Sveiver på verktøylinjen – Du kan velge om du vil at verktøylinjen bare skal vises på musepekeren over dokumentet eller ikke.

Dette er universelle innstillinger. Men hva hvis du vil endre innstillingene for en bestemt fil? Vel, du kan gjøre det ved hjelp av kortkoder. Her er et eksempel:

[pdf-innebygd url = ”http://yoursite.com/wp-content/uploads/2019/01/April.pdf” bredde = ”500 ″ verktøylinje =” topp ”verktøylinje fast =” på ”]

I eksemplet ovenfor er bredden satt til 500 piksler, plassering av verktøylinjen er satt til topp, og verktøylinjen vil være fikset. Du kan også sette verktøylinjen til bunn og verktøylinjen er festet til av.

Denne plugin-en har også en premiumversjon som tilbyr funksjoner som nedlastningsknapp, sporvisninger og nedlasting, kontinuerlig sidescrolling og åpne lenker i et nytt vindu.

Trinn 3: Bygg inn PDF-fil i innlegget eller siden din

Når du er ferdig med innstillingene, kan du begynne å gjøre det skitne arbeidet. Enten du bruker Classic Editor eller Gutenberg Editor, kan du enkelt bruke denne pluginen for å få ønsket resultat.

Hvis du bruker Klassisk redaktør, å legge inn en PDF-fil ligner det du ville gjort for et bilde eller en video.

Først av alt, opprett et nytt innlegg eller åpne et eksisterende, og klikk deretter på Legg til medier knapp. Last opp PDF-filen din nå, klikk på Sett inn i posten -knappen, og en kortkode blir lagt til innlegget ditt.

Legge ned PDF-fil Classic Editor

Det er det – nå kan du forhåndsvise innlegget ditt for å sjekke om det fungerer som det skal eller ikke.

Hva med Gutenberg Editor? Vel, PDF-innebygde plugin kommer med en spesifikk blokkering. Så lag et nytt innlegg og klikk på Legg til blokkeringsikon. Neste, søk etter PDF-innebygger blokker og velg den.

Legge ned PDF-fil Gutenberg Editor

Til slutt klikker du på blokken for å velge (eller laste opp) din PDF-fil og jobben din er ferdig.

Her er det endelige resultatet, uavhengig av hvilken redaktør du bruker:

Innebygd PDF-fil endelig

Populære PDF Viewer-plugins

Selv om PDF Embedder-plugin gjør en god jobb, er det alltid bra å ha noen alternativer. Så la meg nå dele noen gratis og premium PDF-visningsprogrammer, i ingen spesiell rekkefølge:

PDF-visning for WordPress

PDF-visning for WordPress Plugin

Info & Last ned

Med mer enn 3900 salg, er PDF-visningen for WordPress den selgende PDF-visningsprogrammet på CodeCanyon. Det er en fullt responsiv og tverrleser-kompatibel plugin. Denne pluginen lar deg aktivere eller deaktivere alternativer som utskrift, nedlasting, zoom, sidenavigasjon og sosial deling. Du kan også bruke Google Analytics med WordPress for å spore antall besøkende som leser PDF-filene dine.

Google Drive-innebygd

Google Drive-innebygd plugin

Google Drive Embedder er en gratis plugin som lar deg få tilgang til Google Drive fra WordPress-oversikten og legge inn PDF-er, Word-dokumenter eller regneark til innlegget eller siden din. For å bruke denne pluginen, må du imidlertid installere Innlogging av Google Apps også – formålet med denne plugin-en er å koble Google Drive til ditt WordPress-nettsted.

Algori PDF Viewer

Algori PDF Viewer-plugin

Ser du etter en Gutenberg-blokkplugg for å legge inn PDF-filer? Du kan prøve Algori PDF Viewer-plugin. Denne gratis plugin-modulen er kompatibel med alle nettlesere som Google Chrome, Firefox, Safari, Opera og Internet Explorer 11. Den lar deg laste flere filer på en enkelt side og støtter presentasjonsmodus.

Real3D FlipBook WordPress-plugin

Real3D FlipBook WordPress-plugin

Info & Last ned

Som navnet antyder er Real3D FlipBook en responsiv og berøringsvennlig 3D-flipbok-plugin for visning av PDF-er og bilder. Den er utviklet ved hjelp av HTML5 og krever ikke bruk av Flash. Du kan tilpasse innstillinger som flipphastighet, flipplyd, zoomnivå og kameravinkel. Denne pluginen støtter også lightbox og fullskjermmodus.

Legge ned et hvilket som helst dokument pluss

Legge ned et hvilket som helst dokument pluss

Info & Last ned

Embed Any Document Plus er en i sitt slag plugin som enkelt lar deg laste opp og legge inn dokumentfiler (PDF, Word, PPT, Excel, etc) enkelt på WordPress nettsteder. Plugin-en legger til en ‘Legg til dokument’ -knapp over den visuelle editoren. Dette vil åpne EAD Plus-popup-en der du kan velge kilden til dokumentet. Den er også tett integrert med Google Drive, Dropbox og Box.com skytjenester. Du kan holde deg på WordPress-nettstedet ditt og laste opp filer til skytjenestene og legge dem inn derfra.

Etter å ha lastet opp eller valgt dokumentet, vil du legge inn, vil du også få et alternativ for å velge hvilken dokumenttjeneste du vil velge å legge inn filen din. Plugin gjenkjenner filformatet automatisk og foreslår deg seeren. Seerne kan håndtere en fil med maksimalt 5 til 8 MB størrelse. For større filer anbefaler utviklere å laste dem opp til Google Drive og legge dem derfra.

Slik bygger du inn en PDF-fil uten plugin

Vel, hvis du er en av dem som alltid ser etter løsninger uten plugin, er denne delen for deg. Vi kan absolutt legge inn en PDF-fil i WordPress-innlegg og sider uten å installere enda en plugin.

Ideen er enkel – du må laste opp PDF-filen til Google Drive-kontoen din og deretter bruke iframe-koden for å legge inn filen på nettstedet ditt. Selv om denne metoden er sikker, er det eneste problemet at den bruker iframes.

Trinn 1: Gå til Google Disk og logg inn på kontoen din.

Steg 2: Last opp PDF-filen du vil legge inn i WordPress-innlegget ditt her. For å gjøre det, klikk på Ny fra venstre sidefelt for Google Drive-kontoen din, velg Filopplasting, og last opp filen fra din lokale datamaskin.

Last opp fil på Google Drive

Trinn 3: Når filen er lastet opp til stasjonen din, dobbeltklikker du på den for å forhåndsvise filen. Nå, klikk på de 3 vertikale prikkene (Flere handlinger) som vises i øverste høyre hjørne og velg Åpne i nytt vindu.

Trinn 4: I det nye vinduet, klikk på Flere handlinger (de 3 vertikale prikkene i øverste høyre hjørne) og velg Del.

Google Drive PDF-deling

Trinn 5: En pop-up som heter “Del med andre” vil åpne seg. Klikk her Få delbar lenke – hva dette gjør er at det sørger for at alle med PDF-fillenken kan se den. Hvis du ikke gjør dette, vil filen forbli privat og vil ikke være synlig for nettstedspublikummet ditt.

Få delbar kobling

Trinn 6: Hvis du ikke vil at de besøkende skal laste ned eller skrive ut filen og også deaktivere kopieringstekstfunksjonen, klikker du på Avansert i samme popup-vindu. Sjekk alternativet som sier – “Deaktiver alternativer for å laste ned, skrive ut og kopiere for kommentatorer og seere”, og klikk på Ferdig.

Deaktiver nedlasting av utskriftskopi i Google Drive PDF

Trinn 7: Nå er det på tide å få den innebygde koden som vi vil bruke i innlegget vårt. For å få til det, klikk igjen på Flere handlinger, velg Legge ned element, og kopier iframe-koden.

Innbyggingskode for Google Drive

Trinn 8: Gå over til WordPress Dashboard og lag eller rediger innlegget eller siden der du vil legge inn PDF-filen. Nå, hvis du bruker Klassisk redaktør, bare gå til Tekst-fanen og lim inn koden:

Fanen Classic Editor Text

Til Gutenberg Editor, må du legge til en ny blokk, søke etter tilpasset HTML og til slutt legge til iframe-koden i den tilpassede HTML-blokken:

Tilpasset HTML-blokkering

Trinn 9: Det er det – nå forhåndsvis ditt innlegg eller side for å sjekke den innebygde PDF-filen.

Sluttnotat om hvordan du legger inn PDF-filer i WordPress

WordPress lar deg koble til PDF-filene dine – men ikke legge dem inn. Imidlertid løser denne opplæringen problemet. Den viser hvordan du kan legge inn PDF-filene dine i innleggene eller sidene dine, akkurat som bildene og videoene dine, med eller uten å bruke en plugin.

Har du noen gang innebygd en PDF-fil på nettstedet ditt ved å bruke en av de to metodene? Har du et alternativt programtillegg i tankene og tror at det er bedre enn de som er nevnt i denne artikkelen? Gi meg beskjed om tankene dine i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map