Slik bygger du et WordPress-hotellnettsted med en reservasjonsmotor for rom

Fokuserer du på å øke dine direkte hotellbestillinger eller bare trenger å lage et WordPress-hotellnettsted for en klient? Flink. Vi har laget en detaljert opplæring for deg! Det bør være nyttig hvis du ønsker å bygge et hotell, vandrerhjem, leilighet, vertshus eller bed & breakfast-nettsted og slå på automatiske bestillingsinnleveringer – de som blir betalt og behandlet mens du nipper til kaffe.


Med WordPress er det to hovedtilnærminger for å lage et fullt funksjonelt hotellnettsted drevet av en reservasjonsmotor:

 1. Et ferdig laget WordPress-hotellbookingstema
 2. Ethvert WordPress-tema (inkludert hotelltemaer) + et tredjeparts plugin for eiendomsbooking

Selvfølgelig er det en tilnærming til å bli nevnt. Reservasjonssystemet kan også drives av hvilken som helst reservasjonsprogramvare. Jeg må innrømme at noen av dem kommer med dusinvis av nyttige alternativer WordPress-plugins kan mangle. Men med mindre du planlegger å starte en massiv hotellkjede, vil du sannsynligvis ikke trenge alle ekstra bjeller og fløyter, så du har det bedre å velge et brukervennlig tema eller plugin.

Generelt vil det å ta hotelloperasjonene dine i skyen med den egenutviklede programvaren også koste deg en arm og et bein (med jevne mellomrom!). Ved å bruke WordPress-plugins / temaer reduserer du utgiftene betydelig og får en kraftig sikker funksjonalitet.

Bare Google det og sammenlign: den gjennomsnittlige månedlige prisen på den proprietære bookingmotoren er rundt $ 100 (med prisen øker avhengig av romtyper, antall rom, osv. I hotellet ditt), mens WordPress tema + plugin vil koste deg rundt $ 100 per år.

Så siden reservasjonsprogramvare sannsynligvis ikke stemmer for de fleste som leser denne artikkelen, la oss komme tilbake til de to første tilnærmingene og spare penger for verktøyregninger..

Velge et ferdig hotellbooking WordPress Theme

Hvis det er lettere for deg å starte med den første tilnærmingen, må du huske at mange WordPress-temaer som er annonsert som “hotellbooking” kommer med et reservasjonsskjema der bestillingsinnsendelser sendes via e-post. De kan være ganske avanserte (med skjemaer for innsjekking og utsjekking, romtyper osv.).

WordPress-temaer med reservasjonsskjemaer

Paradise Cove er et flott eksempel på et slikt tema. Gjestene kan søke etter overnatting:

Paradise Cove Room Search

Velg deretter en fra en ganske hendig liste:

Paradise Cove Listing

Og legg inn en bestillingsforespørsel ved å sende inn følgende skjema via e-post. Dets viktigste ulempe er at gjestene ikke kan være sikre på at rommet virkelig er booket, fordi prosessen bør innebære manuell bekreftelse.

Paradise Cove reservasjonsskjema

Du bør ta hensyn til at det er en mer praktisk måte å reservere hotell, men ikke for gjestene. Hvis du ikke oppgir automatiske bestillinger (for eksempel betaling), foretrekker gjester kanskje å ringe hotellet for å gjøre en bestilling.

På den annen side ønsker moderne mennesker som er vant til OTA-er (reisebyråer på nettet – som TripAdvisor), at prosessen skal håndteres nesten fullstendig med teknisk, med minimum telefonsamtaler. Eller hva om de bare er introverte?

Det vil si at hotellreservasjoner via e-post eller telefon ikke er nivået på “automatisering” du (og reisende) er ute etter. Ikke sant?

Å komme tilbake til det vakre Paradise Cove WordPress-temaet: en enkel eiendombooking WordPress-plugin kan drive den til å godta online reservasjoner.

Denne funksjonaliteten via reservasjoner via e-post kan fremdeles fungere helt fint for reisesider, der det fortsatt er veldig populært å bestille en tur via e-post (folk elsker å diskutere detaljer om turer før de kjøper dem).

WordPress-temaer med en reservasjonsmotor

La oss nå snakke om en type WordPress-tema med et hotellreservasjonsmotor innebygd. Vanligvis er disse temaene først og fremst basert på tredjeparts bestillingsprogramtillegg.

For eksempel Bellevue-hotellbookingen WordPress-temaet som kommer med forskjellige demoer (et hotell, urbant landskap, et strandhus) og drives av booking-plugin med WooCommerce-betalinger:

Bellevue WordPress Theme

Det betyr at dette temaet lar gjestene legge til et nødvendig overnattingssted i handlekurven sin og betale for den på nettet (for eksempel via PayPal):

Bellevue booking innsending

Det er en ganske enkel automatisert prosess med å godta online bestillinger.

For å oppsummere, her er fordelene med hotell WordPress-temaene med bookingmotoren implementert:

 • En one-stop-løsning med et tema og plugin sømløst integrert: alle ikoner og stiler i plugin-en ser naturlig ut i en temadesign
 • En sparepenger: i tilfelle en reservasjonsmotor er en betalt plugin, inkluderer temaleverandørene det vanligvis gratis, så du betaler bare for et tema

Den eneste begrensningen i denne løsningen er at du må stole på reservasjonssystemet som tilbys av temaet. Nemlig at du ikke har valg mellom reservasjonssystemet (selvfølgelig kan du slette det første og installere et annet romreservasjonsplugin, men hva er vitsen med å kjøpe et slikt tema da?). Så du må finne ut i tillegg om du er i stand til å finpusse plugins oppførsel for å tilfredsstille dine behov.

Men hvis du allerede har funnet et godt WordPress-tema og bare trenger å implementere en hotellbookingsmotor i det, kan du lese videre.

Bygge en hotellside med et WordPress-rombookingsplugin

Du kan ta et hvilket som helst WordPress-tema og gjøre det om til et fullt funksjonelt hotellnettsted med den automatiske bestillingsprosessen. Det kan være et dedikert WordPress-tema som er en gjestfrihetsvirksomhet, eller bare det du allerede bruker og elsker.

For eksempel er Villa Fortuna et flott, lett hotelldesign som er lett å drive med en reservasjonsplugin (ettersom temaet ikke er klar for reservasjoner):

Villa Fortuna WordPress Theme

La oss grave dypere og se hvordan du gjør det trinn for trinn med et av de mest avanserte WordPress-reservasjonsprogramtilleggene for hoteller – MotoPress Hotel booking plugin. Den lar deg legge til eiendommer med alle detaljer og aktivere online bestilling (for hotell, leiligheter, ferieutleie, herberge, etc.)

Her er frontendestykket til nettstedet for leilighetsbyråer bygget med denne reservasjonsplugin:

Frontendeksempel på leiligheter - MotoPress Plugin

Du kan forresten, test instrumentpanelet til plugin-modulen deg selv med alle foretrukne typer hotelletableringer: hotell, leiligheter, herberger eller villaer.

Og la oss nå se på bakenden. Når plugin-en er installert og aktivert, skal det vises 2 menyer: Innkvartering og bestilling. Følg deretter disse enkle trinnene:

1. Legg til forskjellige typer sesongpriser: dette kan være forskjellige datoer eller dager (jul, sommer 2018 osv.). Dette er datoene du er sikker på at prisene for dem skal variere.

Legg til sesong

2. Legg til ekstra hotelltjenester eller pakker: gratis eller betalt (babysitting, parkering osv.). Du må gjøre det på forhånd for å kunne inkludere de tilgjengelige tjenestene til forskjellige overnattingstyper ytterligere. Du kan legge til en tjenestebeskrivelse, et omtalt bilde, pris og periodisitet. Gjestene kan bestille dem når du bestiller. Dette er selvfølgelig valgfritt.

Legg til tjenester

3. Legg til overnattingstyper: hver av dem kan leveres med beskrivelse, kategorier, fasiliteter, fotogalleri:

Fasiliteter og galleri

Innkvarteringens kapasitet (voksne, barn, størrelse), utsikt, sengetyper og tjenester kan også vises:

Legg til overnattingstyper

Siden versjon 3.0, kan du legge til ubegrensede tilpassede attributter – dette kan være søkeformularfeltet, ekstra eiendomsdetaljer eller begge deler. Du trenger bare å legge til de nødvendige attributtene og tilordne tagger til dem.

La oss illustrere det med et eksempel: legg til et “sted” -attributt med det nødvendige antall koder (f.eks. New York, San Francisco), og tilordn deretter koder til egenskapene.

Attributter for reservasjonsmotorer

Hvis du vil aktivere gjestene å søke gjennom hele kategorien, kan du bare legge til dette ‘stedets’ attributt som et ekstra søkefelt til skjemaet for tilgjengeligheten av søk (legg til respektive attributter til kortkoden).

Avansert søkeskjema for reservasjonsmotor

Disse ekstra feltene kan være alt som stemmer overens med virkeligheten for bedriften din: romtype, kort- eller langtidsleie osv.

Det er ganske enkelt bra – du kan legge til ubegrensede eiendommer på flere steder!

4. Legg til priser: forskjellige priser for samme innkvarteringstype avhengig av en rekke fordeler (f.eks. refunderes og ikke refunderes):

Bookingmotorpriser

Plugin-enheten gir deg et enormt fleksibelt takstsystem for å bruke lagdelt prissetting til en basisegenskapspris. Det vil tillate deg å utpeke forskjellige prispunkter basert på forskjellige kriterier:

 • En rekke fasiliteter eller betingelser på rommet (refunderbart, ikke refunderbart)
 • Et antall gjester
 • Oppholdets lengde (automatiske rabatter)
 • En sesong

5. Lag alle systemsider med kortkoder som er tilgjengelige i administrasjonspanelet: Søkeresultater, Sjekk tilgjengelighet, Fullstendig bestilling, Bestillingsbekreftelse, Søkeresultat for avbestilling:

Snarveier - Bekreftelsesside for bestilling

6. Konfigurer hovedinnstillinger:

Innstillinger for reservasjonsplugin

 • Angi parametere for visning av overnattingstyper (valuta, valutaposisjon, datoformat, innsjekking og utsjekkingstid osv.)
 • Legg til sengetyper som er tilgjengelige på hotellområdet ditt
 • Angi tidsperioden for å vise den laveste prisen for – hvis gjestene ikke angir innsjekkings- og utsjekkingsdatoer, vil de se det billigste overnattingsstedet i tidsperioden du angir
 • Aktiver / deaktiver søkeskjemaet for å anbefale det beste settet av overnattingssteder i henhold til et antall gjester (dette er et flott alternativ å la en gjest legge til flere overnattingssteder i en reservasjon)
 • Aktiver / deaktiver online-bestilling
 • Angi bekreftelsesmodus: av kunde via e-post, av admin manuelt eller automatisk bekreftelse på betaling
 • Angi maksimal innkvartering i søk i skjemaet (det er ikke begrenset fordi plugin støtter bestilling av flere overnattingssteder om gangen)
 • Merk / fjern merket for en lysboks for bildegalleri
 • Velg et tema for tilgjengeligheten i søkekalenderen (f.eks. Lys korall, mørk rød) – det skal passe godt sammen i ethvert WordPress-tema

7. Tilpass administrator- og kundemailmaler (bruker makroer):

E-postmaler

Systemet lar deg automatisk sende e-postvarsler om nye bestillinger til flere mottakere (f.eks. Eiendomssjef, rengjøringspersonell, etc.).

8. Slå på / av betalingsportene og konfigurer betalingsinnstillinger (testbetalinger, PayPal, 2Checkout, Stripe, Braintree, Beanstream / Bambora gratis eller bruk WooCommerce-betalinger premiumtillegg): full eller innskuddspris å betale, innskuddstype (fast eller prosent), velg systemsider og standard betalingsgateway som skal vises på kassen.

Bestillingsmotor betaling gateways

Hvis du ikke vil godta betalinger på nettet, slår du bare på betalingsmetoden ‘Betal ved ankomst’. Dette vil tillate deg å behandle en reservasjon via telefon eller e-post, legge den til manuelt i reservasjonssystemet og deretter motta betaling kontant fra en gjest etter ankomst. Summen av mottatte penger kan også legges inn manuelt av hotellpersonalet.

Hvis du øver på begge måter, online og ved ankomstkostnader, kan du gi gjesten din et valg ved å slå på alle tilgjengelige betalingsmåter.

9. Endre språkinnstillinger (om nødvendig): ettersom plugin-en er tilgjengelig på 14 språk, kan du angi den nødvendige eller tilpasse tekstene til plugin-programmet med ethvert WordPress-oversettelsesprogram.

Dessuten er plugin-en offisielt kompatibel med WPML-plugin, slik at du kan bygge et flerspråklig nettsted med et veldig brukervennlig grensesnitt.

10. Arbeid med eiendomsstyringssystemet. Gå til Bookings-menyen for å jobbe med PMS. Her er noen viktige alternativer for dette systemet.

Plugin-enheten lar deg generere kuponger hvis du vil gi de reisende rabatter eller arrangere kampanjekampanjer. Du kan opprette kuponger basert på pengeverdien eller eiendomsrenten. Den faste kupongtypen kan brukes per overnatting per dag eller per overnatting per opphold.

Kupongkoder for reservasjonsmotorer

Bruk egendefinerte bestillingsregler for hele hotellet eller bare valgte utleie: angi innsjekkings- / utsjekkingsdager og min / maks innsjekkingsdager for alle eiendommer eller individuelle overnattingssteder. Du kan også blokkere utleie for en valgt periode ved å sette foretrukne begrensninger:

MotoPress nye bestillingsregler

Synkroniser de direkte nettstedbestillingene dine med bestillinger fra online reisebyråer (OTA): hvis du bruker populære plattformer som Airbnb eller Expedia for å leie ut eiendommen din, lar pluginen deg unngå overbooking ved å synkronisere alle bookinger på alle plattformer og merkevarenettstedet. For å gjøre det mulig, bør OTA der eiendommen din er oppført, støtte iCalendar-filformat (populære gjør det). For å få det hele til å fungere, må du bytte kalendere – bokstavelig talt kopiere / lime inn passende kalendere og importere / eksportere dem over plattformer. Bookingene blir automatisk synkronisert.

MotoPress iCal-synkronisering

Legg til skatter og avgifter på alle overnattingsstedene, tjenestene osv. Du vil se dem alle i total kostnadsinformasjon for hver bestilling.

MotoPress Skatter og avgifter

Bestillingsprosessen er ganske enkel – gjestene gir personlige detaljer, velger priser, tjenester og betalingsmåte (hvis du slår den på):

Fullstendig bestilling - frontend

Alle bookinger lagres i admin-dashbordet:

Bookings kalender

Hvis kundene betaler etter ankomst, kan en hotellsjef legge til betalingen manuelt:

Legg til betaling manuelt

Behandler innkommende bestillinger, kan du se alle av dem (med eller uten betaling), sjekke status, logger, kundeopplysninger osv. For bare å sjekke betalingene, kan du raskt navigere til “Betalingshistorikk”.

Som du kanskje ser, er det ganske enkelt å lage et komplett hotellnettsted med online reservasjoner selv uten tekniske ferdigheter. Bare ta tak i ditt favoritt WordPress-tema og følg de beskrevne trinnene.

konklusjoner

Gjestene er forskjellige – noen ønsker å bestille raskt på nettet og har automatisk kontroll over alt. Andre ønsker å ha en partner i prosessen for å sikre at deres komplekse behov blir oppfylt, eller foretrekker et menneskelig preg som en telefonsamtale. Med et hotellnettsted som godtar umiddelbare online reservasjoner betjener du begge typer moderne reisende. Og maksimerer hotellets beleggsfrekvens forresten!

Det er en spesielt forenklet prosess med WordPress, der du har gode alternativer til å bygge et hotellnettsted med et ferdig hotelltema eller et plugin for eiendomsreservasjoner som MotoPress Hotel booking plugin.

Har du noen erfaring med å bygge et nettsted for gjestfrihetsvirksomhet? Har du spørsmål? Ikke vent og snakk med kommentarer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me