En porteføljeside er en perfekt plattform for å vise frem alt du ønsker. Det kan være produkter du selger, prosjektene du har fullført, priser du mottok, bilder som inspirerer eller kunstverk du er stolt av. Et porteføljeside vil markedsføre dine produkter, tjenester og ferdigheter til din målgruppe. Dessuten kan det være nyttig i å generere potensielle kunder. Hvis du er en kreativ profesjonell (nettdesigner, kunstner, maler, skribent, grafisk illustratør), er et godt designet nettsted spesielt viktig for å tiltrekke kunder og utvide virksomheten din.


I dette innlegget skal vi gå gjennom trinnene for å bygge et porteføljeside med WordPress ved å bruke Total-temaet. Fra begynnelsen av bør du vite at Totaltemaet inkluderer en innebygd tilpasset innleggstype for portefølje. Så det er lettere å opprette porteføljen din og legge til porteføljeartiklene. Og hvis du vet hvordan du jobber med standardinnlegg, vil det være mye enklere å lage en portefølje for deg.

La oss komme i gang!

Trinn 1: Velg en webhost

Når det gjelder hosting, er det et stort antall vertsalternativer som passer til enhver lomme. Men hvis du står fast for å velge en, kan du ta en titt på WordPress-hostingløsningene WPExplorer anbefaler.

Beste WordPress Hosting

Bluehost er et flott alternativ hvis du nettopp kommer i gang, siden det tilbyr mange ressurser til en lav pris – noe som er enda lavere når du bruker lenken vår. Du kan få Bluehost for bare 2,95 dollar det første året!

Men hvis du vil at hosting som er en lek å bruke, er Flywheel og WP Engine to av de best administrerte WordPress-vertsfirmaene rundt. Begge tilbyr gode funksjoner til en fornuftig pris, og det beste av alt du aldri trenger å tenke på serveren din siden de tar vare på alt for deg.

Trinn 2: Velg et domenenavn

Når du registrerer deg med en vert for serverplass, må du ha domenenavnet ditt tilgjengelig. Domenenavnet ditt er unikt for nettstedet ditt, og du kan få disse navnene fra Registrars som NameCheap og GoDaddy. Velg et navn nøye, siden det kan bli ganske rotete å endre det senere.

Trinn 3: Installer WordPress

Det er enkelt å installere WordPress! Med administrerte verter er WordPress-installasjonen din allerede konfigurert for deg. Hvis du velger Bluehost, følger du bare ett-klikk-installasjonsprosessen, og du bør ha WordPress klart om noen minutter.

Når du kommer til påloggingsskjermbildet, skriver du inn brukernavnet og passordet du opprettet mens du installerte WordPress, og angir nettstedet ditt. Når du er der, kan du opprette din faktiske porteføljeside.

Trinn 4: Velg og aktiver et tema

Dette trinnet vil være enkelt for oss, da vi velger Total. Etter vår mening er det et av de beste temaene du kan velge for ethvert prosjekt, siden temaet kommer med mange funksjoner og alternativer du kan bruke for bedrifter, veldedighetsorganisasjoner, porteføljer og mer. Og med den enkle demoimporten kan du lage vakre porteføljesider med Total på bare et par klikk, som denne nedenfor:

Etter å ha installert Total-temaet, aktiverer du det fra dashbordet ved å klikke på Utseende> Temaer> Legg til nytt.

På dette stadiet har du et valg å gjøre – du kan ganske enkelt importere hvilken som helst demoside fra Total ved å bruke Demoimportør.  Total har 40+ forhåndsbygde nettsteder, inkludert demoer for portefølje. Du kan velge hvilken som helst demo, importere den og legge til eget innhold til det.

Bare velg demoen du vil og følg instruksjonene på skjermen for å installere, aktiver deretter eventuelle nødvendige plugins og importere prøveinnholdet (innlegg, posttyper, widgeter, menyer osv.).

Trinn 5: Lag og rediger porteføljeelementer og lag en liste over porteføljeelementer

Selvfølgelig trenger du ikke importere en demo for å komme i gang. Du kan alltid bygge din egen webside fra grunnen av. Når du bruker Total-temaet, er det enkelt å lage din egen portefølje.

Men før vi kan lage vår porteføljeside, må vi lage porteføljeartiklene som skal gå inn på den. Med Total har du to alternativer for å lage dine porteføljeartikler.

Alternativ 1: Bruke Total’s Portfolio Custom Post Type As-Is

Det første alternativet ditt er å bruke porteføljeposttypen som det er for å opprette porteføljen din. Klikk på WordPress-oversikten Portefølje> Legg til nytt.

Totalt antall portefølje-poster

Legg til tittel på porteføljen din, koder, kategorier og alt tekstinnhold. Total støtter ulike innholdstyper – legg til en Utvalgt bilde Hvis du vil vise et enkelt bilde, legger du flere bilder til bildegalleri for å opprette en glidebryter, eller legge til en kobling for en lyd- eller videofil i Portefølje vare seksjon. Men i alle disse tilfellene vil du sannsynligvis også velge en sideoppsett under hovedinnstillingene (venstre, høyre eller ingen sidefelt) og angi et omtalt bilde for innlegget ditt som skal brukes i porteføljenett, karuseller og relaterte innlegg. Når du er ferdig, lagrer du innlegget.

Innstillinger for total porteføljeposttype

Neste steg er å gå til Utseende> Tilpass> Portefølje for å tilpasse porteføljearkivets sider (hoved, koder og kategorier), så vel som dine enkeltportefølje-varesider. Herfra kan du velge en sidefeltoppsett, relaterte innlegg teller og aktivere forskjellige sideelementer og deretter dra og slippe dem i den rekkefølgen du ønsker.

Det er det! Bare legg til flere elementer for å fylle ut porteføljen din.

Alternativ 2: Bygg din egen porteføljemal med Visual Composer

Hvis du vil være mer praktisk på, kan du være din egen designer ved å bruke Totals funksjoner og Visual Composer-sidebyggeren. Visual Composer er en visuell sidebygger som hjelper deg å lage vakre oppsett ved å dra og slippe-metoden. Som bruker betyr det at du ikke trenger å kjenne noen koding og faktisk kan glede deg over nettbyggingsprosessen. Den leveres gratis med Total, og du bør se en beskjed om å installere plugin-modulen på nettstedet ditt når du aktiverer temaet. Bare husk å også aktivere den.

Besøk Visual Composer-innstillingene fra dashbordet for å konfigurere plugin-modulen. Klikk på Visual Composer> Rolle Manager og juster innstillingene. Det viktigste er at du kan aktivere komponisten for de posttypene du vil bruke den på. Som standard er Visual Composer bare aktivert på sider. Aktiver den for porteføljeposttyper også slik at du kan bygge porteføljeartikler ved hjelp av Visual Composer.

Akkurat som det siste alternativet, trenger du å opprette et nytt innlegg ved å klikke på Portefølje> Legg til nytt. Gi innlegget ditt et navn, velg kategorier eller koder, velg et sidefeltoppsett under hovedinnstillingsdelen og sett et omtalt bilde. Lagre innlegget ditt utkast. Nå kan du begynne å bygge!

Du har muligheten til å bruke frontend (visuell) eller backend (blokk) redigeringsprogram for Visual Composer start til å redigere porteføljeelementet. Vi foretrekker frontend-editoren siden du kan se sideelementene dine, tilpassede farger, polstringer / marginer og mer. Men uansett hvilken du velger å bruke, velg bare Visual Composer Legg til element for å komme i gang.

Total porteføljesidebygger

Du vil se alle elementene som er tilgjengelige i elementbiblioteket. Total har en rekke spesialdesignede elementer i biblioteket, i tillegg til standard Visual Composer-elementene. Du kan se at øyeblikksbildet ovenfor bruker Bilde glidebryter og Tekstboks for å lage porteføljeelementet. Imidlertid kan du bruke nesten alle andre elementer fra biblioteket.

Når du er ferdig med redigering, lagre porteføljeposten og klikk publisere. Hvis du skal lage mange lignende elementer, kan du til og med lagre malen for gjentatt bruk. For å lagre oppsettet som en mal, gå tilbake til backendeditoren.

Total Portfolio Page Mal Creator

Klikk på Templatera-knappen (som ser ut som et lite grått layoutikon).

Total porteføljesidemal

Gi deretter malen et navn og lagre den. For å bruke malen din i et nytt innlegg, klikker du bare på Templatera-ikonet for å sette inn oppsettet du lagret. Alternativt kan du sette malen som standard for alle nye innlegg i en gitt posttype.

Standardverdier for total porteføljeside

For å gjøre dette, naviger til Visual Composer> General Settings og angi din foretrukne mal for hver innleggstype. Hvis du planlegger å legge til mange elementer i porteføljen din, ansatte osv. Vil dette virkelig spare deg for litt tid siden alle standard sideelementer blir satt inn automatisk og formatert for deg.

Trinn 6: Opprette porteføljesiden

Nå som vi har listen over porteføljeartikler vi vil vise på porteføljen vår, er det på tide å lage siden som inneholder disse porteføljeartiklene. Lag en side slik du normalt gjør med WordPress. Gå til Sider> Legg til nytt. Tittel på den nye siden og lagre den.

Deretter klikker du på Visual Composer-alternativet du vil jobbe med – igjen har du muligheten til å bruke frontend-editoren eller backend-redigereren. Dette vil åpne live drag and drop-redigereren. Klikk på det blå Legg til element knapp. Vi bruker elementet Portfolio Grid til å bygge vår porteføljeside. Velg Portfolio Grid. Hvis det er en karusell du ønsker på porteføljesiden din, velger du Portfolio Carousel-elementet.

Du kan justere innstillingene i Portfolio Grid-elementet for å finjustere hvordan Portfolio-siden din vises. Du kan velge størrelsen på bildene, legge til rammer, tittel dem, sspesifiser kategorier, velg rekkefølge, kolonner og innlegg per side, aktiver paginering, velg rutenettstiler, legg til utdrag og mye mer. Lagre porteføljesiden etter å ha fylt ut innstillingsalternativene under teksteditoren.

Det er mulig å se endringene selv når du gjør dem. Slik ser porteføljesiden min ut i frontend når jeg har lagret endringene i Portfolio Grid-elementet.

Trinn 7: Tilpass porteføljen din

Du kan bruke innstillingene i live WordPress Customizer til å angi alternativer for brødsmuler, arkivoppsett, enkeltpoststil, beskjæring av bilder og mer.

Hvis du vil gjøre endringer i administratorikonet, bruker du posttypenavn, snegle og taksonomi Portfolio Post Type Editor.

Trinn 8: Legge til porteføljen din på menyen

På et porteføljeside er det fornuftig at porteføljesiden vises i hovedmenyen slik at besøkende kan få tilgang til ‘Porteføljen’ straks og se porteføljesidene. For å legge til den nye porteføljesiden din, gå til Utseende> Meny, velg porteføljesiden og klikk Legg til i menyen.

Nå vises porteføljen som et lett tilgjengelig menyelement på hjemmesiden (og enhver annen side med hovedmenyen aktivert).

Hvis du vil at porteføljesiden din skal være hjemmesiden din, bare naviger til Innstillinger> Lesing, sett forsiden til en statisk side og velg deretter porteføljen. Lett peasy!

Etterbehandling

Med porteføljeseksjonen på nettstedet ditt kan det være lurt å legge til flere sider på nettstedet ditt. Vurder en kontaktside, om eller tjenester som er utrolig nyttige og er en nødvendig del av et porteføljeside. Lag så mange sider du vil eller trenger, og husk å ta med de viktige sidene i menyen for å ha et fullverdig porteføljeside.

Når du har gjort porteføljen, kan du gå over til å generere trafikk til porteføljen din, optimalisere bildene dine, eller til og med tjene penger på nettstedet ditt. Hvilke andre tips har du for å bygge porteføljen din online?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me