Hwo å bygge en vellykket nettbutikk med WordPress

Så du vil starte din egen butikk – det synes vi er fantastisk! Å være din egen sjef er utfordrende og givende siden du kan se at hardt arbeid direkte påvirker inntektene dine. Vi ønsker å bidra til at virksomheten din blir en suksess, så vi har satt sammen en enkel å følge guide for å opprette din nettbutikk og noen nyttige tips for å promotere den.


Online Shopping

Å selge varer fra en fysisk butikk er ikke alltid mulig eller praktisk. Spesielt i denne dag og alder hvor online shopping har blitt mer og mer utbredt. I følge 2016 Total Retail Survey av PwC (et stort fire-globalt regnskapsfirma) vil mer enn halvparten av alle kjøpere foreta kjøp online hver måned, og mer enn en tredjedel av alle nettkjøp vil gjøres ved hjelp av en mobiltelefon.

Total Retail Survey 2016: PwC

I tillegg rapporterte den samme undersøkelsen at mer enn to tredjedeler av online-shoppere er sterkt påvirket av sosiale medier, så vel som kommentarer og anmeldelse for et produkt. Dette betyr at det er viktigere enn noen gang å få litt positiv press for nye produkter.

Ikke bli overveldet ennå, vi har en plan for å bygge din nettbutikk og markedsføre den for å hjelpe deg med å gjøre virksomheten din til en suksess! Tid er penger, så la oss komme rett til det!

Den enkle måten å lage et nettsted på

Før du kan bygge en nettbutikk og begynne å legge til produkter, trenger du først en webside. Vi anbefaler helhjertet vertskap WordPress. Ikke bare er WordPress kraftig nok til å håndtere en fullt fungerende nettbutikk, men det er et enkelt og rimelig alternativ som kan tilpasses for å imøtekomme ethvert av dine e-handelsbehov.

Finn riktig vertskap

WordPress Hosting

Først trenger du et domenenavn og hosting. God hosting koster penger. Du kan sikkert bygge et e-handelsnettsted ved hjelp av Bluehost som tilbyr en salgsfremmende $ 2.95 / måned delt hostingplan. Bluehost tilbyr delt hosting til en overkommelig pris som passer bra for nye nettsteder. I tillegg er domenenavnet inkludert, slik at du ikke trenger å bry deg om å kjøpe det separat. Plussoppsett er enkelt. Tilbudet 1-klikk WordPress-installasjon, så bare velg WordPress mens du skal gjennom konfigurasjonen, skriv inn domenenavnet ditt og du er ferdig!

Men hvis du er villig til å investere litt ekstra, anbefaler vi at du prøver WPEngine. Planene starter på $ 29 / måned for administrert WordPress hosting fra WPEngine (alt helt fradragsberettiget som en forretningsutgift) som inkluderer fullt administrerte servere, automatiske WordPress-kjerneoppdateringer, 24/7 billettsupport, daglig sikkerhetskopiering av nettstedet ditt, evercache-teknologi, inkludert iscenesettelse og mer. I tillegg, siden det er administrert WordPress hosting du er klar til å gå helt fra starten (ingen WP-installasjon kreves). Du må imidlertid kjøpe et domenenavn fra en registrar som GoDaddy og deretter peke domenet til serverne dine på WPEngine. Hvis du følger med GoDaddy-guide du skulle ikke ha noe problem.

Legg til SSL for en sikker shoppingopplevelse

Siden du oppretter en nettbutikk er det veldig viktig å kjøpe et SSL-sertifikat. Et “sikkert sockets-lag” -sertifikat er det nettstedet ditt bruker for å etablere en sikker kobling mellom serveren din og kundens nettleser, noe som gjenspeiles i nettadressen din som “https: //” (og vil ofte også vise et grønt låsesymbol). Heldigvis er SSL ganske enkelt å konfigurere med enten Bluehost eller WPEngine, da begge vertene tilbyr det som et premium-tillegg under kassen når du registrerer deg for hosting.

Velg et butikkdesign

Nå som du har ditt domene og kjerne WordPress-installasjon klar, kan du endre estetikken på nettstedet ditt. Et vakkert aspekt ved WordPress er det enorme mangfoldet av nettstedet designalternativer tilgjengelig gjennom bruk av temaer. Det er tusenvis av gratis temaer tilgjengelig på WordPress.org, hvor noen av dem tilbyr e-handelsstøtte, men for flere alternativer og mer kontroll over utseendet til nettstedet ditt, anbefaler vi å velge et premiumtema.

Ikke bare inkluderer premiumtemaer flere designalternativer, men de fleste har også premium-støtte og oppdateringer fra forfatteren. Men uansett budsjett, her er noen av våre favorittbaserte WordPress-temaer for e-handel.

Total Glitz & Glam E-handel WordPress Demo

Totalt: En komplett løsning for nettsteder og e-handel (demo fra Glitz & Glam)

Hvis du vil ha fullstendig kontroll over side-, post- og produktoppsett, er Total Multipurpose WordPress Theme et flott alternativ. Ikke bare er det en rekke profesjonelle blogg- og butikkdemoer som du kan importere for å komme i gang, men temaet kommer med en brukervennlig dra & slipp sidebygger, en malbygger og to premium glidebrytere, slik at du kan lage hvilken som helst layout du kan forestille meg. Egendefinerte fargeplukkere, skriftalternativer, oppføringslayouter og tonnevis mer finner du i livetilpasseren med enda mer alternativene er i temapanelet.

Elegant moderne blogg og butikk WordPress Theme

Elegant moderne blogg & butikk-tema

Chic er en herlig blogg og butikk WordPress-tema som var skreddersydd for bloggere som ønsker å starte sin egen virksomhet. Innebygde alternativer for kolonner, sidefelt, farger, skrifter og mer er i orden i WordPress-tilpasningen. I tillegg har temaet alternativer for sosial deling, tilpasset påloggingsside, annonseområder, tilpasset nyhetsbrevwidget og mer for å hjelpe deg med å utvide virksomheten din.

Butikkeier WordPress Theme

Butikkeier Responsivt WordPress Theme

Butikkeier er et kraftig e-handelstema som kommer med mange innebygde sidemaler, tilpassede farger og skrifter pluss andre designalternativer som gjør det enkelt å forskjønne nettbutikken din. Temaet kommer også med en headertilpasning, en full blogg og en glidebryter for premium.

Storefront Gratis WordPress Theme

Storefront Et grunnleggende og gratis butikkstema

Storefront ble opprettet for å være et enkelt tema med en enkel butikklayout og kompatibilitet med WooCommerce-plugin. Temaet kommer med en håndfull oppsett og fargealternativer innebygd og er et solid alternativ for et gratis tema.

Slik bygger du en nettbutikk

Nå som du har en webside oppe og går, kan du begynne å bygge din nettbutikk og legge til produktene dine for salg. Selv om det er premium-butikker, anbefaler vi gratis, populært og kraftig WooCommerce e-handel plugin (som nå også opprettholdes av de samme menneskene som startet WordPress). WooCommerce er enkel å bruke, raskt å installere, og det er et bredt utvalg valgfrie premium tillegg som du kan kjøpe for å legge til mer funksjonalitet i nettbutikken din.

1. Installere WooCommerce & Quick Setup

For å begynne må du først installere WooCommerce. Dette er enkelt nok siden det er lett tilgjengelig fra WordPress.org gratis plugin-repository som du får tilgang til direkte fra WordPress-oversikten.

Installer WooCommerce

Bare logg inn på WordPress-installasjonen og klikk på plugins elementet i oversikten, og klikk deretter på Legg til ny alternativ. Søk etter “woocommerce” og WooCommerce-pluginen skal vises som det første resultatet (det er den med 1+ millioner aktive installasjoner og det søte delfinikonet). Klikk på Installere nå knapp. Dette vil automatisk laste ned og installere pluginfilene og bør bare ta et minutt.

Aktiver WooCommerce

Når plugin-en er installert, må du klikke på lenken for Aktiver plugin å statere ved hjelp av WooCommerce.

WooCommerce hurtigstart

Deretter bør du bli bedt om å starte oppsettet. Det er mye enkelt å følge med, så klikk på La oss gå for å komme i gang.

WooCommerce Setup: Sider

Installasjonen vil først spørre om du vil at WooCommerce automatisk oppretter din nøkkelsider for deg. Disse sidene inkluderer hovedbutikken, handlekurven, kassen og en standard kundekontoside. Du vil definitivt ha alle disse sidene, så klikk Fortsette.

WooCommerce Setup: Landestandard

Neste trinn er å sette opp butikken din plassering, valuta format og enheter av mål. Dette er viktig slik at kundene dine vet hvor mye du belaster og hva de får for pengene sine. Så velg valgene og klikk deretter Fortsette.

WooCommerce Setup: Frakt

Avhengig av hva det er du selger, kan det hende du må aktivere alternativer for grunnleggende frakt- og omsetningsavgift. Hvis du selger fysiske varer, må du aktivere frakt (men hvis du planlegger å selge digitale varer, hopp bare over denne delen). De grunnleggende frakt alternativet på denne konfigurasjonssiden vil tillate deg å angi faste priser for innenriks og internasjonal frakt (i du er i USA og planlegger å bruke USPS faste satsbokser, bare angi disse prisene her basert på boksene du mest sannsynlig vil bruke ).

Hvis du selger noe du måtte ha for å aktivere omsetningsavgift. Noen stater krever at det blir samlet inn omsetningsavgift på hvert salg (jeg ser på deg Hawaii), mens andre stater unntar rent digitale varer (som god ol ‘Nevada). Taxjar har en stor interaktivt skattekart Hvis du bor i USA, men uansett hvor du befinner deg, bør du ta kontakt med de lokale skattemyndighetene for å se hvilke regler som gjelder for deg eller eventuelt vurdere å ansette en regnskapsfører som er dyktig i statlige og lokale skatter (SALT for kort). Når du er ferdig med denne siden, klikker du på Fortsette.

WooCommerce Setup: Betalinger

Den siste delen av WooCommerce-hurtigoppsettet er å stille inn din betalingsalternativer. En av de enkleste måtene å samle inn betaling for varer på er med PayPal så hvis du vil godta betalinger på den måten, husk å oppgi PayPal-adressen din på denne siden. WooCommerce inkluderer også innebygde alternativer for betaling via kryss av, bankoverføring eller kontantbetaling ved levering. I tillegg kan du alltid bruke et premiumutvidelse for ekstra betalingsportaler som Authorize.net eller Stripe (er du ikke sikker på hvilken du skal bruke? Sjekk ut artikkelen vår om PayPal vs Stripe for online virksomheter).

Når du er ferdig med å aktivere betalingsmåten, klikker du på Fortsett for å fullføre oppsettet. WooCommerce vil be om tillatelse til å samle inn data (dette er opp til deg, selv om vi støtter oss mot å avvise).

2. Ytterligere (viktige) WooCommerce-innstillinger

Neste kan du fortsette å lage produkter, men vi anbefaler å klikke på Gå tilbake til dashbordet lenke, slik at du kan fullføre etablering av alle viktige WooCommerce-innstillinger.

WooCommerce-innstillinger

Når du er tilbake i WordPress-dashbordet ditt, naviger til WooCommerce Klikk deretter på innstillinger. Denne første siden har de generelle WooCommerce-innstillingene. Vi anbefaler at din endre standard kundeadresse. Å ha Lokalisere geografisk aktivert kan potensielt redusere nettstedet betydelig fordi du er avhengig av data fra en tredjepart.

WooCommerce gratis frakt

Under Shipping fanen finner du flere alternativer for, vel, frakt. Men den vi vil påpeke er alternativet å aktivere gratis frakt. Dette er noe du kanskje vil tilby med en gyldig kupongkode eller for alle bestillinger over et visst beløp. Bare merk av i boksen og skriv inn dine krav.

WooCommerce e-post

Beveger deg, under e-post -fanen du kan gå inn og endre mottaker-e-posten for forskjellige standard e-poster for bestillinger. Kanskje har du flere som administrerer nettbutikken din, så det kan være lurt å varsle om nye ordrer til forsendelsesavdelingen mens kansellerte ordrer sannsynligvis bør gå til finans.

WooCommerce kuponger

Det siste WooCommerce-alternativet du kanskje vil dra nytte av før du begynner å legge til produkter, er kuponger. For å opprette en ny kupong, klikk på kuponger alternativet under WooCommerce da Legg til ny. Herfra kan du opprette kuponger for et bestemt dollarbeløp eller -prosent pluss legge til restriksjoner for bruk (for eksempel bestillinger over $ 100, eller opprette engangskoder).

Det er mange andre innstillinger og alternativer i WooCommerce som du kanskje vil endre. De vi har nevnt er noen som vi trodde skulle gjelde for de fleste nettbutikker som skulle få oppsett for aller første gang.

3. Legge til produkter

Nå med dine innstillinger, så kan vi begynne å legge til produktene dine! Men først bør du legge til noen produktkategorier slik at du kan organisere tilbudene dine.

WooCommerce produktkategorier

Til legg til kategoriene gå over til Produkter deretter kategorier i dashbordet ditt. Gi kategorien et navn, en snegle for URLen din (eller hvis du lar dette være tomt vil WooCommerce bruke kategorienavnet ditt som sneglen), en overordnet kategori (du vil bruke dette til nestede gjenstander, f.eks. Sko ville være foreldre for hæler eller sandaler ), en kategoribeskrivelse, visningstype (standard er å vise alle elementene i kategorien på arkivsiden, men du kan også velge å vise underkategorier eller begge deler) og et bilde (dette bildet brukes når du setter inn et kategorienett på sider).

Når du har lagt til kategoriene dine, kan du gå videre til legge til koder. Dette er en lignende prosess og er ikke nødvendig, men kan være svært nyttig for kundene. Tagger passer bra til å gruppere som elementer som ikke faller i samme kategori. Du kan lage etiketter for mer spesifikke varebeskrivelser som hipster eller moderne, eller muligens for merkenavn hvis du selger produkter fra flere skapere. Bare vær sikker på at du ikke dupliser kategoriene dine med taggene dine (å ha en “fancy” kategori og en “fancy” tag er dårlig for SEO og forvirrende for kunder). Når du er ferdig med tagger, er det på tide å legge til produktene dine!

WooCommerce-produkt generelt

Klikk på Produkter og så Legg til ny. WooCommerce kommer med alt du trenger for å legge til produktene dine med god plass til informasjon og bilder for å holde kunder (og søkemotorer) fornøyde.

Gi først produktene dine et navn, tilordn alle kategorier eller koder, og legg til ditt kjennede produktbilde pluss valgfrie galleribilder. I den første tekstboksen kan du legge til en lang varebeskrivelse. Dette vil vises under kategorien “Beskrivelse” ved siden av “Omtaler” på den faktiske produktsiden. I den andre tekstboksen legger du til en kort produktbeskrivelse som skal vises langs produktbildene dine (noen få setninger og kulepunkter fungerer bra her).

For de faktiske produktdataene velger du Enkelt produkt innstillingen ser du grunnleggende alternativer for å legge til en SKU (som vanligvis er for dine egne poster) og en pris.

WooCommerce nedlastbart produkt

Hvis du også sjekker Nedlastbar alternativer WooCommerce vil vise lagt til alternativer for den nedlastbare filen. Og hvis du velger å sjekke Virtuell -boksen, i tillegg til at fanen Transport blir fjernet fra produktseksjonen siden du ikke trenger å sende en virtuell vare.

WooCommerce-tilknyttet produkt

Hvis du i stedet for et enkelt produkt velger du Eksternt / tilknyttet produkt alternativet WooCommerce vil vise innstillinger for kobling til andre nettsteder med din tilknyttede lenke. Dette er flott hvis du vil legge til produkter fra butikker med tilknyttede programmer (du kan opprette et Amazon-tilknyttet nettsted med WordPress) til din egen butikk for å lage en henvisningskommisjon.

WooCommerce-variabler av produktegenskaper

Det siste alternativet du kan velge for produktdataene dine er en Variabelt produkt. Dette bør brukes når du har forskjellige stiler av samme produkt, som en skjorte i flere størrelser og farger. Først bør du legge til egenskaper for produktet ditt.

WooCommerce-variabelt produkt

Generer deretter variantene dine ved å bruke attributtene du la til. På denne måten kan kundene velge nøyaktig hva de vil ha fra utvalget ditt.

WooCommerce produktinventar

Under produktdata finner du også alternativer for å håndtere dine inventar. Dette er fornuftig hvis du oppbevarer en lagring av produktene dine klare til å sendes ut. Hvis varene dine er laget slik de bestilles, eller hvis du selger digitale varer, vil du sannsynligvis ikke ha mye bruk for denne fanen.

Du finner også flere Shipping alternativer der du kan spesifisere produktets vekt og dimensjoner, samt avansert innstillinger for å legge til et kjøpsnotat og aktivere / deaktivere produktanmeldelsene. Når du er ferdig, kan du publisere produktet ditt.

Total Glitz & Glam WooCommerce Store

Det blir lettere når du blir kjent med alternativene i WooCommerce (vi lover). Og når du har lagt til alle produktene dine, kan du bruke WordPress-temalternativene dine til å lage stilige butikksider for å imponere klientellet ditt.

Hvordan markedsføre produktene dine

Nå som butikken din er klar og klar til å gå, må du få ordet om at du er åpen for forretninger. Det er mange måter å dele den nye nettbutikken din med online shoppere, men her er noen få for å komme i gang.

Dra fordel av sosiale medier

Sosiale medier

Du bør ha en Twitter og Facebook er standard sosiale kontoer du sannsynligvis vil ha for en liten bedrift, men andre nettverk som Instagram, Pinterest og Google+ kan også være veldig viktig avhengig av hva det er du selger. For eksempel krever ikke e-bøker en Instagram, men hvis du lager smykker eller hjemmepynt, vil du få bilder av produktene dine..

Prøv å post hver dag og i begynnelsen eksperimentere med forskjellige tider på dagen. Du ønsker å optimalisere din sosiale deling slik at den samsvarer med planen for målgruppen din. Det kan også være lurt å vurdere å automatisere din sosiale deling. Dette fungerer spesielt bra hvis du legger til innhold til en blogg på nettstedet ditt

Det kan være lurt å også vurdere markedsføre innleggene dine, tweets, pins, etc. Oppretting av en kampanje krever litt undersøkelser siden du vil målrette riktig aldersområde, sted og interesser for publikum. Selv å bruke bare noen få dollar om dagen kan bidra til å skaffe nye potensielle kunder.

Kjør en kampanje

Host A Giveaway

Det er mange forskjellige måter å kjøre en kampanje for nettbutikken din. Det enkleste er å tilby rabatt eller gratis frakt ved å bruke kupong funksjon innebygd i WooCommerce.

Et annet alternativ er å kjøre en gi bort. Det er mange gratis konkurranse-plugins som du kan bruke til å være vert for en kampanje på nettstedet ditt, eller du kan bruke en tjeneste som rafflecopter for å administrere din egen gave. Bare husk å lese opp lovene som styrer konkurranser og gaver i din lokalitet (for eksempel i USA må du være oppmerksom på lover som regulerer prisverdien, mindreårige, skattemessige implikasjoner og mer – så gjør leksene dine!).

Tilby kundepengene

Online shopping lojale kunde

Hvis du personaliserer WooCommerce-butikken din, kan du raskt bygge opp et sterkt kundegrunnlag. Og lojale kunder er de perfekte menneskene som kan hjelpe deg med å markedsføre butikken din.

En fin måte å forhindre at kunder kommer tilbake til nettstedet ditt (og få dem til å dele det med venner) er ved å tilby de beste kundene dine spesielle fordeler. Dette kan være en tilpasset fødselsdag freebie med kjøp (som den gaven du får hvert år på Sephora), rabattert frakt for store innkjøp (for eksempel tilbyr Old Navy gratis frakt på bestillinger over $ 50), eller spesielle rabatter for å henvise venner (ligner på Ubers koder – $ 15 rabatt for deg og en venn).

Start et nyhetsbrev

Nyhetsbrev Widget

Det vil du absolutt lage et nyhetsbrev for at kundene dine skal holde seg oppdatert med nye produktutgivelser, spesielle kampanjer og mer. Du kan starte gratis med MailChimp, og hvis du bruker et tema som Total eller Chic, kan det være en nyhetsbrevwidget eller et sideelement inkludert (bare lim inn din MailChimp-api-kode). Hvis ikke er det nok av gratis plugins du kan bruke til å integrere MailChimp med nettstedet ditt.

Få Nettverk

Nettverk

Noen ganger er mer bedre, og dette gjelder spesielt når det gjelder å spre ord om virksomheten din. Jo bredere nettverket ditt, desto flere mennesker vil du kunne nå. Dette gjelder online forhold med andre bloggere og små bedrifter (som ofte deltar i artikkeldeling), samt lokale murstein og mørtel butikker hvis du selger en fysisk vare (å være vennlig med lokale boutiquehotelleiere kan bety å få varene dine i gavebutikken deres).

Du kan også bli en profesjonell forening som hjelper med å markedsføre butikken din. Det kan være lurt å vurdere å samhandle med det lokale Handelskammeret hvis eneste formål er å hjelpe lokale bedriftseiere til å lykkes. Eller bli med Business Networking International (BNI), en profesjonell organisasjon som er opprettet for å hjelpe bedrifter med nettverk rundt hele kloden. Og hvis du har en lokal Rotary Club det er et fantastisk sted å gi tilbake til samfunnet, samtidig som det styrker forretningsforhold. Bare kom deg ut der, møte mennesker og hjelp bedriften din til å vokse!

Andre ressurser for å drive en vellykket nettbutikk

Som en online bedriftseier er det mange andre ting du trenger å være på topp for å holde virksomheten i gang, inkludert administrasjon av ditt eget nettsted. Så her er noen flere tips og triks for å hjelpe deg med å optimalisere nettstedet:

  • Nybegynnerguide til WordPress SEO
  • Vanlige WordPress-feil å unngå
  • Guide til WordPress Cache
  • Forenkle din tilstedeværelse på nettet med WordPress
  • Tips for å øke tilliten og troverdigheten

Forhåpentligvis var denne guiden nyttig! Vi prøvde å ta med så mange tips som vi kunne tenke på for å hjelpe deg med å starte en vellykket online virksomhet, men hvis du har flere tips, kan du dele dem i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me