Rask guide til oppdatering av WordPress - Hvorfor og hvordan du oppdaterer

Vi vet alle at WordPress er et populært Content Management System, som bruker åpen kildekode-programvare for å hjelpe brukere med å sette opp blogger og nettsteder med letthet. Akkurat som all annen programvare oppdateres den jevnlig for å følge med de økende behovene til brukerne. Teamet hos WordPress oppdaterer kontinuerlig kjernefunksjonene til WordPress, i tillegg til å fikse feil og løslater regelmessig sikkerhetsoppdateringer. Og for å holde WordPress-nettstedet ditt i topp utstyr, trenger du også å utføre disse endringene i WordPress-installasjonen.


Dette innlegget er en rask guide til oppdatering av WordPress. Vi forklarer nøyaktig hvorfor og hva du bør oppdatere med jevne mellomrom. La oss komme i gang!

Hvorfor bør du oppdatere WordPress?

Det er mange grunner til at du bør oppdatere WordPress regelmessig.

1. Nye funksjoner: Hvis du vil inkludere noen nye funksjoner som er satt sammen i en revidert WordPress-versjon, må du oppdatere. For eksempel introduserte WordPress 5.0 Gutenberg-innholdsbyggeren. Som, hvis du ønsker å bruke som standard, må du oppdatere WordPress-kjernen.

Det samme gjelder det nye standardtemaet som ble utgitt med hver WordPress-utgivelse. Hvis du liker de nye funksjonene som tilbys av Twenty Nineteen og vil legge dem til på nettstedet ditt, må du oppdatere.

2. Forbedrer kompatibiliteten med plugins: Ofte hender det at mange plugin-forfattere sjekker arbeidet sitt for å se om pluginsene forblir kompatible med WordPress-kjernen etter en større oppdatering. De oppdaterer plugins, når det er nødvendig. For at disse programtilleggene skal fungere uten konflikt på nettstedet ditt, kan det hende du trenger å oppgradere til en kompatibel WordPress-versjon.

3. Retting av feil: Mange små feil kan bli kjent etter en større oppdatering. Så WordPress slipper mindre oppdateringer for å fikse disse feilene, og du bør gjøre disse endringene også.

4. Forbedrer ytelsen: En oppdatering kan også legge til funksjoner som toner opp ytelsen til WordPress. Den kan legge til funksjoner og funksjoner som forbedrer den generelle ytelsen.

5. Sikkerhet: Med mer enn 33% av alle nettsteder drevet av WordPress, er det et fristende mål for hackere. Teamet hos WordPress og WordPress-samfunnet er på vakt mot sikkerhetsproblemer og adresserer dem raskt. For å holde nettstedet ditt sikkert, må du også sørge for å utføre disse oppdateringene på nettstedet ditt.

Hva bør du oppdatere?

Dette er hva du trenger for å overvåke og oppdatere:

  • WordPress-kjerne – større og mindre
  • temaer
  • plugins

Sjekk samtidig for tilgjengelige oppdateringer til tredjeparts temaer og plugins, hvis du har installert noen. Det er mange farer med utdaterte plugins og temaer, så du vil holde dem oppdaterte også!

Slik oppdaterer du WordPress: Oversikt

Disse enkle trinnene vil hjelpe deg med å holde WordPress-installasjonen oppdatert,

1. En viktig forholdsregel før du oppdaterer WordPress: Sikkerhetskopier alltid WordPress-nettstedet før du gjør store endringer. Jeg har oppdatert WordPress-installasjonen mange ganger uten problemer. Min er imidlertid en skikkelig mager installasjon med få temaer og plugins. For en webside med flere temaer og mange plugins kan oppdatering være risikabelt hvis det er noe inkompatibilitet, så sikkerhetskopier alltid.

2. Slå opp skifteloggen for å forstå hva som blir endret: Hvis du ikke trenger en funksjon, kan du velge å ikke oppdatere WordPress.

3. Test oppdateringene i en iscenesatt versjon av nettstedet ditt: På denne måten vil du vite om det er noe inkompatibilitet mellom WordPress-installasjonen og oppdateringen du prøver å gjennomføre. Og hvis det skjer slik at noe går i stykker, kan du komme deg ned i feilsøking før du går i live med endringene.

De WP Staging-plugin kan opprette en iscenesettelsesversjon av nettstedet ditt. Det oppretter et duplikat av ditt live nettsted, inkludert hele databasen, i en undermappe av din nåværende WordPress-installasjon. Du kan teste oppdateringen din her før du gjentar den på et live nettsted. En ekstra fordel er at det kan hjelpe deg å unngå driftsstans under oppdateringen. For øyeblikket er imidlertid ikke plugin-en i stand til å skyve den oppdaterte versjonen tilbake til live-nettstedet.

4. Installer oppdateringene du ønsker: Husk at når det kommer til sikkerhetsoppdateringer, har du ikke så mye av et valg og kanskje må installere dem uansett.

5. Anmeldelse:  Gå gjennom nettstedet ditt, spesielt funksjonene som er oppdatert.

Oppdaterer WordPress

Du kan stille WordPress til å oppdatere automatisk ved å bruke små kodebiter, eller du kan velge oppdateringer med ett klikk.

Ett-klikk oppdatering

WordPress har et innebygd system som vil informere deg hver gang en oppdatering er tilgjengelig. Du ser det på dashbordet ditt når du logger deg på WordPress. Her er et skjermbilde av WordPress versjon 4.7-intimasjonen.

Oppdatering er ganske enkelt en prosess med ett klikk. Etter at oppdateringen er fullført, er dette skjermen du ser.

Hvis du ikke har for vane å logge deg på nettstedet ditt regelmessig, er du kanskje ikke engang klar over oppdateringer. Hvis det er tilfelle, kan det være lurt å følge WordPress på Twitter eller en påvirker i samfunnet (ahem – WPExplorer).

Eller gjør livet ditt enklere en bytte til administrert WordPress-hosting. Det er mange grunner til at vi synes det er den beste WordPress-hosting. Men en av toppen er at hvis det er en avgjørende sikkerhetsoppdatering for WordPress, vil den administrerte verten oppdatere nettstedet ditt for deg. Selv om dette kan forårsake noen få hikke, er det mye tryggere å ha den nyeste versjonen av WordPress på nettstedet ditt og å måtte lage noen få finjusteringer enn å måtte komme seg fra et hack.

Automatiske oppdateringer

WordPress er som standard satt til å oppdatere Små forandringer automatisk, og så vil du ikke engang vite om dem. Men det er det ikke store oppdateringer.

Imidlertid foretrekker ikke alle automatiske oppdateringer til enhver tid. Det er alltid en risiko for at en oppdatering kanskje ikke er kompatibel med noen plugin eller tema på nettstedet ditt. Det er også mulig at du ikke vil aktivere funksjonen som blir lagt til av oppdateringen, eller at du kanskje bare vil ha mer kontroll over hva som er i installasjonen din.

Hvis det er tilfelle, kan du aktivere / deaktivere automatiske oppdateringer, eller finpusse den for å gjelde bare mindre utgivelser / større oppdateringer ved å gjøre endringer i wp-config.php fil.

Legg til følgende linje for å aktivere viktige automatiske oppdateringer,

definere ('WP_AUTO_UPDATE_CORE', sant);

For å deaktivere alle automatiske oppdateringer (inkludert mindre oppdateringer),

definere ('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', sant);

Hvis du av en eller annen grunn ikke vil titte med wp-config.php , kan du også administrere oppdateringer ved å legge til filtre i functions.php av ditt tema eller plugin.

For å deaktivere automatiske oppdateringer helt,

add_filter ('Automatic_updater_disabled', '__return_true');

For å deaktivere automatiske mindre oppdateringer,

add_filter ('allow_minor_auto_core_updates', '__return_false');

For å aktivere automatiske større oppdateringer

add_filter ('allow_major_auto_core_updates', '__return_true');

Temaer og plugins

Akkurat som om du oppdaterer WordPress, kan du også oppdatere temaene og plugins. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, vil du bli varslet Dashbord> Oppdateringer. Og du kan oppdatere dem ved hjelp av ett-klikk-metoden.

Automatiske oppdateringer til temaer og plugins er som standard deaktivert. For å aktivere dem, kan du legge til filtre i functions.php fil med tema eller plugin. Tema- og pluginforfattere kan også velge å skyve automatiske oppdateringer.

For å oppdatere temaene og pluginene dine automatisk, legger du bare dette koden til temaet ditt functions.php fil eller til plugin-modulen.

add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Oppdateringer til tredjeparts temaer eller plugins vil sannsynligvis bli gitt i en mappe du trenger å laste ned. Deaktiver den gamle versjonen, last opp den nye versjonen til mappen og aktiver deretter plugins på nytt.

Imidlertid, hvis du bruker premium-temaer eller plugins fra Themeforest eller Codecanyon, kan du bruke Envato Market-pluginen for å automatisere premiumoppdateringene. Se vår komplette Envato Market-pluginguide for detaljer.

Noen punkter å merke seg

Barnetemaer: Når du velger å oppdatere et tema, vil enhver tilpasning du måtte ha gjort i overordnet tema gå tapt. Dette vil ikke være tilfelle hvis du bruker et barn-tema for å utføre tilpasning. Imidlertid, hvis du bruker et barn-tema, må du følge med på oppdateringene som blir utgitt for temaet og oppdatere manuelt.

Slik sjekker du en plugin-oppdatering: Hvis du ikke er sikker på om en plugin-oppdatering, kan du følge med denne komplette guiden fra Spør WP Girl.

Automatiske oppdateringer ved å bruke plugin: Du kan også slå på automatiske oppdateringer for større oppdateringer til kjerne, temaer og plugins ved å bruke Easy Update Manager plugg inn. Dette er risikabelt, spesielt hvis du ikke er flink til å feilsøke. Imidlertid, etter antall aktive installasjoner (200 000+) av plugin, velger mange WordPress-brukere å gå med den automatiske oppdateringsmetoden.

Easy Updates Manager

Denne pluginen overstyrer alle innstillinger relatert til oppdatering. Den lar deg administrere alle oppdateringer – større og mindre oppdateringer til WordPress-kjerne, temaer og plugins, utviklingsoppdateringer, oversettelsesoppdateringer og noen tredjeparts plugins. Den skjuler også WordPress-versjonen din i bunnteksten.

Å konkludere

Neste gang du ser et oppdateringsvarsel i WordPress, må du huske å ignorere det. Sjekk ut bytteloggen for å forstå hva som blir endret og sikre sikkerheten og påliteligheten til nettstedet ditt ved å oppdatere WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me