Opprett en RSS-nyhetsaggregeringsportal med WordPress

Tilbake i 2013 la Google ned støtten for RSS og drepte den populære tjenesten deres, Google Reader. Det var et trekk som forårsaket et stort strøm av sjokk fra bloggosfæren. Nettsteder overalt ruslet for å sette sammen lister over alternative tjenester for deres RSS-nyhetsaggregering, og mange mennesker så dette som slutten på RSS.


Selv om Google bestemte seg for at de ikke lenger vil bruke tid eller ressurser på å bruke RSS-formatet, er det fortsatt mange bruksområder for det, og det har absolutt ikke gått noe sted de siste årene..

WordPress nettsteder, av misligholde, lag RSS-feeder under installasjonen. Disse innmatingene kan brukes til å gjøre engangslesere til vanlige abonnenter, men de kan også brukes til å samle innhold fra andre nettsteder og legge dem til et eget nettsted. Ved å bruke RSS-tjenesten ansvarlig på denne måten kan du opprette et nettsted som kan være en sentral portal som viser innhold fra mange nettsteder i din nisje..

Dette kan gjøres på flere måter.

Alternativene dine innebærer:

  1. Lag en enkel liste over innlegg som lenker tilbake til den opprinnelige artikkelen.
  2. Vis hvert element som et utdrag av innholdet med en lenke tilbake til den opprinnelige kilden.
  3. Vis hele innlegget på nettstedet ditt, og godkjenner den opprinnelige kilden.

Jeg bestandig anbefaler at du krediterer den opprinnelige kilden når du importerer innhold, og når det er mulig, bare importerer tekstutdrag av den opprinnelige artikkelen, ikke alt av det (med mindre du har tillatelse til det fra den opprinnelige forfatteren).

Den enkleste måten å lage din egen RSS-nyhetsaggregeringsside er å bruke en WordPress-plugin. Det er noen få alternativer der ute. Vi vil se på det kraftigste som er tilgjengelig for øyeblikket: WP RSS Aggregator.

WP RSS Aggregator Plugin

WP RSS Aggregator Plugin

WP RSS Aggregator er den mest populære RSS-importtillegget som lar deg samle flere nettstedsfeeds og vise dem på nettstedet ditt på to forskjellige måter. Disse visningsalternativene er:

  1. Bruk kortkoder for å vise elementer i en liste i et innlegg / side / widget.
  2. Lag WordPress-innlegg fra feed-elementer (Feed to Post).

Hvert alternativ er nyttig på sin egen spesifikke måte.

Når du for eksempel bruker kortkoden, kan du opprette en ny (eller legge til en eksisterende) side eller et innlegg som vil vise en liste over relaterte artikler fra din nisje. Kortkodealternativet har mange parametere som kan kombineres for å lage en liste som har detaljene leserne dine trenger. Det kan også styles på forskjellige måter.

Alternativet Feed to Post vil opprette blogginnlegg for å speile hver av dem som trekkes inn via RSS-strømmen. Dette alternativet lar deg diktere om det ganske enkelt er tittelen, et utdrag av varierende lengde eller hele innlegget som importeres. Jeg kan ikke tenke på noen legitim grunn til å publisere hele innholdet på et annet nettsted med mindre det er ditt eget. Jeg anbefaler å unngå dette alternativet helt hvis du ikke har eierens klare tillatelse.

La oss se nærmere på hvert av alternativene.

Alternativ 1: Bruke kortkoden

WP RSS Aggregator Shortcode

Kortkoden lar deg samle så mange feedelementer du vil til et enkelt innlegg eller side på nettstedet ditt. Noen temaer inneholder også widgetområder der du kan bruke kortkoden. Dette er spesielt nyttig hvis du publiserer dine egne blogginnlegg i tillegg til å samle inn webfeeds andre steder.

Kortkoden tillater bruk av flere parametere for å kontrollere hva og hvordan visse elementer vises. Du kan begrense antall viste innføringselementer, legge til paginering i listen og mer.

Ved hjelp av Utdrag & miniatyrbilder og kategoriene-tilleggene kan du ta kortkodevisningen et skritt videre. Det første alternativet lar deg bruke innholdet som leveres i RSS-feedene du bruker for å forbedre skjermen med korte tekstutdrag og et miniatyrbilde, mens det siste lar deg organisere strømkildene dine bedre.

WP RSS Aggregator Utdrag & miniatyrer

Kortkodeparametrene utvides også til disse to tilleggene, slik at du kan bestemme hvilken kortkodedisplay som inneholder bilder, utdrag eller begge deler.

Dette kan være en nyttig metode for å vise innhold fra andre nettsteder, men det er ikke det beste alternativet hvis formålet med nettstedet ditt er utelukkende innholdssamling eller fokusert på å gi leseren en bedre opplevelse.

Alternativ 2: Bruke Feed til innlegg

WP RSS Aggregator: WPNewsDesk RSS News Aggregation

Å bruke Feed to Post-tillegget er den mest nyttige og omfattende metoden for å aggregere et antall nettstrømmer til ett nettsted, uansett hvilken nisje det er eller hvilket format innholdet er i; det være seg tekst, bilder eller videoer.

Med dette tillegget opprettes hvert feedelement som sitt eget innlegg på nettstedet ditt. Som standard bruker det WordPress-innlegg, men du kan angi at det skal importeres til hvilken som helst tilpasset innleggstype. Disse innleggene kan innstilles til å vise så mye av det originale innholdet som du tror er nødvendig. Et utdrag på 100 ord formidler vanligvis nok av det originale innlegget til å fange lesernes interesse.

For å kreditere den opprinnelige kilden kan du bruke den generelle innstillingen som legger til den samme generiske meldingen til hvert innlegg, eller du kan bruke Tillegg / Forbered til innhold-funksjonen for å legge til en tilpasset lenke for hver kilde.

WP RSS Aggregator Feed to Post

Det er et stort antall alternativer tilgjengelig for deg med denne aggregeringsmetoden. Du kan angi at innleggene skal publiseres automatisk eller opprettes som utkast til innlegg, slik at du manuelt kan bestemme hvilke som skal legges ut på nettstedet ditt. Du kan slå på kommentarer for utdragene dine, endre måten bilder vises på hvis du bestemmer deg for å vise dem i det hele tatt, tilordne eksisterende brukere som forfattere eller importere den opprinnelige forfatterens detaljer og mye mer.

Innlegg som er opprettet ved hjelp av denne metoden, har flere administrasjonsalternativer som er tilgjengelige for dem kontrollert i plugininnstillingsmenyen. Disse administrasjonsalternativene inkluderer muligheten til raskt og enkelt å slette alle innlegg opprettet av feedelementer, til å konfigurere når innlegg skal slettes fra nettstedet ditt (hvis i det hele tatt), og mange andre.

Avsluttende ord for å lage en RSS-nyhetsaggregeringsportal

Det er flere bruksområder for å sammenstille innholdet på en samling nettsteder på ett sted, og denne pluginen gjør denne prosessen enkel.

Det kan være lurt å bygge et knutepunkt for dine egne nettsteder, en enkelt portal for alle innleggene som er opprettet i din nisje, eller til og med et enkelt sted for å skanne innholdsutdrag fra flere nettsteder du vil følge.

For eksempel bygget WP RSS Aggregator-teamet WP News Desk – en nyhetsportal for alt WordPress, og samler innlegg fra over 100 toppkilder. Hvert innlegg kobler direkte til den opprinnelige kilden, og gir dem æren de fortjener. Slike nettsteder kan også tjene penger på annonser, tilknyttede lenker og mer.

Denne plugin gir mulighet for flere metoder for å oppnå disse målene, og er den beste og mest populære RSS-aggregatoren som er tilgjengelig i WordPress.org plugin repository.

Har du laget en RSS-nyhetsaggregeringsportal med WordPress før, eller noen gang tenkt på å lage en? Bruker du RSS på andre måter for å legge til innhold på nettstedet ditt? Vi vil gjerne høre tankene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Og hvis du er interessert i å lære mer, vil du kanskje også like vår guide for hvordan du oppretter en sosial feed med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me