Nybegynnerveiledning for å forstå WordPress interne funksjoner

 1. 1. Leser for øyeblikket: Nybegynnerveiledning for å forstå WordPress interne funksjoner
 2. 2. Hva er WordPress Cache, og hvorfor er det viktig?
 3. 3. Hvordan fungerer WordPress Caching?
 4. 4. Hvordan installere og installere WordPress Cache med WP Super Cache
 5. 5. Slik konfigurerer du WordPress-hurtigbuffer med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Den beste CDN for WordPress?

WordPress geekiness en ervervet smak, og det blir bedre med hver nye ting du lærer. Vi har alle brukt WordPress i ganske lang tid nå – det er en av grunnene til at du er her på WPExplorer og leser denne artikkelen! Som deg, snublet jeg også over dette fine håndverket og har blitt fascinert av dets vakre skjønnhet. Ikke bare gir WordPress oss muligheten til å publisere dynamiske, visuelt tiltalende nettsteder på få minutter, men også bruke det som flerdimensjonal content management-løsning (CMS).


Som en sideanmerkning vil jeg nevne at denne artikkelen er beregnet på en WordPress-nybegynner. De fleste av dere vet kanskje hva jeg snakker om. Så føl deg fri til å lese den raskt og dele synspunkter i kommentarfeltet. Takk!

Kom tilbake på sporet, la oss se på ting vi kan gjøre med WordPress:

 • Magazine website – TIME, GigaOM, TechCrunch, alle bruker WordPress.com VIP
 • Host flere nettsteder under ett tak – EduBlogs (WordPress MultiSite)
 • Bygg et forum (BuddyPress)
 • Online portefølje
 • Vert en jobbportal
 • E-handel (Woocommerce, Exchange, EDD, Cart66, etc.)
 • Photoblog eller en fotografiportefølje
 • Nettsted for et band, restaurant og så mye mer

Listen fortsetter. Denne artikkelen fungerer som en forløper for vår kommende postserie – The Definitive Guide to WordPress Caching. Før vi forstår hurtigbufring av WordPress, må vi forstå hvordan WordPress fungerer internt. Ikke bare redigering og sletting av innlegg og kommentarer – men hvordan noen tusen linjer med kode flettes sammen mellom hverandre og produserer vakre dynamiske nettsteder.

Intern funksjonering av WordPress

Vi vet alle hvordan vi jobber med WordPress. Det hele starter med å logge på WordPress-administratorpanelet – rett fra nettstedet / wp-login.php etterfulgt av publisering, endring eller opplasting av nytt innhold, installering av plugins, temaer, sikkerhetskopiering osv..

Men har du tenkt på hvordan hele denne saken fungerer? Nettsteder kjører på HTML (som står for Hyper Text Markup Language). Sjekk adressefeltet – du finner alltid http: //sitename.tld. Andre protokoller inkluderer https, ftp, ssh osv.

Så det er forstått at det endelige målet med WordPress, er å generere HTML-sider – dynamisk. Det sentrale begrepet å forstå her er ‘dynamisk’. Begrepene “HTML-side”, “webside” og “webside” er alle synonyme. På helt grunnleggende nivå bruker WordPress PHP og en SQL-database for å lagre alle dataene. Vi trenger ikke være opptatt av PHP og andre skriptspråk WordPress bruker, siden dette er en nybegynnerguide og de er avanserte emner.

PHP MySQL

Dermed har vi to enheter. Den ene er “PHP-koden” som utgjør WordPress Core og “Databasen” som utgjør WordPress ’minne. Hver WordPress-installasjon har en database. Intet mer, intet mindre. Hver bit av informasjonen du har lagt inn og vil gjøre i fremtiden, lagres i WordPress-databasen. Eksempler inkluderer:

 • Brukerinformasjon som passord (kryptert med MD5), e-postadresse osv.
 • Alle innlegg, sider, tagger, kategorier og forholdet mellom dem
 • Egendefinerte innleggstyper
 • Legg ut revisjoner, utkast og søppelalternativer
 • Kommentarer – både godkjent og ikke godkjent og spam
 • Temalternativer og plugin-data

Hva med bilder, dokumenter og andre filer som lastes opp? Er de for lagret i WordPress-databasen? Nei. De er lagret i en mappe som heter “wp_content”. Mer om dette følger.

WordPress-mappestrukturen

WordPress Root Directory

Fra WordPress 3.6.1 er det tre hovedmapper i hver WordPress-installasjon.

Grunnmappen

Dette er WordPress-installasjonskatalogen og alt (bortsett fra at WordPress-databasen finnes her). Vi kaller det “rotkatalogen”. For personer som kjører WordPress i delte hosting-servere drevet av cPanel, er rotkatalogen sannsynligvis innholdet i katalogen “public_html”, hvis du kjører WordPress i basisdomenet (dvs. site.com og ikke site.com/ mappe).

WordPress-rotkatalogen inneholder nøyaktig tre mapper: wp_content, wp_include og wp_admin sammen med en haug andre PHP-filer, hvor den viktigste er “wp_config.php”. Ved å modifisere denne filen, kan vi legge til en haug med kjernetilpasningsalternativer for WordPress som ikke er lett tilgjengelig i WordPress-administratorpanelet. Vi kan for eksempel deaktivere postrevisjoner, angi nettstedsnavnet som brukes av WordPress (nyttig for domeneendringer), aktivere vedlikeholdsmodus, etc. wp-config.php-filen er en veldig viktig fil og bør ikke tukles med. Den inneholder viktig informasjon, for eksempel tilgangsinformasjon til WordPress-databasen din. Hvis noen kan komme til databasen din, har han / hun fullstendig kontroll over nettstedet ditt.

wp_includes

wp_includes

Denne mappen inneholder alle andre PHP-filer og klasser som er nødvendige for WordPress ‘kjerneoperasjoner. Igjen, du vil ikke redigere noen filer i denne katalogen.

wp_admin

Denne mappen inneholder de forskjellige filene på WordPress-dashbordet. Du vet at alle administrative eller funksjoner relatert til WordPress, for eksempel å skrive innlegg, moderere kommentarer, installere plugins og temaer, gjøres via WordPress-dashbordet. Bare registrerte brukere har tilgang her, og tilgangen er igjen begrenset basert på brukerens rolle. En administrator tillater full tilgang fulgt av redaktøren, deretter bidragsyteren og til slutt abonnenten. WordPress-oversikten er vanligvis tilgjengelig under http://wpexplorer.com/wp-admin.

wp_content

Mappen wp_content inneholder alle data som er lastet opp av brukeren, og er igjen delt inn i tre undermapper:

 1. temaer
 2. plugins
 3. opplastinger

Katalogen for “temaer” inneholder alle temaene som er installert på WordPress-nettstedet ditt. Hver wordpress.zip-fil som du laster ned fra WordPress.org, har to temaer installert – for WordPress 3.6.1 er de Twenty Twelve and Twenty Thirteen. Du kan installere så mange temaer du vil, men kan bare aktivere ett tema om gangen (selv om det finnes noen plugins som lar deg aktivere mer). Dessuten kan katalogen for “temaer” aldri være tom, siden WordPress trenger minst ett tema å jobbe med!

Tilsvarende brukes “plugins” for å lagre alle plugins som er installert på ditt WordPress-nettsted. I motsetning til katalogen for temaer, kan denne katalogen være tom, fordi du perfekt kan kjøre et WordPress-nettsted uten å bruke noen plugins. Du er fri til å aktivere så mange plugins du vil, men det er en god praksis å bare installere de nødvendige. Sjekk Kylas artikkel om de forskjellige WordPress-programtilleggene som er tilgjengelige i dag.

Alle bildene (og andre mediefiler) som du har lastet opp siden du startet nettstedet ditt, sammen med alle fremtidige opplastinger, vil bli lagret i katalogen “opplastinger”, kategorisert etter år, måned og dag. Denne mappen kan sees på som databasen for alle ikke-tekstlige data – bilder, PDF-er, videoer, MP3-er, etc. Derfor er det en god sikkerhetspraksis å begrense offentlig tilgang til disse mappene. Dette kan oppnås ved å endre .htaccess-filen, som er til stede i wp_content-katalogen. Derfor mens du tar en sikkerhetskopi; Å kopiere bare WordPress-installasjonsmappen gjør ikke susen. Du må kopiere både databasen og hele innholdet i WordPress-installasjonskatalogen!

Anatomy of a WordPress Request

Eller som jeg liker å kalle det,

Hva skjer når noen ser på bloggen din?

Når noen besøker ditt WordPress-drevne nettsted, genererer WordPress dynamisk en HTML-kode (kombinert med CSS og JS) og serverer den til besøkende. Du vil ikke se utvidelsen .html etter nettadressen (som du kanskje har sett på noen gamle nettsteder) siden dette innholdet er dynamisk generert. Følgende punkter er en generalisering av handlingene som skjer i tilfelle en webside forespørsel:

 1. Den besøkende nettleseren ber om en webside
 2. WordPress-kjernen (kan tenkes som WordPress ‘hjerne) kaller de nødvendige PHP-skriptene som begynner med index.php
 3. WP-kjernen kommuniserer deretter med databasen og henter dataene (innlegg / sider osv.)
 4. Den kombinerer deretter hentet data, dataene fra de aktive pluginsene og det aktive temaet og genererer HTML-koden “on-the-fly” eller “dynamisk”
 5. Den serverer deretter denne dynamisk genererte HTML-koden til den besøkende nettleseren

Tilsvarende, når et innlegg blir publisert eller lagret, eller en kommentar blir sendt inn, eller et søk blir gjort, utfører WordPress-kjernen de nødvendige interne operasjonene og lagrer dem i sin database for fremtidig bruk, og den varsler også WordPress-administratoren. Du (administratoren) ser dem som en ny kommentar som venter på moderering, eller ‘x’ antall kommentarer i spamkøen din osv..

HTML-forespørsel

Nå, å gjenta alle disse trinnene hver gang noen ber om en webside (innlegg, side, arkivside, hva som helst) er en tid og ressurskrevende jobb. Det går bra når 10 personer besøker nettstedet ditt. Men øk det med 100, 1000 eller en million, så begynner den virkelige vanskeligheten. Bare superdatamaskiner vil kunne håndtere så mange samtidige operasjoner. Og de fleste WordPress-nettsteder er vert på delte webhotellservere, som kanskje har 1/1000th av kraften til superdatamaskiner.

Så hva gjør vi nå? Gå inn i hurtigbufring av WordPress. Vi vil ikke dekke det her, så følg med på neste del av serien – en introduksjon til WordPress-hurtigbufring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map