Nybegynnerguide for BuddyPress og bbPress – To plugins for å holde samtalen gående

En interaktiv blogg er mye mer spennende enn en blogg der bare bloggforfatteren snakker. En samtale mellom to personer eller en diskusjon blant mange lesere kan interessere leserne mange flere. De får høre varierte synspunkter på et sted, blir kjent med andre som deler de samme interessene og lærer av diskusjonene.


WordPress gjør det enkelt for blogger å motta tilbakemeldinger, starte diskusjoner og samtaler. To plugins – BuddyPress og bbPress kan ganske mye få jobben gjort for WordPress-blogger og nettsteder. BuddyPress er en plugin for å legge til et sosialt nettverk, og bbPress vil hjelpe deg å legge til fora. Begge programtilleggene er bygget av WordPress-teamet, så de er tett integrert med WordPress.

Buddypress

Med Buddypress, kan du bygge ditt eget sosiale nettverkssamfunn. Den er en populær plugin, og har for tiden over 200 000 aktive installasjoner. Det er et ideelt verktøy for å hjelpe deg med å bygge små lokale nettsamfunn som et idrettslag, en kirkegruppe, en dramaklubb eller en fanklubb for et musikkorps. Det fungerer for større samfunn også.

Du kan installere plugin-en direkte fra WordPress-oversikten. Når du har installert den, må du konfigurere komponenter, sider og innstillinger for å passe til de spesielle kravene i ditt eget samfunn.

komponenter

Et sosialt nettverk har mange komponenter til det. Og de fleste av disse komponentene – 10 i antall – er til stede i BuddyPress. Du kan bruke disse komponentene for å aktivere,

 • Enhver bruker som kan registrere seg, opprette en konto, endre den eller slette den – alt fra profilen sin.
 • Detaljerte profiler for brukere å beskrive seg selv.
 • Brukere for å få kontakt med andre i samfunnet og følge dem.
 • Brukere til å få nye venner i samfunnet.
 • Ethvert antall brukere som kan fortsette en samtale privat.
 • For å opprette grupper som brukere kan være med og delta.
 • For å vise de siste utvekslingene i en aktivitetsstrøm, med støtte for RSS-feed og e-postvarsling.
 • For å sende varsler om aktivitet, lar brukerne tilpasse varslingsinnstillingene.

Buddypress-komponent-settiings

Mange av komponentene er som standard aktivert. Imidlertid må komponenter for venneforbindelser, privat melding, nettstedsporing og brukergrupper være aktivert, hvis du trenger dem.

sider

Når du er ferdig med å velge komponentene du trenger for fellesskapet ditt, kan du gå videre til fanen Sider for å konfigurere sidene som BuddyPress vil bruke. Tre er allerede gjort for deg – Members Page, Activity Page og User Groups Page. Du må lage to til – for registrering og aktivitet. Bruk sideinnstillingene i WordPress-oversikten og velg sider for hver funksjon. Lagre når du er ferdig.

Buddypress-side-settings-1

alternativer

Den tredje og siste fanen er for Alternativer, og du kan aktivere / deaktivere alternativene slik du ønsker. Deretter vil BuddyPress bruke de tildelte sidene for å vise relevant innhold på nettstedet ditt.

Buddypress-alternativer-innstillinger

Hvis du er på et multiside, kan du velge å aktivere pluginprogrammet over hele nettverket eller bare på utvalgte nettsteder. Og ved å aktivere multi-blogg-funksjonen, brukes sme-sentraldataene til å vise BuddyPress-innhold på alle nettstedene.

En funksjon som nylig er lagt til, er å tillate aktivitetsinnlegemer. Enhver aktivitet som deles av et samfunnsmedlem kan vises i et innlegg eller side ved ganske enkelt å kopiere URL-adressen til aktiviteten og lime den inn i innlegget eller siden..

Temaer og utvidelser for BuddyPress

BuddyPress fungerer med de fleste WordPress-temaer. Hvis nettverk blant brukere er viktig for bloggen din, vil du kanskje foretrekke temaer som kommer med maler for hver BuddyPress-komponent som er innebygd.

Buddy Multipurpose BuddyPress WordPress Theme

Et tema vi vil anbefale er Buddy – det mangfoldige BuddyPress-temaet for WordPress. Dette temaet har en ren og tilpassbar design med full BuddyPress-integrasjon slik at du enkelt kan lage ditt eget sosiale nettverk. Andre fantastiske temafunksjoner inkluderer brukervennlige snarveier, netthinnestøtte, individuelle eller globale innleggsalternativer, ubegrensede sidefelt, inkludert tema for barn og oversettelsesfiler.

Dessuten er det hundrevis av tredjepartsutvidelser og tilleggsprogrammer som utvider funksjonene til BuddyPress. Nettverkskomponentene kan forbedres med disse tilleggsprogrammene. Noen tillegg som kan hjelpe,

 • iFlyChat – Er en chat-plugin i sanntid som støtter automatisk integrasjon med BuddyPress. Medlemmer kan snakke privat med hverandre, eller mange kan delta i en diskusjon i et chatterom samtidig. Brukersamtaler logges.
 • WangGuard – For beskyttelse mot spamregistreringer og sploggere. Det er kompatibelt med flere nettsteder og bbPress og fungerer ved å ta i bruk en antivirus-tilnærming.
 • rtMedia for WordPress, BuddyPress og bbPress – Lar legge til album, bilder, lyd, video og frontend-opplastinger. Med en mobil første tilnærming, fungerer det bra på nettbrett og mobiler også.

Det er viktig å velge vertsleverandør nøye mens du installerer BuddyPress. Ofte er samfunnsprogramvare stort på databaseressurs og BuddyPress er intet unntak.

For mer informasjon og støtte om BuddyPress, besøk BuddyPress nettsted.

bbPress

bbPress legger til et diskusjonsforum til bloggen din. Denne pluginen er også et produkt fra Automatic. Det er enkelt å installere og bruke.

Du kan installere bbPress fra WordPress-oversikten. Etter at du har installert og aktivert bbPress, kan du besøke ‘Forums’ på dashbordet og opprette et nytt forum.

skape nye-forumet

Som standard vil alle forumene være aktive på hele siden. Dette betyr at ethvert medlem av en gruppe har tilgang til forumet. (Les videre for å se hvordan tilgang kan begrenses).

Når du har opprettet nye fora, fortsett til Innstillinger> Fora. Velg alternativer for å konfigurere forumene, og tillate eller avvise rettigheter for brukere. Tillat eller ikke tillat anonymt innlegg, og tilord til besøkende forskjellige forumroller som deltaker, moderator, keymaster eller blokkere enhver bruker. Du kan også tillate brukere å merke emner som favoritter, til å abonnere på fora og emner, å legge inn medier i emner og svar, revidere svar og tagge emner eller gjennomføre et forum bredt søk.

bbPress-forum-innstillinger

En rekke snarveier er også tilgjengelige for å hjelpe deg med å arrangere forumet på den måten du vil.

Totalt bbPress Flerbruks WordPress-tema

I likhet med BuddyPress er det en rekke fantastiske temaer som fungerer bra med bbPress, men vår favoritt er Total WordPress-temaet. Vi har opprettet et helt total bbPress-demoside slik at du kan prøve skjemaene

bbPress kommer også med hundrevis av tilleggsprogrammer som kan utvide funksjoner. Et tilfeldig få er oppført her,

 • bbPress Moderering – Legger til muligheten til å godkjenne nye emner og svar i bbPress. Det hjelper med å redusere spam ved å endre statusen til emnet til ventende og setter det på vent til det er godkjent av moderatoren.
 • GD bbPress Vedlegg – Hjelper lesere med å laste opp vedlegg til emnene og svar gjennom mediebiblioteket. Filstørrelse kan være begrenset, og bilder kan vises i miniatyrbilder. Den støtter BuddyPress også. En pro-versjon som lar forbedrede vedlegg og tilleggsmoduler er også tilgjengelig.
 • bbPress Stemmer – Lar brukere stemme opp eller stemme ned ethvert emne eller svar i bbPress. Det integreres godt med BuddyPress.

BuddyPress og bbPress integrasjon

Samfunnene som du legger til bloggen din med BuddyPress, kan tillate medlemmer å diskutere på et forum som er opprettet i samfunnet. Du kan ha mange fora i et enkelt fellesskapsnettverk. For å ha fora som fungerer i samfunnsnettverk, må du bruke BuddyPress og bbPress sammen.

Som nevnt tidligere, kan fora få tilgang til alle medlemmer fra en hvilken som helst gruppe. For å begrense tilgangen og organisere forumene og fellesskapene i bloggen din, må du,

 • Tildel forumene til en foreldregruppe.
 • Aktiver bbPress for å ha grupper.

Etter at du har installert, aktivert og konfigurert begge plugins, kan du gå til bbPress-innstillingene og opprette et gruppe- eller overordnet forum for alle forumene som brukes av BuddyPress. Angi attributtet til feltet Kategori og publiser det.

Hold deg innenfor bbPress-innstillingene, fortsett til BuddyPress-integrasjon, og skriv inn navnet på BuddyPress-forumet du nettopp opprettet. Lagre innstillingene. Når du oppretter nye grupper, kan du la hver gruppe sette opp sitt eget forum.

integrering

Hvis du ikke har noen eksisterende grupper, se etter Grupper> Legg til nytt alternativ, og følg trinnene for å opprette en ny gruppe. Sørg for å merke av i ruten slik at gruppen har et forum. For eksisterende grupper, slå opp innstillingene under Gruppeforum og merk av for alternativet for å tillate hver gruppe å ha fora. Lagre alle endringene.

Gruppemenyen vil nå vise et forumalternativ som admin eller tillatte forummedlemmer kan bruke til å lage nye forum for forskjellige emner.

viser-forum

Hver gruppe på nettstedet ditt kan velge å ha sitt eget forum. Hver brukers emner, svar, favoritter og abonnement vises i profilene sine. Det integreres med BuddyPress-grupper, profiler og varsler.

BuddyPress og bbPress fungerer godt sammen, og kan brukes uavhengig av hverandre også. De kan installeres i hvilken som helst rekkefølge. Og hvis en plugin er deaktivert, vil den ikke påvirke den andre.

Siste tanker

Det er likheter mellom BuddyPress og bbPress, men det er også forskjeller. Begge er utviklet av Automattic og gratis for brukere. De fungerer som effektive kommunikasjonsverktøy for brukergrupper. De to pluginene er rettet mot å øke samspillet og utvekslingen av ideer blant medlemmene. Et antall tilleggsprogrammer som utvider funksjoner er tilgjengelige for begge plugins, BuddyPress mer enn bbPress.

Men BuddyPress handler mer om å danne samfunn og nettverk, og bbPress handler mer om diskusjonsforum og fora. bbPress er ganske enkel, BuddyPress er mer funksjonsrik. Du kan bruke dem uavhengig av hverandre – velg å bare ha et forum for diskusjon med bbPress, eller et fellesskap som nettverk med BuddyPress. Eller installer begge – fora og lokalsamfunn – og gjør bloggen din virkelig til å delta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map