Lett å følge og essensielle WordPress-treningsvideoer fra WP101

WP101 WordPress Tutorials

WordPress kan virke skremmende for nybegynnere, noe som får dem til å vike seg unna nettstedutvikling på grunn av overveldelse. Heldigvis kan treningsnettstedet WP101 forberede WordPress nybegynnere og forbedere til å navigere i og på OutPress med relativt letthet.


Nå på sitt syvende år på nettet har WP101 vist seg å være en stor ressurs for over 500 000 individer. Gjennom videoer og annet treningsmateriell har de utstyrt nettstedseiere til å bygge trygge sine egne nettsteder ved å mestre det grunnleggende om WordPress. I dette innlegget skal vi se nærmere på WP101 og fremheve syv viktige treningsvideoer som du kan se akkurat nå!

Mer om WP101

WP101 har vokst eksponentielt de siste årene. De har utvidet de originale tilbudene til å omfatte avanserte opplæringsprogrammer, medlemsalternativer, en plugin og videolisensiering.

Alternativer for betalt medlemskap inkluderer full tilgang til alle videoopplæringer (inkludert WordPress 101 & 201 og deres Yoast SEO-serie) og WP101-forumet. For designpersoner som vil trene sine kunder i WordPress, opprettet de WP101-plugin. Lisenser starter på bare $ 99 per år for bruk på 250 klientsider, og alle alternativene inkluderer 20 WordPress 101 og 13 Yoast SEO-videoer (alle med hvit merking) og et års oppdateringsverd. Ikke verst, ikke sant?

Bedrifter som ønsker å innlemme WP101-videoer i sine egne opplæringskurs, kan lisensiere hvitmerkede videoer til deres egen webside for $ 497 per år, noe som er mye for 23 opplæringsvideoer pluss oppdateringer. Bare tenk på hele tiden det vil spare deg når du hjelper kunder som er nye i WordPress. Nå som du kjenner til alternativene dine, la oss gjennomgå de syv viktige WordPress-treningsvideoene fra WP101, med det grunnleggende.

Sette et firma

I tråd med domenenavnet tilbyr WP101 et introduksjonskurs til WordPress. Tre grunnleggende videoer setter seerne kjent på nettplattformen.

1. Hva er WordPress?

Denne videoen definerer WordPress som webprogramvare som brukes til å opprette et nettsted eller en blogg. Mer spesifikt er det et open source content management system som stadig utvikler seg. Du kan bruke plugins, widgets og temaer for å tilpasse ditt eget nettsted, og du kan bruke dets nettbaserte redigeringsprogram til å bygge websidene dine i stedet for å lære HTML-kode. Og siden du selv er vert for innholdet ditt, kan det ikke fjernes av en tredjepart-vert.

Hvis du trenger hjelp utover disse opplæringsprogrammene, kan du søke svar fra WordPress forum, WordPress Stack Exchange, eller fra WPQuestions.

2. WordPress.com eller WordPress.org?

Hva er forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org? WordPress.org er gratis open source-programvare at når den er installert på en webserver, blir synlig på Internett. Du trenger også en hostingkonto for å kunne være vert for nettstedet ditt. Denne egenhostede versjonen lar deg tilpasse og administrere ditt eget nettsted ved å bruke ditt eget domene.

WordPress.com er den hostede versjonen av WordPress. Det er også gratis, men nettadressen din vil ha “.wordpess.com” lagt til den. Du har muligheten til å kjøpe ditt eget domene, men nettstedet ditt vil fremdeles være hostet av WordPress og ikke med et selvhostingsalternativ du velger. Det er et begrenset antall temaer du kan bruke, og du har ikke muligheten til å laste opp premium-temaer eller plugin-moduler fra tredjeparts nettsteder.

Så WordPress.com er helt gratis, men tilbyr færre friheter. WordPress.org-installasjonen er gratis, men du må kjøpe ditt eget domene og hostingkonto for at den skal fungere.

3. Hvordan installere WordPress

For å installere WordPress, trenger du en leverandør av webhotell. Mange av dem gjør WordPress-installasjonen enkel, og sender nettstedet ditt live med noen få klikk. Sjekk det siste blogginnlegget vårt om hvordan du kommer i gang med WordPress for å lære om våre favorittvertselskaper for WordPress, eller besøk vår beste WordPress-hosting-side for å lære om flere alternativer.

Denne videoen dekker manuell installasjon av WordPress webprogramvare ved hjelp av en FTP-klient, en tekstredigerer og en nettleser. Prosessen innebærer å laste ned WordPress fra WordPress.org, laste opp disse filene til webserveren, lage en MySQL-database og bruker og deretter kjøre WordPress-installasjonsskriptet. Alle disse punktene er dekket i detalj.

Navigere i bakenden

Når nettstedet ditt er konfigurert og du logger deg på administrasjonspanelet til nettstedet ditt, vil du oppdage WordPress-oversikten og muligheten til å lage innlegg og sider.

4. Dashbordet

WP101: WordPress Dashboard

Denne videoen beskriver alle aspekter av dashbordet, fra velkomstmodulen til verktøylinjen, profilalternativer og hovednavigeringsmenyen. Du kan tilpasse dashbordet ved å klikke på Alternativer for skjerm nedtrekkslenke. De Hjelp fanen tilbyr assistanse basert på den aktive siden eller panelet du jobber med.

Du kan også registrere ideer om blogginnlegg ved å bruke Rask utkast verktøyet på dashbordet. Det er enkelt å redigere kommentarer fra hovedpanelet. Hovednavigeringsmenyen er plassert til venstre. Primære lenker utvides til å vise underoverskrifter når du holder musepekeren over dem. Sørg for å gjøre det se videoen for mer informasjon, eller les vår artikkel om bruk av elementer i WordPress-backend.

5. Etter revisjoner

WP 101 Innleggsversjoner Video

Legg ut revisjoner lar deg tilbakestille innleggene og sidene dine til tidligere versjoner. Innleggsrevisjonsboksen ligger nederst i blogginnleggsredigereren. Klikk Alternativer for skjerm øverst til høyre på siden hvis innleggsrevisjonsboksen ikke er synlig. Bare merk av i avmerkingsruten som er merket revisjoner og boksen for revisjoner av innlegget skal vises nederst på siden. Du kan se innholdet du ønsker å gå tilbake til før du velger den endelige revisjonen du vil bruke.

Forbereder for besøkende

Å sette opp bakenden er kanskje det mest utfordrende ved bygging av nettsteder for en nybegynner. De neste to videoene diskuterer måter du kan forberede webinnlegg og sider for fremtidige besøkende.

6. Hva er RSS?

WP 101 Video Hva er RSS

RSS (Really Simple Syndication) leverer et sammendrag av innhold til en live feed. Når du oppdaterer nettstedet ditt, vises det automatisk i RSS-feeden din. Besøkende på nettstedet ditt kan abonnere på RSS-feeden din ved hjelp av en RSS-leser. RSS-lesere sammenstiller alle feeder som en person er abonnert på. Leserne har da muligheten til å lese blogginnlegg i strømmen sin, eller besøke hvert nettsted via koblingens feed.

I WordPress-oversikten kan du tilordne antall blogginnlegg som vil vises i RSS-feeden din gjennom Leser link. Og hvis du vil lære mer, sjekk ut nybegynnerguiden vår til RSS og WordPress!

7. Yoast SEO Plugin Generell fane

Toast SEO Video Tutorial av WP101

De Yoast SEO-plugin hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt for å oppfylle SEO-standarder (search engine optimization). I den generelle fanen kan du skrive inn et fokus søkeord for å hjelpe webcrawlers og folk vite hva blogginnlegget ditt handler om. SEO-tittelen foreslås basert på fokusnøkkelordet ditt. Hvis du foretrekker det, kan du endre den tittelen. Du vil også ta med en metabeskrivelse om innlegget ditt som inneholder fokusnøkkelordet ditt. Når du kjenner det grunnleggende i denne generelle fanen, vil du komme på riktig vei til å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og interesserte lesere.

Konklusjon

Nå som du vet at disse ressursene eksisterer, kan du begynne å referere dem når du bygger ditt WordPress-nettsted. Over tid kan du trygt bygge videre på dine WordPress ferdigheter. Og med WP101-medlemskap har du tilgang til enda flere videoopplæringer og ressurser.

Har du tilgang til WP101-videoer for WordPress-trening? Hvordan var den opplevelsen for deg? Eller har du en annen videotreningskilde du bruker? Vi vil gjerne høre tankene dine – gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map