LearnDash for WordPress: Hvordan lage ditt første online læringskurs

Hvis du vurderer å lage et online læringskurs, kan LearnDash være løsningen for deg. LearnDash er et WordPress Learning Management System (LMS) plugin som lar deg designe, markedsføre og selge dine online kurs, uansett hvilke fag.


I denne artikkelen vil vi diskutere i detalj viktige funksjoner LearnDash har å tilby, og hvordan den kan brukes for å sikre at prosjektet ditt lykkes. Vi vil deretter se på hvordan du installerer LearnDash på WordPress-nettstedet ditt, og oppretter, markedsfører og selger et kurs. Så la oss komme i gang …

Hva er LearnDash og hvem er det for?

LearnDash

LearnDash er en premium WordPress LMS-plugin som vil fungere med alle WordPress-temaer, så vel som multisites. De responsive kursene kan settes opp i forskjellige stiler og ved hjelp av en rekke verktøy. Dette sikrer at hvert kurs du oppretter er dynamisk, interessant, og at læring forblir morsom.

LearnDash er for alle som ønsker å gjøre nettstedet til et styringssystem for læring. Ideell for utdanningsinstitusjoner, selskaper som har øye på opplæring, eller WordPress-utviklere med kunder som trenger online-kurs. Denne funksjonsrike plugin gir mulighet for en rekke LMS-behov.

De viktigste funksjonene i LearnDash

Så nå vet vi litt om hva LearnDash gjør og hvem som skal bruke det, la oss se nærmere på det topp funksjoner

Lage kurs

LearnDash lar deg lage ubegrensede kurs. For hvert kurs er det mange alternativer å velge mellom, som hjelper deg å designe kurs som inneholder en rekke oppgaver og læringsstiler. Disse inkluderer å lage flernivå-kurs, chunking-læring til et utvalg leksjoner, emner og kategorier, samt bruk av alle typer medier, fra videoer til lyd og mer. Du kan legge til spørrekonkurranser, klassebøker, timetimer og fora for å skape en buzz rundt hvert kurs. Og dryppfôrinnhold i henhold til en fast plan. Du kan også gi sertifikater for de som fullfører et kurs.

Selger kurs

LearnDash gjør salg av kurs ekstremt enkelt. Du kan velge dine egne priser for hvert kurs, angi betalingsplan og selge direkte fra nettstedet ditt. Legg til en handlekurv på nettstedet ditt og velg fra en rekke betalingsportaler. Deretter tar du en engangsavgift for å kjøpe et kurs eller et tilbakevendende abonnement, lage medlemskapsplaner, selge kurs i bunter og mye mer.

Administrere administrator

LearnDash gir deg total kontroll over kursene og studentene dine, og sikrer at det å administrere administrasjonen av LMS er en enkel og hodepinefri prosess. Tillat elevene å opprette en online profil og spore sin egen læring i front end. Du kan også sende automatiske e-postvarsler for å øke brukerengasjementet, plassere folk i grupper og tillate andre å administrere dem, så vel som mye mer.

Legger til utvidelser

Ved siden av kjernefunksjonene som LearnDash gir, kan du også installere ekstra utvidelser for å legge til avansert funksjonalitet til LMS. LearnDash tilbyr en rekke gratis, premium og tredjeparts tillegg, inkludert WooCommerce, BuddyPress og MemberPress integrasjon.

Som du kan se, har LearnDash mye å tilby og er et imponerende verktøy. Vi vil deretter gjennomgå hvordan du bruker det til å lage et grunnleggende kurs, slik at du kan se hvordan det fungerer og hvordan du kommer i gang på din eLearning-reise …

Komme i gang med LearnDash

Å installere LearnDash er en rask og enkel prosess. Først må du kjøpe plugin direkte fra LearnDash-nettstedet. Når du er kjøpt, kan du laste ned plugin og laste den opp til WordPress-nettstedet ditt.

Installere

Etter aktivering finner du en LearnDash LMS-meny er lagt til i WordPress-menyen.

Opprette et nytt LearnDash-kurs

Kurseksempel

Hvis du vil legge til et nytt online læringskurs, velger du LearnDash LMS> Kurs> Legg til nytt fra WordPress-menyen.

Legg til nytt kurs 1

Det er på denne siden du oppretter introduksjonen til kurset og velger kursinnstillingene. Du må åpne andre LearnDash-sider for å produsere andre elementer på kurset, for eksempel leksjoner, spørrekonkurranser, sertifikater og mer. Dette er imidlertid hovedsiden hvis du vil for kurset du skal utvikle.

Legg til nytt kurs

For å komme i gang, legg til kurset en tittel, og skriv deretter inn den grunnleggende innledende kurseteksten i WordPress-innleggets redigeringsprogram.

Utvalgt bilde

Du bør også gi kurset ditt et hovedbilde. For å gjøre det, last opp et bilde av under Utvalgt bilde.

Kurs-URL

Fullført permalink

Klikk på for å endre URL-en for kurs, for å gjøre det mer minneverdig for studentene dine Innstillinger> Permalinks fra WordPress-menyen.

Permalinks

Velg deretter Innleggsnavn> Lagre endringer.

postname

Tilbake på kurssiden din vil du se kursets URL vil nå bli navngitt på riktig måte.

Kursinnstillinger

Kursinnstillinger kan tilpasses på din kursside. Dette inkluderer alternativer for å legge til kursmateriell, lage en kurspris, administrere kurstimer, velge kursforutsetninger eller en utløpsdato, og legge til et kursbevis, for å nevne noen alternativer.

Kursinnstillinger

Hvis du vil lage et betalt kurs, blar du ned til Kurs og velg Kurspristype. Her kan du velge om kurset ditt er …

  • Åpen – tilgjengelig for alle
  • Gratis – men brukere må registrere seg
  • Kjøp nå – et betalt kurs
  • Gjentakende – en tilbakevendende betaling for tilgang til kurset

Når du har valgt et betalt alternativ, legger du til en pris og oppretter en faktureringssyklus hvis det er aktuelt.

Kursinnstillinger 1

Under Sorter leksjon etter Du bør også velge Menyrekkefølge og Stigende under Sorter leksjonsretning. Dette sikrer at når du har laget leksjoner for kurset (dekkes til neste), kan du velge rekkefølgen leksjonene vises i.

Kort kode

Til slutt, øverst på siden, finner du fanen Kurskortkoder. Her finner du en liste over snarveier som du kan bruke til å legge til ekstra relevant brukerinformasjon til dine kurs, leksjoner eller spørrekonkurranser..

Når du er fornøyd med innholdet du har lagt til nå, og innstillingene du har valgt, velger du Publiser.

Bonus: Tillat oppretting av frontkurs av brukere. Hvis du administrerer et team av lærere, men ikke ønsker å gi dem full tilgang til baksiden av WordPress-nettstedet ditt, kan du vurdere å legge til en plugin som f.eks. Front End Course Creation. Denne LearnDash-utvidelsen gjør det enkelt for deg å opprette en “Course Author” -brukerrolle, slik at disse menneskene kan få tilgang til å opprette og administrere kurs, leksjoner eller spørrekonkurranser fra fronten av nettstedet ditt..

Opprette LearnDash-leksjoner

Leksjoneksempel

Hvert online læringskurs du oppretter med LearnDash kan deles inn i leksjoner. Dette hjelper studentene dine med å få tilgang til innholdet på kurset i biter av små størrelse, og sikrer at de ikke mister interessen eller blir overveldet over den store mengden informasjon som er gitt.

Lag en leksjon

Velg for å lage kursene første leksjon LearnDash LMS> Leksjoner> Legg til nytt. Gi leksjonen en tittel og legg til nødvendig innhold du vil inkludere. Her kan du også laste opp alle mediene du trenger, eller hvis du vil vise en YouTube-video, kopiere URLen og lime den inn i redigeringsprogrammet på det aktuelle stedet.

Leksjonsinnstillinger

Leksjonsinnstillinger

Bla nedover til siden Lekse for å tilpasse innstillingene. Her må du velge kurset leksjonen er assosiert med. Du kan deretter velge å legge til en timetimer, eller gjøre det obligatorisk for elevene å laste opp en oppgave som en del av leksjonen. Du kan også velge å dryppe mate innholdet ved å gjøre det synlig på en angitt dato eller etter en viss periode fra når en bruker melder seg på kurset. Ikke glem å publisere leksjonen din når du er fornøyd med den.

Legge til en quiz i LearnDash

Quizeksempel

Å legge en quiz til et kurs er en effektiv måte å hjelpe studentene dine med å befeste kunnskapen deres. For å opprette en quiz, velg LearnDash LMS> Quizer> Legg til nytt.

Legg til quiz

Gi quizen en tittel, og hvis du vil skrive en introduksjon til quizen din, kan du legge den til postredigereren.

Quiz-innstillinger

Bla nedover til siden quiz og tilknytt den nye quizen din med riktig kurs og leksjon.

Quiz-innstillinger

Hvis du oppretter en alvorlig bestått eller ikke bestått test, kan du angi antall ganger elevene dine vil få lov til å gjenta spørsmålene, samt sette et passmerke.

Quiz-innstillinger 2

Det er mange andre innstillinger å velge mellom, inkludert å legge til en tidtaker i quizen din, aktivere en automatisk start så snart quizsiden lastes inn, vise en toppliste slik at elevene kan sammenligne resultatene sine, eller aktivere en automatisk e-postvarsling for å informere brukere om deres resultater.

Testresultater

Du kan også legge til tilleggstekst som skal vises for elevene dine på slutten av quizen. Når du har endret quizinnstillingene dine slik at den passer til dine kursbehov, velger du “Publiser”.

Lag quizspørsmål

Du vil se at det nå er lagt til ekstra faner øverst på siden. Hvis du vil lage spørsmålene til quizen din, velger du Spørsmål> Legg til spørsmål.

Nytt spørsmål

Her kan du opprette hvert spørsmål og svar, i tillegg til å velge mellom forskjellige stiler av avhør, inkludert flervalg, fylle ut feltene og sortere svarene i riktig rekkefølge. Du kan også inkludere en Hint for å hjelpe elevene dine hvis de blir sittende fast.

Vi har nå dekket det grunnleggende om å lage et online læringskurs. Det er nå din tur til å ta en titt på å designe ditt eget kurs, og produsere passende leksjoner, quizer og videre innhold.

Bonus: Vil du eksportere quizresultater? Ved å legge til en plugin som Quizrapportering Du kan enkelt analysere quizresponser, følge med på brukerresultater og mer.

LearnDash Betalingsinnstillinger

Når du er ferdig med å lage et kurs, må du sette opp et online betalingssystem på nettstedet ditt. Dette vil gjøre det mulig for studentene å raskt kjøpe og begynne å bruke kurset.

Paypal

LearnDash kommer med Paypal-integrasjon ut av esken. Du kan imidlertid installere en av de mange LearnDash-utvidelsene for å legge til ytterligere betalingssystemer, inkludert Stripe, 2Checkout, Zapier, og mer, alt gratis. For å sette opp en betalingsgateway med Paypal, velger du ganske enkelt LearnDash LMS> Innstillinger fra WordPress-menyen. Fullfør deretter ‘Paypal Settings’. Når det er bekreftet med Paypal, vil nettstedet ditt bli satt opp for å selge det nye kurset.

Avsluttende tanker om å lage et online læringskurs med LearnDash

LearnDash har et bredt utvalg av funksjoner og funksjoner som vi ikke engang har berørt i denne artikkelen. Når du har kjøpt denne premium plugin, vil omfattende støttedokumentasjon, så vel som mange YouTube-opplæringsvideoer, hjelpe deg å lære hvordan du kan bruke dette avanserte verktøyet videre og utvikle interessante og varierte kurs som vil appellere til publikum.

Er du klar til å begynne å lage et online læringskurs med LearnDash? Del gjerne tankene dine om prosjektet ditt i kommentarfeltet nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me