Lag et e-handelsnettsted med WordPress

Å legge til en butikkfunksjon på nettstedet ditt er en fin måte å utvide virksomheten din og forbedre rekkevidden til produktet ditt på tvers av forskjellige geografier. Hvis du bruker WordPress, kan du ganske enkelt legge til en e-handelsplugin til det eksisterende nettstedet ditt omgjøre det til en nettbutikk. Det er mange kvalitets e-handelsløsninger tilgjengelig. Å velge den riktige, og huske butikkens spesifikke behov, er imidlertid ingen enkel oppgave.


I dette innlegget, la oss se på noen av de mer populære WordPress eCommerce-pluginene og sjekke deres egnethet til forskjellige typer butikker – nærmere bestemt deres egnethet for fysiske eller digitale produkter.

Funksjoner å se etter i en e-handelsløsning

Til å begynne med, må hver eCommerce-plugin tilby disse funksjonene på et minimum,

 • Grunnleggende alternativ for å legge til produkter på nettstedet ditt og selge dem: Produktvisning tilsvarer et butikkvindu, og skjermen må fange til og med den tilfeldige besøkende. Lightbox, skarp grafikk, interaktive elementer som animasjoner eller sveveeffekt kan holde brukerne engasjert lenger og forbedre konverteringsfrekvensene.
 • Butikkfunksjonene skal være enkle å bruke, både av besøkende og administratorer av nettstedet: Nettstedsadministratorer må legge til produkter, endre beskrivelser, spore ordrer, administrere varelager, føre kontoer og mye mer. På samme måte må frontend-brukere navigere fritt og glede seg over hele shoppingopplevelsen.
 • Å være lydhør er ikke lenger et alternativ, og pluginen trenger derfor å fungere godt med mindre enheter: Trender indikerer det Bruk av mobilnett forbruker stasjonære maskiner, og du vil ikke tape på denne trafikken.
 • Programtillegget må ha minst ett alternativ for å motta betalinger: En betalingsgateway lar deg ta betalinger raskt og enkelt og holde kundenes detaljer sikre. Det skal få kundene til å føle seg trygge på å overlate pengene sine og dele sensitiv personlig informasjon. Noen detaljer du må se nærmere på når du velger gateway er registreringsavgifter, transaksjonskostnader, kvittering på stedet eller utenfor nettstedet, land og valutaer som støttes.
 • E-handelsløsningen din skal være PCI DSS-kompatibel: Dette er nødvendig for å kunne samle og lagre kredittkortinformasjon på nettstedet ditt (Payment Card Industry / Data Security Standard).

Andre funksjoner du kan se etter er støtte for metadata for hvert produkt, kompatibilitet med SEO-plugin-en din, lagerstyring, rapportering, tilknyttede programmer, priser, osv..

Den grunnleggende versjonen av plugins i dette innlegget er tilgjengelig gratis. Men hvis butikken din trenger noen tilleggsfunksjoner, må du se etter spesifikke gratis / premium-utvidelser. Hvis du i tillegg vil konvertere en eksisterende blogg eller nettsted til et e-handelsnettsted, må du sørge for at temaet du bruker støtter eCommerce-plugin du velger.

Fysiske produkter eller digitale nedlastinger?

Hvilken type produkter du selger, kan påvirke valg av plugin-programvare veldig. Når du selger fysiske varer i butikken din, må eCommerce-pluginen du velger dekke funksjoner som – emballasje, frakt, lagerstyring, utskrift av fakturaer og mer. Noen plugins som WooCommerce er fleksible nok til å selge alle slags varer. Vanligvis trenger de tilleggsprogrammer for å selge digitale produkter, eller de må konfigureres spesielt. Shopify kan brukes til å selge nesten hva som helst, men du må betale en månedlig betaling som kan virke ganske bratt. Det sikrer imidlertid at butikken din fungerer jevnt.

Faktisk er valget ditt ganske enkelt hvis du strengt tatt håndterer digitale produkter. Enkel digital nedlastning er ledende når det gjelder digitale produkter. Andre eCommerce-plugins som WooCommerce kan også håndtere digitalt salg, men Easy Digital Downloads er designet spesielt og eksklusivt for digitale varer som e-bøker, bilder, billetter og musikk. Ved hjelp av en plugin kan Easy Digital Downloads også håndtere salg av enkle fysiske produkter.

Når det gjelder digitale varer, kan du eliminere en rekke funksjoner som er gjeldende for rent fysiske varer som for eksempel frakt og komplekse avgiftsberegninger. Samtidig må du se etter flere funksjoner som:

 • Laste opp skjermbilder, dele en videotrailer eller publisere noen få sider. Bare bilder er ikke tilstrekkelige til å vise frem digitale produkter.
 • Begrensning av antall nedlastinger, som for videospill.
 • Angi utløpsdato for nedlasting eller tilgang, som på medlemsnettsteder.
 • Tilbyr en nedlastingslink og kunne sende e-postfakturaer.

La oss se på funksjonene i noen av de mer populære e-handelsløsningene,

WooCommerce

Kraft 28% av alle nettbutikker, WooCommerce er en gratis, åpen kildekode for e-handel. Det gir butikkeiere kontrollen for å selge hva som helst – fysiske varer, digitale nedlastinger og tilknyttede produkter. Og det gjør det mulig for utviklere å utvide og tilpasse seg til behovene til individuelle kunder.

WooCommerce, som eies av Automattic, er en mobilvennlig, sikker plugin som integreres sømløst med WordPress og de fleste WordPress-temaer. Med hundrevis av premium og gratis utvidelser å velge mellom, er det en av få plugins som lar deg skalere raskt etter hvert som bedriften vokser. Dessuten forblir dataene dine hos deg, ikke på noen tredjepartsserver.

Den administrerer beholdningen enkelt og støtter omfattende produktsider. Med et premiumtillegg kan du til og med importere produkter fra en CSV-fil til produktsiden i plugin-modulen. Fem forhåndsinstallerte betalingsportaler er tilgjengelige. Fraktkalkulatoren på vognsiden gjør det mulig for en kunde å se all inclusive-prisen.

WooCommerce inneholder funksjoner som gjør det enkelt å selge hvor som helst over hele kloden – geografisk plassering for å identifisere kundeplassering og justere levering, import og eksport, begrense salg etter beliggenhet, valg av forsendelsesmetoder, lage flere forsendelsessoner, frakt- og avgiftsberegninger og en sanntid frakt kalkulator. Basert på kundens adresse, kan du også velge hvilke betalingsportaler som skal vises for forskjellige land. Dessuten kan du varsle om en tilpasset e-postadresse. Alle disse funksjonene gjør plugin-en til en favoritt for salg av fysiske varer.

WooCommerce kan konfigureres til å håndtere digitale produkter. Dette vil fjerne unødvendige alternativer som bare gjelder fysiske varer, mens du legger til funksjoner som gjelder digitale produkter. Du kan også selge digitale og fysiske versjoner av de samme produktene som bøker, ved å lage en nedlastbar versjon. Plugin-en legger også til flere skjema-typer (strukturerte datamarkeringer) til dine digitale varer, slik at det enklere kan bli funnet av søkemotorer.

Handlekurven kan håndtere en kombinasjon av både fysiske varer og digitale varer i kassen. Kundene mottar e-post for sendte produkter. Digitale varer blir gjort tilgjengelig for nedlasting eller sendt som vedlegg til en e-post.

Å sikre din WooCommerce-butikk med SSL-kryptering kan være litt utover de tekniske egenskapene til den gjennomsnittlige WordPress-brukeren, men det er ressurser som vil hjelpe deg.

Enkel digital nedlastning

Enkel digital nedlastning er en åpen kildekode, gratis eCommerce-plugin som er designet for online salg av nedlastbare produkter. Den har alt fra rabatter til koder til datarapportering, og kassen er svært brukervennlig. Kjernepluginfunksjonene inkluderer kundeadministrasjon som sporer kundeaktivitet og legger til rabattkoder basert på forskjellige kriterier. Det opprettholder også nedlastingsfiler for filer og begrenser filtilgang til autoriserte brukere ved å sette grenser eller utløpsdato.

For å oppleve hele spekteret av funksjoner, må du få tilgang til utvidelsesbiblioteket. Utvidelser lar deg legge til nesten hvilken som helst funksjon, som:

 • Legg til et eksternt produkt eller et tilknyttet produkt i butikken din.
 • Importer produkter fra en CSV-fil til produktsiden i plugin-modulen.
 • Legg til et komplett programvarelisenssystem med programvarelisenser utvidelse.
 • Selg abonnement med tilbakevendende betalinger.
 • Gjør butikken din til en markedsplass med innsendinger fra frontend.
 • Lagre filer eksternt (Amazon eller Dropbox) og gjør dem tilgjengelige for nedlasting.
 • Legg til et komplett bestillingssystem.
 • Last ned e-postvedlegg når filene er små.
 • Send betingede e-poster automatisk basert på forhåndsdefinerte forhold.

Utvidelser er også tilgjengelige for betalingsportaler, regnskap, analyse, e-post og markedsføring. Utvidelsene er en blanding av gratis, premium og tredjeparts tillegg. Du kan også abonnere kunder på e-postlister ved hjelp av MailChimp og AWeber under kassen, og bruke Simple Shipping for å lette frakt av enkle fysiske produkter. Produktanmeldingsfunksjon er inkludert gratis.

Å få plugin-en til å spille bra med temaet ditt trenger litt styling, men du kan alltid velge et av deres egne temaer.

iThemes Exchange

iThemes Exchange er en enkel å installere og brukervennlig eCommerce-plugin. Den beholder de grunnleggende funksjonene som trengs for en butikk, og lar tilleggene håndtere tilleggsfunksjoner. Andre plugins koster separat for Stripe-tillegg, mens iThemes Exchange har Stripe-tillegg tilgjengelig gratis, for ubegrensede nettsteder. Med Exchange kan du selge både fysiske og digitale varer. Det er enestående funksjon er det betalte tilleggsprogrammet for å selge medlemskap og abonnement på nettstedet ditt.

Ved hjelp av WordPress Editor, kan du sende tilpassbare e-postmeldinger til administratorer som melder dem om kjøp. Send også bekreftende e-post til kunder. Med alternativene Avansert produkt kan du angi utløpsdatoer for digitale nedlastinger, angi start- og sluttdatoer for produkttilgjengelighet og spore inventar. Når du holder deg innenfor Exchange, kan du administrere kunder og transaksjonsdetaljer, inkludert utstedelse av refusjoner.

Selv om den grunnleggende versjonen er fullt funksjonell og gratis, vil du finne avanserte funksjoner at du må betale for dem. Det er et godt alternativ for nybegynnere og er flott for medlemsbaserte nettsteder.

Shopify

Shopify er ikke akkurat et plugin, det er en fullverdig eCommerce-plattform som nå integreres godt med WordPress (ved hjelp av en plugg inn). Hva er det beste med Shopify? Vel, du åpner en konto, betaler opp, aktiverer plugin og setter opp butikk ved ganske enkelt å legge til produkter, inkludert digitale produkter, til nettstedet ditt. Shopify tar seg av alt – markedsføring, betalinger, frakt og sikker utsjekking. Dessuten kan du ganske enkelt bruke et av de mange Shopify-kompatible temaene.

Shopify integreres med de fleste sosiale medieforum. Så du kan opprette en Facebook-butikk eller kjøpbare pinner på Pinterest og legge til en kjøpsknapp på Twitter.

Hva skal du ikke like med Shopify? For en må du utføre månedlige innbetalinger som kan legge til når du skalerer. Du vil finne at du ofte bytter mellom to administrasjonspaneler – WordPress og Shopify. Videre vil alle dataene dine nå hvile på en server som du ikke har kontroll over. Likevel ser du hvor enkelt det kan være for en nybegynner som er klar til å betale en tjenesteleverandør for å styre butikken sin.

Andre hederlige omtaler inkluderer:

 • JigoShop som tilbyr et bredt spekter av funksjoner i den nye versjonen, og kan legge til en dynamisk butikk på nettstedet ditt.
 • shopp som har høye funksjoner og tilbyr en enkel å administrere butikk for eiere, og økt fleksibilitet for utviklere.
 • Vogn 66 som du kan sette opp en sikker butikk med den grunnleggende versjonen på under $ 10 per måned. Du kan legge til avanserte funksjoner til rundt $ 30 per måned, men det tilbyr ikke et utvidelsesbibliotek.
 • MarketPress er også et troverdig alternativ, som tilbyr alle de kule funksjonene som en gjennomsnittlig butikk trenger. Dessuten er den sikker og enkel å bruke. Det følger imidlertid ikke med et utvidelsesbibliotek.

Å oppsummere

Så du ser at du har mange alternativer når det gjelder å legge til en butikkfunksjon på nettstedet ditt. Du kan velge fra tjenesteleverandører som fullstendig tar vare på butikken din for å gratis få WordPress e-handel plugins som gir maksimal fleksibilitet til utviklere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me