Konfigurer enkle nedlastinger med CM Downloads Manager Pro WordPress Plugin

Jeg har hatt privilegiet å gjennomgå et par andre plugins opprettet av CreativeMinds, som CM ToolTip Glossary og CM Answers. Så da en annen av pluginene deres kom over pulten min, måtte jeg sjekke den ut. Denne gangen fikk jeg tak i CM Downloads Manager Pro, og to ting imponerte meg med en gang: Det er intuitivt, og det er kompatibelt med de andre CM-pluginene jeg har testet.


CM Downloads Manager er en gratis og premium plugin for WordPress som lar deg stille inn hva brukere både kan laste opp og laste ned til og fra nettstedet ditt. Den støtter en rekke filer fra dokumenter til musikkfiler og gir passordbeskyttelse, integrering av butikkutsjekking, forhåndsvisning av filer og mer.

La oss se litt på hva denne pluginen har å tilby.

Potensielle bruksområder

CM Downloads Manager-pluginen har en rekke potensielle bruksområder, hvorav mange er beskrevet på CMinds ‘nettsted. Likevel trodde jeg at det var viktig å nevne dem her fordi det gir kontekst for installasjonsprosessen.

La oss si at du vil selge egne plugins. Du kan bruke denne plugin-en til passordbeskyttelse av nedlastinger av plugin-filene og integrere den med en e-handelsløsning. Eller hvis du vil tilby nedlastinger av musikkfiler du har opprettet, kan du enkelt gjøre det når folk registrerer seg som brukere. Du kan til og med tilby gratis nedlastbare meldinger på denne måten. Alt du ønsker at brukere skal laste ned, kan tilbys enkelt og sikkert på denne måten.

Gratis versjonsfunksjoner

CM Downloads Manager gratis

Gratisversjonen, som er tilgjengelig for nedlasting i plugin-katalogen på WordPress.org, inneholder ganske mange funksjoner du kan bruke til med en gang, inkludert:

 • Last ned kategorier
 • Vis antall på hver nedlasting
 • Et støtteforum for hver nedlasting
 • Muligheten til å stemme på hver nedlasting
 • Tilpasselig mal
 • Forhåndsvisning av bilde
 • Intern søkemotor for nedlastinger
 • Brukere kan spore nedlastinger
 • Brukere kan melde seg på eller av e-postvarsler for spørsmål sendt inn via supportforumene:

Varsler om CM Downloads Manager

Som du ser er dette bare det grunnleggende. Hvis du planlegger å tilby en funksjonsrik nedlastningsopplevelse, trenger du pro-versjonen.

Pro versjonsfunksjoner

CM Downloads Manager-funksjoner

CM Downloads Manager Pro tilbyr mange funksjoner, så vær så snill å ta med meg når jeg prøver å gå over dem alle. For det første kan du legge til kategorier på andre nivå, noe som er spesielt nyttig hvis du tilbyr mange nedlastinger. Det er flerstedsstøtte, og du kan filtrere søkeresultatene etter flere variabler som dato, nedlastingstype og brukernavn. Du kan også bruke tilpasset CSS, bli kvitt CMinds Gratitude-meldingen i bunnteksten på nedlastingssider og endre permalink etter behov. Du kan til og med sette en ansvarsfraskrivelse for første gang brukere om nedlastningene dine.

Utover disse generelle funksjonene, får du også større tilgangskontroll og moderasjonsalternativer i Pro-versjonen. Angi brukergruppetillatelser og registrer alle nedlastinger av registrerte så vel som ikke-registrerte brukere. Du har muligheten til å se denne loggen etter dato, nedlastingsnavn eller bruker og eksportere den via CSV-filformat. Du kan også angi visningsbegrensninger for hver nedlasting. Noen kan være tilgjengelige for alle mens andre kanskje bare er synlige for de som er logget inn. En annen viktig funksjon Pro-versjonen inkluderer er passordbeskyttelse:

CM Nedlastinger Manager Passwords

I tillegg kan du angi opplastningsbegrensninger, be brukerens navn og e-postadresser før du tillater nedlastinger, og bruk informasjon om geografisk plassering på hver nedlasting. Det er rikelig med støtte for kortkoder, for eksempel nedlastinger, en widget for nedlastede elementer, oppdateringer, topp bidragsytere og relaterte nedlastinger.

En ting jeg virkelig likte med denne pluginen, er muligheten til å tilpasse nedlastingssidene fullt ut. Du kan angi en ekstern URL eller til og med en kortkode for nedlasting i stedet for å laste opp en fil – noe som virkelig er nyttig når du integrerer med en handlekurv-plugin. Du kan også velge å vise flere faner på hver side for å gi nedlastinger fyldigere beskrivelser. Legg til visningstall, et lysbildefremvisning og en widget for sosial deling også.

På supportforumfronten legger Pro-versjonen muligheten til å fjerne støtteforumet helt eller vise flere faner. Du kan angi hvordan du vil at kommentarer skal vises, aktivere moderering av kommentarer og automatisk godkjenne kommentarer fra bekreftede brukere:

CM Nedlastinger Manager Moderation

Legg til lenker til Google Dokumenter eller legg inn en MP3-spiller for musikkfiler:

CM Downloads Manager Music

Eller legg inn en MP4-spiller for videofiler:

CM Downloads Manager-video

Endelig er det mange ekstra funksjoner for brukeradministrasjon, for eksempel muligheten til å integrere registrering med sosiale medier, inkludert Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn og Microsoft Live. Offentlige brukerprofiler og Gravatar og BuddyPress-integrasjon er også inkludert. Du kan se en demonstrasjon av alt dette i aksjon på CMinds-siden.

Sette opp

Tilnærmingen av installasjonsprosessen for denne pluginen er den samme som du ville gjort. Bare legg til pluginen ved å laste den opp via .zip-filen i admin-dashbordet. Etter at du har skrevet inn aktiveringstasten, skal du se denne menyen på venstre side av dashbordet:

Gå deretter til koblingen “Innstillinger” og sett permalinkene dine under fanen Generelt. Velg deretter hvilke filendelser du vil tillate å lastes opp og definer tilgangsinnstillinger for brukere. I utgangspunktet bestemmer du hvilke brukere du vil tillate å laste opp filer. Ofte får bare redaktører eller bare administratorer denne tillatelsen. Det er best å ta vare på dette på forhånd, slik at du ikke lar være å fikle med det senere. Lagre endringene og klikk deretter på “Legg til nytt” for å legge til den første nedlastingen. Du blir ført til skjemaet Legg til nytt nedlastning:

CM Downloads Manager-opplasting

Skjemaet inneholder også felt for å legge til en detaljert beskrivelse av nedlastings- og installasjonsinstruksjonene. Du kan også legge til en endringslogg, skjermbilder, passordbeskyttelse og melde deg inn for støttevarselsvarsler:

CM Downloads Manager Last opp mer

Når du har lagt inn all denne informasjonen og lagret den, kan du endre den senere via brukerpanelet:

CM Downloads Manager User Dash

Som du ser har du muligheten til å redigere, slette eller upublisere nedlastinger. Det er også her du kan se hvor mange nedlastinger hver vare har mottatt. Når alt er sagt og gjort, vil siden som viser alle tilgjengelige nedlastinger se slik ut:

CM Downloads Manager Demo

Denne pluginen tilbyr massevis av funksjoner, og jeg anbefaler at du pokker rundt for deg selv for å avdekke alt. Det er virkelig for mye å dekke her, men jeg håper at dette har gitt deg i det minste et bredt syn på hvordan plugin fungerer, hvorfor det er nyttig, og hvorfor jeg anbefaler det.


CM Downloads Manager Pro er kanskje ikke for alle. Tross alt er det ikke alle som har behov for å tilby nedlastinger på sine nettsteder. Men for de som gjør det, er dette en relativt billig, enkel å sette opp og enkel å bruke løsning. Det er enkelt å stille inn tillatelser og kan endres når som helst. På samme måte kan du bestemme hvordan nedlastinger blir presentert, og har muligheten til å inkludere sosial deling, Gravatars, forhåndsvisninger og mer. Alt i alt en ganske praktisk plugin for deg som ønsker å gå inn på nedlastingsmarkedet, hvis du spør meg.

Har du brukt denne plugin-gratis eller premium? I så fall, hva synes du om det? Har du syntes det er nyttig? Gi meg beskjed om tankene dine nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map