Komplett guide til RSS og hvordan du bruker det med WordPress

Hva om brukere ikke måtte komme til WordPress-nettstedet ditt for å lese artiklene dine? Det vil absolutt gjøre det lettere for brukere, siden de ikke trenger å navigere til ti av favorittblogger og nyhetskilder for å få den daglige informasjonen. Det ville også være fint for nettstedseierne, siden det vil tillate deg å distribuere innholdet ditt på en mer effektiv måte, og levere innholdet dit kundene vil at det skal være.


Det er hele ideen bak RSS.

RSS har eksistert siden 1999, og det fungerer som en distributør av innhold over hele nettet. I tillegg kombineres det med aggregatorer for enklere lesing, sammenstilling og organisering.

Kort sagt, RSS holder leserne til å lese alt innholdet de ønsker, på ett sted. På denne måten trenger de ikke å bokmerke favorittnettstedene sine eller søke på Google når de vil ha en god lesning.

Slik fungerer RSS

RSS, eller Virkelig enkel syndikering, gir leserne en sjanse til å abonnere på bloggen din. Etter det må leseren bruke en RSS-leser eller aggregator for å konsumere innholdet.

For å abonnere klikker leseren på en Abonner-knapp. Det er det. Noen ganger er det vanskelig å finne en RSS-abonnementsknapp på et nettsted eller en blogg, men du kan ofte finne dem i nærheten av sosiale medieknapper, i bunnteksten, eller ved å søke på “Nettstedsnavn” + “RSS-feed” i Google.

Noen ganger er det vanskelig å finne en RSS-abonnementsknapp på et nettsted eller en blogg, men du kan ofte finne dem i nærheten av sosiale medieknapper, i bunnteksten, eller ved å søke på “Nettstedsnavn” + “RSS-feed” i Google.

RSS-feeds kan også deles opp basert på kategori eller emne. Dette er langt mer relevant for store nettmagasiner (som Wall Street Journal eller USA Today). Hvorfor er det tilfelle? Fordi disse publikasjonene har dusinvis, om ikke hundrevis av seksjoner.

Hvorfor er det tilfelle? Fordi disse publikasjonene har dusinvis, om ikke hundrevis av seksjoner.

Derfor kan en leser bestemme seg for å abonnere på hele papiret eller bare sportsdelen.

Og det er en annen fordel med å ha en RSS-strøm. Det er fullt mulig at noen lesere bare synes noen av artiklene dine er tiltalende. Derfor vil de kanskje bare abonnere på noe som reiser eller forretningsdelen.

Etter å ha abonnert på RSS-feeden, kreves det at brukeren oppgir hvordan de skal konsumere informasjonen. Som nevnt krever dette en slags aggregator eller RSS-leser.

Det mest populære alternativet for dette var Google Reader. Det var en ren, ekstremt effektiv måte å samle dusinvis av RSS-feeds på.

Dessverre sluttet Google Reader å operere i 2013. Så det er ikke et alternativ lenger. Imidlertid er det mange andre RSS-lesere som brukes i dag.

Hvilke RSS-lesere som blir sterkt anbefalt?

Etter avslutningen av Google Reader, anbefalte Google hovedsakelig at alle kunder ble overført til Feedly. Det er definitivt mest likt Google Reader, men alt avhenger av dine egne preferanser.

Det er mange titalls RSS-lesere å velge mellom, men her er de mest populære:

Som nevnt har hver sin egen sjarm. Feedly etterligner for eksempel Google Reader med sin renslighet og organisering, mens Panda er mer en måte å bla gjennom flere nettsteder i ett grensesnitt. Jeg anbefaler at du tester alle ut for å se hvilken som er riktig hvis du planlegger å samle innhold. Tross alt kommer det til å være ditt viktigste knutepunkt for å lese artikler.

Slik bruker du RSS med ditt WordPress-nettsted

Nå som du forstår hvordan leserne drar fordel av RSS, er det på tide å undersøke hva og hvordan for WordPress-nettstedseiere.

For å starte, bør du vite at du vil samhandle med en RSS på en eller to måter. Det første og viktigste aspektet av RSS for eiere av nettstedet er å få RSS-abonnementsknappen på nettstedet ditt. Dette fungerer som et distribusjonsnettverk for innholdet ditt, alt uten at du gjør mye arbeid for å gjøre det.

Slik legger du til en kobling og ikon til RSS-feeden din

Du har noen få valg å ta for denne prosessen. Teknisk sett kan du ta et RSS-bilde fra Google Bilder, plassere det i en widget og koble bildet i sidefeltet. Det sparer deg for behovet for å installere en plugin, men det er ofte ikke den reneste måten å gjøre med å inkludere en RSS-knapp.

Kontroller først om WordPress-temaet ditt inneholder en tilpasset widget for sosiale ikoner. Hvis en widget er tilgjengelig, bør du kunne sette den inn i et hvilket som helst widget som er klart for widgeten (sidefelt, bunntekst eller til og med topplinje).

Total sosial widget

Over er et eksempel på det totale temaet sosiale widget (som også inkluderer alternativer for knappestil, størrelse, rekkefølge og mer). Men hvis temaet ditt ikke inkluderer denne innebygde funksjonen, kan du oppleve at det å bruke en plugin er det beste alternativet.

Legg til en enkelt RSS-knapp

Til å begynne med kan du prøve å sette inn RSS-knappen av seg selv. Dette kan være tilfelle hvis du vil holde den adskilt fra sosiale knapper eller kanskje plassere den mot bunnen av nettstedet ditt.

Hvis det er tilfelle, er det noen få plugins som RSS-feedikon eller RSS Ikon Widget. De fungerer begge bra, men du får ikke noen ekstra funksjonalitet som knapper for å øke det sosiale følget ditt.

Det er mer vanlig å se RSS-knappen ved siden av Facebook-, Twitter- og Pinterest-koblingene dine, forutsatt at du har slike.

Legg til RSS med koblinger til sosiale medier

Hvis du ønsker å kombinere alle disse knappene på rad, kan du vanligvis finne plugins-plugins for sosiale medier som også gir mulighet for et tilpasset ikon og kobling eller et faktisk RSS-ikon.

Ultimate ikoner for sosiale medier gjør susen for sosiale knapper og RSS, siden den også inneholder et RSS-ikon og et felt for å sette inn RSS-URLen din.

Hva er RSS-nettadressen min?

WordPress genererer automatisk en RSS-feed for deg. Denne strømmen er en samling av artiklene dine, og den kan deles med RSS URL. Som du kan se på skjermdumpen over, kreves det en RSS-URL for at brukerne kan komme og klikke på knappen. Det meste av tiden vil du lime inn denne URL-en i et plugin-felt, men noen ganger kan du ganske enkelt koble et bilde.

Uansett ser RSS-URLen din slik ut: http://www.wpexplorer.com/feed/

Det eneste du trenger å gjøre er å bytte ut “wpexplorer.com” -teksten med det faktiske nettstedet ditt. Når du har fått denne nettadressen, er det ganske lett å begynne å distribuere RSS-strømmen på nettstedet ditt.

Viser flere RSS-feeds på ditt WordPress-nettsted

Den andre grunnen til at du kan dra nytte av RSS, er hvis du ønsker å vise tredjepartsfeeds på ditt eget WordPress-nettsted. For eksempel, kanskje du driver en finansblogg og ønsker å levere aksjetrender fra en mer oppdatert, troverdig kilde. Tross alt kommer du ikke til å oppdatere aksjekursvariasjoner selv. Det er bedre å ta tak i RSS-strømmen fra CNNMoney eller Reuters og sette den inn i sidefeltet.

Det samme gjelder de fleste nyhetsblogger, siden det ofte er umulig å følge med på hvert hjørne av nyhetssyklusen. En filmblogg vil ikke gå glipp av å dele Rotten Tomato score. Og det er her Rotten Tomatoes RSS-strømmen spiller inn.

Så denne RSS-taktikken handler mer om å gi brukerne dine verdifull informasjon, i motsetning til å distribuere innhold over internett.

RSS Feed Display Frontend

Den øverste plugin-en for å lage en RSS-nyhetsstrøm på nettstedet ditt kalles WP RSS Aggregator.

Last ned WP RSS Aggregator-plugin og installer den på nettstedet ditt. Gå til fanen RSS Aggregator i dashbordet og fyll ut alt fra RSS-URL til navnet på strømkilden. Det vil spørre deg om noen andre innstillinger, for eksempel om du vil koble til kilden, og om du vil fjerne dupliserte titler.

Legge til ny strøm

Etter det kan du administrere alle feeds og vise dem i en konstant strøm på nettstedet ditt. Plasser strømmen i sidefeltet eller på sin egen side.

Hvorfor du trenger RSS på ditt WordPress-nettsted

Noen bloggere avviser kanskje RSS som en gammel teknologi. Denne oppfatningen er langt fra sann, spesielt med teknisk erfarne lesere. Noen bloggere tror det er mer for store magasiner. Det er heller ikke sant.

Noen bloggere tror det er mer for store magasiner. Det er heller ikke sant.

Selv om du får fem eller ti RSS-lesere, er det ganske bra for en liten eller mellomstor blogg. Det er ganske enkelt en annen måte for brukerne dine å få tilgang til innhold, så det er som et alternativ til e-postlisten din eller når du legger ut på sosiale medier.

Hvis du har spørsmål om bruk av RSS med WordPress, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me