1. 1. Leser for øyeblikket: Introduksjon til WordPress Theme Customizer
 2. 2. Samhandler med WordPress Theme Customizer
 3. 3. WordPress Theme Customizer Kjeleplate
 4. 4. Utvide WordPress Theme Customizer Boilerplate
 5. 5. Theme Customizer Kjeleplate – Betingede alternativer, temaer og plugins for barn

En ting jeg alltid mislikte med temaer for innstillinger for temainnstillinger, var hvor enormt forskjellige de ville få. Se for deg at hver bilprodusent prøver å legge til sitt eget preg ved å ha unik hjulplassering, og du vil se hvorfor det er en dårlig ting for WordPress-utgivere.


Heldigvis siden 3.4 og takket være Theme Customizer API vi trenger ikke innstillingssider i det hele tatt.

Den aktuelle bloggen er Temaalternativer Galleri, utstillingsvindu for “de beste (og verste) temalternativene i byen”. Stort sett det verste, men det er vel det som gjorde det populært. I følge Konstantin er det Theme Customizer som vil gjøre det foreldet.

I hele denne postserien skal vi se på fordelene ved å bruke Theme Customizer over “gamle” innstillingssider, gå gjennom hvordan Theme Customizer fungerer, se hvordan du kan utvide det og til slutt lage Theme Customizer kjeleplate som kan brukes med ethvert WordPress-tema.

Fordeler med tematilpasning

Nå sier jeg ikke at temainnstillingssidene er (var?) Alle dårlige – hvis de blir gjort riktig, føler de seg som en naturlig utvidelse av WordPress-dashbordet – bare at det er noe bedre nå. Det Customizer gjør, sammenlignet med en innstillingsside, er å gjøre temaoppsettingsprosessen enklere ved å ta bind for øynene av brukerens hode.

Hvis du aldri så den i aksjon, denne videoen av Otto er et must watch:

Så hva er egentlig Theme Customizer? I følge Codex:

Skjermet for tematilpasning (dvs. “Theme Customizer”) lar administratorer av nettstedet justere innstillingene til et tema og se en forhåndsvisning av disse endringene i sanntid.

Tematilpasning i et nøtteskall

Tematilpassing har tre hovedkomponenter – seksjoner, innstillinger og kontroller. Hvis Theme Customizer var et hus, ville stuen din være en av seksjonene, hvert lys i det ville være en innstilling og hver lysbryter en kontroll. Så enkelt er det.

For å samhandle med Theme Customizer, må du koble deg inn i tilpasse_registrere handlinger. Ved å gjøre det laster du $ wp_customize objekt, et eksempel på WP_Customize_Manager klasse som gjør alt det tunge løftet. Mer om det i del 2 av denne serien.

Den er allerede der

Hvis du ikke ønsker å samhandle med Theme Customizer og bare trenger å la det gjøre det i temaet ditt, blir det enda enklere. Når du oppretter et tema fra bunnen av, vil Theme Customizer allerede være der, og vise de innebygde seksjonene. Faktisk er dette hvor langt blank index.php og en style.css uten noe annet enn kommentarhodelinjer vil få deg:

Tematilpasning i et blankt tema

Tematilpasning i et blankt tema

Jada, det er ingenting å forhåndsvise i det skjermbildet, fordi index.php ikke gjør noe, men det er poenget – hvis du er en temautvikler, skriker Theme Customizer bare “Når du er klar!” så ingen grunn til ikke å bruke det i ditt WordPress-tema.

Det er flere standardseksjoner, men de vises bare hvis temaet ditt støtter dem. Her er en liste over innebygde seksjoner:

 • Nettstittel & tagline
 • Farger*
 • Header Image *
 • Bakgrunnsbilde*
 • Navigasjon*
 • Statisk forside

Merkede (*) seksjoner vises bare hvis temaet støtter deres respektive funksjoner. Hvis du vil at Header Image-seksjonen skal vises, er alt du trenger add_theme_support (’tilpasset topptekst’) et sted i funksjonsfilen.

Eksisterende kontroller

Med alle de innebygde delene, må det være noen eksisterende kontroller (lysbrytere, husker du?) For å fylle dem opp. Dette er hva WordPress gir deg, ut av boksen:

 • Tekstfelt
 • avkrysnings
 • Radio
 • Å velge
 • Fargevelger
 • Filopplasting
 • Bildeopplasting
 • Bakgrunnsbilde
 • Topptekstbilde

Sannsynligvis bra nok for de fleste temaer, men hvis temaet ditt er spesielt (la meg gjette, det er det, ikke sant?) Og trenger noen tilpassede kontroller, kan du også gjøre det. Å lage tilpassede kontroller er en av tingene vi vil dekke i denne serien, så følg med.

Det er alt for nå

WordPress har for tiden seksten API-er (prøv å navngi dem alle!) og hvis du bedømmer dem etter hvor brukervennlige de er, og hvor lett det er å hoppe inn og begynne å bruke dem, kommer ikke en i nærheten av Theme Customization API.

Gjorde du brukerne dine allerede en tjeneste og byttet fra innstillingssider til Theme Customizer? Hvis ikke, vil jeg gjerne høre hvorfor og hvis du har det, hva synes du om det så langt?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me