Introduksjon til Google AMP for WordPress

 1. 1. Leser for øyeblikket: Introduksjon til Google AMP for WordPress
 2. 2. Slik konfigurerer du AMP i WordPress

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) er en forstyrrende ny teknologi designet for å gjøre nettet mer mobilvennlig, betydelig raskere og pålitelig. Denne postserien er dedikert til å utforske Google AMP og hvordan du konfigurerer den i WordPress.


Her er en liste over ting vi kommer til å dekke over i denne innleggsserien:

 • Først tar vi en rask oppdatering av gjeldende mobile webtrender – rettferdiggjør behovet for AMP
 • Vi tar også en liten oversikt over hvordan sidehastigheten påvirker virksomhetene våre og ser hvordan AMP kan hjelpe
 • Deretter lærer vi hva som er AMP, ser noen eksempler fra det virkelige livet på hva som kan gjøre.
 • Det vil markere slutten på denne artikkelen. I neste artikkel lærer vi hvordan du konfigurerer AMP for WordPress

La oss begynne.

Google AMP

Før du graver deg i informasjonen om AMP, kan du følge med på WPCrafter videoguide som knytter seg til innlegget vårt.

Ifølge 2015 Internett-trenderapport utgitt av konsulentfirmaet KPCB, brukte gjennomsnittsvoksen 5,6 timer om dagen på Internett i 2015. Av det totalt ble 2,8 timer brukt på en mobil enhet. Dette er en betydelig økning fra 2010, da i gjennomsnitt bare 0,4 timer ble brukt på Internett via mobilenhet.

gjennomsnittlig daglig Internett-bruk-for-enhet

Kilde: Ezoic

Den gjennomsnittlige bruken av internett på internett økte med 600% mellom 2010 og 2015

e-post-åpnet-by-enhet

Kilde: Ezoic

En studie publisert i Amerikansk preferanse-rapport for forbrukerenheter fant det over to tredjedeler av e-postene ble åpnet på en mobil enhet, der 52% åpnes på en smarttelefon og 16% åpnes på et nettbrett.

digital-media-bruk-tid

Kilde: Ezoic

EN 2015 amerikansk mobilapp-rapport utgitt av comScore funnet 90% økning i den totale tiden brukt på mobile enheter av amerikanske voksne mellom 2015 og 2013. Den samme rapporten uttalte også at mobilapper utgjør 54% av den totale tiden du bruker på digitale medier, og mobilnettlesere står for ytterligere 8% av den totale tiden.

Alt i alt blir 62% av bruken av digitale medier brukt på en mobil enhet.

Så ja, en mobil-første strategi er det veldig viktig. La oss snakke litt om hastighet.

Lastetidene betyr noe – de betyr mye. Det er den ene kritiske faktoren som kan påvirke andre viktige faktorer som inntekter, avvisningsrate, tid på stedet, søkerangeringer og ytelse på nesten alle andre digitale markedsføringskanaler.

Siden inntekter er sluttmålet i enhver bedrift eller nettsted, er dette et interessant faktum fra en forskningsstudie fra 2014 “Nettstedshastighet skader alles inntekt”, utført av det digitale markedsføringsfirmaet Protent. Høydepunktet i studien var det raskere sider tjener mye mer penger.

nettside-speed

Kilde: Protent

Dollarvisningen per side (la oss kalle det DPPV) øker med 20% når du reduserer lastetiden fra 8 til 5 sekunder (37,5% reduksjon).

Men den virkelige gevinsten kommer når lastetiden for sider er under ett sekund eller mindre. Å gå fra lastetid fra to til ett sekund resulterer i 2x boost inn dollar per sidevisninger.

Ikke bare inntekter, nettstedhastighet påvirker også sosial delingsprestasjon. Gutta over på Protent gjennomførte et ikke-så uttømmende eksperiment der de sendte 100 betalte klikk (fra Facebook-annonser) til to sider.

Side A lastet på 2 sekunder og Side B lastet på 4 sekunder. Gjett hva? Side A fikk 10 aksjer mens Side B bare fikk to aksjer. Selv om prøvestørrelsen var for liten til å validere hypotesen, men den forteller en betydelig historie!

Det å være vitne til det eksplosive veksten på det mobile internettmarkedet, etterspørselen etter raskere internettilgang, bedre webteknologier med tanke på hastighet, tilgjengelighet og pålitelighet, ble av største betydning. Pionerer som Google skjønte raskt at mye kunne gjøres for å gi næring til denne økende etterspørselen, og dermed ble Project AMP født.

Hva er AMP?

amp-eksemplet

Kilde: BusinessofApps.com

AMP eller Accelerated Mobile Pages er et åpent rammeverk for å bygge en raskere, standardisert og mer responsiv mobilnett. Det fine med AMP er at den fungerer rett på toppen av eksisterende webteknologier og forbedrer den mobile brukeropplevelsen dramatisk. Derfor foretrekker Google AMP-nettsider og rangerer dem høyere i SERP-er.

Hvordan forbedrer AMP hastigheten?

nettside-speed-vektor

AMPs åpne rammer ble designet for å dra nytte av de eksisterende webteknologiene og bygge videre på den. Derfor fungerer det rett ut av boksen i innholdsstyringssystemer som WordPress.

AMP følger et standardisert rammeverk for å bygge websider og sikrer at alle eksisterende websider kan tilpasse seg den rammen. I litt mer tekniskebetingelser, det tillater bare asynkrone skript, ikke tillater gjengeblokkerende eksterne mekanismer, tillater bare inline CSS og mye mer.

Kort sagt, AMP gjengir først oppsettet til nettsiden (nesten øyeblikkelig) og laster inn innhold på en prioritert basis. Det fjerner all venting på ressurser og minimerer antallet forespørsler kraftig. Når alle disse faktorene fungerer i perfekt harmoni med hverandre, får du et raskt, raskt nettsted som laster nesten på et øyeblikk.

Sjekk ut følgende hastighetstest satt sammen av PenguinWP, som viser “AMP-effekten”. Ved hjelp av AMP kunne de:

 • Øk PageSpeed-poengsummen med 3 poeng
 • Reduser lastetid for sider med 72% fra 5 til 1,4 sekunder!
 • Reduser sidestørrelse med 80% og antall forespørsler med 82%

Her er en tabell som deler tallene:

PageSpeed ​​ScoreLastetidTotal sidestørrelseForespørsler
Original versjon9251024118
AMP-versjon951.420621
AMP-forskjellen3-3.6s-794KB-97
Prosentvis forbedring3%-72%-80%-82%

Innholdsbevaring

AMP ble designet for å gjøre nettet vakkert og mer responsivt for mobile enheter. Det gjorde det ved å fjerne noen ikke-essensielle funksjoner i eksisterende webteknologier.

Det betyr ikke at alle de kule funksjonene på det moderne nettet blir tatt bort. Nei. Det ganske enkelt vandrer alle disse innholdsrike funksjonene inn i et standardisert rammeverk med minimalt svingrom.

AMP støtter bildekaruseller, kart, sosiale plugins, datavisualiseringer og videoer for å gjøre utgiverenes historier mer interaktive og skiller seg ut.

Casestudie: The Washington Post

Wapo

Kilde: AMP Project

La oss se på en casestudie av Washington Post med AMP. Etter implementering av AMP så The Post en økning i å returnere brukere fra mobilsøk med 23%. Dette trenger litt av en forklaring.

Nesten 55% av Postens trafikk kommer fra mobile enheter – som igjen er synkronisert med statistikken som ble delt i begynnelsen av denne artikkelen. Hvis dataene ikke lastes innen tre sekunder, begynner folk å forlate.

Tradisjonelt kommer 51% av mobilsøkbrukere tilbake til The Washington Post innen 7 dager. For brukere som leser historier publisert i AMP, hopper dette tallet til 63%. Med AMP økte således bevarelsen av mobil søketrafikk med 23%.

Ikke bare dette, lastetidene for siden gjennomsnittlig til 400 ms, noe som er en 88% forbedring etter AMP. I dag skyver de over 1000 artikler via AMP.

Flott. Slik får jeg tilgang til AMP?

Du kan få tilgang til AMP-versjonen av et hvilket som helst nettsted ved å legge til “/ amp” til nettadressen til enhver webside. Hvis nettstedet ikke støtter AMP eller får en gjengivelsesfeil, er det designet for å gjøre det nådig degraderer til den opprinnelige mobile responsive versjonen av nettstedet.

Distribusjon av innhold

innhold-vektorgrafikk

“Også kjent som gratis CDN for AMP-artikler”

Bedre kjent som Google AMP Cache. Denne gratis tjenesten fra Google gjør det mulig for utgivere å være vertskap for innholdet sitt, samtidig som det muliggjør effektiv distribusjon gjennom Googles globale cache-nettverk med høy ytelse. Det er med andre ord som en gratis CDN for AMP-nettsteder.

Flott. Hvordan virker det?

Nettsider som er gjort kompatible med AMP blir gitt spesiell oppmerksomhet av Google. Når du begynner å indeksere AMP-versjonen av nettstedets sider, lagrer Google dem i noe som kalles en AMP-cache. Du eier fremdeles innholdet, Google gir ganske enkelt en hånd i å servere det til fjerne hjørner av kloden. Når det gjelder oppdatering av hurtigbufret innhold, er det hva Google har å si:

“Hver gang en bruker får tilgang til AMP-innhold fra cachen, blir innholdet automatisk oppdatert, og den oppdaterte versjonen blir servert til neste bruker når innholdet har blitt bufret.”

Hvordan får vi tilgang til det?

Vel, la oss se. Hvis du har en nettadresse til en webside, må du først sjekke om AMP er aktivert. Du gjør det ved å bare legge til “/ amp” i URL-en. Her er en rask formel for hvordan du får Google AMP Cache URL for et hvilket som helst AMP-lified nettsted.

 1. Få AMP-versjon av nettsiden ved å legge ‘/ amp’ til URL. Hvis det er gyldig, fortsett til neste trinn. Ellers stopp.
 2. Hvis en 404-side vises – har ikke dette nettstedet implementert AMP.
 3. Hvis du ser at innholdet lastes opp, er AMP installert.
 4. Hvis du vil hente innholdet fra Google AMP-hurtigbufferen, legger du bare ved https://cdn.ampproject.org/c/ til begynnelsen av AMP URL, unntatt “www” -delen.
 5. Begynn med hoveddomenenavnet (unntatt ‘www’) og kopier websiden til AMP.
 6. Append https://cdn.ampproject.org/c/s/ til URLen, og det skal gi deg Google AMP Cache URL.

La oss ta et eksempel på en Forbes-artikkel og sette formelen over på prøve.

 • Dette er den opprinnelige URL-adressen til Forbes-artikkelen:
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/
 • For å få AMP-versjonen, legger vi bare til / amp til den opprinnelige nettadressen.
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • For å få Google AMP Cache URL kopierer vi først AMP URL fra hoveddomenenavnet, dvs. ekskluderer “www” -delen helt til slutt. Det gir oss:
forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Neste legger vi til https://cdn.ampproject.org/c/s/ til den URL-en for å få Google AMP Cache-URL for den samme siden.
https://cdn.ampproject.org/c/s/forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp

Sjekk det, det fungerer!

Smarte annonser

online-annonser

Å lage kvalitetsinnhold krever betydelige ressurser. Annonser hjelper med å finansiere gratis tjenester og innhold på nettet. AMP var designet for å integrere denne ideen og har inngått et samarbeid med over 75 av de fremste annonsenettverkene.

AMP støtter et omfattende utvalg av annonseformater, annonsenettverk og teknologier. Alle nettsteder som bruker AMP vil beholde valget av annonsenettverk, så vel som alle formater som ikke skader brukeropplevelsen.

Analytics

seo

Utgivere må også forstå brukeratferd når de interagerer med innholdet. Derfor fungerer AMP også godt med over 25 av de beste leverandørene av analyseløsninger som comScore, Google Analytics, Krux og mer.

analyse plattformer støttede-by-amp

Analytics-leverandører støttet av AMP som på 1st Nov 2016; Kilde: AMP Project

Konklusjon

Ledende innholdsgenerasjons-, aggregerings- og analyseplattformer har begynt å implementere AMP på sine nettsteder. Twitter, Pinterest, WordPress.com, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics og LinkedIn er blant den første gruppen av teknologipartnere som planlegger å integrere AMP HTML-sider. Google planlegger også å gjøre Google Nyheter til en AMP-første plattform.

Det er interessant å se hvordan dette ambisiøse prosjektet ville utvikle seg til å endre fremtiden for nettet.

Jeg personlig elsker konseptet med AMP-sider. De er en glede av å lese, konsumere mye mindre data enn mobilklare websidekontrakter, og viser annonser på en helt beskjedent måte.

Å lese, konsumere og dele innhold er så mye enklere og morsommere med AMP. I neste artikkel lærer vi hvordan du integrerer AMP med WordPress.

Hva er tankene dine om AMP? Kommer det til å ta seg opp?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map