Hvorfor og hvordan starte en blogg etter pensjonering med WordPress

Slik starter du en WordPress Pensjonsblogg

Du er pensjonist – gratulerer! Vi vet at det i utgangspunktet kan ta litt tid å tilpasse seg den nylig frigjorte planen, men det er mye å gjøre. Å bygge og vedlikeholde en WordPress-blogg kan være en fantastisk pensjonisthobby, en måte som supplement til en eksisterende interesse, eller til og med en måte å tjene penger med WordPress. Mens WordPress er ganske intuitivt, kan imidlertid ideen om å få nettstedet ditt gå opp og virke være litt skremmende.


Heldigvis er det mange gratis og enkle å bruke verktøy tilgjengelig for å hjelpe deg med å lage det perfekte nettstedet. Ved å dra nytte av disse (hvorav mange er gratis) kan du bygge din egen webside og begynne å blogge.

Dette innlegget vil gi forslag til emner og veilede deg trinn for trinn gjennom prosessen med å lage nettstedet ditt – inkludert alt fra å velge et emne til hvordan du kan begynne å tjene penger. Vi vil også tilby mange koblinger til videre lesing for å hjelpe deg med å dykke dypere inn i de forskjellige temaene.

Hvorfor starte en pensjonistblogg?

Å starte en WordPress-blogg av alle typer kan være fordelaktig, men en pensjonistblogg kan være spesielt oppfylende. Det er mange påviste følelsesmessige og fysiske helsemessige fordeler ved å skrive, inkludert stressreduksjon og forbedret humør. Dessuten tilbyr en blogg en måte å bevare og videreformidle kunnskap til nåværende og fremtidige generasjoner. Det kan til og med gjøre deg noen få dollar på veien.

Før vi setter i gang hvordan du faktisk kan starte en blogg, er det en liste over noen fordeler hvis du har noen andre tanker:

 • Gi deg selv noe å gjøre (du kommer til å ha mye fritid)
 • Del minner / opplevelser med familien (og verden)
 • Hjelp andre ved å lære dem ting du har lært gjennom årene (du kan starte en blogg om den tidligere jobben din)
 • Ta på deg nye utfordringer (det er alltid godt å utfordre deg selv)
 • Reis verden rundt (kanskje har du aldri hatt tiden før, men nå kan du reise verden rundt og blogge om den)
 • Tjen litt ekstra penger (kanskje bloggen din blir viral)

Start bloggen din i 7 enkle trinn

Nedenfor har vi skissert en syv-trinns guide for å komme deg videre til bloggsuksess. La oss komme i gang!

Trinn 1: Bestem deg for temaet ditt

Før du designer nettstedet ditt, vil du ha en god ide om hva du vil blogge om. Her er noen populære veibeskrivelser for pensjonistblogger:

 • En online journal: Du kan velge å bare dele tankene og opplevelsene dine.
 • En emnespesifikk blogg: Kanskje du vil snakke om karrieren din, eller skrive om en hobby eller interesse.
 • En lokal nisjeblogg: Du kan være interessert i å blogge om samfunnet ditt, inkludert virksomheter, arrangementer eller problemer.
Hjemmesiden til Sydney Lagiers pensjonistblogg

Sydney Lagiers blogg fungerer som et pensjonsdagbok og forum på nettet

Trinn 2: Velg en webhotell og domenenavn

Vi bruker WordPress Content Management System (CMS) for å opprette nettstedet (vi vil utvide hvorfor nedenfor). Dette betyr at du vil gå med en WordPress-vennlig hostingleverandør. Selv om det er mulig å sette opp store deler av nettstedet ditt gratis, er hosting en komponent som krever et gebyr.

Din domenenavn er navnet som vil vises i nettadressen til nettstedet ditt (f.eks. www.domain-name.com). Du kan skaffe en gjennom en webhotellpakke (det første året er gratis hvis du velger å gi Bluehost en prøve), en registrar eller domenenavn markedsplasser. Domenenavnet ditt er unikt, og det kan være komplisert å endre senere, så det er verdt å tenke litt på det i begynnelsen.

Trinn 3: Installer WordPress

Når du har sortert hosting og domene, er det på tide å gjøre det installer WordPress. WordPress er en svært tilpassbar og brukervennlig plattform med et enormt støttesamfunn. Det gir mer enn en fjerdedel av nettet, og over fem hundre nye WordPress-nettsteder opprettes daglig.

Hvis du har valgt en av våre anbefalte verter, vil du dra nytte av en enkel ett-klikks installasjonsprosess for WordPress. De fleste verter tilbyr utmerket støtte for å guide deg gjennom dette trinnet og feilsøke eventuelle problemer.

Mens WordPress er ganske intuitivt, er det ganske mye å lære, spesielt i begynnelsen. Det er absolutt verdt å ta en titt på noen av de mange opplæringsprogrammene som er tilgjengelige for å komme i gang med WordPress.

Trinn 4: Velg et tema

Når du har installert WordPress kan du velge et tema, som vil gi det generelle utseendet på nettstedet ditt og kan gi ekstra funksjonalitet. Mens mange temaer kommer med mange bjeller og fløyter, vil du sannsynligvis ønske å holde deg til noe enkelt når det kommer til blogging, med mindre du føler deg eventyrlysten.

Heldigvis er det mange gratis temaer å velge mellom. Hvis valget er overveldende er det noen nyttige lister over enkle gratis og premium temaer du bør sjekke ut. Når du har valgt temaet ditt, kan du tilpasse det manuelt, eller gjennom verktøyene det kan inneholde.

Her er et par av våre egne enkle og intuitive temaer:

1. Null (gratis)

Hjemmesiden til Zero

Info & NedlastingVis The Demo

Dette moderne temaet er enkelt å sette opp og gir et fantastisk enkelt bakteppe for enhver blogg. Det gir minimalt med rot både for betrakteren og bak kulissene, slik at du ganske enkelt kan fokusere på å dele tankene dine.

2. New York

Info & NedlastingVis The Demo

Dette dristige temaet er perfekt for en profesjonell blogg uten ekstra oppstyr. Demosiden er enkel å installere, og du kan også legge til en butikk med dine egne produkter (eller lenker til tilknyttede produkter på Amazon, etc.) for å komplettere bloggen din.

Trinn 5: Legg til funksjoner og funksjonalitet med plugins

Mens WordPress kan ha alt du trenger for å opprette en blogg ut av boksen, vil du nesten helt sikkert ønske å legge til funksjoner og funksjonalitet med plugins.

Plugins er programvareutvidelser designet for å utvide kjernefunksjonaliteten til WordPress. De kan legge til sikkerhet, forbedre arbeidsflyten, forbedre brukeropplevelsen og mer. Mens det ikke er det nødvendig å bruke plugins, anses noen som essensielle.

Gratis plugins finner du i WordPress.org repository, og du kan finne førsteklasses alternativer på markedsplasser som CodeCanyon. Plugins kan installeres og aktiveres med bare et par klikk. Avhengig av plugin-modulen, trenger du ofte å gå inn på det innstillinger skjermbilde og juster alternativene som følger med. En av de mest populære WordPress-plugins med et bredt utvalg av innstillinger er Yoast SEO.

Yoast SEO tittelbilde fra WordPress.org

Den har en lang liste med funksjoner som hjelper deg med å forbedre rangeringen av søkemotoren, avgrense skriveferdighetene dine og gjøre innholdet ditt mer brukervennlig.

Trinn 6: Legg til innholdet

Innholdet du legger til vil være veldig avhengig av emnet ditt, men noen elementer du kanskje vil vurdere er:

 • Om siden: Denne siden kan inneholde en kort biografi og fortelle leserne hva bloggen din handler om.
 • Kontaktside: Dette er et praktisk tillegg hvis du ønsker spørsmål eller annen type korrespondanse velkommen.
 • Portfolio: Hvis du blogger om en hobby eller interesse, er sjansen stor for at du har prosjekter å vise frem som kan vises med en portefølje.
 • Galleri: På samme måte kan du ha bilder du vil presentere i form av et galleri.
 • Sosiale lenker: Du må også komme på sosiale medier for å dele innholdet ditt. Velg først hvilke sosiale nettverk som passer for bloggen din, og bruk noen av tipsene våre for å automatisere sosial deling.

Sist, men ikke minst, må du vite hvordan du oppretter ditt første blogginnlegg.

Trinn 7: Få penger på nettstedet ditt

Selv om dette trinnet er helt valgfritt, kan det være lurt å prøve å tjene penger på nettstedet ditt. Hvis du har et godt antall besøkende, kan du sette den opp for å tjene en jevn strøm av tilleggsinntekt for å hjelpe deg med å glede deg over pensjonen enda mer. Det er mange måter å gjøre dette på, blant annet gjennom tilknyttede lenker, annonser, salg av egne produkter og skriving av sponsede innlegg.

Konklusjon

En pensjonistblogg er en fin måte å dokumentere livet ditt som pensjonist, dele kunnskapen din om en hobby eller interesse eller bli mer involvert i lokalsamfunnet. Selv om det høres ut som en god ide, kan det imidlertid være en overveldende tanke å utføre den i praksis.

I dette innlegget har vi gitt syv trinn for å komme i gang med pensjonistbloggen. Har du spørsmål om prosessen vi har dekket i denne artikkelen? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map