1. 1. Tilpass WordPress-administratorområdet ditt med merkevare fra hvite etiketter
  2. 2. Leser for øyeblikket: Hvordan tilpasse ditt WordPress Admin brukergrensesnitt

Med den siste utgivelsen av WordPress så vi en dramatisk endring i stilen og designen til admin-instrumentbordet. Hele brukergrensesnittet for dashbordet er oppdatert for å se mer moderne og rent ut og gir oss muligheten til å endre fargevalg på en brukerbasis.


Selv med disse designtilpasningene er det imidlertid fortsatt en begrensning i tilpasningsalternativene som er tilgjengelige for deg å bruke. Det har ikke skjedd noen vesentlig forbedring av hva du kan begrense per bruker- eller rollebasis.

Utviklingen av WordPress-dashbordet pågår alltid, som resten av programvaren, men hvis du vil begynne å gjøre noen store endringer i adminområdet ditt nå, kan du.

Alt du trenger er en plugin.

WP Admin UI Tilpasse plugin

plugg inn

WP Admin UI Customize-plugin kan brukes til å gjøre store endringer i tilgjengeligheten av elementer på admin-dashbordet på nettstedet ditt.

For eksempel vil du alltid gi nettstedadministratoren full tilgang til alt i admin-dashbordet. Hvis du har flere forfattere på nettstedet ditt, kan du imidlertid bruke en annen brukerrolle som bidragsytere for å sikre at de har begrenset tilgang til dashbordet ditt, og bare kan se og få tilgang til det du vil at de skal.

Denne pluginen fungerer best når du har to tydelige roller på nettstedet ditt, men kan også brukes til å endre andre roller med de samme innstillingene.

Få WP Admin UI Customize

La oss se nærmere på plugin-modulen og dens funksjoner.

Konfigurere plugin-modulen

Når du har installert og aktivert plugin-modulen på nettstedet ditt, får du et nytt sidelinjemenyelement med forskjellige innstillinger du kan konfigurere.

Den første innstillingssiden for plugin dikterer hvilken brukerrolle du ønsker å bruke alle innstillingene dine på. Det er et premium-plugin tilgjengelig som lar deg bruke spesifikke innstillinger for hver brukerrolle. Imidlertid, hvis du bare har en administrator og bidragsytere, kan du slippe unna med gratisversjonen.

Innstillingsside

Neste element på menyen er Nettstedsinnstillinger. Dette lar deg diktere forskjellige ting, for eksempel om administrasjonsfeltet vises for rollen, eller om brukeren vil vise de forskjellige metafeltene som brukes av WordPress. For det meste kan dette stå i standardtilstand. Det er veldig liten fordel å gjøre endringer på denne innstillingssiden.

Det tredje menyvalget er Generelle skjerminnstillinger. Det er her beslutninger om brukerrollen begynner å bli tatt. På denne innstillingssiden kan du bestemme om rollen du tilpasser blir varslet når det skal oppdateringer som skal brukes, om de kan endre skjermalternativer eller se hjelpefanen på en hvilken som helst admin-side, legge til informasjon i bunnteksten eller laste inn flere CSS-filer.

Generelle skjerminnstillinger

Menyelementet i dashbordet lar deg skjule forskjellige elementer på dashbordet ditt, slik at denne brukerrollen ikke har noen anelse om at de eksisterer. Mens du kan skjule disse widgetene under Alternativer for skjerm per bruker, som ikke hindrer brukerne i å legge dem til på nytt på dashbordet.

Redigering av instrumentbord

Å skjule elementene med denne pluginen fjerner dette alternativet fullstendig. Disse elementene inkluderer alle dashbord-widgeter du har installert, enten det er den Nylige kommentarer dashbordwidget eller WordPress Stats dashbord-widget. Dette er spesielt nyttig når du bare ønsker bidragsyterne dine tilgang til de spesifikke tingene de trenger for å skrive innhold til nettstedet ditt.

De Menylinje menyinnstillingssiden lar deg fullstendig endre administrasjonsfeltet øverst på skjermen for denne brukerrollen. Du kan legge til flere menyelementer i administrasjonsfeltet for å øke nytten av det, flytte alt rundt for å passe til dine egne personlige preferanser, eller du kan fjerne eventuelle fremmede elementer hvis du mener at de ikke er nødvendige for den brukerrollen..

Admin Bar Editing

De Innstillinger for sidemeny lar deg endre sidefeltet i WordPress-oversikten. Dette er uten tvil den mest nyttige funksjonen i pluginen. Disse innstillingene lar deg skjule menyelementer på venstre meny for denne brukerrollen.

Sidemeny

Du kan bruke disse innstillingene for å fjerne hvert element som brukerrollen ikke skal se, eller bare de du tror vil distrahere dem fra deres spesifikke rolle. Et eksempel på dette ville være at det bare skal være administratoren som kan se nettstedet Utseende, innstillinger, verktøy, plugins og potensielt sider menyelementer på sidefeltet. Bidragsytere bør ikke ha noe krav om å vite at disse tingene eksisterer, og de trenger faktisk ingenting utover innlegg menypost.

De Administrer Meta Box innstillingsskjermbilde lar deg tilpasse forskjellige aspekter ved oppretting av innlegg. Dette inkluderer å skjule forskjellige ting som kategorien, Utvalgt bilde, format og flere andre alternativer. Du kan også gi nytt navn til hvert av disse områdene hvis du velger.

Administrer Meta

Det er noen få innstillinger for å la folk legge inn kommentarer til nye artikler og for å endre permalinkene til et innlegg hvis de er satt til WordPress-standard. Disse innstillingene trenger sannsynligvis aldri å endres fra standardtilstanden.

Den nest siste innstillingsmenyen er en som lar deg endre om brukerrollen kan se noen av Innstillinger for navigasjonsmeny. Dette brukes hvis du vil tvinge rollen til å gjøre bruk av menyene du allerede har opprettet, og sikre at de ikke kan gjøre noen endringer for å endre navigasjonsmenyene på nettstedet ditt.

Den endelige innstillingsmenyen gjelder innloggingssiden. Disse innstillingene lar deg gjøre mindre endringer på innloggingssiden for WordPress, endringer som inkluderer å erstatte logotittelen og bildebanen for å overskrive standard WordPress-logoen. Det lar deg også laste inn ekstra CSS på siden, samt legge til en bunntekstmelding på siden.

Innloggingsskjerm

Konklusjon

Denne pluginen lar deg endre admin-instrumentbordet for WordPress-nettstedet ditt fullstendig. Å gjøre det til en ren opplevelse ved å gjemme en god del unødvendige menyer og widgeter har aldri vært enklere.

Du kan gjøre endringer i flere roller med denne pluginen, men alle roller du endrer må bruke de samme innstillingene. For å ha en helt annen admin-dashbordkonfigurasjon på en rolle-for-rolle-basis krever at du kjøper WP Admin UI Customize Multiple Add-On. De fleste vil være i stand til å komme seg forbi med gratisversjonen av plugin-en da det sjelden er mer enn to forskjellige brukerroller når som helst. Den eneste gangen dette vil være et problem er for nettsteder for magasinstil med flere bidragsytere og redaktører.

Få WP Admin UI Customize

Dette er en nyttig plugin for å begrense potensielle problemer dine bidragsytere kan forårsake. Det er verdt å ta en titt på hvis du har flere forfattere, og spesielt for de nettstedene som ofte bruker gjesteforfattere. Ideelt sett vil funksjoner som disse være tilgjengelige som en del av WordPress-programvaren. De er ekstremt nyttige for å administrere nettsteder med flere brukere og kan virke som et fornuftig trinn for kjerneteamet å ta med administrasjonspaneladministrasjon.

Har du brukt WP Admin UI Customize plugin, eller bruker du noe annet for å begrense tilgangen til admin-dashbordet? Vi vil gjerne høre tankene dine om dette i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me