Hvordan oppbevare SEO-juice når du flytter WordPress-innhold til et nytt domene

Du vil være enig i at å flytte WordPress-innhold til et nytt domene er en skremmende oppgave for mange WordPress-brukere. Hva å gjøre? Hvor skal jeg starte? Hvilke tjenester kan du stole på? Og hvordan opprettholder du SEO-rangeringen etter flyttingen? Dette er bare noen av spørsmålene du vil møte når du flytter WordPress-innholdet ditt fra et domene til et annet.


Migrering til et nytt domene er akkurat som å flytte et nettsted mellom verter, men med ett unntak; må du opprette permanente 301 viderekoblinger i etterkant. Det er mulig, selv om du trenger å utvise en viss grad av forsiktighet. Husk at vi snakker om virksomheten din her, noe som betyr at du ikke skal skynde deg noe. Ikke gjett at du ender opp med en garantert migrene for dine problemer.

Bare for å få ting til å rulle, her er et fuglesyn av dagens innlegg:

 • Før noe, lag en full sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt
 • Rydd opp i det nye domenet ditt
 • Bruk Duplicator WordPress-plugin for å flytte WordPress-innhold
 • Last opp WordPress-innholdet ditt til det nye domenet
 • Oppsett 301 viderekoblinger
 • Gi beskjed til Google og brukere
 • Gjør din glade dans

Og siden du ønsker å opprettholde SEO-juice etter flytting, er det i beste interesse å studere SEO. Her er et par innlegg for å peke deg i riktig retning:

 • Beste WordPress SEO-verktøy for 2017 for å forbedre rangeringen av søkemotorer
 • Nybegynnerguide for WordPress SEO [Post Series]
 • WordPress SEO: Rangering høyere i søkemotorer
 • De 10 viktigste funksjonene ved WordPress SEO av Yoast
 • WordPress SEO Best Practices for 2015 and Beyond

Med den ingressen, hva med å dykke rett inn og få dette over og gjort med? Her er saften:

Flytte WordPress-innhold: Forutsetninger

Å flytte WordPress-innholdet ditt til et nytt domene er ikke for alle. Du må lene deg tilbake og vurdere om flyttingen er nødvendig. Kan bedriften din fortsatt blomstre uten flytting? I så fall trenger du ikke å flytte til et nytt domene.

Flytter du til et nytt domene fordi Google treffer det gamle domenet med flere straffer på grunn av tynt WordPress-innhold? Å flytte det samme innholdet til et nytt domene vil fortsatt føre til straff. Hvis tynt innhold plager rangeringene dine, må du få huset i orden. Du trenger ikke å flytte til et nytt domene.

Forbered deg på forhånd

Det er mange grunner til at du ønsker å flytte WordPress-innholdet ditt til et nytt domene. Kanskje det gamle domenet ditt suger livet ut av deg. Du hater domenet og hva det representerer. Kanskje du ommarkerer, og et nytt domene gir mye mer mening enn det gamle domenet ditt.

Kanskje samler du flere nettsteder, og ønsker å holde alle under et enkelt domene. Kanskje har et mer brukervennlig domene blitt tilgjengelig, og du vil ta et hopp. Alt dette og mer er gyldige grunner som kan nødvendiggjøre et trekk.

Enkelt sagt må du forberede deg på forhånd. Siden bedrifts- og SEO-rangeringene henger på balansen, må du sørge for at farten er til det bedre.

NB: Etter å ha flyttet WordPress-innholdet ditt til et nytt domene, vil du oppleve lavere trafikkvolum en stund mens Google og brukere tilpasser seg endringen. Ikke svette om dette; du vil gjenopprette rangeringen om et par uker.

Når vi snakker om forberedelser, må du begynne med det viktigste trinnet, som introduserer oss til vår neste seksjon.

Før du flytter WordPress-innhold: Lag en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt

Å feile er menneskelig. Alt går bra ett minutt og det neste, s * det treffer viften. Det er uunngåelig, og det er derfor du må være klar. Før du begynner å tulle med noe, er det viktig å lage en full sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt.

Jeg snakker om sikkerhetskopiering av statiske filer og databasen (e). Jeg vil avstå fra å gå inn på detaljene fordi – innlegg:

 • Slik sikkerhetskopierer du WordPress-nettstedet ditt (pluss nyttige plugins)
 • Beste sikkerhetskopieringstjenester og plugins for WordPress-nettsteder

Når en sikkerhetskopi er på plass, er det på tide å bli skitten og skitten.

Rydd opp i det nye domenet ditt

I tilfelle det nye domenet ditt ble registrert tidligere, er det viktig å sikre at det ikke kommer med forutgående straffer. Ikke bekymre deg, å rydde opp i et domene er like enkelt som A, B, C. Alt du trenger er å kreve det nye domenet Google Webmaster Tools og navigere til Søketrafikk -> Manuelle handlinger.

Hvis det ikke er noen problemer, er du gylden og kan fortsette med farten. Hvis det er problemer, må du fikse dem og sende inn en forespørsel om ny vurdering. Gå bare videre hvis og når forespørselen er godkjent.

Flytte ditt WordPress-innhold

Selv om det tar mye tid avhengig av størrelsen på nettstedet ditt, er å flytte WordPress-innhold til et nytt domene den nest enkleste delen av prosessen. Du kan flytte nettstedet ditt manuelt ved hjelp av FTP eller ved hjelp av Duplicator-plugin. Vi skal avvise førstnevnte for sistnevnte, for hvem har tid til å laste ned et helt nettsted manuelt.

Flytte ditt WordPress-innhold ved hjelp av Duplicator-plugin

duplikator-plugin

Hva en livredder denne plugin er. Duplicator-pluginen lar deg flytte et WordPress-nettsted mellom domener eller verter, trekke ned et nettsted til localhost for utvikling, sikkerhetskopiere et nettsted, duplisere et live-nettsted til et iscenesettelsesområde og pakke et helt WordPress-nettsted for enkel distribusjon.

Med over 800 000 aktive installasjoner og en ypperlig karakter på 4.9 / 5.0, kan du aldri gå galt med Duplicator. Alt du trenger å gjøre er å installere og aktivere plugin-modulen på det gamle domenet ditt, som legger til et “Duplicator” -menyelement til admin-menyen..

Klikk deretter på menypunktet Duplicator for å starte dette skjermbildet:

flytte wordpress innhold holde seo juice

Deretter trykker du på “Opprett ny” -knappen for å opprette en ny pakke. Gi pakken et navn på neste skjermbilde (dette er bare for identifikasjonsformål) og klikk “Neste”:

flytte WordPress innhold beholde SEO juice

Duplicator vil skanne nettstedet ditt og gi deg en statusrapport. Hvis alt ser bra ut, fortsett med byggingen. På dette tidspunktet bør du se:

duplikator-bygge-pakke

Vær tålmodig hvis du har et stort nettsted, da varigheten av hele prosessen avhenger av størrelsen på nettstedet ditt. Testnettstedet mitt som handler om 100 MB (temaer, plugins, bilder osv.) Tok omtrent 2 minutter. På slutten av et vellykket bygg, bør du se denne skjermen:

duplikator-suksess-skjermen

Last ned installer.php-filen og den arkiverte pakken til datamaskinen din, og gjør deg klar for neste del.

Flytte ditt WordPress-innhold til det nye domenet

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du konfigurere det nye domenet hos verten. Dette nye domenet skal peke på en helt tom katalog der det nye nettstedet ditt vil bo. Koble til denne katalogen enten via File Manager eller FTP. Last opp både pakke- og installasjonsfilene til det nye nettstedet ditt. Start installasjonsprogrammet ved å navigere til http://newdomain.com/installer.php:

opplasting-wordpress-innhold til nye domener

På skjermbildet over må du oppgi databasedetaljer for det nye nettstedet. Merk at Duplicator-plugin fungerer med tomme databaser, så pass på at din ikke inneholder informasjon. Deretter merker du av i boksen som sier “Jeg har lest alle advarsler og merknader”, og klikk deretter på “Kjør distribusjon” -knappen. Dette leder til:

installering-wordpress-innhold-on-nytt domene

Duplicator-installasjonsprogrammet vil konfigurere WordPress-innhold, temaer, plugins og database, og deretter omdirigere deg til skjermbildet for oppdateringsadresse:

update-url-innstillinger

Her kan du oppdatere nettadressene dine deretter. Etter dette tar installasjonsprogrammet deg til det endelige skjermbildet, installasjonsskjermbildet, som viser deg hva du skal gjøre videre. Det første du trenger å gjøre er å oppdatere permalinks. Logg på den nye WordPress-installasjonen din ved å bruke de gamle påloggingsdetaljene, naviger til Innstillinger -> Permalinks og klikk på Lagre endringer-knappen.

Når du har logget inn på det nye nettstedet ditt, vil du se et varsel i WordPress Dashboard som henviser deg til å slette de reserverte Duplicator-filene:

dashbord-duplikator-varsel

Følg instruksjonene for å eliminere nevnte filer.

Så sjekk det nye nettstedet ditt for ødelagte koblinger, manglende bilder og sørg for at alt fungerer som det skal (vi liker Broken Link Checker for WordPress, så vel som Integritet for Mac). På dette tidspunktet eksisterer WordPress-innholdet ditt i det nye domenet, men det er ikke nok. Vi må implementere permanente 301 viderekoblinger for å opprettholde all SEO-juicen du har jobbet så hardt for å få.

Sette opp permanente 301 viderekoblinger

301 viderekoblinger er nyttige fordi de vil sende søkemotorer og brukere fra det gamle domenet til det nye domenet. Enhver bruker som lander på de gamle innleggene dine, blir omdirigert til det nye nettstedet ditt, og det er akkurat det vi fisker etter. Nettopp derfor er det viktig å opprettholde eierskapet til det gamle domenet så lenge du kan.

Men hvordan omdirigerer du trafikk til det nye domenet ditt? Det er enkelt. Hvis du fremdeles er vert for det gamle domenet ditt, kan du koble deg til den gamle nettadressen via File Manager eller SFTP / FTP. Legg til følgende kode i .htaccess-filen:

#Valg + FølgSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Bare erstatt newdomain.com med det nye domenet url. Besøk det gamle domenet ditt for å teste om omdirigeringen fungerer. Og det er det! Du har nettopp flyttet WordPress-innhold til et nytt domene mens du beholdt SEO-juice. Dette er den beste løsningen da den omdirigerer de gamle sidene dine til samme side på det nye domenet som er bedre for SEO.

Et annet alternativ vil være å logge inn på domeneregistratoren din (som f.eks Gå pappa) for å konfigurere videresending av domener, men dette vil omdirigere alle gamle sider til den nye hjemmesiden din i stedet for det tilsvarende innholdet.

Tidligere nevnte vi at du vil lide midlertidig tap av trafikk når brukerne justerer seg og når Google indekserer det nye domenet ditt. Hvis du kan spare et minutt, kan du begynne med å varsle brukerne dine via blogginnlegg. Det er viktig at du sender flyttingen, for det er det fantastiske mennesker gjør. Varsle også Google om adresseendringen. Bare logg inn på Google Webmaster-kontoen din og naviger til Konfigurasjon -> Adresseendring.

Til slutt må du teste nettstedet ditt som om du vil ha et helt nytt nettsted. Stryk ut alle feilene som kan ha skjedd opp mens du flyttet, og få tilbakemelding fra brukerne. Se hvorfor du trenger å lage blogginnlegg som kunngjør flyttingen?

Avsluttende ord

Å flytte WordPress-innhold til et nytt domene og opprettholde SEO-rangeringer er enkelt, forutsatt at du følger hvert av disse trinnene nøye. Å løpe inn i ting vil bare etterlate deg feil som er vanskelig å overvinne, og som koster deg tid og penger. Igjen, hvis du er usikker på noe, ikke gjett.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å flytte WordPress-innhold til et nytt domene. Hvis du har støtt på et problem, har et spørsmål eller et forslag, ikke nøl med å slippe oss en linje i kommentarene nedenfor. Vi ser alltid frem til tilbakemeldingene dine.

Hva med den glade dansen? Skål og glade flyttinger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me