Hvordan migrere til WordPress

Hvis du noen gang har ønsket å migrere din nåværende webside til WordPress, så gratulerer du – du har gjort et klokt valg. Plattformen du har valgt er klarert av millioner av mennesker og bedrifter fra hele verden, alt fra unge bloggere, håpefulle forfattere til giganter som New York Times.


Målet med denne opplæringen er å gi deg en omfattende oversikt over hvordan du går ut på prosessen med å migrere fra ethvert nettsted til WordPress. Vi lærer følgende:

 • Planlegger migreringsprosessen
 • Liste over ting du kan gjøre før migreringen av nettstedet
 • Selve migrasjonsprosessen

Første sjekk

trafikk-lys-876055_1280

La oss starte fra begynnelsen. Vi har vår kilde nettsted og vi har destinasjons (eller mål) nettsted som vil bli drevet av WordPress. Kildenettstedet er det som for øyeblikket er online. I forbindelse med guiden vår definerer vi to typer kildesider:

 1. Kjører på et CMS
 2. Ikke-CMS drevet nettsted

Vi gjør dette skille for å forstå arbeidet som ligger foran oss.

Migrerer fra et annet CMS

Hvis kildenettstedet drives av en CMS-plattform, kan vi ha hellet med å bruke en WordPress-plugin for å hjelpe migrasjonsprosessen. Fra mars 2016 viser WordPress codex-listen over 53 migreringsveiledninger for å importere innhold fra forskjellige innholdsstyringsløsninger, bloggplattformer, etc. Kontroller om CMS-en din er på listen (det er stor sjanse for at det er) og følg de nødvendige trinnene for migrasjon. Hvis CMS ikke er oppført i WordPress-kodeksen, kan det være lurt å sjekke WordPress Plugin Repository, eller se etter noen opplæringsprogrammer på nettet. I verste fall må du migrere nettstedet manuelt.

Migrering fra et statisk nettsted

Oppgaven med å manuelt migrere nettstedet ditt til WordPress kan være vanskelig, men det er likevel ekstremt viktig. Følgende er et par ulemper med det:

 • Du har større kontroll over innholdet på nettstedet ditt – du er klar over alle innlegg, side, kategori og tagger som er opprettet, hovedsakelig fordi du oppretter dem manuelt.
 • Det er en solid læringsopplevelse – Migrering av nettstedet ditt manuelt til WordPress gir deg en solid forståelse av WordPress ‘funksjoner og funksjoner. Du får en praktisk praktisk økt på hele prosessen.

Bygge en solid migrasjonsplan

write-593333_1280

Slik jeg ser det, er det to måter å planlegge migrasjonsprosessen på.

 • Tenker fra dagens / kildesidens perspektiv.
 • Planlegging fra WordPress sitt ståsted.

Jeg er ikke tilhenger av metode (a) siden det tilfører mye unødvendig overhead i migreringsprosessen. For å holde ting flytende, planlegger vi migreringsprosessen vår, med målsettingen CMS i tankene – dvs. WordPress.

WordPress lagrer grunnleggende innhold i form av innlegg og sider (og som tilpassede innleggstyper for avanserte brukere), og organiserer dem ved hjelp av kategorier og tagger. Dermed ville målet med vår omorganiseringsplan være å strukturere den når det gjelder innlegg og sider, og kategorisere dem ved hjelp av tagger og kategorier.

Hvis det nåværende CMS for eksempel var Tumblr, er det best å planlegge hvordan du skal organisere din innhold for å møte WordPress ‘nettstedstruktur, i stedet for å installere plugins som vil gjenskape Tumblrs oppførsel i WordPress.

Vi planlegger vårt nye WordPress-nettsted under følgende overskrifter:

1. Omorganiser eksisterende innhold

kontorrekvisita-1149055_1280

 • Identifiser tydelig innleggene og sidene på det nåværende nettstedet ditt. Hvis du er uklar på hva et innlegg og side er, kan det være lurt å pusse opp det. Statiske nettsteder har ikke det typiske “innlegget”.
 • Du kan for eksempel vurdere et kildeside som viser frem restaurantens meny. Hjemmet, om oss og menysider vil klassifiseres som en WordPress side. I den andre enden vil kunngjøringer som nye arrangementer, kampanjer og nyhetsoppdateringer kvalifisere seg som WordPress post.

2. Velg riktig webhotell

webhotell

 • Hvis du vil kjøre et WordPress-nettsted i et delt vertsmiljø, må to grunnleggende komponenter være tilgjengelige – PHP og MySQL. Nesten alle delte vertsfirmaer som HostGator og BlueHost har disse komponentene (og mye mer) installert i startpakkene. Noen delte hostingfirmaer som SiteGround tilbyr spesialiserte WordPress-hosting til delte hostingpriser.
 • Alternativt kan du også være vert for nettstedet ditt i WordPress.com, som igjen kommer med sitt eget sett med begrensninger og fordeler.
 • Hvis du kommer fra et trafikktett nettsted, er det beste alternativet å velge en Managed WordPress-hosting-tjeneste som WPEngine, som vanligvis fakturerer deg basert på antall unike sidevisninger. De viktigste fordelene med Managed WordPress-hosting inkluderer førsteklasses sikkerhet, lynrask hurtiglastingstid og en garanti for at nettstedet ditt ikke går under trafikkstigningen.

3. Planlegg ny nettstedstruktur

hierarki

 • Domene: Ideelt sett bør du installere det nye WordPress-nettstedet i samme domene. Dette vil ikke skade din eksisterende SEO-poengsum.
 • Installasjonskatalog: Hvis du planlegger å bruke WordPress som bloggplattform, adskilt fra hovednettstedet, kan det være lurt å installere det i en annen mappe eller et underdomener. Når du installerer WordPress, må du være forsiktig når du velger installasjonsmappen.
 • Underdomener: I tilfelle domener eller underdomener, vil du installere WordPress i basen eller ‘root’ -katalogen, og ikke i en mappe. Standardinstallasjonsprogrammet lager alltid en ny mappe kalt ‘wp’ – det vil du sannsynligvis ikke.
 • Meny: Å planlegge en meny er avgjørende for en god brukeropplevelse og SEO .. Planlegg strukturkomponentene i menyen, slik at den er enkel å følge.

4. Hold oversikt over SEO-endringer

seo

 • Metabeskrivelser: Når det gjelder WordPress SEO, kan du aldri være det også forsiktig. Det beste stedet å lære WordPress SEO er å følge veiledningene av Moz eller Yoast. Hvis tiden tillater det, må du lese og implementere guiden ende til ende.
 • omdirigering: Hvis du har tilpassede nettadresser innebygd på det forrige nettstedet ditt, må du sørge for at de fremdeles er funksjonelle etter migrering, med Omdirigeringsplugin. Plugin-en klarer i hovedsak 301 viderekoblinger og holder rede på 404 feil uten å kreve kunnskap om Apache .htaccess-filer.

5. Kontaktformularer og spam

brev-en

 • Kontaktformularer: Selv om du nettopp er i gang og det ser ut til at det ikke er noen grunn for noen å kontakte deg, vil jeg anbefale å holde en kontakt fra. Den forteller leserne at du er åpen for forslag, tilbakemeldinger, nye forretningsmuligheter osv. Jeg vil anbefale Kontaktskjema 7, siden det er veldig enkelt å konfigurere og favoritten min. Du kan også sjekke ut de beste kontaktskjema-pluginene for WordPress.
 • spam: Spam er alltid vondt for ethvert nettsted. I blogger er det et større problem siden hvert innlegg har en kommentar. Dermed anbefales det sterkt å installere en anti-spam plugin som Akismet.

6. Velg et tema

wpexplorer

 • Gratis eller premium tema? Velg et tema som passer dine nåværende og fremtidige krav. Hvis det er et gratis tema, må du forsikre deg om at det kommer fra en kjent kilde som WordPress-temagruppen. Premium-temaer som Total-temaet fra WPExplorer er vanligvis designet bedre og tilbyr mer funksjonalitet, som passer til en rekke porteføljer.
 • Temahastighet: Mange temaer er ikke optimalisert for sidehastighet. Dette vil utilsiktet påvirke SEO og drepe brukeropplevelsen. Før du velger et tema, kan du evaluere det ved å bruke Google mobilvennlig test og Pingdom-sidelastetest.
 • Temarammer: Imidlertid, hvis du vil at det nye WordPress-nettstedet ditt skal se nøyaktig ut som det forrige nettstedet ditt, bør du vurdere tilpasset temautvikling. Imidlertid er det vanligvis mye dyrere enn å kjøpe et premium WordPress-tema. I et slikt tilfelle, sørg for å velge et WordPress-temarammeverk som Tese, Headway Temaer eller Genesis Framework. De vil i hovedsak fremtidssikre temaet ditt når det gjelder struktur og sikkerhet.

7. Sikkerhetskopiering

Sikkerhetskopi av datamaskinnøkkel i blått for arkivering og lagring

Jeg kan ikke understreke viktigheten av sikkerhetskopier – de var, er og vil alltid være en livredder for nesten alle som er vert for sitt eget nettsted. Sjekk ut Vishnos liste over sikkerhetskopieringsprogrammer for WordPress for å finne en løsning som passer for deg.

8. Sikkerhet

sikkerhet

WordPress-sikkerhet er noe av det mest undergravede av nybegynnere i WordPress-samfunnet. Jeg vil på det sterkeste anbefale å lese disse tipsene og installere et av disse sikkerhetspluginene for WordPress.

9. Netthandel

netthandel-1

Hvis du planlegger å starte en e-handelsbutikk ved hjelp av WordPress, vil jeg anbefale WooCommerce på toppen av hodet. WooThemes, selskapet bak denne fantastiske gratis plugin ble nylig anskaffet av Automattic (selskapet som opprettet WordPress), noe som gjør det til et av de beste eCommerce-plugins i markedet.

10. Andre faktorer

easter-1247634_1280

Gitt det brede omfanget av emnet vårt, er det ganske mulig å ikke ha dekket et element som du kanskje leter etter, i denne listen. De kan variere fra manus for sporingsformål, plugins for deling av sosiale medier, innebygde videospillere som Wistia, osv..

Her er den gode nyheten. Gitt den enorme populariteten til WordPress, er det ganske mulig at utviklerne av den bestemte webprogramvaren / tjenesten du brukte, har en dedikert WordPress-utvidelse. Google nøkkelordene “ for wordpress ”eller“ hvordan du bruker i wordpress ”- du kan bli overrasket over det du finner.

Slik utfører du WordPress migreringsprosess

pit-mannskap-554352_1280

Her er en trinnvis prosess av migreringsplanen for WordPress.

 1. backup: Først av, sikkerhetskopier det nåværende nettstedet.
 2. Hvis du installerer WordPress i samme webhotell, oppretter du en vedlikeholdsside, gir den nytt navn til index.html.
 3. Installer WordPress: Neste opp, installer en ny kopi WordPress.
 4. Hvis du hadde opprettet en index.html-fil i forrige trinn, slett den.
 5. Deaktiver synlighet av søkemotorer: Logg på WordPress-oversikten og deaktiver synligheten av søkemotorene. Dette trinnet er avgjørende fordi det holder på å vise innhold til søkemotorene til du organiserer nettstedet ditt.
 6. Importer innhold: Nå begynner vi å importere innholdet fra ditt forrige CMS. Sjekk ut offisiell WordPress-kodex for å lære hvordan du migrerer fra CMS til WordPress.
 7. Hvis du har brukt et statisk nettsted, er det på tide å gjøre hendene skitne. Du må kopiere og lime inn hver side manuelt på det gamle nettstedet. Husk skillet mellom innlegg og sider – mens du er inne på det – dette vil hjelpe deg med å organisere innholdet ditt bedre.
 8. Organiser innhold: Nå som innholdet er importert, er det på tide å strukturere det. Opprett først de nødvendige kategoriene, underkategoriene, taggene, widgetene og menyene. Når du er ferdig, organiser innholdet ditt deretter. Dette markerer slutten på innholdsimportfasen.
 9. Installer Essentials: Deretter installerer du WordPress-temaet og viktige plugins. Husk å installere et kontaktskjema, anti-spam, sikkerhetskopi og sikkerhetsplugin. Du har kanskje lagt merke til at jeg ikke har nevnt en SEO-plugin. Det er fordi WordPress ‘innebygde SEO er ganske kraftig.
 10. Test for kvalitetssikring: Kjør nettstedet ditt gjennom Google mobilvennlig test og Pingdom-sidelastetest – bare denne gangen vil det være med innholdet ditt. Hvis resultatene ser bra ut, har du valgt et godt WordPress-tema.
 11. Bygg et nettkart: Sitemaps er en avgjørende komponent for ethvert nettsted. Når du er ferdig med å strukturere innholdet, kan du bruke Google XML-nettkart plugin for raskt å generere et nettstedskart over ditt WordPress-nettsted.
 12. Fix Broken Links: Ødelagte koblinger er en buzzkill. Det er bare naturlig at når nettstedet ditt vokser, kan det samle mange koblinger som ikke lenger er relevante – noe som resulterer i ødelagte koblinger. I slike tilfeller kan du ganske enkelt omdirigere dem til nettstedets hjemmeside, eller til og med en dedikert side som forklarer utløpet av lenken..
 13. Gå direkte: Aktiver synlighet av søkemotorer, oppdater nettstedet ditt i Google Webmaster Tools, og det nye nettstedet ditt er live.

Pakk inn

Migrering til WordPress er virkelig en av de smarteste beslutningene for en blogger. Gitt sin allsidighet, er WordPress i stand til å håndtere de fleste av de vanlige kravene til en webeier.

Jeg har prøvd å innlemme det viktigste i migrasjonsprosessen. Hvis jeg har savnet noen – beklager jeg! Hvis du har spørsmål, vet du hvor du kan finne meg. Jeg ser frem til dine kommentarer og forslag! Glad migrasjon!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me