Hvordan legge til Google-skrifter til WordPress

En måte å dramatisk forbedre designen og profesjonaliteten til nettstedet ditt er å bruke flotte skrifter.


De fleste mennesker tenker aldri på skriften som de bruker på nettstedet sitt. Imidlertid, hvis du utvikler ditt eget tema eller redigerer et tema du for øyeblikket har installert, bør godt fontvalg være en stor del av prosessen.

Det var en enkel og ærlig talt kjedelig oppgave å velge en font eller fontkombinasjon for nettstedet ditt. Det var veldig få websikre fonter tilgjengelig for deg å bruke, men med det store antallet weboptimaliserte skrifter som kontinuerlig opprettes, kan det være vanskelig å finne ut hvilke du vil bruke.

Med opprettelsen av Google-skrifter og 900+ fontfamilier som nå er tilgjengelige for deg er prosessen med å velge en god font enda mer komplisert. Imidlertid har utviklingen rundt Google Fonts de siste årene gjort implementering av ethvert valg du gjør langt enklere enn det noen gang har vært.

Hvorfor skal jeg bruke Google-skrifter??

Google Fonts har blitt en av de største fontressursene tilgjengelig for deg på nettet i dag.

Ikke bare er det mer enn 900 fontfamilier du kan bruke, alle er åpen kildekode som kan opprettes og forbedres av hvem som helst..

Designere som lager skrifter, må gjennomgå en vurderingsprosess for å få skrifttypen inkludert i Googles katalog. Det betyr at i tillegg til å ha tilgang til tusenvis av designere over hele verden, kan ikke skrifter legges til katalogen uten først å sikre at de er komplette og nettoptimaliserte.

Bruk av forskjellige skrifter i fortiden betydde at folk måtte ha skriften installert på sin egen datamaskin for å la nettleseren vise dem ordentlig. Med Google-skrifttyper er alle fontene direkte tilgjengelig fra Google-katalogen, noe som sikrer at de fungerer på praktisk talt hvilken som helst maskin med hvilken som helst nettleser. Dette åpner for en enestående mengde designfrihet for å utvikle nettsteder.

Hvordan bruker jeg Google-skrifter på nettstedet mitt?

Noen WordPress-temaer, for eksempel Total WordPress Theme, inkluderer alternativer som er innebygd i temaet for enkelt å endre Google-skriftene dine. Bare naviger til Customizer og klikk på typografi fane for å redigere hovedfonter, skriftstørrelse, skriftvekt og jevn linjeavstand for elementer gjennom hele temaet.

Totaltalternativer for tema font

Imidlertid, hvis du bruker et annet tema, kan du legge til Google-skrifter manuelt eller bruke en plugin.

WordPress-plugins for å legge til Google-skrifter

En av de beste gratis plugins for å legge til Google Fonts til nettstedet ditt er ved å bruke den gratis Easy Google Fonts Plugin som du kan laste ned fra WordPress-depotet. Men det enkleste å laste ned er rett fra WordPress-oversikten. Bare logg inn på WordPress-siden din og gå til Plugins> Legg til nytt. Så er det bare å søke etter “Enkel Google-skrifter” for rask og enkel installasjon.

Info & NedlastingVis The Demo

En annen flott plugin for å tilpasse skriftene dine på nettstedet er Yellow Pencil Live CSS editor plugin (som er inkludert gratis i vårt New York WordPress Theme). Fordelen med denne plugin-en er at den ikke bare lar deg endre skrifttypene på nettstedet ditt via en enkel klikk-og-redigeringsmetode. Du kan også tilpasse alle WordPress-temas farger, skriftstørrelser, skriftvekter, polstring, marginer … osv..

Hvilke skrifter skal jeg bruke?

Den største styrken til Google Fonts Directory kan også gjøre livet vanskelig for deg. Det er et så stort antall skrifter som er tilgjengelige å bruke at det kan være en utfordring å finne og velge en anstendig fontkombinasjon.

Fontene du velger vil helt avhenge av hva du prøver å formidle med designen din. Skrifter brukes til å fange interessen til nettstedets lesere. De brukes til å trekke oppmerksomhet til forskjellige sider av nettstedet, og en flott designer kan gjøre underverker med veldig subtile forskjeller i skriftene de bruker.

En ting du trenger å forstå er forskjellen mellom en font og et skrifttype. Disse to begrepene brukes ofte og feil om hverandre. En font er den komplette samlingen av bokstaver, tallsymboler osv. Når du refererer til designet til den samlingen vil du kalle det et skrifttype.

Skriftklassifiseringer

Det er forskjellige klassifiseringer som kan brukes på skrifttyper. De er: Serif, Sans Serif, Display, Håndskrift (eller manus) og Monospace. Det er andre som brukes på trykk, selv om vi ikke trenger å bekymre oss for dem akkurat nå.

Så hva er forskjellene mellom dem?

Serif skrifttyper har en hale som henger i kanten av hvert tegn.

Serif Typeface

Sans serif skrifttyper har ingen haler.

Sans Serif Typeface

Vise skrifttyper er uvanlige og dekorative.

Vis skrifttype

Håndskrift skrifter ser ut som håndskrevet kursiv eller blokkering.

Håndskrift Typeface

Til slutt, monospace skrifter er sammensatt av tegn som hver tar nøyaktig samme mengde plass.

Monospace typeface

Beste fremgangsmåter for nettdesign

Det er noen få retningslinjer for beste praksis du skal følge når du velger hvilke skrifter du vil bruke.

Det er lurt å unngå å bruke mer enn to forskjellige skrifter i nettstedets design. Det kan være vanskelig å balansere mer enn to skrifter. Og å blande mer enn to skrifttyper på ett nettsted kan forårsake alvorlige visuelle problemer.

Hvis du bruker to forskjellige skrifter, for eksempel en for titler og en for innhold, må du forsikre deg om at du ikke velger dem fra den samme skrifttypeklassifiseringen. Det er best å kombinere skrifttyper. Unngå med andre ord å bruke to forskjellige Serif-skrifter, eller to forskjellige sans Serif-skrifter.

Det er skrifter som fungerer veldig bra for titler, men er ikke ideelle for kroppsinnhold og omvendt. Det er nettsteder som bruker skrifter for innholdet som det kan være vanskelig å lese. Innholdsfonter skal være rene og enkle å lese mens tittelfonter skal brukes for maksimal innvirkning og å trekke oppmerksomhet til bestemte områder på nettstedet ditt.

Innpakning av Google-skrifter for WordPress

Som du kanskje begynner å sette pris på, kan det være en vanskelig og involvert prosess å velge skrifter for webdesign. Det er mye mer å ta avgjørelsen enn bare å velge to fonter.

Det er flere ting du bør forsøke å sikre i valgene dine. Forsikre deg om at toppklassehierarkiet er balansert og at topptekster reduseres i relativ størrelse.

Halvparten av slaget med god nettstedsdesign og typografi er å være i samsvar med skriftvalgene dine. Som inkluderer skriftstørrelser, vekter og avstand. Å bruke Google Fonts og plugin-modulen Google Typography gjør hele prosessen langt enklere enn den noen gang har vært. Selv om disse ressursene har profesjonell og balansert typografi er det fremdeles en utfordring.

Hvis du fremdeles er usikker på valgene du tar og går deg vill når du prøver å finne ut forskjellene mellom alle alternativene. Det kan være på tide å få en profesjonell designer til å se på nettstedet ditt.

Har du implementert Google Fonts på nettstedet ditt? Har du bygget et tema fra bunnen av som inkluderer Google-skrifter? Vi vil gjerne høre tankene dine om typografi og favorittfontene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me