Hvordan lage gjenbrukbare innholdsblokker med WordPress

Hvis du finner deg selv å legge til samme tekst- eller sidebyggerelementer til WordPress-innleggene dine med jevne mellomrom, er det en mer effektiv måte. Det kalles gjenbrukbare innholdsblokker, og denne løsningen vil gjøre det lettere å lage innlegg eller sider.


Avhengig av nettstedet ditt kan du ha aksjeinnhold som du ofte legger til i innleggene og sidene dine. Dette kan inneholde tekstbiter som en introduksjon eller et varsel om ansvarsfraskrivelse. Kanskje bilder, knapper, lenker eller bestemt formatering du ofte bruker på tekst. Det kan til og med være et registreringsskjema for nyhetsbrevet ditt.

Uansett innhold er det at du selv gjentar regelmessig, gjenbrukbare innholdsblokker kan hjelpe. De vil spare deg for mye tid og krefter, alt sammen mens du hjelper deg med å bli mer produktiv.

I dette innlegget lærer du 3 enkle måter å lage en seksjon med innhold en gang, og deretter legge den til i flere innlegg og sider ved å trykke på en knapp. Først skal vi dekke et innebygd alternativ i WordPress, så snakker vi om to populære sidebyggeralternativer. La oss nå se på hvordan du lager gjenbrukbare innholdsblokker for WordPress!

Merk: Denne guiden brukes til å dekke den gratis plugin-modulen Global Content Blocks, men siden den er fjernet og det er mye enklere metoder tilgjengelig, har vi valgt de tre beste alternativene (etter vår mening) for å erstatte den.

1. Lag gjenbrukbare innholdsblokker med Gutenberg

Hvis du bruker WordPress 5.0 eller nyere, har du allerede det Gutenberg redaktør innebygd. Mens mange mennesker er delt om den nye redaktøren, legger Gutenberg noen nyttige verktøy til WordPress-kjernen. Nemlig det intuitive, blokkbaserte sidebygger-systemet.

Mens det er mange innebygde Gutenberg-blokker (for overskrifter, gallerier, siste innlegg, lister og mer), har du også muligheten til å lagre dine egne gjenbrukbare blokker.

Gutenberg gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 1

Når du har laget innholdet, vil du bruke gjenbruk ved å klikke på 3-punktsikonet. Velg deretter alternativet “Legg til gjenbrukbare blokker”.

Gutenberg gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 2

Bare legg til innholdsblokknavnet og lagre.

Gutenberg gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 3

Nå kan du velge det gjenbrukbare når du legger til nye blokker (enten søke etter blokkeringsnavnet ditt, eller finne det i delen “Gjenbrukbar”). Bare husk at det elementene du vil være i innholdsblokken, trenger å være innenfor samme rad.

2. Legg gjenbrukbare innholdsblokker til WP-bakeri med Templatera

En av de mest populære utbyggerne er WP Bakery Page Builder (tidligere Visual Composer). Det skal ikke være noen overraskelse at de tilbyr en enkel måte å lage gjenbrukbare innholdsblokker og oppsett på.

I motsetning til det siste alternativet vi dekket, er gjenbrukbare innholdsblokker ikke en del av WP Bakery som standard. I stedet må du kjøpe, installere og aktivere Templatera-tillegget.

FÅ TEMPLATERA

Merk: WP Bakery og Templatera er begge inkludert i vårt WordPress-tema! Så hvis du allerede bruker vårt tema (eller hvis du vil ta en kopi), trenger du ikke å kjøpe WP Bakery-sidebyggeren eller Templatera. Bare installer dem når du blir bedt om det etter at du har installert temaet.

WPBakery gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 1

Når du har WP Bakery og Templatera installert og aktivt, kan du gå over “Role Manager” for å forsikre deg om at du har byggherren aktiv på alle innleggstyper du planlegger å bruke den på.

WPBakery gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 2

Da kan du komme til sidebygging. Når du har laget en layout du kanskje vil bruke igjen, klikker du på Templatera-ikonet øverst til venstre hjørne.

Merk: Totaltemaet bruker Templatera-ikonet i hovedoverskriftslinjen, men hvis du bruker andre temaer, kan det hende du ser WP Baker hat-logo i stedet.

WPBakery gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 3

Legg til et navn for din layoutmal og lagre.

WPBakery gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 4

For å bruke malen din på nye innlegg eller sider, klikker du bare på alternativet “Legg til element”.

WPBakery gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 5

Bla nedover og klikk på “Templatera” -sidebyggerblokk.

WPBakery gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 6

Velg malen din og lagre. Deretter kan du dra og slippe for å plassere den gjenbrukbare innholdsblokken din, eller legge til annet innhold rundt det.

3. Design gjenbrukbart innhold med elementorblokker

Og vi kan ikke snakke om gjenbrukbare innholdsblokker uten å dekke Elementor. Elementor er en annen populær sidebygger med mange enkle alternativer for å lage tilpassede sidelayouter.

I motsetning til den siste sidebyggeren, er Elementors gjenbrukbare blokkeringsfunksjon inkludert i core plugin. Faktisk er den til og med tilgjengelig i gratisversjonen av pluginen (selv om det er verdt å oppgradere til Elementor Pro).

Elementor gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 1

For å lage en gjenbrukbar innholdsblokk med Elementor, klikker du bare på pilen ved siden av lagre-knappen og velger alternativet “Lagre som mal”.

Elementor gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 2

Dette åpner en popup for å navngi den nye malen. Sørg for å klikke lagre.

Elementor gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 3

Hvis du vil bruke den nye blokken din, klikker du på mappeikonet når du oppretter en ny side. Dette vil åpne opp Elementor Template Library (en av grunnene til at vi anbefaler å oppgradere til Pro er at det inkluderer hundrevis av forhåndslagde oppsett for å fremskynde opprettelse av nettsteder – som du kan finne her).

Elementor gjenbrukbare innholdsblokker Trinn 4

For å bruke blokken din, gå til “Mine maler” og sett inn blokken. Det er det!

Konklusjon

Forhåpentligvis kan du se mange situasjoner der gjenbrukbare innholdsblokker kan spare deg for mye tid og krefter. Ettersom nesten alt innhold kan legges til en innholdsblokk, og blokkene kan legges til nesten hvilken som helst del av nettstedet ditt – inkludert widgeter og temamaler – kan du bli virkelig kreativ med denne kraftige funksjonen i WordPress.

Hvilket innhold vil du gjøre om til en gjenbrukbar innholdsblokk for å spare tid? Eller har du en annen metode vi ikke nevnte i denne listen? Gratis å dele dine tips (eller spørsmål) i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me