Hvordan lage et online kurs med WordPress

Hvordan lage et online kurs med WordPress

Så du vil lage et online kurs, men ikke vet hvor du skal begynne? Det kan være komplisert å få satt opp noe profesjonelt når du bare vil lære folk på nettet; kanskje som et tillegg til den virkelige verdenstreningen du tilbyr, eller som en utvidelse av ditt utrolig vellykkede nettsted.


Heldigvis gjør WordPress det enkelt å sette opp et nettkurs for å dele kunnskapen og kompetansen din med verden. Det er en rekke temaer og plugins tilgjengelig, designet for å gi brukerne muligheten til å lage og tilby kurs på deres WordPress-nettsted.

Denne artikkelen vil lede deg gjennom hva du trenger å gjøre for å lage et online kurs med WordPress, og se på noen tilgjengelige plugin- og temalternativer.

Eksempler på nettkurs

Online-kurs er allment tilgjengelige, og mange er bygget ved hjelp av WordPress. Mange kurs er skjult bak salgssider, men vi fant et par som du kan forhåndsvise for å få en følelse av hvordan de er satt opp. For eksempel forblir WP101 tro mot oppdraget deres ved å bruke WordPress for å tilby sine treningskurs rettet mot WordPress nybegynnere:

WP101

Deres introduksjonskurs om alle WordPress-grunnleggende er gratis. Eller du kan sjekke hele listen over WordPress-kurs for å se flere eksempler.

Sette opp nettstedet ditt

La oss begynne med en forkortet versjon av hvordan du konfigurerer nettstedet ditt med WordPress. For det første må du få en forekomst av WordPress som kjører, ‘lokalt’ (dvs. på din PC) eller online. Hvis du er klar til å få WordPress-hosting, anbefaler vi administrert hosting som vil håndtere installasjoner, sikkerhetskopier og oppdateringer for deg. Et par gode alternativer er:

 1. WP-motor: Starter på $ 35 per måned.
 2. svinghjul: Starter på $ 23 per måned.
WP-motor

WP Engine er en industriledende innen administrert WordPress hosting.

Bluehosts faste hosting er et billigere alternativ fra $ 2.95 per måned. Selv om kampanjeprisen er for deres delte plan, har Bluehost et raskt installasjonsalternativ for WordPress som hjelper deg å få WordPress klar på få minutter.

Hvis du ønsker å starte med en lokal installasjon i stedet, kan du konfigurere WordPress på datamaskinen din som kjører OS X, Windows eller Ubuntu ganske enkelt. Når du er fornøyd med nettstedet ditt, kan du flytte WordPress-nettstedet ditt fra localhost til din live webhotell. Hva er neste gang med WordPress konfigurert? La oss se på planleggingen av kurset.

Planlegg kurset ditt

Nå som nettstedet ditt er klart, vil spenningen bygges, men du må bremse ned og tenke nøye gjennom neste trinn. Før du velger en plugin eller et tema som hjelper deg med å sette opp ditt online kurs, må du vite hva slags kurs du vil lage.

Mye går inn på å planlegge et online kurs, men her er noen av de grunnleggende hensynene til å bestemme den beste tilnærmingen:

 • Oversikt over kurset. Dette er kanskje det viktigste trinnet i planleggingen av kurset. Hvis du ikke vet hvordan du vil strukturere materialet for kurset ditt (seksjoner og leksjoner, undervisning osv.), Vil det være vanskelig å få kurset satt opp ordentlig for å dekke dine behov, og du kan velge feil løsning.
 • Type innhold. Et tekst-bare kurs kan behandles veldig annerledes som et multimediekurs. Du må tenke gjennom hvilke typer innhold du vil at kurset ditt skal inkludere (f.eks. Tekst, video eller spørrekonkurranser).
 • Kursbegrensninger. Et gratis kurs kan være betydelig lettere å sette opp enn et som krever kompliserte medlemsregler. Du må bestemme hvordan du vil at kurset ditt skal settes opp, og hvilket innhold som vil være tilgjengelig for hvilke målgrupper.
 • Distribusjonsmetode. Det kan være mer praktisk å ha alt kursinnholdet ditt tilgjengelig når en student melder seg på, men du foretrekker kanskje å gjøre materiale tilgjengelig på en timeplan (dvs. “dryppet innhold”).

Nå som du vet hva du lager, la oss se på noen løsninger som kan hjelpe deg.

Online kurs plugins

Vi har valgt noen få av de tilgjengelige programtilleggene for din vurdering nedenfor – noen av de beste programtilleggene for online kursstyring.

1. Sensei (Fra $ 129)

Sensei-plugin
Sensei kommer fra WooThemes (teamet bak WooCommerce) (starter på $ 129 for et enkelt sted). Perfekt integrasjon med WooCommerce og alle temaene fra WooThemes, pluss et bredt spekter av utvidelser tilgjengelig for å tilpasse kurstilbudet ditt, gjør dette til et solid valg.

2. WP Courseware (Fra $ 99)

WP Courseware-plugin
Dra og slipp deg gjennom å bygge et kurs med WP Courseware (starter på $ 99 for en lisens for to sider). Denne fullstendige online kursløsningen integreres med alle større e-handelsprogrammer.

3. LearnPress (gratis)

LearnPress-plugin
Et omfattende WordPress Learning Management System (LMS) plugg inn, LearnPress er et gratis alternativ for dine online kurs. Flere gratis tillegg er tilgjengelige for å utvide funksjonaliteten, så vel som noen premium-funksjoner (fra $ 19.99) for å gå enda lenger.

4. Zippy Courses ($ 199)

Zippy Courses-plugin

Zippy Courses er en lett-å-bruke alt-i-ett-kursplattform.

Hjernebarn til Derek Halpern, grunnlegger av Social Triggers, Zippy-kurs er en førsteklasses alt-i-ett online kursplattform (tilgjengelig for $ 199) som inkluderer innebygd integrasjon med e-postmarkedsføring, betalingsportaler og detaljert analyse.

5. LearnDash (Fra $ 199)

LearnDash-plugin
LearnDash er en funksjonspakket, premium LMS (starter på $ 199 for et enkelt nettsted), som faktisk har industristandard LMS-integrasjoner, for eksempel Tin Can API. Hvis du trenger ekte LMS-integrasjon, er dette et åpenbart valg.

6. LifterLMS (gratis)

LifterLMS-plugin
LifterLMS er et nytt tillegg til online kursplass. Det er en gratis plugin, men premiumversjonen ($ 99 per år) tilbyr ekstra støtte, lagt til grafikk og premium-temaer. Premium-utvidelser utvider funksjonaliteten ytterligere.

Online kurs temaer

Det er mange temaer designet for å tilby online-kurs, så dette er bare et utvalg av noen av valgene våre, for å vise hva som er mulig. Du kan sjekke ut noen andre i listen vår over de beste utdannings WordPress-temaene.

1. WPLMS

WPLMS-tema
WPLMS er et sosialt læringssystem som er bygget på BuddyPress, for kurs, instruktør og studentledelse. Det er en alt-i-ett-løsning for å lage en online læringsplattform.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss for LearnDash er mer enn bare et enkelt tema – Det er mer som en plattform. Med innebygde alternativer og funksjoner for oppsett, tilpassbar topptekst og bunntekst, merkevarebygging, sidebygging og selvfølgelig LearnDash (avanserte quizer, timetimer, brukerrapporter osv.) BuddyBoss tilbyr alt du måtte trenge. I tillegg til det nye LearnDash-Gutenberg-grensesnittet, er det enda raskere og enklere å lage tilpasset innhold.

3. Akademi

Akademitema
Academy Learning Management-temaet inkluderer innebygd kurs- og brukerstyring, og WooCommerce-integrasjon. Dette temaet lar deg enkelt dele og selge kunnskapen din.

4. Kurs for katter

Kurs katte tema
Kurs for katter er et alt-i-ett WordPress-tema designet for å hjelpe deg med å lage et online kurs, integrere med de nødvendige plugins og bygge ditt kurs salgsside.

5. LMS

LMS-tema
LMS-temaet er et kraftig læringsledertema designet for å jobbe med Sensei. Det tilfører avanserte design- og layoutmuligheter til ditt nettkursnettsted.

6. Clever Course

Clever Course tema
Clever Course er et premium LMS WordPress-tema tilgjengelig. Den er designet for å hjelpe deg med å opprette og selge både online og kurs på stedet, og inneholder et komplett utvalg av funksjoner i en selvstendig pakke.


Det er ikke vanskelig å lage et online kurs i WordPress, og det kan gjøres raskt ved hjelp av et tema eller plugin. Du må gjøre det harde arbeidet med å planlegge kurset og lage materialet, men med WordPress kan du få kurset selv på nettet og tilgjengelig for studentene dine på kort tid.

Vi har gitt deg en oversikt over hvordan du går ut på å sette opp et online kurs ved hjelp av WordPress, slik at du kan få nettstedet ditt satt opp, planlegge kurset ditt, velge tema eller plugin og komme i gang i dag.

Vi har nettopp skummet overflaten av å lage et online kurs, så hvis du har spørsmål eller forslag, vennligst gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor! Vi vil gjerne høre tipsene dine og triksene dine for å lage online-kurs med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map